Haber iPhone’un Dinamik Ada özelliği Android cihazlara geliyor!

Ahmet Alışık

SDN
SDN
Katılım
24 Haziran 2024
Mesajlar
324
Reaksiyon puanı
34
Puanları
28
Yaş
24
Sihirli Elma İçerik Linki: LİNK

1722319661444.png

One UI 7 güncellemesi, Android 15 ile birlikte gelecek olan ve Samsung Galaxy telefonlar ve tabletler için büyük değişiklikler içeren bir dizi yenilikle geliyor. One UI 7, daha fazla yapay zeka işlevselliği sunarken, iPhone’un Dinamik Ada özelliği de bunlarla birlikte Samsung cihazlara geliyor.

One UI 7 ile iPhone’un Dinamik Ada özelliği, Samsung cihazlara eklenecek​

Son sızıntılar, One UI 7’nin en dikkat çekici değişikliklerinden birinin Dinamik Ada özelliği dışında, iki sayfalık yenilenmiş bildirim paneli olduğunu gösteriyor. Bu panel, bildirimlere ve Hızlı Ayarlar paneline ayrı ayrı erişim sağlıyor. Ayrıca, Samsung’un tüm sistem ikonlarına dikkat ettiği ve tüm Galaxy uygulamalarının tamamen yenileneceği belirtiliyor. Bu yenilik, daha fazla derinlik, gölgeler ve 3D unsurlar içeren skeuomorfik tasarım ipuçları taşıyor.

1722319676879.png

Samsung’un bu güncelleme ile Apple’ın Dinamik Ada (Dynamic Island) özelliğinin kendi versiyonunu da uygulayacağı görülüyor. Sızıntılar, durum çubuğu çipi ile ilgili bir zamanlayıcının genişlemesini gösteren kısa bir video içeriyor. Bu animasyon, Apple cihazlarındaki Dinamik Ada’nın kullanımından farklı bir şekilde ekrana geliyor ve kayboluyor.

One UI 7 güncellemesi ile birlikte gelen bir diğer özellik ise “Süreklilik Bildirimleri” olacak. Bu özellik, aynı Samsung hesabına giriş yapmış olan herhangi bir Galaxy telefon arasında video çağrılarını göndermeyi mümkün kılacak. Bu özellik, Google’ın Cross-Device Services işlevine benziyor ve akıllı telefonlar, Chromebooks ve tarayıcılar arasında çağrıları ve mesajları taşımanıza olanak tanıyor.
 
Üst