İphone Speaker sorunu

loverman

Asistan
Reaksiyon puanı
7
Herkese Merhaba;

Yaklaşık 1 ay önce Turkcellden iPhone 4 16GB aldım.Geçenlerde hoparlöründen ses çıkmamaya başladı ( zil sesleri, video sesleri v.b. sesler ) Sonra kendiliğinden düzeldi.Bugün tekrar gitti ancak daha gelmedi.Şu an sadece kulaklık takınca sesler geliyor.Telefon bir kere bile yere düşmedi, darbe almadı.Koruyucu kılıfıda mevcut. Yazılımı 4.3 Acaba sorun yazılımdan olabilir mi? Yada ne yapmamı tavsiye edersiniz?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler...

blackmamba07

Profesör
Reaksiyon puanı
3
arkadaşım iphone4'te çıkan arızaların %80 i bahsettiğin arızadır. sorun yazılımsal değil donanımsaldır, anakart problemidir. kendi yapabileceğin hiç birşey yok. turkcell den aldıysan garantin vardır. direk olarak garanti servisine yolla. eğer onarım mümkünse onarım yapılır yok değilse direk değişim yapılır.

vladislav

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Bu sıkıntı genelmi yahu kardesimin telefonunada aynı şey oldu, servis yardımcı olmuyor su an..

blackmamba07

Profesör
Reaksiyon puanı
3
malesef bi çok kullanıcı karşılaşıyor aynı sorunla. fabrika çıkışlı bir problem ve bence büyük bir skandal.

loverman

Asistan
Reaksiyon puanı
7
Çok ilginç.Biraz önce kendi kendine düzeldi.Bakalım ne zaman gidecek? Bu arada Turkcellden alınan iphonelara Genpa bakıyormuş diye duydum.Önerebileceğiniz, yoğun olmayan bir Genpa servisi varmıdır?

---------- Post added at 22:27 ---------- Previous post was at 22:20 ----------

Bu sıkıntı genelmi yahu kardesimin telefonunada aynı şey oldu, servis yardımcı olmuyor su an..

Servis neden yardımcı olmuyor?

loverman

Asistan
Reaksiyon puanı
7
Çok ilginç ya.Her sabah çalışıyor, akşamüstü gene gidiyor.Teknik servise götürdüğüm zaman büyük ihtimal çalışıyor olacak.Yazılımı yükseltsem mi sizce?

blackmamba07

Profesör
Reaksiyon puanı
3
bence sen uğraşma bırak teknik servis halletsin. bu sorunun yazılımla alakalı olduğunu hiç duymadım. teknik servise götürdüğünde çalışır vaziyette olsa bile sen bu sıkıntıyı sık sık yaşadığını belirtirsen ona göre bir araştırma yapacaklardır zaten. he servisin neden yardımcı olmadığı konusuna gelince dediğim gibi önce bi onarım çalışması eğer onarım mümkün değilse direk cihaz değişimi yapılıyor. belki de genpa kendini yormak daha doğrusu bu kusurun kendi kusurları gibi görünmesini istemiyordur.

clients

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
36
basıma bir kere geldı reboot dan sonra duzeldi.
yazılımsalda olabilir donanımslda aynı surumde hata alıyorsan ios surumunu değiştirip dene.

loverman

Asistan
Reaksiyon puanı
7
Sorun yazılımsal çıktı.Home + Power butonuna Apple logosu çıkana kadar basılı tuttum ( logo çıkınca hemen tuışları bırakmanız gerekiyormuş )telefon kapanıp açıldı ve sorun düzeldi.Bu işlem belleği temizliyormuş.Aynı sorunu yaşayıp bunu deneyip sonuçlarını yazarlarsa sıkıntı çeken kimselere yardımcı olabilir.

Bende herhangi bir veri kaybı yaşanmadı ama siz denemeden önce uzman bir kişieye mutlaka danışın

Cevaplarınız için tekrar teşekkürler.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
ben de de aynı problem var. telefonun sağ altına tıklayınca bazen gidip geliyor ses. home+power a bastım kapanıp açıldı ama düzelmedi.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Çözümü kolay beyler telefonu alıyosun bi güzel yanındada temiz bir diş fırçası kontak sıpreyle temizledim başta olmadı ve sonra fırçaya biraz kolonyağı dökün sırılsıklamda olmasın ses açık ayarında iyice temizleyin tertemiz olsun sonra kulaklığı bi tak çıkart sorun tamamdır sorun alt soketin pislenmesinden kaynaklanıyor banada saçma geldi ilk duyduğumda ama sorun ordan

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Biraz saçma gelmişti ama kolonya ile temizlemek gerçekten işe yaradı teşekkürler ... :))

S

SDN Okuru

SDN Okuru
bennım 5 de bi anda sesi gitti yere falanda düşmedi ne yapacam

S

SDN Okuru

SDN Okuru
arkadaşlar tozlu ortamlarda bulunmuş iseniz telefonunuzun sesgelen hoporlor deliklerine zilsesi çalarken üfleyin ve tozdan kurtarın hoporlor pat Çözümü kolay beyler telefonu alıyosun bi güzel yanındada temiz bir diş fırçası kontak sıpreyle temizledim başta olmadı ve sonra fırçaya biraz kolonyağı dökün sırılsıklamda olmasın ses açık ayarında lak değilse sesini eskisi gibi çıkacak
iyice temizleyin tertemiz olsun sonra kulaklığı bi tak çıkart sorun tamamdır sorun alt soketin pislenmesinden kaynaklanıyor banada saçma geldi ilk duyduğumda ama sorun ordan

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Benim küçük kardeşim 4sle oynarken birden sesi gitti sizce tozdan mı yoksa virüs felanmı yada ne olabilir

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Loverman
dediğini yaptım sorun çözüldü :)
çok teşekkür ederim

Mustafa655

Asistan
Reaksiyon puanı
6
Hocam aynı problem bendede var ve biraz araştırmıştım zamanında sonuç olarak ''cihazın kendini dockta zannetmesi'' diye tespit ettim. İşin ilginç tarafı ise sadece iOS 7.x.xte oluyor. iOS 5.0.1'e düşürüyorum telefonu gayet rahat çalışıyor.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
5s aldım 1 haftalık arama yapıyorum karşı tarafa sesim kesik gidiyor ve ara ara kesiliyor napabilirim

ardabrke

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Hocam aynı problem bendede var ve biraz araştırmıştım zamanında sonuç olarak ''cihazın kendini dockta zannetmesi'' diye tespit ettim. İşin ilginç tarafı ise sadece iOS 7.x.xte oluyor. iOS 5.0.1'e düşürüyorum telefonu gayet rahat çalışıyor.
Buda demek oluyorki cihaz bozuk. iOS 7de oluyor diye birşey yok. Olsaydı tüm iphonelarda olurdu. Garantiye vermelisin.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
bende neden düzelmedi :( limon kolonyası yerine farklı kolonya ile yaptım ondan mı ki acaba :D

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Iphone 5 c 6 aylik telofonum görüşme yaparken ses ara ara kesiliyor ne benim sesim ne karsinin sesi gelmiyor ama görüşme devam ediyor bes dakikalik görüşmede en az on kez ses kesiintisi oluyor değişim olurmu bu cihaz yoksa yazilimdanmidir

S

SDN Okuru

SDN Okuru
tasarım hatası olmasa bu olmazdı... iPhone pişmanlıktır...

S

SDN Okuru

SDN Okuru
iphone 4s 16 Gb.. telefon çalınca çok az ses geliyor ve mesaj sesi hiç gelmiyor.. ne yapmam lazımm ??