iPod, iPhone Olur mu?

Bu konuyu okuyanlar

Berkin Bozdoğan

Müdavim
Katılım
18 Mayıs 2005
Mesajlar
4,926
Reaksiyon puanı
38
Puanları
0
62'den tavşan ve 17'den tavuk yapmakta usta olan teknoloji meraklıları şimdi de iPod Touch'ı iPhone'a çevirme derdindeler. Peki yaptıkları şey beklentinizi karşılayacak mı?

İnternet üzerinden çalışan iletişim sistemi sağlayıcısı Jajah, kullanıcıların telefonlarını bir mobil iletişim merkezine çeviriyor. Normal şartlarda doğrudan yapılan görüşmeleri ve metin mesajlaşma sistemlerini kendisi üzerinden internet yoluyla yapan Jajah, kancayı iPod Touch'lara da takmış durumda. Aynı sistemi, iPod Tocuh'ın kablosuz ağ desteği üzerinden sağlayan sistem, telefon görüşmesi ve SMS özelliklerini iPod Touch'a da eklemiş oluyor.


iPod Touch Mutant mı Oldu?

Aslında, iPod Touch'ın bu sistemi kullanabilmesi ancak bir kablosuz ağ sistemiyle mümkün. Dolayısıyla sürekli elinin altında bir veri aktarım protokolü bulunmuyor. Dolayısıyla Apple bu ürünle kendi bacağına sıkmadı ve yiazılımcı da büyük iletişim firmaları tarfından kara listeye alınmadı.

Bilgi için: jajah
Yazan: Berkin Bozdoğan
SDN - http://shiftdelete.net
.
 

dreamore

Öğrenci
Katılım
25 Ekim 2008
Mesajlar
17
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Tamamen abartı. Pekâlâ operatör servislerinin web sayfalarına girerek de SMS gönderilebilir iPod üzerinden. Ancak SMS almak o kadar kolay da bir hadise değil. iPod sadece internet bağlantısı olan bir cihaz, bu habere konu olacak kadar abartılacak bir şey değil.
 
Üst