Islami siteler

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

tudRoY

Profesör
Reaksiyon puanı
1
buna biri acayip gaz vermiş vırın vırın vırrııııın bas gaza :D eğer ki öğrenmek için sorsaydı söyleyecek sözümüz çoktur ama Mevlana hazretlerini söylediği gibi ;

“Suskunluğum asaletimdendir
Her lafa verilecek bir cevabım var.
Lakin bir lafa bakarım laf mı diye.
Bir de söyleyene bakarım adam mı diye?”

Anlamayana açıklama : http://www.tokatgazetesi.com/yazar.asp?yaziID=1307

sent_pavlo

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Eğer mirasın bilim ve akılsa, öyle bir güneş sistemi kur ki dünya denge de kalsın,gezegenler birbirine çarpmayacak,dünya güneşe 1 mm yakın veya uzak olmayacak ki biliyormusun 1 mm yakın olsa yanardık 1 mm uzak olsa dünya buz keserdi böyle bir şeyi insan aklı gerçekleştirebilir mi insanın bir yaradanın olduğuna inanması için gökyüzüne bakması bile yetebilir tabii kalbinde az da olsa inanç var mı...
İslamiyet ilime hiçbir zaman karşı çıkmamış tam tersine medreselerde matematik gibi ilimlerde öğretilmiştir asla engizisyon mahkemeleri kurulup insanlar infaz edilmemiştir sıırf dünya tepsi gibi değil (Galileo) diyenleri ev hapsinde tutmamıştır...

doğanın zaten belli bir düzeni vardır,kendisi işler

bilime gelince artık kopya insan bile üreten doktor var,yıllar geçtikçe bilim ilerliyor 50 yıl önce ultrason varmıydı,50 yıl önce tüp bebek varmıydı,zaman ilerledikçe insanoğlu herşeyi yapıyor

tatankalahari

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
sent_pavlo daha ilk mesajından site ismini vermiş.Site ise kötü amaçlı kodlar içeriyor.
Bu durumda siteyi sent_pavlo'nun yaptığına rahatlıkla bahse girebilirim.

croft

Doçent
Reaksiyon puanı
0

bilime gelince artık kopya insan bile üreten doktor var,yıllar geçtikçe bilim ilerliyor 50 yıl önce ultrason varmıydı,50 yıl önce tüp bebek varmıydı,zaman ilerledikçe insanoğlu herşeyi yapıyor

doğayı bu düzene kim soktu bu düzende kim yarattı kendi kendine oldu deme artık çok komik olur
ayrıca seninde değidiğin gibi kopya sadece kopya sfırdan yapılan hiç bişy yok
ayrıca kopya yapılıyo diyosun ama inan bana onu bile beceremiyolar
bi spermi kök hücre ile elde edemiyoken insan kopyalamak çokta kolay olmıcaktır
ayrıca kopya insan yapsalar bile ruh nasıl olucak bunu düşündünmü insanı insan yapan ruh değilde el ve ayakmıdır
el ayaksa hayvanlarda bunlardan 4 er tane var :D
tüp bebek denen şey kadın yumurtası ile erkekteki spermin dışarda döllendirilmesi oluyo bundan öte bişy değil sperm yapılabiliyomu sıfırdan insana dair hiç bşy kullanılmadan kök hücreler olmadan kök hücreler nasıl var oldu nasıl bu şekilde progranabildi bunları arastıran bilim insanlarına bu aklı nasıl verildi bu ruh nasıl verildi kim tarafından verildi
beyin denen yapının daha deryada damla denecek kadarını çözülmüşken bu büyük mimari kimin eseri sence bunları bi düşün bunlar tesadüfmü sadece doğanın işleyişi diye nitelendirmek düpe düz körlüktür

tudRoY

Profesör
Reaksiyon puanı
1
@bilime gelince artık kopya insan bile üreten doktor var,yıllar geçtikçe bilim ilerliyor 50 yıl önce ultrason varmıydı,50 yıl önce tüp bebek varmıydı,zaman ilerledikçe insanoğlu herşeyi yapıyor

Bu söylediklerinin hangisinde yoktan atomları var edip onlardan sperm veya yumurta hücresi üretiyorlar? Sonrada onu kendi yarattıkları(!) besi ortamında mı yetiştiriyorlar? :)

cutterx

SDN Okuru
Reaksiyon puanı
1

Sayın kardeşim.Bilseydin sana akıl ve mantıkla öğretilseydi inan şimdi yazdıkların çok çok pişman olmuştun.Benim çevremde de senin gibi kardeşler var.Sonradan doğru yolu bulmuşlar ve önceden yaptıklarını düşündükçe sürekli gözleri yaşla doluyor :(

Sana ve senin gibi birçok kardeşime yardımcı olmak aslında biz müminlerin görevi ancak gelgör ki herkese ulaşamıyoruz.

Sana seni tedavi edebilecek 2 tane video koyuyorum ikisini de tamamen seyredersen hatta müsaitsen necmi hocanın diğer videolarını o akıcı üslübuna kulak vererek dinle.Belki Nuru görmeni veya nura yaklaşmanı bir nebze de olsa sağlayabiliriz.

