İphone se vs galaxy s6

52SakocaN52

Profesör
Reaksiyon puanı
738
Kardeşim. Performans istiyorsan eğer düşünmeden se al. Büyük ekran kamera vs istiyorsan G5

ensmcr

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Ön kamera ve küçük ekran sorun değilse SE alırdım. 2200 tl ye hepsiburada da S7 var ona da bir bakın derim. Ben S7 tercih ederdim. SE 64 gb almak zorunda kalacaksın. O fiyata da o telefon alınmaz diye düşünüyorum. S7 edge bile alınabilir o paralara.

M

Murat Burç

SDN Okuru
G5 ile SE arasında kesinlikle ve kesinlikle G5
SE hiçbir şekilde G5in rakibi olamaz. Yok hızlıymış yok şuymuş. Valla G5 de çatur çutur 3-4 sene çalışır. S6 zaten SE'nin çok önünde bir cihaz G5 (abartısız bir şekilde ) SE'yi katlar biçer SE herhangi bir konuda eline su dökemez ancak A9un 640p ekranda çalışması bir artı olur da
640p 4 inç ekranda 240fps oyun oynasan ne yazar(ki zaten aldığı fps 60) g5 zaten 40-50 FPS rahat alır ekranı büyük ve kaliteli ayrıca
Kamera konusunda LG kamerası fotoğraf konusunda tabiki iPhone 7nin bile önünde video kısmında ise üzmez.
Ayrıca G5 çift kamera ile geniş acili ki bu da bir artı
Ön kamera hakkında konuşmaya gerek yok sanırım bırakın G5i G4 bile on kamera olarak şuan iPhone 7 ile bile rahat yarışır. Ayrıca SE on kamera açısı çok dar G5in gayet geniş açılı bir ön kamerası var.
Batarya konusunda LG G5 ile kendini düzeltmiş ve hızlı şarj desteği var.
Ekran konusunda G5 önde
Tasarım göreceli bir kavram
Güncelleme kısmında ise LG hızlı ve iki tane güncelleme alacağı garanti g5in
Uzun lafın kısası tabiri caiz ise G5 iPhone SE'yi silindir gibi ezer geçer.

M

Murat Burç

SDN Okuru
Murat bey beni g5 e ikna ettiniz
Şimdiden hayırlı olsun.
Geçen kipada inceledim bataryanın çıkan yerindeki modüle monte edilen güvenlik bağından tuttum ve kamerayı açtım elimi ordan bile baya alıyordu geniş açı olayı gerçekten çok güzel tekrar hayırlı olsun şimdiden güle güle kullanın

M

Murat Burç

SDN Okuru
Karşılaştırmalara bakarsa youtube da anlar alacak arkadaş. Böyle ne desek boş
Hangi karşılaştırma sorması ayıp
Arkadaşta G4 var başka bir arkadaşta iPhone 6
Malumunuz iPhone 6 daha güçlü bir işlemciye sahip ayrıca g4ü 2k ekran zorluyor . Dedim iPhone hızlı da hızlı bakalım ne kadar hızlı çeşitli uygulamalarda test yaptım g4 nerdeyse her uygulamayı kafa kafaya açtı. Sadece iOS optimizasyonu ile oyunlarda iPhone 6 önde kaldıki g5 SE ile aynı güçte hatta 820 biraz daha güçlü
Sonra bir örnek daha geçen elimde note 5 var bir haftalığına iPhone 7 gördüm getir la şunu dedim g4 vs iPhone 6da yaptığım gibi arayuz testi yaptım iPhone 7 note 5in 2.3-2.4 katı gibi bir güçte olmasına rağmen en fazla yarım saniye sonra açtı ha şu var apple store vs play store da note 5 1 saniye geç açtı yalan yok dedik sonra oyuna girelim arkadaş FPS falan yalan kaliteli ekran olmadıktan sonra küçük ekran falan tatmin etmiyor

