İphone x amerikadan getirtmek

DieHunteR

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Amerikadan iphone x getirtmek istiyorum ancak türkiyeden farkı nedir ? ekstraları vb

Starbowl

Profesör
Reaksiyon puanı
260
Amerika modellerinin garantisi geçerli değil Türkiye'de. Direk bin dolara da gelmeyecek telefon. Yüzde 8 gibi bir vergi oranı ve kayıt ücreti var. Bunlar fiyatı çok etkilemez zaten. Ama x'de kronik sorun yaşanma ihtimali var(düşük bir ihtimal) Avrupa cihazları 1 yıl garantili oluyordu yanlış hatırlamıyorsam. Avrupa'dan olsa daha iyi olur.

SONG JOONG KI

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,025
Amerika modellerinin garantisi geçerli değil Türkiye'de. Direk bin dolara da gelmeyecek telefon. Yüzde 8 gibi bir vergi oranı ve kayıt ücreti var. Bunlar fiyatı çok etkilemez zaten. Ama x'de kronik sorun yaşanma ihtimali var(düşük bir ihtimal) Avrupa cihazları 1 yıl garantili oluyordu yanlış hatırlamıyorsam. Avrupa'dan olsa daha iyi olur.
Garantiyi tamamen kaldırdılar. Artık maalesef garanti yok. Ayrıca vergi %8 değil 151 tl imei kayıt ücreti.

Starbowl

Profesör
Reaksiyon puanı
260
Garantiyi tamamen kaldırdılar. Artık maalesef garanti yok. Ayrıca vergi %8 değil 151 tl imei kayıt ücreti.

Kimisi garanti var diyor kimisi yok diyor. Ben de en son kaldırıldı diye duydum. Ama ilanlarda var diyor millet. Vergi oranı kaç ki bu arada?

SONG JOONG KI

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,025
Kimisi garanti var diyor kimisi yok diyor. Ben de en son kaldırıldı diye duydum. Ama ilanlarda var diyor millet. Vergi oranı kaç ki bu arada?
Vergi değil bu. İmei yurtdışına kayıtlı olduğu için Türk operatörlerine kaydetme işlemi. 151 tl. Onun dışında vergilendirmeye tabi değil

Starbowl

Profesör
Reaksiyon puanı
260
Vergi değil bu. İmei yurtdışına kayıtlı olduğu için Türk operatörlerine kaydetme işlemi. 151 tl. Onun dışında vergilendirmeye tabi değil

Yok Türkiye vergisi değil bu. Amerika'da geçen fiyatlar genelde vergisiz fiyatlar çünkü her eyaletin vergi oranı farklı. Genelde yüzde 8 gibi.

Starbowl

Profesör
Reaksiyon puanı
260
buna da mı zam gelmiş yahu :D
neyse, uluslararası garanti olayı mı bitti peki ? yoksa ABD olayı mı farklı ?

Sahibindende ilanlara baktım. Amerika cihazlarına yok Avrupa cihazlarına var diyorlar da ne kadar doğru söylüyorlar?? Avrupa garantisi yok muhtemelen.

MolenBeek

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba arkadaslar
Simdi amerikada iphone x arastirdim ama apple store dan siparis vermem icin operator secenegi geliyor ve amerikada alirken sim free olayi varmis arkadas sormus suan burdaki cihazlar sim freesizmis yani tr de calismiyor ne kadar dogru bilmiyorum gidip apple store magazasinda sormus arkadas sizin bilginiz var mi eger oyle bi durum yoksa super benim icin... :)

F0UR BL3E

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Bu konu ile ilgili youtubede video bulunuyor izlersen yol bula bilirsin hatta link bırakıyorum insanlar yararlanır

Bu iPhone X için

Bu da genel olarak anlatıyor

Reaksiyon puanı
16,128
Maliye bakanı vergiden kaçarsan bozuk iphone elinde patlasın diye dua ediyor...