Ayrıca seni çok takdir ettim.Söylenenleri akıl süzgecinden geçirmeden kabullenmiyorsun.Bugün ne yazık ki çoğu müslüman senin gibi araştırıp öğrenmiyor dolayısıyla tam iman etmiş olmuyor.

http://www.youtube.com/watch?v=nq2dQaLm6oM

http://www.youtube.com/watch?v=KTVOHfqBL3M

webrettin

Profesör
Reaksiyon puanı
49
Tevbe 5 suresi :Haram aylar çıkınca bu Allah'a ortak koşanları artık bulduğunuz yerde öldürün, onları yakalayıp hapsedin ve her gözetleme yerine oturup onları gözetleyin. Eğer tövbe ederler, namazı kılıp zekâtı da verirlerse, kendilerini serbest bırakın. Şüphesiz Allah çok bağışlayıcıdır, çok merhamet edicidir

hatta el kesme cezası bile vardır

Maide 38: Ve, hırsızlık yapan erkek ve kadının yaptıklarına karşılık olmak üzere, Allah'tan bir ceza olarak ellerini kesin. Ve Allah Azîz'dir, Hakîm 'dir (hüküm ve hikmet sahibidir

aynı zamanda tevratta ameliklere saldır diyor müslümanlara saldırın demiyor, müslümanlara saldırın diye bir ayet bulamazsınız zaten,tevrat zamanında islam yoktu

Bir ayetin iniş yeri, zamanı ve hangi olayı esas alarak bahsedildiği bilinmediği sürece cümledeki yükleme göre yorumlamak zorunda kalınır ve namaz kılmayın ayeti var o yüzden kılmıyorum diyen kişinin durumuna düşülmüş olur.
Müslümanlara savunma izni vardı ve saldırı yapmıyorlardı ancak bu durumda müslümanlar şiddetli zulümlere uğramışlar ancak bundan kurtulamamışlardır.
Bahsettiğin ayeti duyan müşrikler öyle korkuya kapılmışlarki kaçacak yer beğenmemeye başlamışlardır. Ki ayaet genel bir durumu değil Haram aylardan sonra diyerek müşrikleri tehdit etmiştir. Biz bugün Ramazan ayından sonra müşrik öldürmüyoruz :)
Aynı surenin 6. ayeti;

Ve eğer müşriklerden birisi senden yardım isterse, o taktirde, Allah'ın kelâmını işitinceye kadar onu himaye et. Sonra onu emin olduğu yere ulaştır. İşte bu, onların bilmeyen bir kavim olmalarından dolayıdır.
Hırsızlık suçuna karşı el kesme cezası için yeterlilikler olması gerekir, çalınan korunmamış ise yani sahibi olduğu belli değilse;
hırsızlık yapan kişi muhtaç durumda ise;
sosyal olarak alım gücü varsa;
Hepsini okudum vurguları aldım merak edenler varsa diyerek paylaşıyorum.
El kesme cezâsının çok ağır bir cezâ olduğunda şüphe yoktur. Bu kadar ağır bir cezânın uygulandığı suçun da aynı derecede ağır olması, suç ile cezâ arasında bir dengenin bulunması gerekir; âyetin sonunda Allah'ın "hikmet sahibi, hakîm" olduğunun zikredilmesi, bu denge düşüncesini desteklemektedir; çünkü hikmet "her şeyi yerinde, uygun, düzenli ve dengeli yapma" anlamını içerir. Bir suçun ağırlık ve hafifliğini belirleyen âmiller arasında sosyo-ekonomik yapı ve durum da vardır. Buradan yola çıkan bazı modernist yorumcular, Cahiliye'de ve İslâm'ın ilk dönemlerinde mülkiyetin, mal ile ona sahip olan insan arasındaki hayatî ilişkinin daha önemli olduğunu, bu sebeple çalmanın ağır bir suç teşkil ettiğini, o gün için verilen cezânın da dengeli bulunduğunu, bugün ise kişinin malı ile hayatı arasındaki ilişkinin o derecede önemli olmadığını, cezânın da buna göre hafifletilmesinin ilâhî maksada aykırı olmayacağını ileri sürmüşlerdir. Bu cesaretli yorumun şüphesiz tartışılması ve araştırılması gereken yönleri vardır. Klâsik yorum ve fıkıhçıların ittifakla benimsedikleri hüküm, el kesme cezâsının -şartları bulunduğunda- bugün de uygulanacağıdır.
El kesme cezsının uygulanma şartlarının detaylarına burada girmek gerekmez; ancak bunlardan bir tanesi var ki, zikretmeden geçmek, konunun anlaşılmasını olumsuz etkileyecektir; bu şart, hırsızlık yapan kimseyi, suçu işlemeye iten sebeple ilgilidir. Bütün ilgili kaynaklarda yer alan, Hz. Ömer'in halifelik döneminde geçmiş bir vâkıa ve uygulama vardır. Sahibi tarafından aç bırakılan köleler yiyecek çalarken yakalanıp halifeye getirilmişler, halife yaptığı soruşturmada bunu açlık yüzünden yaptıklarını öğrenince çalanları cezâlandırmamış, sahiplerini çağırtmış, köleleri bir daha aç bırakırsa kendisini cezâlandıracağını söylemiştir. Yine Hz. Ömer bir kıtlık yılında, genellikle insanlar karınlarını doyurmak için çalmak mecbûriyetinde kaldıkları için bu cezânın uygulanmasını, bolluk avdet edinceye kadar durdurmuştur. Sahâbenin gözü önünde cereyan eden ve kimsenin itiraz etmediği bu uygulamalar bizi bir genel kurala götürmektedir: Hırsızlık cezâsının uygulanma şartlarından biri de toplum içinde, kimsenin aç, açık, temel ihtiyaçlar bakımından muhtaç durumda kalmaması, herkes için mümkün olan en yüksek bir sosyal refah tabanının oluşturulmasıdır. Buna rağmen yani insanı çalmaya iten "meşrû sebep" ortadan kalktığı halde kolay yoldan, çalışıp terlemeden servet sahibi olmak maksadıyla başkalarının helâl yoldan kazanılmış mallarını çalanlar elbette cezâ göreceklerdir.
Âyet'te yer alan "tövbe, pişmanlık, bir daha yapmama azmi, bu kötü alışkanlığı bırakarak ıslâh olmak, durumunu düzeltmek" cezâyı nasıl etkiler? Bu soruya klâsik fıkhın verdiği cevap şudur: Allah'ın tövbeyi kabûl etmesi, âhirette cezâ vermemesi demektir, tövbe dünyada verilecek cezâyı kaldırmaz. İlk devir müctehidlerinden Atâ'ya göre, yakalanmadan tövbe eden, pişman olup teslim olan, çaldığını iade ve tazmin eyleyen kimsenin el kesme cezâsı da düşer. Fıkıhçılar mülkiyetin korunması ilkesi ile pişmanlığın kötüye kullanılması halinde hukukî istikrarın, mal ve can güvenliğinin korunamayacağı endişesine dayalı olarak bu yorumda ısrar etmişlerdir. Bize göre âyetin açık ifadesi, gerekli araştırma ve denemeler yapılarak -yakalanmadan önce olsun sonra olsun- pişmanlığında samîmî olduğu ve kendini ıslâh ettiği anlaşılan kimselere bu cezânın uygulanmaması gerektiğini göstermektedir. Bu şartlarla Allah'ın bağışlaması, kullarının da bağışlaması gerektiğine bir delîldir
.:Kaynak:.

