İş tecrübesi

mozasur

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Arkadaşlar geçenlerde yaşadığım bir iş tecrübesini sizinle paylaşmak istiyorum.

Olaylar şöyle gelimeye başladı; Ben abimin elektirik dükkanına bakıyordum. Benim amca oğluda bir rehabilitasyon merkezinde ortaklığı vardı. Amcam oğlu bana iş teklifinde bulundu tabi okul açıldıktan sonra 1 yıl sonra teklifi kabul ettim. Gittik görüştük fiyattan bahsetmediler tabi bende normaldir dedim çünkü daha böyle bir iş yerinde çalışmadığımdan dolayı bir fiyat söylemedim. Bana iş teklifinin arkasındaki sebep de şu denildi 3 aydır bir program aldık dediler programı orada çalışan 3 bayan vardı idare kısmında çözememişler öğrenci beplerini yaparken sorun yaşıyorlardı tabi o programı kullanamıyorlardı kopyala yapıştır mantığıyla saatler çakışıyordu. Bana bilgisayarımıza bakacaksın denildi sadece işin bilgisayar dediler bende hay hay yeter ki işim bilgisayara bakmak olsun memnuniyetle kabul ettim. Bir ay çalışırım dedim her iki tarafta memnun olursa ve başarılı olursam anlaşırız dedik ve işe başladım.

İlk ayda programı çözdüm tabi biraz eksik oldu ama onuda hallettim. Amca oğlu iş teklifini yaparken bana maaşımın 400-450 ytl bilemedin 350 ytl demişti. Daha sonraları kendin hallet dedi neyse kendime güveniyordum ay sonu yaklaşıyordu programı halletmiştim bir ödül bekliyordum neyse ay sonu geldi para bir zarfın içinde parayı veren el amca oğlumun eli. Fizyoterapi salonuna gittim orada açtım birde ne göreyim 200 ytl şok oldum hayatımda aldığım ilk maaş ve ben ödül beklerken o kadar çabamın sonunda bana 200 ytl verdiler tanıdık olmasalar olabilir fiyatta önceden konuşulur işin içinde amca oğlu işi bozuyor neyse bir ortak gelip bana bu başlangıç için yeterli dedi performansın artıkça maaşında artacak dedi daha önce en yetkili kişi senin zam istemene gerek yok biz gerekeni yaparız demişti. Neyse devam ettim fiyatı konuştuk 350 ytlyi kabul ettiler zorla ama sanki babasının hayrına veriyorlar gibi. Toplamda dört ay çalıştım dördüncü ayın sonunda maaşımın 500 ytl ye çıkarın dedim yoksa başka yere giderim kendime dedim. Yetkili kişi ortaklarımla görüşmem gerek dedi. Yetkili kişi payı en fazla olan kişidir. Ortaklarıyla görüştükten sonra bu dediğin şekilde olmaz dedi sanki parmağımız ağzında bize karşı hep bunu kullanacaksın dedi. Bende tamam dedim ve ayrıldım. Ayrıldım ama oradaki kız bu programı nasıl kullandığımı hergün gördüğü için o öğrenmişti artık bana ihtiyaçları yoktu nasıl olsa gitsem ne olur gitmesem ne olur onlar için farketmez. Tabi ortada sigorta falan yok.

Şimdi sonuca gelelim

Benim hatalarımı

Amca oğlumun hatalarını

ve yetkili (aynı zamanda bir psikolog tur) kişinin hatalarını

en fazla hata kimde

yorumlarınızı bekliyorum arkadaşlar

ilginiz için teşekkürler.
mozasur

yer6

Profesör
Reaksiyon puanı
54
muhtemelen hatanın çoğunluğunun sende olduğunu sende biliyosundur.yok şöle yapsaydın böle yapsaydın demiycem.ama iş dünyasındaki bu tecrübeni bizlerle paylaşman çok güzel oldu.yakında iş hayatına atılcak olan ben ve benim gibi arkadaşlar çok yararlanıcağızdır.

amcaoğlundaki hata senin hakkını savunamamaktır.
yetkili kişinin herhangi bi hatası yoktur.onlar daha ucuza nasıl olur mantığıyla çalışırlar.

umarım çok daha iyi bi işte devam edersin.konu için teşekkürler...

warkortali

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
181
Bu gibi paylaşımlarını yapabileceğin süper bi site biliyorum. Buradada paylaşman iyi, bir şey demiyorum ama bu site sadece bu iş için ideal :) www.pollemik.com bir incele derim o siteye üye idim bi zamanlar, senin bu yazın o zamanları getirdi aklıma :)

mozasur

Asistan
Reaksiyon puanı
1
yorumlarınız için teşekkürler arkadaşlar