İslamiyet gerçekleri adında bi site

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Küfür olmadığı sürece her şeyi söyleyebilirler. Bu da seni ilgilendirmez.

theturkish

Asistan
Reaksiyon puanı
1

insanların kutsalları ile dalga geçilmez..

senin ailen hakkında veya en çok kutsal kabul ettiğin birşey hakkında böyle bir site olsaydı eminim bu lafları söyleyemezdin...

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
insanların kutsalları ile dalga geçilmez..

senin ailen hakkında veya en çok kutsal kabul ettiğin birşey hakkında böyle bir site olsaydı eminim bu lafları söyleyemezdin...

Siteyi incelemedim ancak tipik ateist sitesi. Siz nasıl ateistler hakkında "Öbür dünyada görüşürüz." gibi alaycı ifadeler kullanıyorsanız, onlar da kendi fikirlerini saygı çerçevesinde alaycı bir biçimde iletebilirler. Buna karışamazsınız.

Siz de bir site açar, onların nasıl cezalandırılacağından bahsedersiniz. Dalga geçersiniz. Siz yapınca doğru, onlar yapınca mı yanlış? Size göre onlar yanlış ama size göre. Bu ayrımı iyi yapmalısınız.

theturkish

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Siteyi incelemedim ancak tipik ateist sitesi. Siz nasıl ateistler hakkında "Öbür dünyada görüşürüz." gibi alaycı ifadeler kullanıyorsanız, onlar da kendi fikirlerini saygı çerçevesinde alaycı bir biçimde iletebilirler. Buna karışamazsınız.

Siz de bir site açar, onların nasıl cezalandırılacağından bahsedersiniz. Dalga geçersiniz. Siz yapınca doğru, onlar yapınca mı yanlış? Size göre onlar yanlış ama size göre. Bu ayrımı iyi yapmalısınız.

kaç yaşında olduğunu merak ediyorum..'' siz '' kelimesini kullanıyorsun bir kaç tane kişinin ateistler hakkında açtığı siteler için genelleme yapamazsın..ayrıca ben ister ateistlerle dalga geçsinler isterlerse budistlerle tasvip etmiyorum..

dediğin gibi ''Bu ayrımı iyi yapmalısınız'' :thumbup1:

ayrıca '' saygı çerçevesinde alaycı bir biçimde '' saygı çerçevesi olunca alay olmaz :thumbup1:

braveheart.fb

Profesör
Reaksiyon puanı
92
Ateizm kendi felsefesini savunurken –bence- önyargılı ve saldırgandır. Sorun olan ateizmin kendi fikrini savunması yâda haykırması değil, sorun olan bunu yaparken takındığı tavır, kullandığı üsluptur.

Kendini bilimsel düşünceli, muhakeme yapan, eleştiren, dogmatik düşünceden uzak inanlar olarak tanıtırlar. Buna delicesine inanmışlardır. Öyle ki bilime ve akla gönül vermiş her kesin kaçınılmaz olarak ateist olmasını öngörürler. Bu önyargı doğal olarak onları saygısız ve kural tanımaz yapmıştır.

Etraflarına seslenirken “eğer Müslüman bir ailede yâda Müslüman bir ülkede doğmamış olsaydınız, çok azınız Müslüman olurdu” demekteler. Akıllarınca “eğer Müslümansınız, sosyal ve ailesel çevrenizden aldığınız bildirimlere inanmışsınız; bu muhakeme ve sorgulama yapamadan bir inanma biçimidir” derler. Oysa kendileri bir ateist anne-babanın çocuğu olduğunu, doğal olarak kendilerininden anne babalarından etkilenebileceğini gerçeğini kabul etmezler. “Biz etkilenmeyiz ama siz etkilenirsisiniz”…

Ben olanlar için her zaman şunu söylerim; bence ömrünüzün sonuna kadar çabalasanız da yıkamayacağınız kadar çok önyargılarınız, peşin hükümleriniz var. Bunları yıkmak yerine bunlara yaşamanın tadına bakın. Ölüm kaçınılmaz bir son olduğuna göre kaçınılmaz dehşet size bekliyor olacak…

