KhalTrex
Asistan
- Reaksiyon puanı
- 71
ben okumayı severim kolay kolay sıkılmam, 500 döngü olayını kısaca anlatayım, şimdi telefonun şarjı %100 ve gün boyu kullandıktan sonra şarj %20'ye gelince şarja taktın şarj %100 oldu ve günü bitirdin, ertesi gün %100'den %80'e kadar kullandığında 1 döngü tamamlanmış oluyor. Mantık basit her %100 kullanım bir döngü oluyor. Sen istersen %80'de şarjdan çekip %40'a kadar kullansan daha sonra bir daha şarja takıp bir daha kullansan yani 2 kere şarj etsen bile sen bir döngünün 5'de 4'ünü bitirmiş oluyorsun daha 5'te 1'lik kısmı hala duruyor. ertesi gün yada o gece %20 daha kullanırsan 1 döngü oluyor. günde 1 döngü çok nadir olan bir şey ve şunu da bilmeni isterim zaten bu telefonların garantisi 1 yıl. bizim yasalarımızla ilgiliydi sanırsam sallamak gibi olmasın o sebeplen bizde bu yüzden 2 sene garanti ama normali 1 unutma 1 yıllık garantiye 500 döngü normal. buraya kadar tamamsa devam edelim ben şahsen bu saatten sonra telefonu güncellemeyi düşünmüyorum çünkü her güncelleme bataryayı daha da öldürüyor, sana söylediğim geri sayım olayı da telefonunda yüklü olan saat uygulamasında en sağ tarafta sayaç diye bir bölüm var oraya geldiğinde görürsün zaten oradaki sayacı kaç dakika yada saate ayarlarsan o kadar zamandan geri saymaya başlıyor. altında sayaç bitince diye bir kısım var eğer alarm kapalıysa bu kısımdan açıp sayaç bittiğinde haber edebilirsin kendine. En önemli kısma geliyorum şimdi gerçekten ciddi ciddi %30 ve altında bazen %30 bazen %26 bazen %24, kendi kendine kısa zamanlarda mesela 5-10 dakika civarında bazen 15 dakika falanda olabilir veya 1 dakika falanda olabilir ama mutlaka telefonu kullanmayı bırakınca yaşanıyor bu durum şarjın %3-%4 azalıyor mu gerçekten?Aynen baktım videoya bu yüzden ben de herhangi bir güncelleme yapmayacağım şimdilik kararım bu yönde belki ilerde 14.6 çıkınca güncellerim ya da yalnız 500 döngü meselesini ben anlayamadım diyelim ki telefonu her gün günde 1 kere şarja takıyorsun aldığın ilk günden beri (ki bazen acil zamanlarda günde 2 sefer takıldığı bile oluyor) haydi biz günde 1 defa sabit tutalım 500 günde o zaman 500 döngüye ulaşırız nerdeyse 1,5 yılda yani 2 yıl dolmadan her halükarda 500 döngü olur bunun mantığı nedir 500 döngüye 1 yıl 4,5 ayda ulaşıyoruz ayrıca o dediğin geri sayım meselesini de bilmiyorum nasıl yapılacak anlatırsan uygulayabilirim Yüzde 20’de ilk başta şarja takarım bunu toplamda 3 gün denerim dediğin sayaçla beraber.Oyüzde 30 altındayken kendi kendine şarj azalması bende de oluyor onu denemeye gerek yok.Servise gönderip göndermeme konusunda da kararsısızım bu dediğim sıkıntıları ciddiye alırlar mı aman sen de bunları mı sorun ediyorsun demelerinden korkuyorum velhasılı bir bakayım dediklerini deneyeceğim.Bu arada şarjdan o anda çekmeyeceksin demişsin ne ara çekeceğim peki? Sen de benim bu yazımı sıkılmadan ve anlayışla okuduysan ben de sana teşekkür ederim
göndermeden fark ettim şarjdan çekme ile ilgili bir şey söylemişsin bunu da açıklayayım, şimdi telefonu şarjda taktığında aradan 2 saat 20 dk sonra falan şarjı %100 doluyor ve şarjdan çekiyorsun ya işte 2 saat 20 dakika olduğunda her ne kadar şarj %100 gösterse bile şarjdan çekme bir 15 dakika daha bırak şarjda kalsın ve farkına bak gerçekten 15 dakika fazla şarjda kaldığı için ekran sürende bir artma olacak mı? unutma önce normal olarak şarja tak sayacı 2 saat 22 dakika 22 saniyeye ayarla ve alarm çaldığında bir bak şarj %kaç olmuş, eğer %100 değilse mutlaka 5 dakika sonra falan şarj %100 oluyor ve %100 olduğunda önce bu şekilde al ve %99'a düşürene kadar oyun hariç telefonu kullan ve ayarlardan pil kısmından kaç dakika ekran süresi almışsın buna bak ve not et daha sonra şarjın bitince tekrardan şarja takacağın zaman yine sayacı aç 2 saat 22 dakika 22 saniyeye ayarla, alarm çaldıktan sonra bakarsın şarj %98 civarı falandır öyleyse %100'e kadar 5 dakika bekle dolar zaten sonra bir 15 dakika daha bırak şarjda kalsın 15 dakika sonra şarjdan çıkart ve önceki şarjda neler yaptıysan benzerlerini yap işte oyun harici telefonla vakit geçir ve şarj %99'a düştüğünde kaç dakikada %1 düşmüş buna bak ve önceki süre ile karşılaştır, eğer arada en az 5 dakika fark varsa mutlaka senin telefonda da benzer sorunlar var demektir ki varsa zaten en az 10 dakika daha fazla ekran süresi alacaksın tahminime göre. haa bak bunu yazmayı unutmuşum 2 saat 22 dakika ve 22 saniyede şarj dolması sadece %20-%100 arasında geçerli. şarjın %20 altına inerse 2 saat 22 dakika ve 22 saniyeden çok daha uzun sürer şarj olması bu yüzden şarja takarken %20 olmasına dikkat et . cevap vermemiz biraz gecikse de mutlaka cevap veririm haberin olsun.