52SakocaN52

Profesör
Reaksiyon puanı
738
Hangi karşılaştırma sorması ayıp
Arkadaşta G4 var başka bir arkadaşta iPhone 6
Malumunuz iPhone 6 daha güçlü bir işlemciye sahip ayrıca g4ü 2k ekran zorluyor . Dedim iPhone hızlı da hızlı bakalım ne kadar hızlı çeşitli uygulamalarda test yaptım g4 nerdeyse her uygulamayı kafa kafaya açtı. Sadece iOS optimizasyonu ile oyunlarda iPhone 6 önde kaldıki g5 SE ile aynı güçte hatta 820 daha güçlü biraz daha
Sonra bir örnek daha geçen elimde note 5 var bir haftalığına iPhone 7 gördüm getir la şunu dedim g4 vs iPhone 6da yaptığım gibi arayuz testi yaptım iPhone 7 note 5in 2.3-2.4 gibi bir gücünde olmasına rağmen en fazla yarım saniye sonra açtı ha şu var apple store vs play store da note 5 1 saniye geç açtı yalan yok dedik sonra oyuna girelim arkadaş FPS falan yalan kaliteli ekran olmadıktan sonra küçük ekran falan tatmin etmiyor

Senin yazdıklarının benim için bir önemi yok. Fanlık yapmayan arkadaşlar yazarlarsa daha objektif olur .

M

Murat Burç

SDN Okuru
Senin yazdıklarının benim için bir önemi yok. Fanlık yapmayan arkadaşlar yazarlarsa daha objektif olur .
Tabi canım ben fanboyum siz tarafsız objektif mükemmel bir insan
Tutturmuşsunuz fps de iosun oyun performansı youtube da karşılaştırma izleyecekmişizde yalan onlar yalan gözlerinizi açın SE herhangi bir konuda G5 in rakibi olamaz

M

Murat Burç

SDN Okuru
Oyunda oyun arkadaşlar
Elinde GTX 1080iniz olur 12 inç ekranda 720p oyun oynarsınınız
Elinde GTX 1080iniz olur 25inc monitörde 4K oyun oynarsınınız
Bilmem anlatabiliyor muyum ?

52SakocaN52

Profesör
Reaksiyon puanı
738
Tabi canım ben fanboyum siz tarafsız objektif mükemmel bir insan
Tutturmuşsunuz fps de iosun oyun performansı youtube da karşılaştırma izleyecekmişizde yalan onlar yalan gözlerinizi açın SE herhangi bir konuda G5 in rakibi olamaz

Senin yazdıklarını okumuyorum bile. Kulaktan dolmaları yazıyorsun. Benim forumda 200 e yakın topic içinde hem samsung övdüm hem htc hem sony. Sen sadece samsung. Bırak bu ayakları

byrz91

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Zaten youtube daki karşılaştırmalar izledim öyle fazla fazla bi fark yok lg g5 düşünüyorum ama ghost screen beni korkutmuyor değil

M

Murat Burç

SDN Okuru
Zaten youtube daki karşılaştırmalar izledim öyle fazla fazla bi fark yok lg g5 düşünüyorum ama ghost screen beni korkutmuyor değil
LG ghost screen konusunda TR garantisi olduğunda merak etmeyin LG servisi hallediyor ayrıca G5de ghost screen olayları çok az

M

Murat Burç

SDN Okuru
İşine geldiği gibi anlama . Genel anlamda konuşuyorum. S7 de S7 başka birşey yok. Süsüne aldanma . Gerçekçi ol.
Süsüne aldanmak ? Apple in çöplerini mi savunacam az ötede dursunlar.
Yoksa burda G5 gibi Br telefona karşı ne olduğu belirsiz SEyi mi savunacam normal İPhone ler 1 uzak duracaksın SE 5 uzak telefonun işlemcisi ve arka kamerası hariç herşeyi 2013 teknolojisi ne anladım ben bu işten çürük elmanın fanboylari haşa ilah ediyorlar SE'yi işime geldiği falan yok G5 fersah fersah önde 2 SE edecek bir telefon Bu kadar açık ve net