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
kaç yaşında olduğunu merak ediyorum..'' siz '' kelimesini kullanıyorsun bir kaç tane kişinin ateistler hakkında açtığı siteler için genelleme yapamazsın..ayrıca ben ister ateistlerle dalga geçsinler isterlerse budistlerle tasvip etmiyorum..

dediğin gibi ''Bu ayrımı iyi yapmalısınız'' :thumbup1:

ayrıca '' saygı çerçevesinde alaycı bir biçimde '' saygı çerçevesi olunca alay olmaz :thumbup1:

Sen hakaretle alayı karıştırmışsın sanırım.

Zaten direk yaşımı sorguladığına göre tartışmamızın bir anlamı yok. 17 yaşındayım çünkü.

theturkish

Asistan
Reaksiyon puanı
1
bunu senden beklemezdim :crying:

hayatta herkezden herşeyi bekleyeceksin..

---------- saat 20:15 eklendi ---------- önceki mesaj saat 20:13 eklenmişti ----------

Sen hakaretle alayı karıştırmışsın sanırım.

Zaten direk yaşımı sorguladığına göre tartışmamızın bir anlamı yok. 17 yaşındayım çünkü.

onu bunu bırakda düşünceni savunmaya devam et istersen :)

hakaretle alayı nerde karıştırmışım? nasıl böyle bir yorum yaptın yine merak ediyorum..

---------- saat 20:18 eklendi ---------- önceki mesaj saat 20:15 eklenmişti ----------

bu arada bu site sana biraz yardımcı olur heralde

http://tr.wikipedia.org/wiki/Saygı

Nordkapp

Doçent
Reaksiyon puanı
16

Bize gore degil kardes, bize gore degil. Sadece bir tane gercek vardir. Bunu hic bir zaman unutmamak lazim. En buyuk gercek te Allah vardir ve Birdir. Ve Ahiret muhakkak gelecektir. Paygamberler, Melekler, Ilahi Kitaplar vardir.

Insan bilsede bilmese de, kabul etse de etmese de bu boyledir... Sadece ateistler ve diger inanmayanlar bunu kabul etmemek icin inat ediyorlar. Gozlerini gercege kapatiyorlar bir anlamda.... Ama o gun geldiginde insanin hali nice olur...

ramboberk

Profesör
Reaksiyon puanı
74
arkadaşlar bu site sadece bi site değil

tamamen islam düşmanı bi site

müslüman olmayan birinin bile içini sızlatması gerek çünkü sitede kullanılan üslup tamamen saygı hoşgörü çerçevesinden çıkmış bi üslup tur

Nordkapp

Doçent
Reaksiyon puanı
16
arkadaşlar bu site sadece bi site değil

tamamen islam düşmanı bi site

müslüman olmayan birinin bile içini sızlatması gerek çünkü sitede kullanılan üslup tamamen saygı hoşgörü çerçevesinden çıkmış bi üslup tur

Evet kardes, onlar inandiklari seyin davasini guduyorlar. Yada inanmadiklari diyelim. Bunlara karsi bizlerinde calismasi lazim. Bizlerde Islamiyeti anlatmamiz lazim.

Insaallah bunlar Cehennemde Hacklenecekler. O zaman gormek isterdim onlari. O zaman da dalga gecebilecekler mi aceba? Yazik cok yazik...

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Ben okuyorum, hala bir hakaret göremedim. Küfür göremedim. Yazılanların bazılarını doğru buluyorum, mesela şeriat konusunu.

@ramboberk, insanlar düşüncelerini açıklayabilir. O düşünceler sana yanlış geldiği için sitenin kapatılmasını istiyorsun. O insanlara göre de senin düşüncelerin yanlış. Bunu unutma.

