iphone se mi note 5 mi

gecekal

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
İkisi çok ayrı telefonlar, daha önce hangi işletim sistemini kullanmıştınız?
Bana göre artık küçük telefonların devri bitti onun için hangi boyutta bir telefon istediğinize karar verin.
Eğer karşılaştıracaksanız da Note 5'i 6 plus veya 6s plus ile karşılaştırmanız daha doğru olur.

TRantula

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Android kullanmıştım ve bilgim android üzerine rom root falan

gecekal

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Note 5 sizi mutlu edicektir bence, hemde kasası filan çok şık ve yetenekli bir telefon. Kalem artısıda var.
S7'nin çıkışı ila fiyatında şahsen 100 lira kadar bir düşüş bekliyorum şahsen. Şu fiyatlada kalsa fiyatı ederi kadar bence alınabilir. Androide yabancı değilsen ve seni günlük işlemler kesmiycekse film indiricem, apk atıcam diyorsan androidden şaşmamalısın onun içinde note 5 seni mutlu edicektir. Para konusunda problemin yoksada ve telefonunda çok kötü değilse seni bir 6 ay kadar idare ederse note 6 da beklenebilir. Yerinde olsam note 5 alır keyfime bakardım. 5SE sana oyuncak gibi geleceğine eminim ama:)

murdax105nc

Asistan
Reaksiyon puanı
33
usta bambaşka iki telefon. sadece fiyat olarak yakın diye ikisi arasında kaldın sanırım. note 5 al geç.

aytugdab

Asistan
Reaksiyon puanı
8
note 5= geniş büyük canlı ekran, s pen , android, pazardaki en iyi kameralardan biri , en güçlü android telefonlardan biri, kolay tutulabilr.
iphone SE = küçük ele oturan telefon = sektördeki en iyi sonuçları veren a9 çip , iyi bir kamera, ios işletim sistemi
seçim senin

TRantula

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Note 5 sizi mutlu edicektir bence, hemde kasası filan çok şık ve yetenekli bir telefon. Kalem artısıda var.
S7'nin çıkışı ila fiyatında şahsen 100 lira kadar bir düşüş bekliyorum şahsen. Şu fiyatlada kalsa fiyatı ederi kadar bence alınabilir. Androide yabancı değilsen ve seni günlük işlemler kesmiycekse film indiricem, apk atıcam diyorsan androidden şaşmamalısın onun içinde note 5 seni mutlu edicektir. Para konusunda problemin yoksada ve telefonunda çok kötü değilse seni bir 6 ay kadar idare ederse note 6 da beklenebilir. Yerinde olsam note 5 alır keyfime bakardım. 5SE sana oyuncak gibi geleceğine eminim ama:)

Bi telefona insan okadar para verince ve ayrıyetten çalışarak alıcam öğrenciyim :D uzun sure kullanmak istiyorum touch wiz arayuzu malum note 5 i fix stabil bi şekilde nekadar sure kullanabilirim ?

Ɲevermore

Profesör
Reaksiyon puanı
249
Note 5 kullanıyorum ve inanılmaz derece iPhone SE alasım var.

aytugdab

Asistan
Reaksiyon puanı
8
arka plan uygulamalarını kapatıp durmadan gereksiz şeyler yükleyip silmessen note 5 3 yıl gider ama ben sadece fotoğrafımı çekiyim internete gireyim diyosanda iphone SE al karar senin
bu arada geçmişe bakarsan note 3 ile iphone 5s aynı zamanda çıkmıştı ikiside şu an hala idare ediyor (örnek şu nedenden dolayı iphone 6s ve SE işlemci aynı ) iphone 6s ve note 5 te aynı zamanda çıktı iphone 6s işlemcili SE den bahsediyoruz burda ikiside seni uzun yıllar götürür sen hangisini tercih edersen al kardeşim

