İş arayan başörtülü kıza inanılmaz cevap

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

korsan12

Doçent
Reaksiyon puanı
3
Başörtüsü ile iş arayan Şeyma Engin bir çok yere iş başvurusu yaptı. Bu başvurulardan biride Çilek Grup adıyla faaliyet gösteren bir organizasyon şirketine oldu. Ancak şirketten gelen mail Şeyma Engin'i şok etti. Laiklik ve çağdaşlıktan söz eden mail sahibi Emir Onur Çilek iş başvurusu yapan genç kıza ağza alınmayacak hakaretlerde bulundu. Başörtüsüne "Bez parçası" diye hakaret eden Çilek, Engin'e nerelerde iş bulması gerektiğini bile söyledi. Genç kıza Fatih Bölgesi'nde iş bulmasını tavsiye eden Çilek'in hakaretleri bununla da sınırlı kalmadı. Engin'i 'Din üzerinden ticaret yapmak' ile suçlayan kişi, din sömürüsü yapanları bünyelerinde barındıramayacaklarını da yazdı. Ancak Emir Onur Çilek'in iş başvurusu yapan bayanla bir kez dahi görüşmediği ortaya çıktı.

İşte 8sutun.com sitesinde yayınlanan ve okuyanı 'bu doğru olamaz' düşüncesine iten o mail;

Şeyma Hanım;

Başvurunuzu inceledik. Üzgünüz.

Laik Atatürk Türkiye'sinde yaşayan, cumhuriyet çocukları ve muhafızlarından oluşan bir kurum olarak sizin gibi başörtüsü, türban, tesettür şeklindeki bez parçalarını dini inançlar ile hiçbir bağlantısı olmamasına rağmen bu şekilde gösteren, tamamen siyasi amaç güden, din üzerinden ticaret, din üzerinden siyaset yaparak din sömürüsü yapan insanları bünyemizde barındırmıyoruz.

Unutmayınız; Demokrasi gericiliğin önünü açmak değildir.

İş arayışınızda başarılar.

Fatih bölgesini denemenizi şiddetle tavsiye ederiz.

İyi Çalışmalar.. Emir Onur Çilek Çilek Grup (info@cilekgrup.com) Gönderme tarihi: 22 Temmuz 2009 Çarşamba 19:24:35

Kaynak

sivaspor

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Başörtüsü ile iş arayan Şeyma Engin bir çok yere iş başvurusu yaptı. Bu başvurulardan biride Çilek Grup adıyla faaliyet gösteren bir organizasyon şirketine oldu. Ancak şirketten gelen mail Şeyma Engin'i şok etti. Laiklik ve çağdaşlıktan söz eden mail sahibi Emir Onur Çilek iş başvurusu yapan genç kıza ağza alınmayacak hakaretlerde bulundu. Başörtüsüne "Bez parçası" diye hakaret eden Çilek, Engin'e nerelerde iş bulması gerektiğini bile söyledi. Genç kıza Fatih Bölgesi'nde iş bulmasını tavsiye eden Çilek'in hakaretleri bununla da sınırlı kalmadı. Engin'i 'Din üzerinden ticaret yapmak' ile suçlayan kişi, din sömürüsü yapanları bünyelerinde barındıramayacaklarını da yazdı. Ancak Emir Onur Çilek'in iş başvurusu yapan bayanla bir kez dahi görüşmediği ortaya çıktı.

İşte 8sutun.com sitesinde yayınlanan ve okuyanı 'bu doğru olamaz' düşüncesine iten o mail;

Şeyma Hanım;

Başvurunuzu inceledik. Üzgünüz.

Laik Atatürk Türkiye'sinde yaşayan, cumhuriyet çocukları ve muhafızlarından oluşan bir kurum olarak sizin gibi başörtüsü, türban, tesettür şeklindeki bez parçalarını dini inançlar ile hiçbir bağlantısı olmamasına rağmen bu şekilde gösteren, tamamen siyasi amaç güden, din üzerinden ticaret, din üzerinden siyaset yaparak din sömürüsü yapan insanları bünyemizde barındırmıyoruz.

Unutmayınız; Demokrasi gericiliğin önünü açmak değildir.

İş arayışınızda başarılar.

Fatih bölgesini denemenizi şiddetle tavsiye ederiz.