@theturkish, hakaret ile alaydan bahsediyorduk. Ben hala sitede küfür göremedim. Hatta şu güne kadar gördüğüm en saygılı ateist sitesi diyebilirim (okuduğum kadarıyla).

ramboberk

Profesör
Reaksiyon puanı
74
Ben okuyorum, hala bir hakaret göremedim. Küfür göremedim. Yazılanların bazılarını doğru buluyorum, mesela şeriat konusunu.

@ramboberk, insanlar düşüncelerini açıklayabilir. O düşünceler sana yanlış geldiği için sitenin kapatılmasını istiyorsun. O insanlara göre de senin düşüncelerin yanlış. Bunu unutma.

@theturkish, hakaret ile alaydan bahsediyorduk. Ben hala sitede küfür göremedim. Hatta şu güne kadar gördüğüm en saygılı ateist sitesi diyebilirim (okuduğum kadarıyla).

bende sitede küfür var demedim sadece anlatım şekilleri çok yanlış

islamiyet gerçekleri dedikleri şeyler tamamen saptırma gerçeklerden çok uzak

gerçek hadisleri saptırarak vermişler

Nordkapp

Doçent
Reaksiyon puanı
16

Kufur derken normal kufurden bahsedilmiyor. Eger insan Islam'a saldiri yaparsa Allah'a(cc) sozlu saldiri yaparsa argo kullanmasa bile bu bir kufurdur...

Simdi imkanlari var yapiyorlar boyle terbiyesizlikler, ama farkinda degillerki Cehanneme odun hazirliyorlar kendileri icin....

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Bu da kapatılmasını gerektirmez. İslami sitelerde yazan her şey doğru sanki.

---------- saat 20:31 eklendi ---------- önceki mesaj saat 20:30 eklenmişti ----------

Kufur derken normal kufurden bahsedilmiyor. Eger insan Islam'a saldiri yaparsa Allah'a(cc) sozlu saldiri yaparsa argo kullanmasa bile bu bir kufurdur...

Simdi imkanlari var yapiyorlar boyle terbiyesizlikler, ama farkinda degillerki Cehanneme odun hazirliyorlar kendileri icin....

Bak? Kendi fikrini nasıl da rahatça söylüyorsun. Onların fikirleri de o. Sana göre küfür ama tarafsız birine göre (mesela ben) küfür değil onlar.

qKTe

Profesör
Reaksiyon puanı
32

Beni ilgilendirmez onu ilgilendirmez şunu ilgilendirmez! Saçma saçma konuşuyorsun bilmem farkında mısın ? İnsanları hoşgörüye anlayışa davet etmişsin ama bunun ne hoşgörüsü olur nede saygısı. Kimsenin İslamiyetle bu şekilde dalga geçmesi söz konusu olamaz. Yapanlara da "bizi ilgilendirmez" gibi saçma tavırlar yakışık almaz.

Velhasılı kelam senin ufkun görüşün bu kadar geniş olabilir. Benim saygınlığımın başladığı yerde onların biter ve kimsede hele ki ataist denilen saçma insanlar hiç mi hiç laf edemezler. Fikir var fikir var. Her fikir söylenebilir, hepsine saygı duyulur diye bir şey söz konusu olamaz. Hele ki hassas bir konuda. Diğer İslami sitelerde doğru yazdığını bilmem belki ama İslam'a dil uzatanlarada ney saygı ne hoşgörü gösteririm.

theturkish

Asistan
Reaksiyon puanı
1

ben alaydan bahsediyorum küfürden değil..

hatırlıyorsan insanların kutsallarıyla alay edilmez diyordum :)

ailen hakkında veya kutsal kabul ettiğin birşey hakkında alay eden bir site hoşuna gidermiydi ?

Nordkapp

Doçent
Reaksiyon puanı
16
Sen tarafsiz misin?

Bu arada bu benim fikrim degil. Dinin kurallari boyle...