TRantula

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arka plan uygulamalarını kapatıp durmadan gereksiz şeyler yükleyip silmessen note 5 3 yıl gider ama ben sadece fotoğrafımı çekiyim internete gireyim diyosanda iphone SE al karar senin
bu arada geçmişe bakarsan note 3 ile iphone 5s aynı zamanda çıkmıştı ikiside şu an hala idare ediyor (örnek şu nedenden dolayı iphone 6s ve SE işlemci aynı ) iphone 6s ve note 5 te aynı zamanda çıktı iphone 6s işlemcili SE den bahsediyoruz burda ikiside seni uzun yıllar götürür sen hangisini tercih edersen al kardeşim

Teşekkürler yazın alıcam zaten ozaman kadar piyasayı falan takip ederim iyice dusunurum

gecekal

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Bi telefona insan okadar para verince ve ayrıyetten çalışarak alıcam öğrenciyim :D uzun sure kullanmak istiyorum touch wiz arayuzu malum note 5 i fix stabil bi şekilde nekadar sure kullanabilirim ?
Touchwiz konusunda haklısın, bende bir 6 plus kullanıcısıyım daha önce android kullanıyordum. Bende öğrenciyim para benim için de önemli ama pahalıya almamıza rağmen sattığımızdada çok değeri düşmüyor diye Apple bir avantaja sahip. Onun için biraz paraya kıyabilirsen ios al o zaman rahatına bak. Jailbreak yapıp yine özgürlüğe kavuşursun :rolleyes: ama 5se seni kesmez ben yerinde olsam ikinci el bir 6plus alırdım ios rahatlığı istiyorsan.

TRantula

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Touchwiz konusunda haklısın, bende bir 6 plus kullanıcısıyım daha önce android kullanıyordum. Bende öğrenciyim para benim için de önemli ama pahalıya almamıza rağmen sattığımızdada çok değeri düşmüyor diye Apple bir avantaja sahip. Onun için biraz paraya kıyabilirsen ios al o zaman rahatına bak. Jailbreak yapıp yine özgürlüğe kavuşursun :rolleyes: ama 5se seni kesmez ben yerinde olsam ikinci el bir 6plus alırdım ios rahatlığı istiyorsan.

Peki teşekkürler düşünücem :)

aytugdab

Asistan
Reaksiyon puanı
8
hele bilgisayarın yoksa 4 inch küçük olabilir kardeşim video film izlerken iphone 6s i bulabilrsin 2.500 e hepsiburada veya arkadaşın dediği gibi iphone 6 plus alabilrsin (ama 6 plusa 1.500 üstü vermeni tavsiye etmem bundan sonra )

Ɲevermore

Profesör
Reaksiyon puanı
249
Nedenini belirtirmisin kardeşim
Dostum bu telefona Root atınca yani Knox sayacı 1 olunca telefonun deep sleep modu çalışmıyor bunun için ayriyeten kernel kurmak durumunda kalıyorsun. Deep Sleep modu işlemcinin uykuya geçmesini sağlıyor. Yani telefona root atınca işlemci uyku kilidi devreye giriyor. Uykuya girmediğinden işlemci sürekli çalışıyor ve sürekli şarj gidiyor ekran kapalıyken de saatte %5-10 arası şarj gidiyor.

aytugdab

Asistan
Reaksiyon puanı
8
yani iphone alırsan böyle sorunlarla karşılaşmasın jailbreak yapmazsan (ki androidde root yapanların çoğu sürüm yükseltmek için kitkat marshmallow nutella)

Ɲevermore

Profesör
Reaksiyon puanı
249
Birinde hız aşırtılmış A9 diğer tarafda Exynos 7420 var tercih senin benchmark sonuçlarına bakabilirsin. Bu harikulade işlemci ve 5S çözünürlüğü harika bir performans verecektir. Retina ekran kalite bakımından AMOLED'den üstün. Renk bakımından ise AMOLED üstün.

aytugdab

Asistan
Reaksiyon puanı
8
galaxy-s7-vs-iphone-6s-antutu-cpu-performance.jpg

%50 daha performanslı gözüküyor antutuya göre a9 ama herşey performans değil :)

uzaylı35

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
galaxy-s7-vs-iphone-6s-antutu-cpu-performance.jpg

