Islami siteler

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Exploit Coder

Profesör
Reaksiyon puanı
26
bunların hepsi daha bilimin b si gelişmemişken kuranda belirtilmiş

benimde Aziz Nesin'in bir söyleşisi geldi aklıma.

bir icat yapılıyor. biz müslümanlar aa bu kuranda yazıyordu. ilaç bulunuyor aaa bu kuranda yazıyordu. ulan biz bukadar gerizekalımıyız kuranda yazıyorda gidip o icatları ilaçları alllahın gavuru buluyor ?

:dil:

Turab Garip

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
181
benimde Aziz Nesin'in bir söyleşisi geldi aklıma.

bir icat yapılıyor. biz müslümanlar aa bu kuranda yazıyordu. ilaç bulunuyor aaa bu kuranda yazıyordu. ulan biz bukadar gerizekalımıyız kuranda yazıyorda gidip o icatları ilaçları alllahın gavuru buluyor ?

:dil:

İyi bir öz eleştiri. En azıdan suçu Allah'a atmamışsın. Yine de ben sebebini söyleyeyim; bugün hala "şşt sen kravatını düzeltmeden oraya giremezsin, hey sen başını açmadan bilim yapamazsın" diyorsak, okullarda kim namaz kılıyormuş televizyonlarda suç gibi anlatıyorsak; ne zaman bilim yapmaya fırsatımız olacak ki?

Bizim üniversitelerimizin uzun yıllardır tek gündemi "laiklik". Henüz anlamını idrak edemedikleri bir olgu üstelik.

alaaddinbas3435

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
orada dur derim kimin düşünceleri kalıplaşmış,Atatürk'ün dediği gibi donmuş kalıplaşmış kurallar sizde var,

bir anayasa düşün yıllar geçiyor,çağa uymuyor değiştiriyorsun,lakin kuranda bir tek ayet değişmiyor

ne cennetteki hurilerde gözüm var ne içki kadehlerinde

nisa:89 - onlar kendileri inkar ettikleri gibi, keşki siz de inkar etseniz de eşit olsanız isterler. allah yolunda hicret etmedikçe onlardan dost edinmeyin. eğer yüz çevirirlerse onları tutun, bulduğunuz yerde öldürün. onlardan dost ve yardımcı edinmeyin.

enfal:12 - rabbin meleklere, "ben sizinleyim, inananları destekleyin" diye vahyetti. "ben inkar edenlerin kalblerine korku salacağım, artık vurun onların boyunları üstüne, vurun her parmağına" dedi.

nur:2 - zina eden kadın ve erkeğin her birine yüzer değnek vurun. allah'a ve ahiret gününe inanıyorsanız, allah'ın dini konusunda o ikisine acımayın. onların ceza görmesine, inananlardan bir topluluk da şahit olsun

Nisa 4/34. Allah'in kimini kimine ustun kilmasindan oturu ve erkeklerin, mallarindan sarfetmelerinden dolayi erkekler kadinlar uzerine hakimdirler. Iyi kadinlar, gonulden boyun egenler ve Allah'in korunmasini emrettigini, kocasinin bulunmadigi zaman da koruyanlardir. Başkaldırış etmelerinden endiselendiginiz kadinlara ogut verin, yataklarinda onlari yalniz birakin, nihayet dovun. Size itaat ediyorlarsa aleyhlerine yol aramayin. Dogrusu Allah Yuce'dir, Buyuk'tur.

aslında hiç yazmamalıydım biliyorum böyle konularda yazı yazınca bir de karşı taraf karşılık verince konu uzayıp gidiyor. konunun uzaması birşey değil sonuçta uzlaşma zemini sağlansa yüreğim gam yemeyecek. bu ateist, agnostik ve imanı zayıf insanlarla çok tartıştım ama hiç pozitif sonuç elde edemedim. ya ben anlatmasını bilmiyorum veya bilgim az, ya da karşımdakiler kendi bildiklerinin yegane doğru olduğunu düşündükleri için benim yazdıklarıma ve söylediklerime hiç itibar etmiyorlar. yine fayda etmeyeceğini bildiğim halde bu uzun giriş paragrafının ardından yine birşeyler yazmaya çalışacağım. arkadaşın belki kalbinin derinliklerinde bir yerde iman kırıntısı vardır da onu açığa çıkarırız ihtimaliyle.

