iPhone xs max almak hakkında

Tbengin

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Merhabalar. 2018 Ocak ayında 5600 Tl'ye iPhone X almıştım. Bugün cihazımı fiyatlar ne durumda görmek için ilana koydum 1 saat içinde 5500 Tl'ye alıcı buldu.
Katar'da dayım yaşıyor ve orada XS Max fiyatı 6600 tl civarına denk geliyor. + 620 lirada pasaport kayıt ücreti var. Sizce iPhone X'imi satıp 1500-1700 arası bir para ekleyip xs max'e geçmek mantıklı mı? Şu an Apple Türkiye fiyatı 10.800 tlmiş cihazın o yüzden bana uygun gibi geldi yurtdışı fiyatı. Sizce ne yapmalıyım, kendi X 64 gb'ımı kaç paraya satmalıyım cevaplarınızı bekliyorum.

Leand

Dekan
Reaksiyon puanı
4,375
Dayın sim kart işinide hallediyorsa alınabilir ama bu sefer ikinci el sıkıntısı çıkar bu arada yeni telefon yönetmeliğine göre bir telefonu yanlızca yurtdışına çıkıp getiren vatandaşın kendi üzerine aldığı sim kart ile kullanma hakkı var ve 3 yılda bir getirebilir akp'nin bu memlekete güzel hizmetlerinden biridir. Birde bunu aldın seneye satamazsın. Alıcaksan xs max orda duruyor 10.000tl.

Tbengin

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Temmuz ayının başında Japonya'ya gidiş dönüş var oradan dönünce o pasaporta kayıt ettiririz diye düşündük. Telefonu getiren vatandaşın kendi üzerine aldığı simkartla kullanılıyor olayı nedir anlamadım. O zaman telefonu dayım alsa getirse dayımdan başka kimse kullanamayacak mı? O zaman aldı getirdi işin bitince çöp oldu anlamına gelir.

Leand

Dekan
Reaksiyon puanı
4,375
Temmuz ayının başında Japonya'ya gidiş dönüş var oradan dönünce o pasaporta kayıt ettiririz diye düşündük. Telefonu getiren vatandaşın kendi üzerine aldığı simkartla kullanılıyor olayı nedir anlamadım. O zaman telefonu dayım alsa getirse dayımdan başka kimse kullanamayacak mı? O zaman aldı getirdi işin bitince çöp oldu anlamına gelir.

Kesinlikle öyle ne olur aldığın ülkeye geri gönderir orda okutturursun faturası kaybolmazsa yada başka bir ülkede ama sistem bu bilgin olsun.

Tbengin

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
o zaman yurtdışından telefon getirme işi bitmiş ondan yeni haberim oldu iyi ki forumda yazmışım sormadan alsak 1 sene kullandıktan sonra satmaya kalksak elimizde patlayacaktı demek

Leand

Dekan
Reaksiyon puanı
4,375
Yani telefonu a kişisi aldı b kişisinin üzerine kayıtlı sim kart ile kullanılamaz devlet nasıl engelliyor bilmiyorum ama bir şeyler yapar.

marko_despair

Öğrenci
Reaksiyon puanı
10
Dayın sim kart işinide hallediyorsa alınabilir ama bu sefer ikinci el sıkıntısı çıkar bu arada yeni telefon yönetmeliğine göre bir telefonu yanlızca yurtdışına çıkıp getiren vatandaşın kendi üzerine aldığı sim kart ile kullanma hakkı var ve 3 yılda bir getirebilir akp'nin bu memlekete güzel hizmetlerinden biridir. Birde bunu aldın seneye satamazsın. Alıcaksan xs max orda duruyor 10.000tl.
Benim yakın bir arkadaş telefon aldı yurt dışından, hattı kendi üzerine değil 3 senedir kullanıyor.

Leand

Dekan
Reaksiyon puanı
4,375
o zaman yurtdışından telefon getirme işi bitmiş ondan yeni haberim oldu iyi ki forumda yazmışım sormadan alsak 1 sene kullandıktan sonra satmaya kalksak elimizde patlayacaktı demek

Aynen öyle iyiki yazdınız, yoksa sıkıntı.

marko_despair

Öğrenci
Reaksiyon puanı
10
Hm ben geçmişte kalmışım o zaman. Zaten X seni 3-4 yıl daha götürür.

