Soru iPhone pil ömrü destek?

yigityildiz_0

Asistan
Reaksiyon puanı
33
Arkadaşlar 3 ay önce iphone 14 pro aldım ve günde ortalama 10 saat telefona bakıyorum pil ömrüm şimdiden %97 ye indi sizce bu normal mi yoksa fazla mı indi? Ki analiz kısmındaki verilerden baktığımda orda %92 diye gözüküyor kapasitesi. İphone kullanan varsa onların ne kadar sürede nereye kadar indi yazabilirmi? Bide çok da dikkat ediyorum %80 üstüne şarj etmemeyi yada %20 altına inmemeyi

KaTaRaN

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,515
1 eylülde alınma 13 pro pil sağlığı şuan %98 e düşmüş. Analiz kısmı verilerini pek bilmiyorum. Ara sıra bataryayı bitirir kapanır telefon. Kullanmadan şarj ederim. Günde 1 kere şarja takarım. Oyun oynamıyorum. %20 ve %80 olayına tamamen karşıyım denebilir. Takma kafana öyle yada böyle 2-3 sene sonra batarya illa ki değişecek

Cem özgür

Asistan
Reaksiyon puanı
94
Yaşınızı ve işinizi bilmiyorum Gerçekten eleştiri amacıyla da söylemiyorum ancak günde 10 saat telefona bakmak çok fazla değilmi.

EMRE YONAT

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
5,454
Arkadaşlar 3 ay önce iphone 14 pro aldım ve günde ortalama 10 saat telefona bakıyorum pil ömrüm şimdiden %97 ye indi sizce bu normal mi yoksa fazla mı indi? Ki analiz kısmındaki verilerden baktığımda orda %92 diye gözüküyor kapasitesi. İphone kullanan varsa onların ne kadar sürede nereye kadar indi yazabilirmi? Bide çok da dikkat ediyorum %80 üstüne şarj etmemeyi yada %20 altına inmemeyi
Merhabalar,

Pil Kalibre olması gerekebiliyor, Bu işlemi yapmadıysanız pil sağlığınız biraz daha çabuk azalabilir.

İyi Forumlar...

nosleica

Profosyonel Telefon Tamircisi - Özellikle Apple ?
Reaksiyon puanı
34
hocam yüzde 80 ve yüzde 20 kuralını unutun telefona hiçbir faydası yok hem daha az kullanıyorsunuz hem de ikide bir şarja takıp çıkarıyorsunuz böyle yaparak her gün o kadar kullanıyorsanız normal gayet ayda yüzde bir düşmesi iki - üç yılda bir batarya değişimi gerekiyor zaten. kullandığınız şarj aleti orjinal değilse o da düşürebilir. şarjda kullanmayın cihazı

mahmudyildiz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
14
fazla bir kullanım ama bence düşmesinin ana sebebi yanlış şarj alışlanlıkların olabilir. Örneğin şarjda kullanmak, telefonu yüzde yüz şarj etmek veya pili sonuna kadar bitirmek gibi.

Telefonunu asla %80 den fazla şarj etme. %20 den aşağıda düşürme. Gece şarja takılı bırakma