eburumeysa

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Esselamu ala men iteba ala hüda (Taha :47)
siteye yeni üye olmadım ama yazmak bugüne nasipmiş..neyse.
ilk gözüme çarpan konu olmadı ama buraya yazmak istedim ilk..o sitenin bozuk olduğunu yazan üye arkadaş, inşallah sana ithafen yazıyorum...

BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM
sen almışsın herhangi bir siteden dolayı, aslında Allah'ı ve şu anda kendisinden razı olacağı dini aşağılıyor ve ona saldırıyorsun.ve diyorsun ki ben 4 kitabıda okudum hepsinde "akla, mantığa ve doğa kanunlarına (!) ters hükümler var" diyorsun.
1-İslamiyet geldikten sonra eski dinlerin ve kitapların hükmü ortadan kaldırılmıştır. Çünkü İslamiyet ve Kuran Allah tarafından onları nesh etmiştir. şu anda her kim hakikaten "ben hristiyanlığı veya yahudiliği yaşıyorum" dese dahi ona inanılmaz velevki yaşasın o kişinin bulunduğu hal onu cehenneme atacaktır. sana Kurandan deliller gösterceğim ama sen ona inanmadığın için bu deliller sana sinek vızıltısı gibi gelecektir.
Allah (cc) şöyle buyuruyor:
"Kim islamdan başka bir din ararsa; o kimsenin dini kabul edilmeyecek ve o ahirette ebedi hüsrana uğrayanlardan olacaktır."(Ali İmran:85)
bazı kimseler dese ki: "arkadaş onlar Allah'a şirk koşmuyorlarsa ama Hz Muhammede (sas) değilde İsa (as)a inanıyorlar derse; deriz ki: "İslam olabilmenin şartı Lailahe İllalah Muhammeden Rasulullah" tır deriz.yani tüm küfür şirkten beri olacak Allaha iman edecek ve bu iman meselesinde Hz.Muhamed (sas)i nebi ve rasul kabule edecektir.aksi halde müslüman olamaz.bununla birlikte buna şöyle de cevap veririz, hristiyanlar deseki şimdi Lailahe illallah, deriz ki Allah (cc) şöyle buyuruyor: "Yahudiler "Uzeyr, Allah'ın oğludur" dediler. Hıristiyanlar da "Mesih (İsa) Allah'ın oğludur"dediler. Bunlar, onların ağızları ile geveledikleri dayanaksız sözlerdir. Böyle demekle daha önceki kâfirlerin sözlerine özeniyorlar. Allah kahretsin onları. Nasıl gerçeklerden sapıyorlar?"(Tevde:30) sizler bunu dediğiniz için işte ey Hristiyan ve Yahudiler Allah size lanet etsin diyoruz. kaldıki sizler inanıyoruz dediğiniz İsa (as)ın size emrettiği (Allah (cc) şöyle buyuruyor) "Meryem oğlu İsa'da: "Ey İsrailoğulları! Ben size gönderilmiş Allah'ın elçisiyim, benden önce gelen Tevrat'ı doğrulayıcı ve benden sonra gelecek Ahmed adında bir peygamberi de müjdeleyici olarak geldim, demişti. Fakat o kendilerine açık deliller getirince, "Bu apaçık bir büyüdür" dediler." (Saf:6) Muhammed (sas)e iman etmiyorsunuz,etseniz İslam dinine girerdiniz.kaldı ki islam dini sizin ağzınıza sakız olacak kadar küçük değil,ona dağlar bile dayanamadı...
hem bizler Kuran dururken eski kitapları açıp okumayız bile, çünkü bildiğimiz bir hadiste "Hz. Ömer bir gün kitap ehli olan bazı kimselerden aldığı bir kitabı Hz. Peygamber'e getirerek "Ey Allah'ın Rasûlü! Ben bu güzel kitabı, ehl-i kitaptan olan bazı kimselerden aldım"dedi. Bunun üzerine Hz. Peygamber öfkelenerek şöyle buyurdular: "Ey Hattab'ın oğlu! Siz benim getirdiklerimden şüphe mi ediyorsunuz? Nefsimi kudret elinde tutana yemin ederim ki ben onu size tertemiz ve lekesiz bir şekilde getirdim. Sakın ehl-i kitaba birşey sormayın. Çünkü hakkı söylediklerinde kendilerini yalanlamanız, bâtılı söylediklerinde de tasdik etmeniz ihtimali vardır. Nefsimi kudret elinde bulundurana yemin ederim ki hayatta olmuş olsaydı Musa da bana tâbi olmaktan başka çıkar yol bulamazdı"(İbn Abdi'l-Berr, Câmiu'l-Beyâni'l-İlm II/42 (İbn Ebi Şeybe tarîkiyle Câbir'den); Heysemî I/174 (Ebu Ya'lâ, İmam Ahmed ve Bezzar da Câbir'den) şeklinde haber gelmiştir.ama derizki: " Allah (cc) daha önce nebi-rasul ve onlarla birlikte kitaplar göndermiştir,bunlara ilk gönderildiği şekli ile iman ederiz,zaten Bakara suresinin son ayetlerinde (Amenerrasulu) böyle geçmektedir ki bunlar imanın şartlarıdır.