İyi Çalışmalar.. Emir Onur Çilek Çilek Grup (info@cilekgrup.com) Gönderme tarihi: 22 Temmuz 2009 Çarşamba 19:24:35

kaynak: HABER7

Ciplak resimlerini yollasa 10 milyar maas ile hemen baslardi ise.
Moderin olmak lazim.

:w00t:/|sDn|
/▌
/ \

korsan12

Doçent
Reaksiyon puanı
3
aynen katılıyorum sivaspora

GKHNCKR

Profesör
Reaksiyon puanı
47
Moderin olmak lazim.

/▌
/ \

seninde yorumun hiç şık değil yani. böyle bir habere böyle bir yorum mu yapılır?

Neyse gelelim habere. Anayasaya aykırı bir uygulama yapmıştır. Kişiler dil, din, ırk gibi farklılıklarından dolayı böyle bir muamele göremezler. Bence dava bile açılması lazım ama, davayı nere açıyorsun ki? Yaşlı dinazorlar ne anlar din ve vicdan özgürlüğünden. Zaten ülkeyi böyle ayrımcılığa sürükleyende bunlar değil mi?

İnançları yüzünden bu tür cevaplara maruz kalan kızlarımıza yeşil sermaye sahip çıkmalı. Bu kadar başörtülü insan varken, mini etekli almamalı. buda bir ayrımcılık oluyor aslında. ama başörtülü oldukları gerekçesi ile hakarete maruz kalan kızlarımıza birilerinin pozitif ayrımcılık yapması şart. Tabi sayın tuzu kurular siyaseten yeşil olduklarından dolayı uygulama olarak çok modern bir yapı içerisindeler. Zamanında sibel canlara jeep hediye eden, yeşilimsi kişileri çok gördük..

ExCeLLeNT

Dekan
Reaksiyon puanı
17
Allah belalarını versin ne diyim ülkede birşey yapmıyor ki kimseye anayasayı değiştirsinler diyoruz ama bazı şeyler belki de daha kötüye gidecek.

y.atik

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
sadece ve sadece KINIYORUM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Paghanyst

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Eğer ki yüzyüze görüşmemişlerse haksızlık yapılmış diyebilirim. Hem ben olsam ben de almazdım işe. Bu türban denilen şey tamamiyle dini inancı sömürmek için kullanılan bir araç. Ananelerimiz, babannelerimizin taktığı düzgün olanıdır. Hem Atatürk modernizmi oranı buranı açmak değildir. ATAM'ın lafını başka yerleriyle anlayanlara duyurulur !!!

Abdurahman

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Ne Biçim bi insan bunlar ? birde ayrımcılık yapmıyoruz diyorlar ! Yazıklar olsun ! Bu yazıyı gönderen bir müslüman evladı olamaz..
Bunların amaçları başka, iş yapmak isteseler çarşafla bile yaparlar.Bunlar dış görüntüye önem veriyorlar.Yollayacaksın böyle şerefizlere açık saçık , baldırı çıplak fotoğraflar seni adamdan sayıp işe alsınlar.. Ne diyelim ALLAH hidayet versin..

Saygılar..

ahmetce33

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
birgün birbirimize ve kişisellerimize saygı duymayı öğrendiğimizde dünya çok daha güzel bir yer olacak .....

korsan12

Doçent
Reaksiyon puanı
3
Eğer ki yüzyüze görüşmemişlerse haksızlık yapılmış diyebilirim. Hem ben olsam ben de almazdım işe. Bu türban denilen şey tamamiyle dini inancı sömürmek için kullanılan bir araç. Ananelerimiz, babannelerimizin taktığı düzgün olanıdır. Hem Atatürk modernizmi oranı buranı açmak değildir. ATAM'ın lafını başka yerleriyle anlayanlara duyurulur !!!

kardeş resmen saçmalamışsın ne dediğin tam anlaşılmıyor açta öğrenelim senin düşünce tarzında bu yazıyı yazan adamın düşüncesi tarzıyla aynı sanırım zaten ilk mesajın olduğuna göre bu bi yerden sana dokunuyorda olabilir. bak son cümlem aynen senin düşünce tarzında

sarfettiğim kötü bir kelime varsa affola adminlerden özür

yusher

Profesör
Reaksiyon puanı
12
hani kadınlara pozitif ayrımcılık vardı? demokrasi bazı özgürlükleri de mi kısıtlıyormuş ?
her başörtüsü takan din istismarcılığı mı yapıyormuş?
bu adam şimdi Atatürkçü mü?
bu şirket laik modern şirket mi?

