Isınma Hareketlerinin Önemi

Bu konuyu okuyanlar

brkalagz

Öğrenci
Katılım
22 Temmuz 2014
Mesajlar
42
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
5371e03e0bea7.png

Her egzersizden once isinma hareketleri yapmak faydalidir.Hatta yapmazsaniz vucudunuza cesitli yonlerden zarar verebilirsiniz.Spor salonlarinda yada herhangi bir egzersize isinmadan basliyorsaniz cok dikkatli olmalisiniz.Cunku isinmadan yaptiginiz egzersizlerde sakatlanma ihtimaliniz daha yuksektir.
Isinma hareketleri esnekliginizi arttirir.Eklemlerinizin cevresindeki kaslari dengeler ve egzersiz suresince ve sonrasinda sakatlanmalari azaltir.
Esnetme ve germe hareketleri sakatlik riskini azaltir.Kaslarinizi isindirmadan yaptiginiz her turlu kasilma ve gevseme hareketi kaslariniza zarr verebilir.Bu yuzden her kas gurubunuzu 20 ile 60 saniye arasi isindirmalisiniz.
Kısacası esneme ve germe hareketleri vücudunuz için bir kurtarıcıdır. Her sporda bedeninizi o egzersize alıştırmak için ısınma aktivitesi için bir kaç dakikanızı ayırmalısınız.
http://www.fitnessdestek.net/2014/07/isnma-hareketlerinin-onemi.html
 

Lee Tai

Müdavim
Katılım
16 Temmuz 2013
Mesajlar
1,539
Reaksiyon puanı
2
Puanları
36
Halı sahada başıma geldi , direk başladım maça ayağımı kaldırmamla baldırın arkası çekti 1 hafta şiş kaldı
 

taner20

Öğrenci
Katılım
24 Mayıs 2013
Mesajlar
69
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Konuyla alakasız ama kimisi spor için ısınır kimi soğukta yaşam mücadelesi için ısınmaya çalışır.Ne garip bir hayatta yaşıyoruz be.Hayatın acıması yok.. Ben de duygusal dönemdemiyim neyim,neyse iyi forumlar:)
 

Son mesajlar

Üst