2- biz müslümanlar Kuran çerçevesinde hareket ederiz..duygu ve nefisler bizi yönlendiremez,bunlara göre hareket eden işlediği cürüm karşılığında ceza görecektir,Allah affetmez ise...bu yüzden biz onlara(islam dışında hangi dinde olurlarsa olsunlar) müsamaha gösteremeyiz,şirin gözükemeyiz,yalakalık yapamayız,"siz o dinemi inanıyorsunuz,olsun özgürsün" diyemeyiz.ha burada isteyen istedği dini yaşar deriz ama islam dışındakiler cehenneme gidecektir deriz.
Allah (cc) şöyle buyuruyor:
"Kendi dinlerine uymadıkça ne yahudiler ve ne de hristiyanlar senden asla hoşlanmayacaklardır. De ki; "Doğru yol, sadece Allah'ın yoludur': Eğer sana gelen bilgiden sonra onların arzularına uyacak olursan, andolsun ki, Allah tarafından ne bir dost ve ne de bir yardımcı bulamazsın." (Bakara:120)
"Bugün kafirler dininizi ortadan kaldırmaktan umut kesmişlerdir. O halde onlardan korkmayınız, benden korkunuz. Bugün sizin hesabınıza dininizi bütünledim. Size yönelik nimetimi tamama erdirdim ve sizin için din olarak İslâm'ı beğendim." (Maide:3)

Allah (cc) bize bu dini seçmiştir.herhangi bir eksikliğe yer vermemiştir...

islama ortaçağ zihniyeti demişsin,böyle demekle Allah'a ve Rasulune iftira atmış bulunuyorsunuz...alay ediyorsunuz islamın hükümleri ile bu yüzden kafirsiniz,,halbuki insanı yaratan Allah onun ne şekilde yaşayacağını bildiği için,ona göre hüküm indirmnişir.insanın kendisinden daha iyi tanımaktadır çünkü :
"
Eğer kullarım sana benden sorarlarsa onlara de ki; ben kendilerine yakınım, bana dua edenin duasını, dua edince, kabul ederim. O halde onlar da benim çağrıma olumlu karşılık vererek bana iman etsinler ki, doğru yolu bulsunlar." (bakara:186)
"
Eğer onlara soracak olursan, `Biz lafa daldık aramızda eğleniyorduk derler. ' De ki; "Allah ile, Allah'ın ayetleri ile ve Peygamber ile mi alay ediyordunuz?"Uydurma bahaneler ileri sürmeyiniz. İman ettikten sonra tekrar kâfir oldunuz. Bir kısmınızı affetsek bile, ağır suçlu olduklarından dolayı diğer kısmınızı azaba çarptıracağız." (Tevbe:65-66)
haa sizler Rasulullaha (sas) sormuyorsunuz ki,AKLINIZA MANTIĞINIZA ve BİRDE KİMİ İLAH TAGUT EDİNMİŞSENİZ ONA SORUYORSUNUZ...
bana kalkmış m.kemalden alıntı yapıyorsun...onun ne olduğu apaçık ortadadır, e doğal olarak herkes kimi ilah edinmiş ise kime bağlanmışsa onun sözlerinden alıntı yapıp konuşacaktır.biz müslümanlar ALLAHI TEK İLAH OLARAK BENİMSEDİĞİMİZ İÇİN HERŞEYİ ONUN SÖYLEDİKLERİ İLE DELİLLENDİRİRİZ.

sent_pavlo´isimli üyeden Alıntı kimse kusura bakmasın

benim şu anki anayasam kuran'dan merhametli,daha adaletli

Sübhanallah!!!
Rabbim (cc) şöyle buyurmaktadır: "Onlar Allah dışında hahamlarını, rahiplerini ve Meryemoğlu İsa'yı ilah edindiler. Oysa onlara sadece tek ilaha, kendisinden başka ilah olmayan ve onların yakıştırma ortaklarından uzak olan Allah'a kulluk etmeleri emredilmişti." (Tevbe:31)

senin anayasan küfür kanunlarıdır da haberin yok,
Allah (cc) şöyle buyuruyor: "Kim Allahın indirdiği ile hükmetmezse, işte onlar kafirlerin ta kendileridir" (Maide:45)
"Yoksa istedikleri cahiliye düzeni midir? Kesin inançlılara göre Allah'ın düzeninden, Allah'ın verdiği hükümden daha iyisi düşünülebilir mi hiç?" (Maide:50)

Allahın şeriatinden gayri her düzen, her izm, her düşünce taguttur ve uyanlar kafirdir. evet biz müslümanlar şeriati savunuyoruz, çünkü geçerli olan budur.
demişsinizki iran'a vs gidin yada suud'a...ben şu anda dünyanın hiçbir ülkesi islam devletidir demiyorum ki hicret edeyim.islam ahkamı tam uygulanmadıkça islam devleti olunmaz (her türlü tartışmaya açığım inşallah)

meseleyi daha fazla uzatmak istemiyorum, ama istenirse hodri meydan biiznillah.
şuna da değinmek isterim...
şu an ki coğrafyada hakikaten islamı yaşayan müslümanlar muhakkak vardır. ama görünen o ki ben şu anda tc ve yahut başka yerlerde yaşananın islam olduğunu sanmıyorum ve kesinlikle değildir.kimse kendini kandırmasın.MÜSLÜMANLIK İDDİASINDA BULUNANLAR DAHİ AÇSINLAR KURANI VE SAHİH HADİSLERİ VE CUMHURU ULEMANIN ESERLERİNİ OKUSUNLAR. neler neler görecekler.ama bakıyoruz halka, "Atalar dinine uymuş gitmişler, cahilce kulaktan duyma bir imanla, taassubi bir yaklaşımla İMAN ETMİŞ (!)," ama neye...akletmek lazım...TÜM TAGUT VE YANDAŞLARINI RED ETMEDİKÇE İSLAMA ADIM ATILMAZ...

uzun lafın kısası, islamı kimse çürütemez. akle değilde nakle (vahiyden sonra bize ulaşan sahih nakillere) uyulursa ve ona göre değerlendirme yapılırsa imana adım atılmış olur.