Birde biz kufrun anlamini dinimizden ogrendik. Bu benim dusuncem degil. Eger Islami inkar ediyorsa insan bu kufurdur...

ramboberk

Profesör
Reaksiyon puanı
74
o site gayet zararlı ve mutlaka yok edilmesi gerek

bu ülkede %98 müslüman varsa yada dünyada %30 müslüman varsa

bu durumda onlarada susmak düşer

çünkü o sitede söylenen her söz her müslümana söylenmiş demektir

theturkish

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Beni ilgilendirmez onu ilgilendirmez şunu ilgilendirmez! Saçma saçma konuşuyorsun bilmem farkında mısın ? İnsanları hoşgörüye anlayışa davet etmişsin ama bunun ne hoşgörüsü olur nede saygısı. Kimsenin İslamiyetle bu şekilde dalga geçmesi söz konusu olamaz. Yapanlara da "bizi ilgilendirmez" gibi saçma tavırlar yakışık almaz.

Velhasılı kelam senin ufkun görüşün bu kadar geniş olabilir. Benim saygınlığımın başladığı yerde onların biter ve kimsede hele ki ataist denilen saçma insanlar hiç mi hiç laf edemezler. Fikir var fikir var. Her fikir söylenebilir, hepsine saygı duyulur diye bir şey söz konusu olamaz. Hele ki hassas bir konuda. Diğer İslami sitelerde doğru yazdığını bilmem belki ama İslam'a dil uzatanlarada ney saygı ne hoşgörü gösteririm.

17 yaşında abisi hoş gör:)

Nordkapp

Doçent
Reaksiyon puanı
16
Evet kardes. Aslinda sen bilmiyerekte olsa sitenin reklamini yaptin. Ben sanmiyorum o siteyi cok fazla kisinin bildigi. Yani istemeyerekte olsa adamlara yardim ettin. Kusura bakma, art niyetlisin demiyorum ama bilmeyerekte olsa oyle oldu...

Cloakengaged

Dekan
Reaksiyon puanı
147
kedimi çaldılar kedimii çaldılar..
neyse dilime dolanmış konuya döneyim :
bu siteyi sen nerden buldun arkadaşım siteyide buraya koyarak bence hit kazandırıyorsun
bu konuyla ilgili bildiğin uzman kişiler varsa mail ile iletirsin (yada Müslüman bazlı siteler var bu konunun pirleriyle dolmuş olan) ordan mail ile yüksek kademeli olanlara iletirsin yapabilen yapar.. herkeze yayarak sitenin hitine katkıda bulunuyorsun.. sdn'den hacker çıkacağını sanmıyorum zaten.. anca bir kaç lamer bulabilirsin bulursan..

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Ben küfür derken, Hz. Muhammed'e "oğlancı" demelerinden bahsediyorum. Bunu diyenleri sizden önce ben kınıyorum, şayet geçen gün böyle diyen bir Facebook grubunun kapanması için SDN'de konu açmıştım (ta ki birileri konuyu sabote edene kadar).

Sizin küfür anlayışınız, dünyada genel olarak kabul görmüş küfür anlayışı değil. Sizinki işin dini boyutu. Ben oraya karışmıyorum. Benim dediğim şey, genel olarak bu adamların küfür etmedikleri, bu sebeple de görüşlerini yayınladıkları bir sitenin kapatılmasının istenmesinin yanlış olduğu.

@theturkish, din ile aile aynı şey değildir. Din, vicdan işidir. Vicdanınla sorgularsın onu. Aile bambaşka bir şeydir. Benim aileme küfretseler, kesinlikle karşı çıkarım. Ama ailemin doğru şeyler yapmadığını söyleseler, eğer doğru olduklarından eminsem onları savunurum. Karşı tarafa hakaret etmem.

@qKTe, biri İslamiyet'in doğru olmadığını ve baştan sona yanlış olduğunu düşünebilir. Bunu ifade eden biri zaten inançlarından dolayı sana alaycı ve hakaret eden biri olarak görünür. Düşüncesini beğenmediğin, yanlış bulduğun insanlara kalkıp da "saçma" dersen; onlar da sana her şeyi diyebilirler. Şimdi ateistin biri kalkıp da şu cümlene "Sensin o saçma!" dese, hiçbir şey demem çünkü haklıdır; karşılık vermiştir, sen başlatmış olursun çünkü o atışmayı.