arkadaş demiş ki anayasa bile değişiyor Kur'an-ı Kerim değişmiyor diye. eğer samimi bir şekilde dinlerse anlatıyorum. umarım biraz empati yapıp bizi de anlamaya çalışır. efendim Kur'an-ı Kerim bilindiği üzere Allah (c.c.) tarafından Cebrail (a.s.) vasıtasıyla Hz. Muhammed'e (s.a.v.) vahyedilmiş bir kitap. yani müellifi Allah olan bir kitap ile insanlar tarafından hazırlanan bir hukuk sistemini mukayese ediyorsun. Kur'an-ı Kerim araştırıldıkça görülecektir ki her okunduğunda, her inceleme yapıldığında daha farklı sonuçlar elde edilecek, daha fazla hüküm çıkarılabilecek derinliği olan bir kitaptır. Ayrıca İslam fıkhında tek kaynak Kur'an-ı Kerim değildir. Kuran, Sünnet, İcma-i Ümmet, Kıyas-ı Fukaha vardır. Yani hangi çağda olursa olsun, bir sorunla karşılaşıldığında önce Kuran'da var mı diye bakılır, yoksa sünnete bakılır, yoksa müslümanların kabul ettiği fıkıha uygun ortak bir değer varsa o yönde hüküm verilir, yoksa fıkıhçılar kıyas yoluyla o konuyu çözmeye çalışır. Hiçbir şekilde çözülemiyorsa konunun ehli olan İslam bilginleri çağın şartlarına göre konuyu çözüme kavuşturur. Yani senin iddia ettiğin gibi Kur'an-ı Kerim'in değişmiyor olması müslümanların elini kolunu bağlayan bir unsur değildir.

"ne cennetteki hurilerde gözüm var ne içki kadehlerinde"
bir de böyle inci değerinde bir cümle yazmışsın. cennetten haberin olduğuna göre cehennemden de haberin vardır. cenneti istemiyorsan gidebileceğin bir tek yer kalıyor orası da cehennemdir. zaten Allah'ı inkar ederek veya onun hükümleriyle dalga geçerek gidebileceğin tek yer de orası.

ayetlere gelince hepsinin ortak yönü suçlularla (kafirler, zina edenler vs.) mücadeleden bahsediyor. hangi hukuk kitabı kendi iç dinamiklerini ve değerlerini korumaz ki. Allah kendisine itaat etmeyenleri ve taşkınlık yapanları cezalandırın diyor. zaten burada cezalandırılmasalar bile ahirette onları kendisinin cezalandıracağını söylüyor. yani burada ceza görmeyenler, her türlü çirkefliği, pisliği, edepsizliği yapanlar burada cezalarını çekmeseler bile ilahi adaletten kaçabileceklerini mi zannediyorlar.

umarım yukarıdaki paragrafların içinde tatminkar bulduğun kısımlar vardır. kime karşı mücadele ettiğinin bilincinde olmanı temenni ederim. Allah ile mücadele ediyor olman Allah'a zerre kadar zarar vermez. ama senin için çok zorlu bir süreç seni bekliyor olabilir. filozofun biri ben Allah'a inanıyorum demiş. çünkü yoksa ve inanırsam fazla birşey kaybetmem, ama varsa... demiş. sen de bu ihtimal üzerinde düşün. Allah'ın bu zamana kadar inkarcılara yeryüzünde yaptıklarından, yeryüzünde ve ahirette neler yapabileceği hükmünü kendin çıkar, çünkü Allah inançsızlara karşı merhametli değildir. zaten Kur'an-ı Kerim'de de bunu belli etmiş. dikkate alsanız iyi olur derim. saygı ve sevgilerimle...

Dervisan

Asistan
Reaksiyon puanı
2
allah sevdirsin ne diyelim.

deminde birisi google dan nefret ediyorum diye yazmıştı

insanlar çeşit çeşit

leomessi

Doçent
Reaksiyon puanı
3
benim anlamadığım erkeklere huriler demi peki kadınlara da nurilermi:D empati yapmak lazım saçma yani böle siteler

iğrenç site

Türkan Saylan'ı bende sevmiyorum.... en az Baykal'ı sevmediğim kadar... herkes herkesi sevmek zorunda değil...
sevmek zorunda değilsin zaten saygı duymak zorundasın size iyilik yapan yaranmaz zaten

Bizde müslümanız ama bunu kulllanmıyoruz doğrusuda bu gösterişli olmayanı

Dervisan

Asistan
Reaksiyon puanı
2
dalga geçenler olacaktır ama islami bilgimi
paylaşıyorum

erkeklere huri kızlara gılman

arkadaşım.

ama müminin gayesi bunlar olmamalıdır

müminin gayesi Allah rızası olmalıdır.

yani bir hayır işliyorsan

allah bana gılman verecek huri verecek cennetine koyacak,cehenneminde yakmayacak diye değil

allah beni imtihan için yarattı bu dünyaya gönderdi

bu hayırdan sonra umarım benden razı olacak.

benden hoşnut olsun o yeter.

