iPhone Önce Hangi Telefondan Desteğini Çekecek?

Apple öncelikle hangi cihazdan desteğini çekecek?

  • iPhone SE

    Kullanılan: 0 0.0%
  • iPhone 6

    Kullanılan: 9 100.0%

  • Kullanılan toplam oy
    9

Bu konuyu okuyanlar

KNMX

Müdavim
Katılım
2 Temmuz 2017
Mesajlar
6,936
Reaksiyon puanı
3,747
Puanları
113
Arkadaşlar bildiğiniz üzere Apple eski kalmış cihazlarından servis desteğini çekiyor. Size bir soru soracağım.

Apple öncelikle hangi cihazdan desteğini çekecek?
iPhone SE mi?
iPhone 6 mı?

Ona göre ileride almayı düşünüyorum. SE halen iyi mi? Alınabilir mi? Bir Android kullanıcısıyım ve eski kalan cihazlar vasat. Bir tandığımdan iPhone 5 kullanma fırsatı buldum. Aynı yılda çıkmış ve şu an hala çalışan Android telefonlara kıyasla çok daha hızlı.

Yukarıdan ankete katılabilir veya konuma cevap yazabilirsiniz.
 

Transistor

Müdavim
Katılım
5 Ağustos 2016
Mesajlar
4,261
Reaksiyon puanı
1,085
Puanları
113
SE, iphone 7 ile ayni zaman çıktığı için 6'dan sonra bitecek desteği. Kişisel bir tercih ama iphone'a yönelmeni tercih etmem. Iphone 5 ile aynı yılda çıkmış yazmışsın o telefon 2012 de çıktı. 2012 den beri Android o kadar gelişti ki.
 

_X_

Müdavim
Katılım
22 Ağustos 2013
Mesajlar
3,017
Reaksiyon puanı
1,544
Puanları
113
iphone 6; SE den önce çıktıpı için doğal olarak 6'nın fişi çekilecektir.

Kıyaslamanız kısmen doğru, fakat o yılda çıkan android cihazlar ve cihazlardaki android sürümünün işlevselliği bakımından ele aldığınızda Android cihazların o donanıma göre yaptıklarına baktığınızda daha iyi olduğunu görebilmeniz gerek.

Android ekosistemi ile ios ekosistemi arasında dağlar fark var. Android yükünü herhangi bir Apple cihazına yüklerseniz donanımı kaldırmaz, ama gel görki android cihazları 3-5 saniye farkta olsa işlemi yerine getiriyor.
Tam tersi durumu düşünün birde androidli bir cihaza ios a yüklerseniz ne olur varın gerisini siz düşünün.

Özellikle son 5 yıl ele alındığında Android platformu ciddi ilerleme sağladığını kabul etmemek teknolojiye sağır kalmak olur. O yüzden geçmiş ile gelecek arasındaki bağı iyi bikmek gerek.

Yerinizde olsam SE de almam 6 da almam üstüne biraz daha ekleyip 6S almanız daha yerinde olacaktır.

İyi forumlar ...
 

KNMX

Müdavim
Katılım
2 Temmuz 2017
Mesajlar
6,936
Reaksiyon puanı
3,747
Puanları
113
Andrid gelişti. Fakat eski telefonlarını hep yavaşlattı.
Tabii ki, iOS özellikleri yani RAM falan olarak çok ama çok geride. Ama iOS'un kurucusu Apple, iOS'la tam uyuşacak bir telefon tasarladı. Yani adamlar iOS'u kurduğu için, bir de üstüne o sistem ile tam tamına uyuşacak telefonlar yapıyor. Özellik bakımından kötü, ama yıllardır o işletim sistemi ile telefon özelliklerinin eşsiz uyumu sayesinde işi götürüyor. Yüklenen uygulamalar Android'e göre daha az RAM alıyor. Bu sayede iPhone'de asla geri kalmıyorsunuz.
Android olan telefonlar ise hep ayrıldı. Farklı markalar hep Android'i kullandı. Tabii bu markaların çoğu Android'in çalışma sistemini tam bilmedikleri için doğal olarak bazı uyuşmazlıklar oluyor telefon ile Android işletim sistemi arasında. Ve bu hatalar öyle hatalar ki, Android'den cidden soğuyorsunuz.
Android güncelleme yapa yapa eski telefonlarını hep çöp etti. Tabii bunu Apple de yapıyor ama o kadar da değil. Android'i kullanmak için çok temiz kullanmanız, yeni uygulamaları önemsememeniz (zaten yükleseniz uygulama kasacak, açılmayacak) yüksek kaliteli uygulamaları asla indirmemeniz lazım.
Apple, 1.5 - 2 yıl önceki telefonuna iOS 10 getirdi. Yani en yeni sürümden yalnızca 1 adım geride.
Şimdi Android'e bakalım, sürekli güncelleme getirip, bunu eski telefonlara uyarlamadıkları için, 1.5 - 2 yıl önce çıkardıkları cihazların çoğunun sürümü 4.4.2 yani en yeni sürümden 3 eksik. Bazılarında 5.0 var. Bu da en yakın sürümden 2 eskik.
Bu arada 5 - 6 saniye benim için büyük bir fark. İnsan bu süre zarfında sıkılır, bıkar.
Lütfen artık Android'i kullanmayı bırakıp iOS'a geçelim. İsterseniz daha yazabilirim, istemeniz yeterli.
Gelen yorumlar ve tavsiyeler için teşekkür ederim. Ama biraz daha bekleyip iPhone 7s alınabilir diye düşünüyorum iPhone 8 çıktıktan sonra.
 

Eski hesap22

Müdavim
Katılım
29 Ağustos 2016
Mesajlar
2,179
Reaksiyon puanı
801
Puanları
113
iPhone 6 önce çıktı se 6S ile aynı özellikleri taşıyor hemen hemen dolaysıyla 6 önce biticek ama benim fikrim de androide yönelmeniz yönünde zaten arkadaşlar yukarıda yeterli açıklamayı yapmışlar :)
 

KNMX

Müdavim
Katılım
2 Temmuz 2017
Mesajlar
6,936
Reaksiyon puanı
3,747
Puanları
113
Android kullanıyorum şu anda. O kadar pişmanım ki. Uygulamadan atıyordu, kamerayı açınca telefon çöküyordu ve aşırı ısınıyordu. Uygulamadan atma ve kameradan atma sorunu düzeldi ama ısınma sorunu düzelmedi. Sanırım artık iPhone alıp bir daha asla Android'e yönelmeyeceğim.
Olay özellik değildir. Önemli olan telefonun kendi özellikleriyle olan uyumudur.
Cihaz: Huawei G8... Ram 3gb...
10gb ram olsa ne olacak sanki sorunlar çıktıktan sonra :(
 
Üst