Irkçılık Hakkında

TitiandM

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Başlık seçimini fazla düşünmedim. Beynim ve vücudum o kadar yorgun ki bu sıralar. Elimde kola bardağını bile tutmakta zorlandığımdan çay bardağına doldurup içiyorum kolamı. Daha hafif ve daha az yoruyor beni. Gerçi bedenimi yoran maddenin verdiği yorgunluk değil, insanların yorgunluğu. Neyse… Başlık demiştim, evet düşünmedim, düşünseydim veya düşünmeye yakın olsaydım eminim; “sonsuz cehennem!” tarzı bişeylerde koyabilirdim. Başlık dikkatinizi çeksin diye bişeyler yapmıyorum kısacası. Devam ediyorum. action herkes relax.
Gelelim ırkçılığa. Başlık bu şekilde sonuçta. Irkçılık günahtır. Kısa ve net. Tekrar ediyorum: günahtır!
İyi ki söyledin diyenleriniz vardır şimdi aranızda. Beyin fırtınası yaparak devam ediyoruz o yüzden. Tarihte bilinen ilk günah nedir? diye sorsam muhtemelen çoğunuz “Adem’in oğlunun, diğer oğlunu yani kardeş kardeşi öldürmesi” diyeceksiniz. Dünya için bu böyledir fakat bizim haberdar edildiğimiz bu durum değildir. Bizim haberdar edildiğimiz ilk günah: kibir ve “ırkçılık”tır.
Evet evet, kibir ve ırkçılık.
Nasıl mı?
Araf 11 – Andolsun ki sizi yarattık, sonra sizi biçimlendirdik, sonra da meleklere: “Adem’e secde edin” dedik. Onlar da secde ettiler. Ama İblis etmedi, secde edenlerden olmadı o.
Araf 12 – Allah buyurdu: “Sana emrettiğimde secde etmeni engelleyen neydi?” İblis dedi: “Ben ondan hayırlıyım. Beni ateşten yarattın, onu çamurdan yarattın.”
Araf 13 – Buyurdu: “O halde in oradan. Senin haddine mi orada büyüklük taslamak! Hadi çık! Sen alçaklardansın.”
İblis’in ateşten yaratıldığı için kendisini çamurdan yaratılan Adem’den üstün görmesi ve kibirlenmesi, kusursuz bir ırkçılık örneğidir. İblis (yani şeytanların lideri), ırkçıdır.
O nedenle bir milletin tamamını topyekün bir suçla itham etmeden önce iyi düşünün arkadaşlar. Tıpkı museviler ve siyonist yahudiler arasındaki farkı kavramak gibi. İnsanları doğuştan gelen özellikleriyle yargılamanın dinimizde yeri yoktur, sapık fikir ve felsefeye sahip olanları uyarabiliriz sadece. Bu ayetteki secde etmek de, fiziksel olarak secde etmek olmayabilir. Secdenin iki anlamı vardır zira. İblis (Lucifer) bir melek değildir. İblis, kötü olma rolünü üstlenerek Allah’a hizmet etmez. İblis isyan etmiştir ve İblis olmasa biz yine imtihan edilecektik, İblis sadece bir vesiledir. Bu İblis’in kötü olmadığı ve kötü olma rolünü üstlenerek Allah’a hizmet ettiği düşüncesi, tamamen bir ruhçu uydurmasıdır. Bu fikir o kadar yanlış sonuçlar doğurabilir ki, “her şeyin ve herkesin iyi olduğu” sonucuna götürür insanı. Böyle bir dünya yoktur. Allah iradeyi yaratır ve o irade kötü olmayı seçtiyse onu sevmek bir yana, ondan uzak durmak gerekir.
Kehf 50 – Hani, biz meleklere “Âdem’e secde edin” demiştik de İblis dışında hepsi secde etmişti. İblis, cinlerdendi. Kendi Rabbinin emrine ters düştü. Şimdi siz, benim beri yanımdan, onu ve onun soyunu dostlar mı ediniyorsunuz? Hem de onlar sizin düşmanınızken. Zalimler için ne kötü bir değiştirmedir bu!
İblis, Allah’a olan isyanından itibaren cindir.
Şimdi şöyle bir soru gelebilir akıllara “tüm meleklere sorulduğu söyleniyor ve bu meleklerin arasında İblis de var, yani İblis önceden melek miydi?”
Bu detay bir konudur, esas bilmemiz gereken İblis’in isyanından itibaren bir cin olduğudur. Fakat yine de fikir yürütelim. Bu konuda iki ihtimal vardır.
1- İblis daha önceden bir melekti, Allah’ın emrine karşı gelince cin oldu.
2- İblis hep cindi, fakat bir melek rütbesine yükselmişti.
Kimi mealciler Kehf 50 ayetini “iblis cinlerdendi”, kimi mealciler ise “iblis cinlerden oldu” şeklinde çeviriyor. Kimileri ise İblis’in ateşten yaratıldığını, bu nedenle melek olamayacağını, zira meleklerin nurdan yaratıdığını iddia ederler. Fakat Kuran’da meleklerin nurdan yaratıldıklarına dair bir bilgi yoktur. Ayrıca esas doğru anlam “İblis cinlerdendi” olsa bile, bu zamandan münezzeh olan Allah’ın, İblis’in zaten eninde sonunda bir cin olacağını bildiği anlamına da gelebilir. Bu konuda kesin bir karar vermek için çok iyi Arapça bilmek lazım ve bu çok da gerekli olmayan konu beni aşar deyip burada bırakıyorum. İblis’in öncesi zaten bizi pek alakadar etmiyor, sonuç olarak İblis şu an cindir ve gavattır. O yüzden ırkçılığa dikkat edin. Sonsuz cehennemde yanmamak için. Sonsuz cehennemi de bir sonraki yazımda okuma fırsatı bulacaksınız.

