Iphone'a Yazılım Yapmak

Propaganda

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhabalar

Iphone'a Apple Store da satmak amacıyla uygulama yapmak istiyorum. Intel işlemcili mac bilgisayarım var. Arkadaşlar konu ile ilgili ayrıntılı bilgisi olan varsa yazabilir mi? Neler yapmam gerekiyor? bilgisayarıma hangi programları kurmalıyım? Bu yazılımları yaparken herhangi bir yere, herhangi bir ücret ödüyor muyum? Hangi dil kullanılıyor?

Şimdiden Teşekkürler..

maxtreme

Asistan
Reaksiyon puanı
5
Tam olarak bilmiyorum ama muhtemelen SDK'i vardır ve bu SDK, çoğu popüler dili destekler.Genellikle C++'tır

green_lion

Asistan
Reaksiyon puanı
5
iPhone da tüm mac os işletim sistemleri gibi freebsd (FreeBSD olduğundan emin değilim ama sonuçta açık kaynak Unix türevi FreeBSD en yüksek ihtimal.) kullandığı için üzerinde bazı oynamalarla her dil çalışabilir. Apple bu konuda bir SDK yayınlıyor. Bu SDK içerisinde kendi dilleri ile yazarsan çok daha kolay sonuç alırsın. Mesela titreşim, hareket duyarlılığı gibi özellikleri çok kolay kullanma imkanı tanımışlar. Diğer dillerle daha fazla uğraşman gerekir.

Kaynak için apple developer sitesine göz atmanı öneririm.
iPhone Dev Center - Apple Developer Connection

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,285
Sağol arıyordum tema için olabilirmi?

kursatca

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
aslında cok guzel bır proje ornegın iphone ıcın bır okey oyun programı yazılsa kı bunun malıyetı yaklasın 8000 dolar...satıldıgında ne kadar kar edebılır.

HapS

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
63
takıyorsun kurulum dvd sini xcode (geliştirme araçları ) kuruyorsun allah ne verdiyse sonra iphone sdk nin son sürümünü çekiyorsun apple.com dan sonra açiyorsun xcodu yoluna devam ediyorsun tabi bu arada manuelleri okumayı unutmuyorsun dil olarakta C kullaniliyor objectC