Soru İşçiye küfe, memura %5

James Howlett

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
4,723
Ayıptır sorması akp nin en büyük oy kaynağı kim?

İşçiye zam 8500₺ ki kiralar zaten 6000₺ den başlıyor ama 8500₺ üstü Erdoğanın sırtına küfe olurken memura %5 i çaktı.

Memura zam küfe değil öyle mi şimdi?

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,064
Memur ve emeklinin maaşı eridi resmen yaa...

İşçinin aldığı zamma göre çok kötü durumda Emekli ve memur zamları yüzde 30 bile az aldılar bence. En az 35-40 almalıydılar...

Şöyle örnek vereyim. Eskiden Memur dedimi asgari ücretin en az 3 katı maaş alırdılar. Sen şimdi nerede görecen asgari ücretin 3 katı 25-26k maaş alan memuru ! Asgari ücretin bir tık üstünde kaldılar. Polis öğretmen 11-12k anca alır oldu.

Veya eskiden SSK üst seviye prim yatıran bir emekli asgari ücretin en kötü 2 katını alırdı sen şimdi nerede görecen 16-17k emekli maaşı alan emekli. Maaşları 10-11k da kaldı az zam vere vere.

Kendi babamdam biliyorum asgari ücret 2000 TL iken babamın emekli maaşı 4500 TL idi. Şimdi asgari ücret 8500 TL oldu babamın maaşı yeni yüzde 30 zam ile anca 11-11.5 bin TL olacak. Alım gücü olarak memur ve emekli çok düştü.

Son düzenleme:

Applemania

Profesör
Reaksiyon puanı
3,460
Ayıptır sorması akp nin en büyük oy kaynağı kim?

İşçiye zam 8500₺ ki kiralar zaten 6000₺ den başlıyor ama 8500₺ üstü Erdoğanın sırtına küfe olurken memura %5 i çaktı.

Memura zam küfe değil öyle mi şimdi?
Yandaşlara,Beşli Çeteye,Tarikatlara paraları veren zihniyet söz konusu halk olduğunda küfe diyebiliyor.İnsanların aklıyla alay etmekten bıkmadılar.

furiii

Kowalski
Reaksiyon puanı
307
memur maaşları adeta geriledi, bu zamanda memur olan hak ettiği ücreti alamıyor ne yazık ki...

James Howlett

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
4,723
Hak ettiği dedinya, kpss sınavı ve memurluk konusundada düşündüm hak ettiği mevzuyu.

Kaç tane haber var böyle kpss birincisi atanamıyor 90 olan atanamıyor sadece sınava girip 60 alan bir yerlere geliyor.

Bide şunuda düşünmek lazım memurun 5 günlük çalışma eforunu pazartesiden cumaya yani, o verdiği 5 günlük eforu ben bizatihi sadece 1 günde veriyorum.

Memurluk mevzusu 2002 den öncesine dönmeli acil özelden daha fazla para kazanılmalı, 65 yaşındaki babamda memurdu ama ayrıldı çekti gitti 90 ların ortasında özelde çok daha fazlasını kazandı zira.

Yine böyle olmalı.

furiii

Kowalski
Reaksiyon puanı
307
peki memur olmak kolay mı? 94 puan alan arkadşım var ve memur oldu, şimdi o da hükümete verip veriştiriyor :D Diyor ki ben eşşek gibi çalıştım, bu puanı aldım, işçi ile bir tutuluyorum. Buna isyan ediyor.
bence çok haklı. bi işçi zaten kpss kazanabilseydi 5 gün çalışırdı, biri beyin patlatıyor memur olabilmek için diğeri bunu yapamıyor işçi oluyor ve bedensel adeta köle oluyor ama bunun sorumlusu memur olanlar değil, devlettir, devletin politikalarıdır, hükümetlerdir. seçim zamanında popilist davranıyorlar. kalifiyeye göre değil de seçmen kitlesine, oy potansiyeline göre karar veriyolar kurnaz tilkiler.

James Howlett

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
4,723
peki memur olmak kolay mı? 94 puan alan arkadşım var ve memur oldu, şimdi o da hükümete verip veriştiriyor :D Diyor ki ben eşşek gibi çalıştım, bu puanı aldım, işçi ile bir tutuluyorum. Buna isyan ediyor.
bence çok haklı. bi işçi zaten kpss kazanabilseydi 5 gün çalışırdı, biri beyin patlatıyor memur olabilmek için diğeri bunu yapamıyor işçi oluyor ve bedensel adeta köle oluyor ama bunun sorumlusu memur olanlar değil, devlettir, devletin politikalarıdır, hükümetlerdir. seçim zamanında popilist davranıyorlar. kalifiyeye göre değil de seçmen kitlesine, oy potansiyeline göre karar veriyolar kurnaz tilkiler.
Maalesef bu ülkede haddinden kolay, başka hükumet gelsin bakalım kaç kişi memur olabilecek ?

Zamanında hatırlarsan soruların alınma mevzusunuda yaşadı bu ülke, ülke berrak olsun kim ne ortaya çıkacak ?

furiii

Kowalski
Reaksiyon puanı
307
Maalesef bu ülkede haddinden kolay, başka hükumet gelsin bakalım kaç kişi memur olabilecek ?

Zamanında hatırlarsan soruların alınma mevzusunuda yaşadı bu ülke, ülke berrak olsun kim ne ortaya çıkacak ?
neden bahsettiğini anlayamadım?
ben kamuda memur olmayı kastediyorum sen belediyeleri kastediyor olmalısın, çünkü oralara adamı, dayısı olan yerleşebiliyor.

kamuda memur olmak çok zordur, hele ki 90 üzeri almak ...

James Howlett

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
4,723
neden bahsettiğini anlayamadım?
ben kamuda memur olmayı kastediyorum sen belediyeleri kastediyor olmalısın, çünkü oralara adamı, dayısı olan yerleşebiliyor.

kamuda memur olmak çok zordur, hele ki 90 üzeri almak ...
Bilmiyorum ki hepsi zor olmalı ya hepsine adamı dayısı olan girsin yada hiçkimse giremesin çalışan kazansın