...._pavlo!!!!! (sana nikinin ilk kelimesi ile hitap etmiyorum. zira zannımca o "saint: efendi,bey" kelimesini okunuşudur.."sent" diye..çünkü bunu haketmiyorsun)
sana bu ayetleri okuyorum, belki akledersin... (bunları ancak Allahı Rab olarak, Hz.Muhammedi rasul olarak ve Kuranı kitap olarak benimseyenler aklederler)
Bismillahirrahanirrahim
"KİM TAGUTU RED EDİP ALLAHA İMAN EDERSE KOPMAK BİLMEYEN SAPASAĞLAM KULPA TUTUNMUŞ OLUR" (Bakara:256)
"Deki; `Ey kitap ehli, sizinle aramızda ortak olan şu söze geliniz: Sırf Allah'ın kulluk edelim, hiçbir şeyi O'na ortak koşmayalım ve Allah'ı bırakıp birbirimizi ilâh edinmeyelim." (Ali imran:64)
"İbrahim'den ve onunla beraber olanlarda, sizin için gerçekten güzel bir örnek vardır. Onlar kavimlerine demişlerdi ki, "Biz sizden ve sizin Allah'tan başka taptıklarınızdan uzağız. Sizi tanımıyoruz. Siz bir tek Allah'a inanıncaya kadar sizinle bizim aramızda sürekli bir düşmanlık ve nefret belirmiştir"demişlerdi." (Mümtehine:4)
"De ki: Ey kafirler! Ben sizin taptıklarınıza tapmam. Sizde benim taptığıma tapacak değilsiniz. Ben sizin taptıklarınıza tapacak değilim. Sizlerde benim taptığıma tapacak değilsiniz. SİZİN DİNİNİZ SİZE BENİM DİNİM BANADIR
Kafirun109-Kafirun" (Kafirun:1-6)

Not: burada ben o siteyi koruma amaçlı bir yazı yazmadım. bilakis dinimi aşağılayan bedbaht kişiye Allahın yardımı ile gerekli cevabı vermeye çalıştım elimden geldiği kadar...doğrular Allahtan eksiklikler bendendir.

Esselamu ala men iteba ala hüda (Taha :47)

sakral

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bu yazıda islama yapılan yakıştırmalara cevap veren herkerkese çok teşekkür ediyorum özellikle eburumeysa kardeşemize arkadaşlar bu din diger dinler gibi sahipsiz degil bu dinin enbüyük sahibi allahtır sizin gibi istismarcılar tarihin bütün caglarında oldu ama size cevap verenlerde oldu ve onlar ilimde bilimde ve her konuda sizden üstünlerdi siz bunu hazmedemiyorsunuz islamı istediginiz kadar lekelemeye calışın bu dini allah koruyor bunun en büyük kanıtıda burda sana cevap yazan arkadaşlardır......

eburumeysa

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bu yazıda islama yapılan yakıştırmalara cevap veren herkerkese çok teşekkür ediyorum özellikle eburumeysa kardeşemize arkadaşlar bu din diger dinler gibi sahipsiz degil bu dinin enbüyük sahibi allahtır sizin gibi istismarcılar tarihin bütün caglarında oldu ama size cevap verenlerde oldu ve onlar ilimde bilimde ve her konuda sizden üstünlerdi siz bunu hazmedemiyorsunuz islamı istediginiz kadar lekelemeye calışın bu dini allah koruyor bunun en büyük kanıtıda burda sana cevap yazan arkadaşlardır......

esselamu ala men iteba ala hüda (Taha:47)
Bismillahirrahmanirrahim

Sakral arkadaşım..
evet dediğin gibi bütü çağlarda olmuştur din düşmanları ve yine dediğin gibi bu dini Rabbim sahipsiz bırakmazdı,her çağda düşmanlara rağmen Allahın ayetleri ile koruyan selef alimlerimiz gelmiş geçmişlerdir ve var olacaktır yine..
Rabbim (cc) şöyle buyuruyor:
"Onlar Allah'ın nurunu ağızları ile söndürmek istiyorlar. Oysa Allah, kâfirlerin hoşuna gitmese de, nurunu kesinlikle tamama erdirmekte kararlıdır." (Tevbe:32)

geçmiş zamanlarda kaç tane haçlı seferi yapıldı islama ama onlar baktılarki bu işi kılıçla, topla, tüfekle halledemeyecekler...ve en sonunda dediler ki " biz bu insanları öldürmekle bu işi bitiremeyiz, çünkü sanki bunlar ölüme susamışlar gibi gözü kara savaşıyorlar. en iyisi bizler "ONLARIN DİNİNİ SAHTE SÖYLEMLERLE, KELAMCIL CEDELLERLE BOZMAYA ÇALIŞALIM DA, nesilleri islamdan ancak böyle uzaklaştırırız, ve islama darbeyi ancak böyle vururuz" dediler. ve bunu yürürlüğe koydular ve o andan itibarende islam gizlendi, ammaaaa durum hiçte sandıkları gibi değil, vallahi BU DİN SAHİPSİZ DEĞİLDİR.onların dili varsa küfrü söyleyen, bizimde bizi destekleyen Rabbimiz vardır..

ve alal muslimin

musagultekin

Asistan
Reaksiyon puanı
1
ne varmış sanki sitede neden +18 sitelere bişi denilmiyo da bu battımı?