%50 daha performanslı gözüküyor antutuya göre a9 ama herşey performans değil :)

Arkadaşım A9 zirve ama Note 5'te Çift işlemci var. Biri Exynos 7420 biri Arm Cortex A-53 ikisi birlikte çalışırken(tasarruf modunda değilken) A9 bu kombinasyonun yanından geçemez ve ben S6 kullanıcısıyım. Arayüz İos gibi 5 ay oldu bir kasma problemi yaşamadım Note 5 de S6'dan fazla 1Gb RAM var. Günlük kullanımda da oyunlarda da kasma olmaz. Ama şu da var demeden edemiyecem. Bidiğiniz gibi Apple kullanmanın ayrıcalıklı olduğu dönmdeyiz, tasarım olarak iki telefon da eşit (Note 5 büyük ekrandan biraz kazanıyor) ama hava atmak istiyorsanız İphone 5e performans istiyorsanız Note 5.

uzaylı35

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
Bir şey de ben sormak istiyorum. Apple İphone 5E olarak adlandırdı telefonu (İphone 5 enchanced yani yenilenmiş) neden herkes İphone se diyor ?

...Görkem...

Profesör
Reaksiyon puanı
779
P
İkisi arasında kararsız kaldım sizce hangisi ?

Merhaba,

Biraz tuhaf bir ikilem olmus. Biri deve, biri cuce..

Iphone 5se, iphone 6s donanimi ile geliyor. Buda onu cok guclu bir cihaz yapiyor. Ekran cozunurlugu de dusuk oldugu icin islemci ekran yuku olmadan performansi basiyor oyunlarda. Ust seviye oyun oynucak bir kullanici iseniz 5se daha iyi oyun performansi verir. Ama 4"lik ekranda ne kadar oyun oynanir bilemem.

Samsung note 5 in, 5se modeline gore iyi oldugu noktalar ise; ekran, kamera, batarya. Islemci tarafinda da ziyif bir cihaz degil. Exynos 7420 kullaniyor. Bu islemci sd820 ve exynos 8890 cikana kadar androiddeki en iyi telefon islemcisi idi. Onu belirtelim yani. Piyasadaki en ust seviye oyunlari en iyi grafiklerle oynatiyor sifir performans kaybi ile.. Ayrica cihazda 32gb dahili hafiza avantaji var. Ayrica hizli sarj 2.0 ile 40 dkkada %0-%60 sarja ulasiyor. Buda gunumuzde onemli bir teknoloji.

Peki hangisini alicaksiniz? Oyun oynamayi seviyorsaniz 5se almaniz gerekiyor ama ekran kucuk yaani? O nokta biraz goreceli. Ee note 5 in kamera,ekrani, bataryasi daha iyi. Ekranda buyuk hani oyun oynarsaniz diye? Iphone 5se ninde guncelleme avantaji var,ios sistemi cok stabil.

Burada sizin beklentiniz onemli. Iki urununde iyi oldugu yonleri belirttim. Hangisi beklentilerinizi karsiliyorsa ona yonelin. Mesela ben kucuk ekran kullanmiyorum. O yuzden note5 alirdim. Sizinde boyle keskin kriterleriniz vardir illaki. Oradan yola cikin.

BarKoda1010

Profesör
Reaksiyon puanı
353
Kesinlikle tartışmasız Note5. 6 Plus falan desen bir tereddüt ederdim, iphone se alacağına iphone 5 al arasında pek bir fark yok. İşlemci performansı diyecekler olabilir lakin 4" lik bir ekranda oyun oynayacak ki, ve son kriter bataryada note5 parçalar :D

4everGehenna

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
iPhone kullanıcısı olarak Tabiki Note 5 diyorum ..

erdignss

Doçent
Reaksiyon puanı
84
Ikisini karşılaştırmak çok mantıksız

gokhan999

Doçent
Reaksiyon puanı
76
S7 edge de alınabilir. Fiyatı uçuksa pardon. Pek fiyat bilmiyorum