Kaynak: http://www.muhammedalipolat.com/2012/11/irkcilik-ve-diger-onemli-bir-kac-konu/

Militarist

Dekan
Reaksiyon puanı
130
Yazar burada hangi ulusun ırkçılık yaptığına değinmiş? Hedefde kim var?

TitiandM

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Yazar burada hangi ulusun ırkçılık yaptığına değinmiş? Hedefde kim var?

Her hangi bir ırk kökenine yapılan ırkçılıktan bahsedilmiyor. Ana konu: İnsanları doğuştan gelen özellikleriyle yargılamanın dinimizde yeri yoktur

Böylece; ırkçılığın günah olduğundan ve bilinen ilk günahtan bahsediliyor.

tambjk

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16
Ülkemizde hatta forumda bile ırkçılık yapan çok kişi var.

İtirazımın olduğu nokta şeytanın adem e secde etmemesini ırkçılık olarak nitelendirmişsin. Bugun insanoğlu arasında sözkonusu olan "ırkçılık" kavramıyla bence alakası yok. Irkçılığın tanımını internetten araştırdığımızda aşağıdaki şekilde bir tanım geçiyor;

Irk: Bir tür grubu içinde, örneğin populasyonda, genetik bakımdan fizyolojik ve morfolojik karakteristikler itibariyle belirli farklar gösteren bireylerin oluşturduğu gruplardır. Bu karakteristikler doğal koşullara uyum sonucu da olabilir. Bu karakteristikler altında kazanılmış dış görünüm, aynı ekolojik koşullarda gelecek generasyonlarda da aynen tekrarlanmaktadır.

adem ile şeytan;
-aynı tür grubu içerisinde değil
-aynı populasyonda değil
-genetik, fizyolojik ve morfolojik karakteristikleri arasında birbiriyle kıyaslanamayacak uzaklıkta ve alakasızlıkta farklılıklar var.

Öncelikle ırkçılığın oluşabilmesi için aynı türe ait bir polulasyon oluşması ve buradaki bireylerin zaman içerisinde karakteristikleşmiş farklılıkları oluşması gerekir. senin kurduğun alaka çok farklı 2 türün, mesela ormandaki aslan ile tavşan ın arasındaki ilişkisi gibi. Aslan kendini tavşandan daha üstün ve güçlü hissediyor ve kedinin üstünlüğüne itiraz ediyorsa bu yaptığı ırkçılık olamaz, kibir vs başka tanımlamalar bulmak gerekli bence :) ( şimdi çıkıpta Hz.Adem ile aslanı tavşanı nasıl kıyaslıyorsunuz demeyin, sadece örnek veriyorum :) )

TitiandM

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Ülkemizde hatta forumda bile ırkçılık yapan çok kişi var.