Exploit Coder

Profesör
Reaksiyon puanı
26
o aklı sana kim verdi m. kemali ve seni kim yarattı
b uayetler buna en güzel delildir nekadar inkar etsene gerceği değişteremzsin :4:

arkadaşım bakın bende inanıyorum inanmak ayrı mesele ama bu şekilde konuşarak beni ateist konumuna düşürüyorsunuz. bense bunu söylemek istemezdim mecburum.

bana Allah'ın varlığını ispatla. bunu yapamazsın yada bu ayetlerin. çok zeki biri tarafından insanları kandırmak için uydurulmadığını. buna inanıyoruz fakat ispatlayamazsınız. bu yüzden bence inanışlarını insanlara delil gibi sunma.

tekrar hatırlatıyorum bunları söylemek istemezdim . bende inanıyorum.

vede Mustafa Kemal ATATÜRK'ün ismini yazarkende saygı çarçevesi içinde yani isminin baş harflerini büyük yazmanı rica ederim ben nasıl Allah'ın kini büyük yazıyorsam..

Exploit Coder

Profesör
Reaksiyon puanı
26
Dahamı adaletli ?

nerde özgürlük ve demokrasi.

Mitinglerde özgürlük diye bandır bangır bağıranlar Özgürlüğü kendilerine göremi yuvarlıyorlar.

Atatürk'ü çok sevenler nutuk açsın okusunlar özgürlük ile alakalı bölümleri.

Özgürlük din ırk cinsiyet ve mezhep ayırt etmeksizin herkese özgürlüktür. Ayrımcılık olmadan.

Özgürlük din ırk cinsiyet ve mezhep ayırt etmeksizin herkese özgürlüktür. Ayrımcılık olmadan.

ben neyden bahsettim.

adalet hırsızlık yapanın kolunu bacağını kesmek değildir. cezası hapistir. eminim bu daha adaletlidir. işlediğin suçun cezasını başkaları değil ana yasa vermelidir.

özgürlük konusunu nerden çıkardın anlamış değilim. konu özgürlük değil özgürlükte çıkma karşıma.. lütfen özgürlük konusunu açmayın tekrar. rica ediyorum.

Turab Garip

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
181
Exploit Coder dedi ki:
işlediğin suçun cezasını başkaları değil ana yasa vermelidir.

İşte sizleri aldatma yöntemi. :) O anayasayı "başkaları" hazırlamıyor mu? :) Arkadaşım, kusura bakmayınız, ancak anayasa kimi zaman yanlı olabilir, ama Allah asla yanlı olmaz. Allah'ın hazırladığı, senin benim gibi birisinin benim için hazırladığından daha efdaldir. Yani "başkalarının verdiği karardan"..

Nnetmaniaa

Doçent
Reaksiyon puanı
7
bana Allah'ın varlığını ispatla. bunu yapamazsın yada bu ayetlerin. çok zeki biri tarafından insanları kandırmak için uydurulmadığını. buna inanıyoruz fakat ispatlayamazsınız.
Çok zeki biririsi tarafından yazılmış olabileceği düşüncesi geldi aklına he :)

ya güldürdün gece gece beni

Mantıksal olarak her zaman yenilirsin istediğin tartışmaya girelim

Bizde yani müslüman olmuş toplumlarda hemen inanmadı ama baktılarki herşey
Kuran daki gibi inanmak zorunda kaldılar.

Sen bilim diyosun ya

Bilimin bulduğu dünyanın yuvarlak olduğu ,parmak izinin her insanda ayrı olduğu,vs vs daha bi çok şey ozamanın ilkel koşullarında hangi zeki insan yazacak sölesene bana

istediği kadar zeki olsun :cowboy:

bunların hepsi daha bilimin b si gelişmemişken kuranda belirtilmiş

braveheart.fb

Profesör
Reaksiyon puanı
92
sent_pavlo kardeşim, akıl ve bilim her şeyden önce Bize insanların inançlarına karşı saygılı davranmayi söyler. Konu inanç olunca seçilen kelimeleri daha dikkatli seçmek lazım.Önyargıları bir kenera bırakarak akıl ve vicdan ölçüsünde değerlendirme yapmalısn.

UNUTMA: İslam dininde akıl dışılık yoktur.Aksine akıl üstülük vardır. (yani aklın kavramakta zorlandığı yada hiç kavramadığı şeyler vardır.)

Nnetmaniaa

Doçent
Reaksiyon puanı
7
Bilim tamam her zaman taraftarıyız ama Şu sorunun cevabını ver o zaman

Bilim e göre elle tutulmayan gözle görülmeyen Bişey yok demektir.

Bu Bilgiye göre Allah (haşa) yok demektir.

O zaman neden bütün insanlık bir dine ve yaratana inanma ihtiyacı hiseetimiş ?

karcx

Profesör
Reaksiyon puanı
39
Değerli inanan kardeşlerim:
İslam dinine ağız atanlar ya ermeni ya rum yada başka kökenlilerdir...
Kendilerini Türk olarak tanıtıyorlar....
Ancak o şahıslar Türk değillerdir...
Onun için onları sallamayın...
Bakın keyfinize...
İyi çalışmalar...

ALTIN_NESİL

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Değerli inanan kardeşlerim:
İslam dinine ağız atanlar ya ermeni ya rum yada başka kökenlilerdir...
Kendilerini Türk olarak tanıtıyorlar....
Ancak o şahıslar Türk değillerdir...
Onun için onları sallamayın...
Bakın keyfinize...
İyi çalışmalar...