Leand

Dekan
Reaksiyon puanı
4,375
Benim yakın bir arkadaş telefon aldı yurt dışından, hattı kendi üzerine değil 3 senedir kullanıyor.

Kardeşim yönetmelik kanun olarak geçtikten sonraki cihazları kapsıyor ve bu kanun yeni çıktı. Adam şimdi bir şey olmaz diyecek ondan sonra zarar edecek biraz araştırın.

marko_despair

Öğrenci
Reaksiyon puanı
10
Kardeşim yönetmelik kanun olarak geçtikten sonraki cihazları kapsıyor ve bu kanun yeni çıktı. Adam şimdi bir şey olmaz diyecek ondan sonra zarar edecek biraz araştırın.
Adamını bulmuşken sormak istiyorum gümrüğe takılan telefonlar baya ucuza satılıyor ya bunlarda böyle bir uygulama geçerli mi acaba

Leand

Dekan
Reaksiyon puanı
4,375
bu yasa bu yıl geldi zaten herhalde hocam 3 yıl önce pasaporta işletme ücreti 150 lira falandı şimdi 620 lira

Ha sen ne yaparsın biraz daha kullan xr 2 çıkacak ona geç xs max'ten daha ucuz ve daha iyisi olacak bu sefer takıntı yaptığınız amoled ekranda olacak ben ips severimde. :)

halil007

Doçent
Reaksiyon puanı
124
Ha sen ne yaparsın biraz daha kullan xr 2 çıkacak ona geç xs max'ten daha ucuz ve daha iyisi olacak bu sefer takıntı yaptığınız amoled ekranda olacak ben ips severimde. :)
Sen XR kullanıyorsun diye herkes kullansın istiyorsun. Bence işlemci hariç X XRden daha iyi. :) XR harika bir cihaz. Laf yok.

Leand

Dekan
Reaksiyon puanı
4,375
Adamını bulmuşken sormak istiyorum gümrüğe takılan telefonlar baya ucuza satılıyor ya bunlarda böyle bir uygulama geçerli mi acaba

Hocam bir sitede satıyorlardı kesin olarak bir bilgim yok ama bunu şöyle düşünmek lazım o cihazların zannedersem kaydı yapılıyor ilgili kuruma sormak lazım.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Sen XR kullanıyorsun diye herkes kullansın istiyorsun. Bence işlemci hariç X XRden daha iyi. :) XR harika bir cihaz. Laf yok.

Ah ah fakirlik keşke o harika şeyi alıp kullanabilsem ama benim için bir telefona o parayı vermek şuan lüks ama şartlar elverse alırdım. Bu gün 6000/6500 bir telefon için çok deniyor ama yarın öbürgün bir orta segment parası ve o zevki hiç bir orta segment ve android amiral veremez bence.

halil007

Doçent
Reaksiyon puanı
124
Hocam bir sitede satıyorlardı kesin olarak bir bilgim yok ama bunu şöyle düşünmek lazım o cihazların zannedersem kaydı yapılıyor ilgili kuruma sormak lazım.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ah ah fakirlik keşke o harika şeyi alıp kullanabilsem ama benim için bir telefona o parayı vermek şuan lüks ama şartlar elverse alırdım. Bu gün 6000/6500 bir telefon için çok deniyor ama yarın öbürgün bir orta segment parası ve o zevki hiç bir orta segment ve android amiral veremez bence.
Rabbim himmet etsin.

Leand

Dekan
Reaksiyon puanı
4,375
Rabbim himmet etsin.

Dua başka şeyler için olsun bir telefon nedir, benden kıymetli değil... sıhhat versin, yolumuzu hayırlı etsin... huzur bağışlasın... bunlara ihtiyacımız var. Yanlış anlamayın eğlencesine takılıyorum o kadarda bir telefon için takıntılı değilim.