52SakocaN52

Profesör
Reaksiyon puanı
738
Ben kime adam gibi cevap verceğimi biliyorum. Gerçekten tecrübesi olan insanlar için kullanmayı yeğlerim zamanımı. Felesefe yapma diyen adam felsefe yapar misali, fanboyluk yapma derken kendinde birşeyleri savunarak aynı şeyi yapıyorsun. Bizim bir hocamız derdi ki safı belli olanla tartışın. Senin safın belli değil. Android olsun Apple olmasında ne olursa olsun. Tartışma topic ise bura tarafsız olucaksın. Ben ne ise herzaman onu söylerim. En az 100 resim upload ederim bu konuda bu marka iphone dan üstün diye. Kısacası Gerek yok senle tartışmaya. Zaman israfı

darknessfire

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Xiaomi mi5 alırsam 1.50 sar değeri var maazallah çocuğum olmaz gönlüm s7 de ama 2200 tl ye kadar çıkamam görkem bey kıyaslamanıza göre hiçbirşey anlamadım lütfen kıyaslamanızın sonucunu yazarmısınız teşekkürler
Xiaomi Mi5 in sar değerleri s7 ve s6 danda düşüktür.Şu sar değerlerine doğru bakmayı öğrenelim artık birçok kez yazdım bu forumdada Sar değerleri Avrupa Amerika bölgesi olarak ikiye ayrılır.Avrupada 10 gr doku ile hesaplanır.Amerikada ise 1 gr doku üzerinden.Senin araştırıp buldugun Mi 5 in Amerikadaki sar değerleridir yani U.S .Mi 5 e gelirsek Avrupada yani Türkiyeninde kabul ettiği sar değerleri Başda: 0.376 Vücutta: 0.798 dir.Diğerleri ile karşılaştırabilirsiniz.Siz Galaxy s7yi avrupa değerleri ile mi5 in amerika değerlerini karşılaştırmış oluyorsunuz.S7 nin amerika değerlerine bakın o zaman birde 1.40 W/kg (head) 1.59 W/kg (body) Mi 5inki amerikada: baş : 0.703 vücut : 1.422.Sonuca gelirsek Mi5 in sar değerleri daha düşüktür hemde cat 12 gibi en hızlı modem barındırmasına rağmen.Mi 5 ile çocugunuz olmuyorsa yukardaki değerleri baz alarak s7 ile ölürsünüz herhalde.Mi 5 in sar değerleri kaynağınıda link olarak veriyorum.Herkese iyi forumlar.
http://s1.mi.com/zt/2016012501/MI5.pdf

M

Murat Burç

SDN Okuru
Xiaomi Mi5 in sar değerleri s7 ve s6 danda düşüktür.Şu sar değerlerine doğru bakmayı öğrenelim artık birçok kez yazdım bu forumdada Sar değerleri Avrupa Amerika bölgesi olarak ikiye ayrılır.Avrupada 10 gr doku ile hesaplanır.Amerikada ise 1 gr doku üzerinden.Senin araştırıp buldugun Mi 5 in Amerikadaki sar değerleridir yani U.S .Mi 5 e gelirsek Avrupada yani Türkiyeninde kabul ettiği sar değerleri Başda: 0.376 Vücutta: 0.798 dir.Diğerleri ile karşılaştırabilirsiniz.Siz Galaxy s7yi avrupa değerleri ile mi5 in amerika değerlerini karşılaştırmış oluyorsunuz.S7 nin amerika değerlerine bakın o zaman birde 1.40 W/kg (head) 1.59 W/kg (body) Mi 5inki amerikada: baş : 0.703 vücut : 1.422.Sonuca gelirsek Mi5 in sar değerleri daha düşüktür hemde cat 12 gibi en hızlı modem barındırmasına rağmen.Mi 5 ile çocugunuz olmuyorsa yukardaki değerleri baz alarak s7 ile ölürsünüz herhalde.Mi 5 in sar değerleri kaynağınıda link olarak veriyorum.Herkese iyi forumlar.
http://s1.mi.com/zt/2016012501/MI5.pdf
Zaten o sar değeri ne kadar etki eder ki yasal değerlerin içinde bu yasal değerleri bilim adamları belirliyor zararlı olanlar piyasaya sürülmüyor zaten