twilight_flame

Doçent
Reaksiyon puanı
20
kardeş resmen saçmalamışsın ne dediğin tam anlaşılmıyor açta öğrenelim senin düşünce tarzında bu yazıyı yazan adamın düşüncesi tarzıyla aynı sanırım zaten ilk mesajın olduğuna göre bu bi yerden sana dokunuyorda olabilir. bak son cümlem aynen senin düşünce tarzında

sarfettiğim kötü bir kelime varsa affola adminlerden özür

Sanane birader arkadasin dusuncesinden. Arkadas ben olsam bende almam demis ne var bunda? Bende isyeri sahibi olsam bende almayabilirdim. Sayet bazi turbanlilarin bende gosteris amaciyla kapandigini dusunuyorum. Bende mi sacmalamasi oluyorum. Bir insan basini kapayip vucudunu sıkan kiyafetler giyiyorsa sadece gosteris icin giyiyordur.

Konuya gelince. Eger yüzyüze gorusmeden kisi hakkinda bu sekilde yargilarda bulunuyorsa is sahibinde problem var demektir. Türbanli isci calistirmak istemiyor olabilir ya da onlari sevmiyor olabilir ama bir is yeri sahibi olarak uygun bir dil ile "ne yazik ki kriterlerimize uymuyorsunuz is aramanizda basarilar dileriz." demesi gerekiyorken resmen hakaret etmis.

@sivaspor senin gibi ciplakligi on plana cikaran kisiler yuzunden zaten millet soyunuyor. Eger kisiye gore degerlendirme yapilmasi gerektigini biliyorsa o kisi soyunmayla alakali birsey degil bu. Egitim ve aile terbiyesiyle ilgili. Ülkemizde bircok din konusunda ahkam kesen kisilerin hepsi yoldan gecen kiza dahi sulanabilecek sapiklardan olusuyor.

Bu sekilde dusunen kisilerin en acayip olani ise kendi kiz cocuklari olmasidir. Bu sapik ruhlu kisiler kendi kizlarina kendi yaptiklarini yapsalar nasil dusunur ogrenmek gerek. Bu sekilde karsi cinse sadece bir obje olarak goren zihniyetin degismesi gerekiyor. Bu da ancak egitim ile olur.

QaFeİN

Profesör
Reaksiyon puanı
19

Çok Fena Şekilde Çelişkidesin Hocam Ninemin Takdığı Doğrudru Ama Şimdi Takanlar Siyasi Amaç Güdüyo Öylemi Sen İlkönce Türbanın Neden Takıldığını Öğrenden Gel

Türban Karşı Cinsin O Kişiye Mahrem Olduğundan Dolayı Haz Duymaması İçin Takılır Doğru Yanlış Kullananlar Var O Ayrı

mcmhammer

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Şimdi gelelim gerçeklere;
Bu kız şimdi hemen iş bulacaktır. Neden olduğunu yazmama gerek yok daha önceden örnekleri var.
Hiçbir firma şu ortamda bu kadar ağır bir cevap yazmaz. Bana pek inandırıcı gelmedi. Zaman gösterir gerçekleri.
Firmanın web sitesini incelediğinizde Cumhuriyet muhafızları ve Atatürkçü olduklarını bağırıyorlar zaten. Bu kızımız biraz daha seçici olmalıydı derim naçizane.
Ayrımcılık almış başını gidiyor. Fatihte de mini etekli çalıştırmazlar sanırım. İki kesimde birbirine bk. atacağına uzlaşmalı bence. (bkz. olmayacak dua)

Pesimistyle!

Profesör
Reaksiyon puanı
50
Moderin olmak lazim.

/▌
/ \
Bazen seninle hem fikir olabiliyoruz fakat cümlendeki "Moderin olmal lazim."
demendeki amacı anlamadım mahsuru yoksa açıklar mısın?

Reaksiyon puanı
189
işe alınmama sebebi başörtüsü bile olsa kişiye daha nazik bir şekilde başvurunuz kabul edilmedi şeklinde bir dönüş yapmaları bile yeterli olurdu.

Olabilir şirket politikasıdır başörtülü kimsenin çalışmasını istemiyorlardır ama bu kadar sert bir uyarıyı kimse hak etmiyor açıkcası...

mehmet

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
47
Değerli arkadaşlarım;

Maalesef yine ben,yine siyaset,yine başörtüsü,yine tartışma,yine kırıcı ve aşağılayıcı kelimeler ve yine kilit!

Saygılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...