Seninle tartışacak değilim. Senden gelecek yorumların ne yönde olacağını fark ettim. Uğraşmamak ve forum huzurunu bozmamak için cevap vermeyeceğim bana bu konu altında yazacağın herhangi bir şeye.

ramboberk

Profesör
Reaksiyon puanı
74
benim niyetim kötü değil konu şimdi niye bana döndüki

qKTe

Profesör
Reaksiyon puanı
32
17 yaşında abisi hoş gör:)

Yaşla alakası yok arkadaşım. Zihniyetin değişmesi lazım. Böyle geniş olursa bizim insanımız, dinimize de dilimize de memleketimize de söverler saygılı olmaya çağırırlar bizi...

Vendetta_

Profesör
Reaksiyon puanı
75
Adam tamamen kendi gerçeklerini ya da kendi düşüncelerini yazmış (her ikiside aynı anlama geliyo ama farketmez) hiçbir bilimsel ya da olgusal bir tarafı yok
Ne bir müslüman ne de başka dine mensup kişiler bunu kabul edebilir
Çünkü alay edilen şey Allah'ın kitabı olarak adlandırılan bir şey

Ateizmin temelinde saldırganlık yatar bu doğrudur çünkü büyük bi çoğunluğun katılıp onların katılmadığı birşey var ve katılanlar bu zamana kadar baskı oluşturmuşlardır bu da etki-tepki meselesini gündeme getirir

şu anda nasıl siz ona bir kin duyuyorsanız o da size karşı bir kin duyuyor
yani daha da basit bir şekle getirmek gerekirse

önceden siz etkiydiniz o tepkiydi
şimdi o yazı yazdı Etki oldu siz tepki oldunuz
şimdi durumu tekrar yatıştırmayı ve tekrardan etki olmaya çalışıyorsunuz

bırakın istediğini yazsın çizsin
bir kişinin Allah yok demesiyle birşeyler değişmez
Çünkü aynısını zaten bizde yapıyoruz (Ne yapıyoruz derseniz 1. sayfadan itibaren yazdıklarınızı okuyun)

Yazıyı tamamen ya da bir kısmını okursanız (başa takılmayın ortalara devam edin) ne demek istediğimi anlarsınız

Tekrar belirtim (Yazı uzun olucak gibi)
Adam kendi fikir ve düşüncesine göre yorumlamış Kur'an ı

Hz. Süleyman günümüzden 3000 yıl önce yaşamıştır. Kaldı ki mucize denilen Kuran da hiç bir olay yada kişi için ne zaman olduğuna ve yaşadığına dair tek bir tarih verilmemiştir. Bu da Kuranı gelişi güzel bir mitoloji kitabı yapmaya yeter ve artar.

ramboberk

Profesör
Reaksiyon puanı
74
bu siteye giripte okuduklarını beğenenler zaten onlardandır

benim bu sitenin linkini vermemdeki amaç

insanlarımızın internette ne dolaplar döndüğünü görmeleri için

yoksa bu siteyi yapanlar daha öcede başka bi site yapmışladı

yanılmıyorsam bu ikinci siteleri ve asla vazgeçmiyorlar

selfishloop

Asistan
Reaksiyon puanı
3
@Jeaquares sitenin çoğunluğunu oluşturan muhafazakar kitleye bence boşuna laf anlatıyorsun çünkü anlamaları mümkün değil.

Müslümanlık hakkında bir sürü site vardır iyiliğini güzelliğini anlatan, ama karşıt bir eleştiri olunca hemen elleri ayaklarına dolanıyor ne yapacaklarını şaşırıyorlar sonra böyle hackleyelim gibisinden saçma başlıklar çıkıyor.

müslümanlar öyle bir noktaya geldiki tek düşünebildikleri karşıt fikri susturmak , çözüm karşıt fikri susturmak değil ona cevap vermektir nasıl? daha fazla müslümanlıkla ilgili siteler açıp bu gibi sitelerdeki argümanları çürüterek.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...