iPhone Tuş Kullanımını Azaltın

thepolice2

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Merhaba Arkadaşlar
iPhone da uygulamayı kapatmak, uygulamalar arası geçiş yapmak ve ekranı kilitlemek için Home ve Power tuşlarını sık sık kullanıyoruz. Bu tuşlar bazen çabuk bozulabiliyorlar ve tamirleri biraz pahalıya patlıyor. Eğer telefonunuz jailbreakli ise aşağıdaki programları kullanarak bu tuşların kullanımını azaltabilirsiniz.

Zephyr

Z4kxOOg.png

Bigboss reposundan 4.99$ karşılığında indirebileceğiniz Zephyr özellikle Home tuşunun kullanımını oldukça azaltıyor. Programı indirdikten sonra Ayarlar>Zephyr bölümüne giderek programı ayarlayabilirsiniz. Şimdi bu ayarlara bakalım:

tBpFUBi.png

Swipe From Left And Right

Bu özelliği aktif ettiğinizde ekranı sağdan sola-soldan sağa kaydırarak uygulamalar arası geçiş yapabilirsiniz.

Enabled: Bu özelliği açıp kapatmanızı sağlar.

Use Grabber: Uygulamalar arası geçiş yapmak için 2 kere kaydırmanız gerekir. Bu şekilde yanlışlıkla değiştirmelerin önüne geçebilirsiniz.

Number of Fingers: Geçiş yapmak için kaç parmakla kaydırma yapmanız gerektiğini buradan ayarlayabilirsiniz.

Sensitivity: Kaydırma sırasında programın hassasiyetini ayarlar. Hassasiyet yüksek olursa ekranın kenarından yapacağınız en ufak bir kaydırmada uygulama değişir.

Disable in Application: Programın belli uygulamalarda devre dışı kalmasını sağlayabilirsiniz.

BUJrYNd.png

Swipe up From Bottom

Ekranın altından yukarıya doğru kaydırma yaparak normalde Home tuşuna 2 kez basarak ulaştığınız menüye ulaşabilirsiniz

Action:
Switcher Only: Ekranın altından yukarı kaydırdığınızda uygulama değiştirme menüsüne ulaşmanızı sağlar.
Close App (and switcher) : Ekranın altından yukarı kaydırma yaparak uygulamayı kapatıp ana menüye dönebilirsiniz.
Disabled: Bu özelliğin devre dışı kalmasını sağlar.

Use Grabber: Uygulamalar arası geçiş yapmak için 2 kere kaydırmanız gerekir. Bu şekilde yanlışlıkla değiştirmelerin önüne geçebilirsiniz.

Number of Fingers: Alt menüye ulaşmak için kaç parmakla kaydırma yapmanız gerektiğini buradan ayarlayabilirsiniz.

Sensitivity: Kaydırma sırasında programın hassasiyetini ayarlar. Hassasiyet yüksek olursa ekranın kenarından yapacağınız en ufak bir kaydırmada alt menü açılır.

Disable in Application: Programın belli uygulamalarda devre dışı kalmasını sağlayabilirsiniz.

Switcher Delay: Action kısmında "Close App" seçili olduğunda herhangi bir uygulama içerisindeyken aşağıda yukarı bir miktar kaydırıp beklerseniz uygulama değiştirme menüsünün aktif olur. Bu kısımda o bekleme süresini ayarlıyoruz.

Keyboard: Klavye açıkken (Mesajlar uygulaması gibi) programın devrede olup olmayacağını bu bölümden ayarlayabilirsiniz.

v4kWT13.png

Four Finger Switcher: Aşağıdan yukarı sadece 4 parmakla kaydırma yapıldığında alt menünün açılmasını sağlar.

Four Finger Switch App: Ekranın kenarlarından sadece 4 parmakla kaydırma yapıldığında uygulamalar arası geçiş yapılmasını sağlar.

Pinch to Close: iPad de olduğu gibi parmak hareketleriyle uygulamadan çıkıp ana ekrana ulaşılmasını sağlar.

Three Finger Pinch: 3 parmak kullanarak uygulamadan çıkıp ana ekrana ulaşılmasını sağlar.

Activator
Bigboss reposunda ücretsiz olarak verilen bu uygulamayla Zephyr uygulamasındaki gibi parmak hareketleriyle ana ekrana dönmeyi sağlayabilirsiniz. Fakat bu uygulamayla kilit tuşunun kullanımını da azaltabilirsiniz.

kVfybqg.png

Ana ekran üzerinden ya da Ayarlar kısmından uygulamanın ayarlarına ulaşabilirsiniz.

pZ7YJWJ.png

Ben uygulamayı ana ekrandayken saatin olduğu kısma iki kere tıklandığında cihazın kilitlenmesi için ayarladım. Ayarlardan istediğiniz gibi özelleştirebilirsiniz

Ag9cJzb.png

Jailbreak YOKSA

Ayarlar>Genel>Erişilebilirlik kısmında ulaşabileceğiniz Assistive Touch ile de tuş kullanımını azaltabilirsiniz.

Pff3S.jpg

thepolice2

promidal

Profesör
Reaksiyon puanı
11
alttan yukarı swipe ile uygulama kapatmayı blackberry z10 da varsayılan olarak koymuşlar

smnfrkn

Profesör
Reaksiyon puanı
11
alttan yukarı swipe ile uygulama kapatmayı blackberry z10 da varsayılan olarak koymuşlar
Zaten başka yapılacak bir şey yok ki, 4 tuşu var. Aç-Kapa ses tuşları müzik oynat-duraklat. Ve tamamıyla swipelardan oluşan bir kullanım. Gayet hoş bence ama kapatınca 8'e kadar uygulamayı hazırda bekletme gibi bir olayı var, o iş sarmadı beni.

promidal

Profesör
Reaksiyon puanı
11
Zaten başka yapılacak bir şey yok ki, 4 tuşu var. Aç-Kapa ses tuşları müzik oynat-duraklat. Ve tamamıyla swipelardan oluşan bir kullanım. Gayet hoş bence ama kapatınca 8'e kadar uygulamayı hazırda bekletme gibi bir olayı var, o iş sarmadı beni.
yani telefon kapalıyken mi ben tam anlamadım, yoksa uygulamayı kapatınca mı

smnfrkn

Profesör
Reaksiyon puanı
11
yani telefon kapalıyken mi ben tam anlamadım, yoksa uygulamayı kapatınca mı
Tam olarak şöyle açıklayabilirim. Alttan ortaya kadar kaydırıyoruz ya parmağımızı, uygulamayı kapatmak için, uygulamayı hazırda bekletmeye alıyor gibi. 2 ekrana 4'er pencereden toplamda 8 uygulama alıyor bu şekilde ve bunların kenarında çıkan kapatma işaretine basınca kapanıyor tam olarak uygulamalar. iOS'taki gibi biraz daha farklı. Kamerası çok mükemmel değil cihazın bir kaç eksisi var böyle. Üst modelleri çok daha iyi olacaktır. Almak için erken bence Z10 için yani.

thepolice2

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Zephyr için videolu anlatım: http://youtu.be/3wz6Tk36Pjw