İtirazımın olduğu nokta şeytanın adem e secde etmemesini ırkçılık olarak nitelendirmişsin. Bugun insanoğlu arasında sözkonusu olan "ırkçılık" kavramıyla bence alakası yok. Irkçılığın tanımını internetten araştırdığımızda aşağıdaki şekilde bir tanım geçiyor;

Irk: Bir tür grubu içinde, örneğin populasyonda, genetik bakımdan fizyolojik ve morfolojik karakteristikler itibariyle belirli farklar gösteren bireylerin oluşturduğu gruplardır. Bu karakteristikler doğal koşullara uyum sonucu da olabilir. Bu karakteristikler altında kazanılmış dış görünüm, aynı ekolojik koşullarda gelecek generasyonlarda da aynen tekrarlanmaktadır.

adem ile şeytan;
-aynı tür grubu içerisinde değil
-aynı populasyonda değil
-genetik, fizyolojik ve morfolojik karakteristikleri arasında birbiriyle kıyaslanamayacak uzaklıkta ve alakasızlıkta farklılıklar var.

Öncelikle ırkçılığın oluşabilmesi için aynı türe ait bir polulasyon oluşması ve buradaki bireylerin zaman içerisinde karakteristikleşmiş farklılıkları oluşması gerekir. senin kurduğun alaka çok farklı 2 türün, mesela ormandaki aslan ile tavşan ın arasındaki ilişkisi gibi. Aslan kendini tavşandan daha üstün ve güçlü hissediyor ve kedinin üstünlüğüne itiraz ediyorsa bu yaptığı ırkçılık olamaz, kibir vs başka tanımlamalar bulmak gerekli bence :) ( şimdi çıkıpta Hz.Adem ile aslanı tavşanı nasıl kıyaslıyorsunuz demeyin, sadece örnek veriyorum :) )

Mevcut var olan tanım tabi ki insanlık üzerinde. Sonuçta insan olmayan varlıkların ırkçılık yapıldığını biliyor muyuz? Yani verdiğin örneklerdeki canlılar birbirlerine ırkçılık yapıyor mu? Bahsetmeye çalıştığım şey; ırk tanımın sadece insanlar üzerinde olması. Evrensel bir gözle bakarsak

Irk; Bir grup veya bir etnik köken olarak değil de kendi seçme isteğimiz dışında olan ve yüca Allah'ın takdiri olan durumdur. Yorumda bulunduğun konuda zaten insanların değil Allah'ın katında değerlendirmiştir.

Militarist

Dekan
Reaksiyon puanı
130
Benim itirazım olan konuysa bu tip konuların dönüp dolaşıp konunun Türk ırkçılığına getirilmesi ve bunun üzerinden Türk milletine hakaret edilmesi. Irkçılık kötü bişey diyorsa bir insan Türk ırkçısını da Kürt ırkçısını da Arap ırkçısını da Alman ırkçısını da lanetlemeli konu içinde bence.

tambjk

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16
Benim itirazım olan konuysa bu tip konuların dönüp dolaşıp konunun Türk ırkçılığına getirilmesi ve bunun üzerinden Türk milletine hakaret edilmesi. Irkçılık kötü bişey diyorsa bir insan Türk ırkçısını da Kürt ırkçısını da Arap ırkçısını da Alman ırkçısını da lanetlemeli konu içinde bence.

Irkçılık tüm dünyanın mücadele ettiği bir hastalık ve hepimizin ortak sorunudur fakat önce kendi kapımızın önünü temizlemekten başlamalıyız buna. Her eleştiriyi hakaret olarak algılamaktan da vazgeçmeliyiz. Biz kendi içimizde kendi özeleştirimizi yapıp nasıl daha iyi olabilirizi araştırırken eksik ve yanlışlarımızı görmezden gelir ve kendimizi dev aynasında görürsek bir arpa boyu yol alamayız diye düşünüyorum :)