darknessfire

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Zaten o sar değeri ne kadar etki eder ki yasal değerlerin içinde bu yasal değerleri bilim adamları belirliyor zararlı olanlar piyasaya sürülmüyor zaten
Evet ben mesaja cevap olarak yazdım.Normal şartlarda 1 gr dokuda 1.6 10 gr dokuda 2.0 a kadar daha zararı ispatlanabilmiş değil.Aslında hiçbirinde kafaya takılıcak bir durum yok dediğiniz gibi fakat ben mi5 e sürekli sar değerleri yüksek dedikleri için yazma gereği duydum.İnsanlar yanlış bilgilendirilsin istemediğim için.Her konuda aşırı yüksek vs vs diyorlar.İşin doğrusu neyse onu söylemek lazım.Cevabınız için teşekkürler.

M

Murat Burç

SDN Okuru
Evet ben mesaja cevap olarak yazdım.Normal şartlarda 1 gr dokuda 1.6 10 gr dokuda 2.0 a kadar daha zararı ispatlanabilmiş değil.Aslında hiçbirinde kafaya takılıcak bir durum yok dediğiniz gibi fakat ben mi5 e sürekli sar değerleri yüksek dedikleri için yazma gereği duydum.İnsanlar yanlış bilgilendirilsin istemediğim için.Her konuda aşırı yüksek vs vs diyorlar.İşin doğrusu neyse onu söylemek lazım.Cevabınız için teşekkürler.
İnsanlar biraz fazla tedirgin bu konuda yapacak birşey kalmıyor bazen yazınız için ben teşekkür ederim yararlı bir yazı

Batu97han

Doçent
Reaksiyon puanı
145
Xiaomi mi5 alırsam 1.50 sar değeri var maazallah çocuğum olmaz gönlüm s7 de ama 2200 tl ye kadar çıkamam görkem bey kıyaslamanıza göre hiçbirşey anlamadım lütfen kıyaslamanızın sonucunu yazarmısınız teşekkürler
Görkem bey kısaca demişki İphone alırsan uzun süre kasmadan kullanırsın.Ama s6 alırsan ekranı daha iyi hafızası 32 gb daha iyi hızlı şarj oluyor demiş.

wedoman

Asistan
Reaksiyon puanı
100
her zaman aynı terane. aynı tartışmalar. şu telefon alacak arkadaşlarda telefonla neler yapacaklarını ve isteklerini söylerlerse tartışma ortamı burada olmaz. ne istiyosun kardeşim telefondan. whatsapp twitter vs. kullanıp 1-2 oyun oynayacağım, kamera önemli değil dersen git SE al. uzun sene seni götürür donma vs yaşamazsın. ama yok ben çok resim çekerim, telefonu çok kurcalarım dersen git android al. bu arada G5 3-4 sene çatır çatır çalıştırır diyen arkadaşa bir lafım var. androidlerde telefonu ilk aldığın zaman dediğin gibi çalışıyor fakat bir güncelleme geliyor diyosun telefon ne hale geldi. telefonu alacak arkadaşa tavsiyem küçük ekran severim dersen kesinlikle iphone kullanmanı öneririm. şuan htc one m8 kullanıyorum ve androide tövbe ettim. telefonu aldığımda lanet olsun iphone'a gerizekalılar kapalı kutu yapmışlar diyordum fakat şimdi iphone almak için gün sayıyorum. boşuna burada da tartışma ortamı oluşturup insanların kafasını bulandırmayın. isteyen istediğini alsın, siz sadece fikir verin. git bunu al git şunu al diye insanlara baskı yapmayın.

FOM

Profesör
Reaksiyon puanı
1,264
İthalatçı garantili veya LG TR garantili Lg G5 öneririm bu iki cihaz yerine. S7 alabilirim bütçeyi ayarlayabilirim diyorsanız kesinlikle S7.