örnek istersen

öğrencinin iyi not almak yada sınıf geçmek için ödevini çok güzel yapması değilde
hocasının gözüne girmek onun tarafında sevilmek için yapması..

webrettin

Profesör
Reaksiyon puanı
49
sevmek zorunda değilsin zaten saygı duymak zorundasın size iyilik yapan yaranmaz zaten

Zorla saygıyı senden duyuyorum :laugh:

Doğal cinsellik ön plana çıkarılacak

Faaliyetlerimizi engelleyebilecek dinsel-şoven- kültürel dogmaların giderilmesine yönelik olarak eğitimlerde doğal cinsellik ön plana çıkarılacak. ÇYDD'nin aynı şubesinde bir bilgisayarda bulunan Tuğamiral imzalı mektupta yer alan askeri öğrenciler ile 'kız öğrenciler'in bir araya getirilmesi konusu toplantı notlarında şu ifadelerle doğrulanıyor:

Kızlar fedakarlık yapacak

“‘Askeri okullara yakın çevrede oluşturulan kız evlerine en uygun kızlar seçilerek bu evlere aktarılacak. Çalışmanın hassasiyeti sıklıkla vurgulanacak. Kızlara her türlü fedakarlık yapmaları için yönlendirmede bulunulacak. Kulelide rehberlik dersinden yararlanılacak."

Güngör ERGÜN// İSTANBUL

Kaynak için tıklayınız

karcx

Profesör
Reaksiyon puanı
39
Al bir tane daha...
Eminmisin Müslüman olduğuna?

leomessi

Doçent
Reaksiyon puanı
3
zorla değil ülkeye yaptıkları için

Al bir tane daha...
Eminmisin Müslüman olduğuna?
bana mı dedin sen bu konuda yetkili merci misin? eet öleyiz ama kendi içimizde ibadetin başkalrı görsün diye yapmıyoruz öğlen cumaya gidip akşam içmeye gitmiyoruz bilmem anlatabildim mi?:dil:

karcx

Profesör
Reaksiyon puanı
39
Hayır ben yetkili değilim...
Sadece böyle şeyler yapanlar genelde başka dinden oluyorda onun için sordum...

leomessi

Doçent
Reaksiyon puanı
3
ben insanların duygularının sömürülmesinden nefret ediyorum o yüzden bu konuya cevap yazdım

ALTIN_NESİL

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bizde müslümanız ama bunu kulllanmıyoruz doğrusuda bu gösterişli olmayanı

? site sahibi olarak soruyorum siteyi ne için kullanıyormuşum acaba ? dicem ki hadi adsense reklamı olsa sitede veya başka birşey olsa kullanıyor der diyebilirim.

Ama burada hiçbirşey olmadığı halde ? ne kullanıyorum.

Sen müslümanmısın ... Hadi ya. ben seni başka bişey sanmıştım şaşırdım. Aynı dine mensubuz fakat sen dinin gereklerine göre değilde kendinin gereklerini dine göre çevirmişsin.

Edep yahu

helal olsun

Okadar... Mış mış onlarmış

hadi ya

Dervisan

Asistan
Reaksiyon puanı
2
ben insanların duygularının sömürülmesinden nefret ediyorum o yüzden bu konuya cevap yazdım

ama türkan ninenin gariban doğuluların okuma isteklerini sömürmesine

sana burs vericem deyip onları cinsel obje olarak kullanmasına dinini imanını
zedelemeye çalışmasına saygı duyuyorsun.

bravo hem çok güzel bir müslümansın

hemde neye saygı duyup neyden nefret edeceğini çok iyi biliyorsun

alkış.

şak şak şak..

ekizilaslan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
konuyu açanın nicki zaten bir havari ismi ( aziz pavlos ) yani hıristiyan azizi. bu adam misyoner galiba rahatsız olmuş gibi yapıp ortalığı karıştırıyor

ekizilaslan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bana mı dedin sen bu konuda yetkili merci misin? eet öleyiz ama kendi içimizde ibadetin başkalrı görsün diye yapmıyoruz öğlen cumaya gidip akşam içmeye gitmiyoruz bilmem anlatabildim mi?:dil:
sizin gibiler hep bu bahaneye sığınır "yok başkası görmesinmiş de..." biz senin ibaddetini görmeyince sen çok mu ibadet ediyorsun? gerçi bana ne diycem ama nickine baktım resimdeki herifçi oğlunun yaptığı işaret satanistlerin işareti sen de bu konuyu açan hıristiyan nickli herifle aynı kafadan görünüyon.
resimdeki parmaklara dikkat.