Nokta

Bu konuda belirtilen sitenin kurucusuyum. Aslında bu tür konuları açarak bizim iyiliğimizi istiyorsunuz :)
Tartışma konusu olan birşey hak bir yolda hak izhar eden bir konudur.
Burada bir arkadaşın bizi istenmeyen siteler arasında göstermesi demek.
Bize inanan arkadaşlarımızın daha çok desteğini artırıyor.

Bunu gördükcede mutlu oluyor şeref duyuyorum.

Halka hizmet etmek hakka hizmet etmekdir. Dusturumuzda budur.

tudRoY

Profesör
Reaksiyon puanı
1
küstü gitti işte :'( Çok üstüne gittiniz :tt2:

pusluvadi

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Türkan Saylan'ı bende sevmiyorum.... en az Baykal'ı sevmediğim kadar... herkes herkesi sevmek zorunda değil...

eburumeysa

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Hz.Ali (ra) diyor ki: "Eğer islam dini akıl dini olsa idi, ayaklarımızın altını değil üstünü mesh etmemiz gerekirdi" (Ebu Davud, Darekutni)

şimdi aciz aklı ile Allahı ve bize razı olup indirmiş olduğu islam dinini küçümseyip alaya alanlar, size aklı veren kimde ona karşı nasıl böyle cesurca, böyle pervasızca konuşabiliyorsunuz. Kuranda bunca ayet varken kimse o aciz aklı ile, islamdan başka bir dine hoşgörü beklemesin. yahut islama savaş açmış herhangi bir şahsa...Çünkü Allah (cc) islamdan başka bir dinden asla razı olmayacaktır.
biri tutmuş diyorki, ben nasıl Allah ismini yazarken büyük harf kullanıyorsam sizde başkalarına öyle davranın, kimlere saygı gösterileceği apaçık bir şekilde bellidir ve ne şekilde olacağı...
akıl ve nakil hakkında İmam İbni Teymiye (ra) "Sarih Akılla Sahih Naklin Çatışması" adlı kitap buna çok güzel bir cevaptır. bunun tartışma yeri burası değildir.

elmacik nikli arkadaşınmın dediği gibi o yasaları kim hazırlıyorda Allahın hükümleri denk tutulabilsin,sonuçta ilahımız olan Allaha karşı bir insan aklının ürünü...derlerki "demokraside çareler tükenmez"..eğer bu söz tevil edilmiyorsa küfre kapı açar.ama bir nevi doğru tükenmez ama şöyleki :" sıkıştığı yerde hemen lastik gibi uzar hoopp yeni bir yasa ve kanun,işin kısası ESNEKTİR.....
son olarak bir ayet yazıyorum
“Hem siz, Onun haklarında hiçbir delil indirmediği şeyleri Allah’a ortak koşmaktan korkmazken, ben nasıl sizin şirk koştuklarınızdan korkarım? Şu halde ‘güvenlik içinde olmak bakımından’ iki taraftan hangisi daha hak sahibidir? Eğer bilebilirseniz." (En’âm: 81)

(Altın_Nesil adlı üye arkadaşım, üstüne basa basa tekrar etmek istedim, ben burada herhangi bir şahıs yada siteyi destekler mahiyette bir yazı yazmadım, bilakis Allahı Rasulunu ve Dinini savunmaya alıştım.site desteklemk siteseydim kendi sitemiz için yapardım bunu,alınma lütfen)
esselamu ala men iteba ala hüda (Taha:47)

sent_pavlo

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
kutsal sayılan kitapların ve peygamberlerin sayılan kişilerin hepsi ortodoğundan çıkmıştır ve bu doğa üstü olayların hepsi ortadoğuda yaşanmıştır,nedense bu doğa üstü olaylar insanoğlunun cahiliye döneminde olmuştur

dinlere gelince bütün dinler birbirini kötüler,

müslümana git kuran son kitap

hristiyana git incil son kitap

museviye git tevrat son kitap

hinduya git,inek ulu

şamana git ateş ulu

ateiste git allah yok

onun için keşke bu olayların çok azı bu yıllarda olsa

bakın bir aralar adamlar çıktı peygamberim diye,fakat insanlar cahiliye döneminde olmadığı için kimse inanmadı

bu arada benim veya insanların,kürt,rum,ermeni,yahudi olması çok mu önemli,gerçek insanlık insanları olduğu gibi sevmektir,kabullenmektir

kendinizde iyi bakın

eburumeysa

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
kutsal sayılan kitapların ve peygamberlerin sayılan kişilerin hepsi ortodoğundan çıkmıştır ve bu doğa üstü olayların hepsi ortadoğuda yaşanmıştır,nedense bu doğa üstü olaylar insanoğlunun cahiliye döneminde olmuştur

dinlere gelince bütün dinler birbirini kötüler,

müslümana git kuran son kitap

hristiyana git incil son kitap

museviye git tevrat son kitap

hinduya git,inek ulu

şamana git ateş ulu

ateiste git allah yok

onun için keşke bu olayların çok azı bu yıllarda olsa

bakın bir aralar adamlar çıktı peygamberim diye,fakat insanlar cahiliye döneminde olmadığı için kimse inanmadı

bu arada benim veya insanların,kürt,rum,ermeni,yahudi olması çok mu önemli,gerçek insanlık insanları olduğu gibi sevmektir,kabullenmektir

kendinizde iyi bakın

iyice saçmalamışsın.anlaşılan o ki Allaha ve Rasulune imanın olmayan ateist birisin...sana "dinsiz" demiyorum çünkü seyyid kutub "dini olmayan kimse yoktur, herkesin yaşadığı hayat onun dinidir" demektedir. ŞUNU UNUTMA İSLAM HİÇ BİR ZAMAN, HATTA DAHA ÖNCEKİ NEBİ VE RASULLERİN HİÇ BİRİ DİNSİZLİĞE KARŞI SAVAŞMAMIŞTIR.HER ZAMAN KARŞISINDA ŞÖYLE YADA BÖYLE BİR DİN ÇIKMIŞTIR.ADI NE OLURSA OLSUN,NEYE İMAN EDERSE ETSİN.

