iphone se

Yunus08

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
iphone se alınırmı
oyun güzel oynanırmı iyi fotoğraf çekilirmi
3-4 yıl yetermi

MR.Anonymous

Dekan
Reaksiyon puanı
498
Çekilir de. 3-4 yıl sonra hiçbir telefon günümüz performansını göstermez.

FOM

Profesör
Reaksiyon puanı
1,264
Kardeşimde var se çok iyi fotoğraflar çekiyor kamerası 6sler le aynı zaten ve se ekran boyutu küçük olduğu için bir kaç sene sonra 6s lerden oyun konusunda daha iyi performans vericek bu telefonu 4 sene hiç donma kasma olmadan kullanırsın

Honor_Khomore

Doçent
Reaksiyon puanı
125
3-4 yıl güncelleme alarak rahat rahat kullanırsın. O fiyat bandında çok güzel bir telefon.

Kutsalagro

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Kardeşimde var se çok iyi fotoğraflar çekiyor kamerası 6sler le aynı zaten ve se ekran boyutu küçük olduğu için bir kaç sene sonra 6s lerden oyun konusunda daha iyi performans vericek bu telefonu 4 sene hiç donma kasma olmadan kullanırsın

Yalnız iPhone SE'nin ön kamerası 1.2 MP , iPhone 6s'in ön kamerası 5 MP. Arka kameraları ise eşit. Bana kalırsa 1.999 TL yerine hazır ucuzlarmışken 1.299'ye iPhone 5s alınması daha makuldur. Herkes eskidi diyor ama iPhone 5s'in iPhone SE'den çokta fazla bir farkı yok. :)
Yani iPhone SE biraz gereksiz bir telefon olarak kalıyor. Bütçe açısından sıkıntı yok ise de iPhone 6s alınabilir.

ckarakaya

Asistan
Reaksiyon puanı
24
Yalnız iPhone SE'nin ön kamerası 1.2 MP , iPhone 6s'in ön kamerası 5 MP. Arka kameraları ise eşit. Bana kalırsa 1.999 TL yerine hazır ucuzlarmışken 1.299'ye iPhone 5s alınması daha makuldur. Herkes eskidi diyor ama iPhone 5s'in iPhone SE'den çokta fazla bir farkı yok. :)
Yani iPhone SE biraz gereksiz bir telefon olarak kalıyor. Bütçe açısından sıkıntı yok ise de iPhone 6s alınabilir.

Hocan nasıl farkı yok. Ram işlemci farkını nereye koydunuz. 2 gb ram ve A9 işlemci var. 5s 2,5 yıllık telefon. Kamerasını bilmem ama o ram ve işlemci ile 1-2 sene zor gider. Se nin 3-4 yıl gideri var. Her ikiside 4" diye ikisi aynı telefon değil.

leventsonmez

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5
Bir hafta önce iPhone SE ye geçiş yaptım.Ve gerçekten çok memnunum.Donanım olarak,hemen hemen iPhone 6S in donanımını taşıdığı için bu telefon çok rahat 4 yıl kullanılabilir.Arka kamerası 12mp olduğu için de çok güzel fotoğraflar çekebilirsiniz.Eğer büyük ekran takıntınız yoksa,gönül rahatlığı ile iPhone SE ye geçiş yapabilirsiniz.

Tarayıcı666

Asistan
Reaksiyon puanı
21
Ön kamera sizin için problem olmayacaksa kesinlikle alına bilir bir telefon.

Kutsalagro

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Hocan nasıl farkı yok. Ram işlemci farkını nereye koydunuz. 2 gb ram ve A9 işlemci var. 5s 2,5 yıllık telefon. Kamerasını bilmem ama o ram ve işlemci ile 1-2 sene zor gider. Se nin 3-4 yıl gideri var. Her ikiside 4" diye ikisi aynı telefon değil.

Şuanda iPhone 5s'i düzgünce kullanırsan sana en az 2 yıl gideri oluyor. Ram bakımından falan tabikide iPhone SE önde gözüküyor. Ama fiyata gellince iPhone SE aldığı parayı hak etmiyor. Eğer bütçe sıkıntısı yoksa iPhone SE yerine iPhone 6s alınabilir. Zaten o kadar parayı verdikten sonra iPhone 6s alınması uygun olur.

Reaksiyon puanı
16,128
yok ya iphone se iphone 5s'i döver çiğner tükürür iphone 5s öldü.

Kutsalagro

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
yok ya iphone se iphone 5s'i döver çiğner tükürür iphone 5s öldü.

Ama şuanda kullananlar pek de öyle demiyor. iPhone 5s'in bi en az 2 yıl gideri var. Zaten 10 yıllık telefon almıyoruz. Şuan için 5s alınması fiyat açısından en uygun olan şeydir.

Reaksiyon puanı
16,128
Carpe diem anı yaşa al iphone se 64gb keyfine bak...

Tarayıcı666

Asistan
Reaksiyon puanı
21
Zaten iPhone serisinde ön kameralar hiçte sorun olmuyor. Lensleri iyi olduğu için 1 MP ön kamera bile güzel bir öz çekim imkanı sunuyor.
Lensi iyi de,megapixel de onun kadar olmasa da onemli bir unsur.Dunyanin en iyi lensini bile koysan yerine gore iyi bir fotograf yakalamak icin en az telefon 5-8 megapixel talep ediyor ve bu normal bir rakam.Lg,Huawei.Sony gibi markalarin 8-13 megapixel koydugunu dusunursek affedersiniz Apple-in yaptigi kufur gibi bisey.

Reaksiyon puanı
16,128
megapiksel önemli değil esas chip'in kalitesi lens kalitesi odak uzaklığı enstantane önemli isterse 40mp olsun chip dandik olduktan sonra hiçbir önemi yok.

Tarayıcı666

Asistan
Reaksiyon puanı
21
megapiksel önemli değil esas chip'in kalitesi lens kalitesi odak uzaklığı enstantane önemli isterse 40mp olsun chip dandik olduktan sonra hiçbir önemi yok.
Arkadas,anliyorum chipin,lensin daha onemli oldugunu orda ben turkce yazdim dikkatini cekerim"onun kadar olmasa da onemli"dedim gordun mu?Biz de biliyoruz tabii ki lensin daha onemli oldugunu ve yine biliyoruz ki megapixeli az olursa cekdiyin resmi yakinlastirdigin,ya da bilgisayara atdigin anda olucaklar vahim.Anlaya bildin mi neden megapixel dediyimi?

Reaksiyon puanı
16,128
ön kamera ile resim çekmek apple'a göre önemli bişey değil...

Honor_Khomore

Doçent
Reaksiyon puanı
125
iPhone SE nal toplatır 5s' e bu kadar basit. 5s' in ömrü taş çatlasa 2 yıldır. Ayrıca SE alan adam 6s de alabilir diye bir şey yok. Arada 1.000₺ kadar fark var. SE almaya bütçe yetmiyorsa da o fiyat bandında(5s) daha güzel telefonlar var bana kalırsa.

FOM

Profesör
Reaksiyon puanı
1,264
A

Ama şöyle düşün iphone 6 ve 6 plus ında ön kamerası 1.2 mp o zaman 6 serisinide almasınlar 5s alsınlar :) ön kamera bence yeterli düzeyde uzun vadede 2 bin tlye açamayacağı oyun program olmayan 4 sene en az güncelleme alıp donmayacak olan bi telefon alıyorsun daha me olsun :)

Reaksiyon puanı
16,128
mark uncle bantla kapatıyor ön kamerayı bunu da düşünün hem selfi zararlı ölümcül hemde.