Exploit Coder

Profesör
Reaksiyon puanı
26
Dinini bana korkmadan söylesene
adam ol, çekinecek bir şey yok
tek bir kelimeyle yaz, fazladan yorumunla kirletme

ben müslümanım canım. her hangi bir şeydende kormuyorum çekinmiyorum. sen önce benim kadar adam ol, önce mesajları iyi oku her b.k u iyi anla sonra mesaj yaz daha sonra ben daha fazla adam olurum. forum senin isminle kirlenmiş zaten daha ne yaparsan yap daha fazla kirlenmez.

tony_almeida

Doçent
Reaksiyon puanı
4
"her b.k u iyi anla"

burada sen zaten seviyeni belirttin
muhattabım değilsin
sana iyi forumlar

Dervisan

Asistan
Reaksiyon puanı
2
hepimiz bindik şakşak turizmin dolmuşuna hepimiz..

tebrikler şakşak turizm.

eburumeysa

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
NOKTA....
bir arkadaşın dediği gibi, aslında cevap yazıldığında uzayıp gider,
anlayan sivrisinek caz, anlamayana davul zurna az...
kim ne derse desin tartışmaların sonu geleceğini sanmıyorum.polemik, FİTNE!!! başka bir şey değil. sanki böyle bir durumla karşılaşan ilk nesil biziz gibi...
imam şevkani (r.aleyh), bize Kuran yeter diyenler için "Bunlar Allah'a inançsız oldukları için, bunlarla tartışmaya bir şeyler ispatlama girişimimnde bulunmaya hiç gerek yok" diyor. yani arapçada bir tabir var "kellum kellum la yenfah". bunlar Allahı tanımadıkları için Kuranıda terkediyorlar...onlarla neden cedelleşeyimki...

şuna da değinmek isterim, her müslümanım diyen müslüman olsaydı...!!!! BİR KİMSE HEM MÜSLÜMAN HEM DEMOKRATİK OLAMAZ. BİR KİMSE HEM MÜSLÜMAN HEM KAFİR OLAMAZ.bu ülkede kendine müslümanım diyen şöyle bir baksın kendine, hüküm noktasında güya Allaha teslim oluyorlar, sosyal hayatta hüküm verme merci olarak, yasama merci olarak, yürütme merci olarak yetkiyi kime vermişlerde düşünsünler, sonra şu ayete baksınlar..."Hüküm vermek ancak Allaha aittir. Allah kendisinden başkasına değil ancak kendisine ibadet edilmesini emretmiştir. Dosdoğru yol budur.Fakat insanların çoğu bilmezler." (Yusuf:40)
sadece gülüyorum.
"De ki: Ey kafirler sizin dininiz size benim dinim banadır" (Kafirun:2)
Allahın selamı müslümanların üzerine olsun (Taha:47)

Armoni

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Adam tek mesajta forumu birbirine kızıştırdı Helal olsun!.. ve adamın nicki sent pavlo !..

tetrapanazomi

Asistan
Reaksiyon puanı
26
orada dur derim kimin düşünceleri kalıplaşmış,Atatürk'ün dediği gibi donmuş kalıplaşmış kurallar sizde var,

bir anayasa düşün yıllar geçiyor,çağa uymuyor değiştiriyorsun,lakin kuranda bir tek ayet değişmiyor

ne cennetteki hurilerde gözüm var ne içki kadehlerinde

nisa:89 - onlar kendileri inkar ettikleri gibi, keşki siz de inkar etseniz de eşit olsanız isterler. allah yolunda hicret etmedikçe onlardan dost edinmeyin. eğer yüz çevirirlerse onları tutun, bulduğunuz yerde öldürün. onlardan dost ve yardımcı edinmeyin.

enfal:12 - rabbin meleklere, "ben sizinleyim, inananları destekleyin" diye vahyetti. "ben inkar edenlerin kalblerine korku salacağım, artık vurun onların boyunları üstüne, vurun her parmağına" dedi.

nur:2 - zina eden kadın ve erkeğin her birine yüzer değnek vurun. allah'a ve ahiret gününe inanıyorsanız, allah'ın dini konusunda o ikisine acımayın. onların ceza görmesine, inananlardan bir topluluk da şahit olsun

Nisa 4/34. Allah'in kimini kimine ustun kilmasindan oturu ve erkeklerin, mallarindan sarfetmelerinden dolayi erkekler kadinlar uzerine hakimdirler. Iyi kadinlar, gonulden boyun egenler ve Allah'in korunmasini emrettigini, kocasinin bulunmadigi zaman da koruyanlardir. Başkaldırış etmelerinden endiselendiginiz kadinlara ogut verin, yataklarinda onlari yalniz birakin, nihayet dovun. Size itaat ediyorlarsa aleyhlerine yol aramayin. Dogrusu Allah Yuce'dir, Buyuk'tur.