martial

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
İnternet alemindeyiz sev yada sevme bu kimseyi ilgilendirmez. Bir kötü var birde iyi var zaten insanlar hangi yolu çizmişse kendilerine o yolda yürürler.

croft

Doçent
Reaksiyon puanı
0
bugüne kadar bunun gibi biçok kişi geldi gitti buda gidicek karıştırdığıyla kalıcak burda size ekmek yok emin olun
asla ve asla anlamıcaklar çünkü okadar kararmışki kalplleri dinlemiylarbile amabigün anlıcaklar inş o gün çok geç olmaz
şimdi peygamberim diye çıkanlara neden inanılmıyo demişin cevabı gayet basit
çünkü gelmiş son peygamber hz muhammed efendimizdir bundan sonra gelmiceni hak dinin islam olduğunu biliyoruzda o yüzden diğer uydurukculara inanmıyoruz tıpkı sana inamadığımız gibi
onlar nekadar şarlatnsa sende okadar şarlatansın

mazluMe

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ben, manevi miras olarak hiçbir ayet, hiçbir dogma, hiçbir donmuş ve kalıplaşmış kural bırakmıyorum. Benim manevi mirasım bilim ve akıldır.
Kemal ATATÜRK

değerli kardeşim Allah islah etsin ne diyim....gereken cevaplar yazılmış zaten....
inan yukarıdaki sözleri de kendine bir "acil çıkış kapısı" olarak alıntı yapmışsın ya...:D çok güldüm:D...

ancak bu miras görüldüğü gibi kafi değil,ALLAH AKIL FİKİR VERSİN ...bence buna daha çok ihtiyacın var....

mazluMe

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bu arada bahsi geçen siteye üye olmakla birlikte,bir kaç söz eklemek isterim...
Müslümanlık sadece 1400 yıl önce var olmadı;ancak Efendimiz(sav) son Peygamber'dir....ve kimse yaradanı, peygamberimizi, dinimizi, kitabımızı, ve de hadisi şerifleri eleştirme hakkına sahip değildir,olamazda...gelmiş geçmiş hiç kimse ve hiçbir şey daha üstün olamaz...

bir eleştiri yapabilmek için, okur yazar olmaktan daha çok vasıflara sahip olmak gerek...başkalarından kalan 2nci el aklı ve bilgi öne sürmek yerine,Allahın her insana ayrı ayrı hediye etmiş olduğu aklı kullanmayı denemeye ne dersiniz?...
o zaman her islami siteyi,her müslümanım diyeni aynı kefeye koymaktan vazgeçer,ayırt etmeyi öğrenirsiniz belki?...
eğer niyet farklı değilse tabi...

alaaddinbas3435

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
yahu yine delinin biri atmış kuyuya taşı sizlerde çıkarmak için uğraşıyorsunuz.

uğraşmayın, emek harcamayın, belli ki kişinin kalıplaşmış düşünceleri var ve değişeceğe de benzemiyor.

verdiği site zaten virüslü ve yasaklı bir site. niyetinin de üzüm yemek olmadığı belli olan bir kişi için çok emek harcanıyor...

sent_pavlo

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
yahu yine delinin biri atmış kuyuya taşı sizlerde çıkarmak için uğraşıyorsunuz.

uğraşmayın, emek harcamayın, belli ki kişinin kalıplaşmış düşünceleri var ve değişeceğe de benzemiyor.

verdiği site zaten virüslü ve yasaklı bir site. niyetinin de üzüm yemek olmadığı belli olan bir kişi için çok emek harcanıyor...

orada dur derim kimin düşünceleri kalıplaşmış,Atatürk'ün dediği gibi donmuş kalıplaşmış kurallar sizde var,

bir anayasa düşün yıllar geçiyor,çağa uymuyor değiştiriyorsun,lakin kuranda bir tek ayet değişmiyor

ne cennetteki hurilerde gözüm var ne içki kadehlerinde

nisa:89 - onlar kendileri inkar ettikleri gibi, keşki siz de inkar etseniz de eşit olsanız isterler. allah yolunda hicret etmedikçe onlardan dost edinmeyin. eğer yüz çevirirlerse onları tutun, bulduğunuz yerde öldürün. onlardan dost ve yardımcı edinmeyin.

enfal:12 - rabbin meleklere, "ben sizinleyim, inananları destekleyin" diye vahyetti. "ben inkar edenlerin kalblerine korku salacağım, artık vurun onların boyunları üstüne, vurun her parmağına" dedi.

nur:2 - zina eden kadın ve erkeğin her birine yüzer değnek vurun. allah'a ve ahiret gününe inanıyorsanız, allah'ın dini konusunda o ikisine acımayın. onların ceza görmesine, inananlardan bir topluluk da şahit olsun

Nisa 4/34. Allah'in kimini kimine ustun kilmasindan oturu ve erkeklerin, mallarindan sarfetmelerinden dolayi erkekler kadinlar uzerine hakimdirler. Iyi kadinlar, gonulden boyun egenler ve Allah'in korunmasini emrettigini, kocasinin bulunmadigi zaman da koruyanlardir. Başkaldırış etmelerinden endiselendiginiz kadinlara ogut verin, yataklarinda onlari yalniz birakin, nihayet dovun. Size itaat ediyorlarsa aleyhlerine yol aramayin. Dogrusu Allah Yuce'dir, Buyuk'tur.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...