İş bulamama korkusu

Feelthedevil

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Arkadaşlar iyi günler hepinize.20 yaşında bir kardeşinizim.Lisede çok tembel olmamdan dolayı acısını şimdi çekiyorum . Üniversite sınavına ilk girdiğimde ygs barajını geçemedim.Babam bana bir matbaa da iş buldu 2 ay dayandım iş hayatından nefret ettim.Keşke zamanında ders çalışsaydım dedim kendime.Sonra ailemle kavga dövüş işi bıraktım tekrar sınava hazırlandım.Selçuk üni bilgisayar mühendisliğini kazandım.Ailem sevindi çünkü benden hiç umutları yoktu çevremdeki herkes sen yine barajı geçemezsin diyordu neyseki istediğim bölüme girdim.Şimdiki sorunum ise ilerde işsiz kalmaktan çok tedirgin oluyorum.Sonuçta odtü itü değil ki rahat iş bulayım. İş başvurularında selçuk mezunu olmam ilerde sorun yaratır mı arkadaşlar?Taşra da üniversite okuyup iyi yerlere gelen tanıdıklarınız var mı?Bu iş bulamama korkumdan dolayı hiç bir şeye odaklanamıyorum.Bazen boşuna mı okuyorum dediğim oluyor.

Bu arada bana tekrar ygs lys kas demeyin bundan daha iyisini yapamam artık hem yaşım ilerliyor zaten.

Feelthedevil

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Sende haklısın şöyle bi düşünüyorum diyelim okulu bıraktım peki elimden ne iş gelir? Hiç bir şey gelmez benden o zaman amele veya hamal olur yada temizlik işçisi.Yıllarca asgari ücrete çalışırım sonra kısacası hayatım olmaz.
Okumaktan başka çarem yok konya mezunu da olsam sonuçta mühendis olacağım.Herhalde ortalama bir iş bulur çalışırım.Bir kaç sene tecrübe edinirsem durumum belki daha da iyi olur.Ama okulu bırakırsam hep asgari ücret devam şçyle bir düşünüyorumda en güzeli okumak

Son düzenleyen moderatör:

giskur11

Profesör
Reaksiyon puanı
160
Sende haklısın şöyle bi düşünüyorum diyelim okulu bıraktım peki elimden ne iş gelir? Hiç bir şey gelmez benden o zaman amele veya hamal olur yada temizlik işçisi.Yıllarca asgari ücrete çalışırım sonra kısacası hayatım olmaz.
Okumaktan başka çarem yok konya mezunu da olsam sonuçta mühendis olacağım.Herhalde ortalama bir iş bulur çalışırım.Bir kaç sene tecrübe edinirsem durumum belki daha da iyi olur.Ama okulu bırakırsam hep asgari ücret devam şçyle bir düşünüyorumda en güzeli okumak
Bence oku bitir kardeşim dört senelik bilgisayar mühendisliğini bitirirsen her türlü iş bulunur diye ümit ediyorum.Devlette özel sektörde bulunur illaki.