6 bin 6 yüz küsür ayetin hepsini okumuş ondan sonra da içlerinden bu 4 ayete kafası takılmış arkadaşımızın. Gerçi bir şey sorduğu da yok! Ayetleri buraya alıntılamış, üstüne de onlarla hiç ilgisi olmayan bir kaç satır karalamış ki;
Benim hurilerde, içkilerde gözüm yok diyor.
Eğer cinsiyet olarak erkeksen bunlarda gözünün olması gerekir. Yok eğer gerçekten gözün yoksa sen gay misin kardeşim?

Eğer gay değilsen kadınlardan hoşlanıyorsan bu dünyanın kadınları ilgini çekiyorsa öbür tarafta vaadedilen temiz eşlere karşı tepkin neden? İki yüzlülük değil mi bu?

Yoksa kedi-ciğer bağlamında mı değerlendirelim ifadeni?

Ardından;
Kur'an ayetleri neden hiç değişmiyor diye serzenişte bulunmuş bu muhterem arkadaşımız.
Bir kere indirildiği günden bu güne kadar değiştirilmeden geldiğini itiraf ettiği için hakkını verelim, bravo diyelim. En azından açık sözlü davranmış.

Sonra rahatsızlığı konusunda biz de bir kaç soru soralım:

Yerçekimi kanunu yaratıldığından beri değişmemiş bundan rahatsılık duyuyor musun?

Biyolojiden kimyaya, matematikten astrofiziğe kadar yaratılmış kanunlardaki değişmezlikler de seni Kur'an ayetlerinin değişmezliği kadar rahatsız ediyor mu?

Bunların yeterliliğini kabul edebiliyorsun da aynı kanunları yaratan Allah'ın insanlar için koyduğu kanunların değişmezliği sana neden ters geliyor? Burada da bir çelişki, bir tutarsızlık içinde değil misin?

Arada Atatürk'ün adını da kullanarak ifadelerini, "yasalarla korunan 70 yıl önce ölmüş biri"nin gölgesinde tartışılmaz kılmaya çalışıyor.
Unutma 'yasalarla korunan 70 yıl önce ölmüş' o kişinin zamanında ne bilgisayar, ne internet, ne cep telefonu vardı. O zamanın kafasıyla üretilmiş miadını doldurmuş bazı düşünceleri değişmez kanunlar olarak sunarken, yaratıcının emirlerindeki değişmezliği eleştirmek de ayrı bir komedi.

Son olarak teklif edebileceğim şey şudur; Eğer gerçekten aktardığın ayetlerin mantığını öğrenmek istiyorsan sana seve seve yardım ederim. Yani bu 4 ayette sana göre mantıksız olan her neyse onları açıkça sorarsın ben de kanıtlarıyla sana anlatırım. Tabii bir şartım var. Mantıken ikna olduğun taktirde Kelime-i Şahadet ile İslamı kabul edeceğine dair söz vereceksin. Senin için Hananya olmaya adayım. Artık gözlerinin açılma vakti gelmedi mi Sent_Pavlo?

leomessi

Doçent
Reaksiyon puanı
3
? site sahibi olarak soruyorum siteyi ne için kullanıyormuşum acaba ? dicem ki hadi adsense reklamı olsa sitede veya başka birşey olsa kullanıyor der diyebilirim.

Ama burada hiçbirşey olmadığı halde ? ne kullanıyorum.

Sen müslümanmısın ... Hadi ya. ben seni başka bişey sanmıştım şaşırdım. Aynı dine mensubuz fakat sen dinin gereklerine göre değilde kendinin gereklerini dine göre çevirmişsin.

Edep yahu

helal olsun

Okadar... Mış mış onlarmış

hadi ya
bu yazdıklarım senle alakalı deil daha önce yazan birine cevap verdim

joker10

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Polemik olacak din konusu açmayın bir daha,kavga çıkıyo :)

leomessi

Doçent
Reaksiyon puanı
3
ama türkan ninenin gariban doğuluların okuma isteklerini sömürmesine

sana burs vericem deyip onları cinsel obje olarak kullanmasına dinini imanını
zedelemeye çalışmasına saygı duyuyorsun.

bravo hem çok güzel bir müslümansın

hemde neye saygı duyup neyden nefret edeceğini çok iyi biliyorsun

alkış.

şak şak şak..
sana diyecek birşey bulamıyorum

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...