İphone imei sorgulama hakkında? Acill yardım...

Twin

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Arkadaşlar 15 dk içinde evden çıkıp bir İp5c almaya gideceğim 2.el olarak. Telefonu satan arkadaş hediye olarak 5s istemiş ama hediye olarak 5c gelmiş ve telefonu 2 gün kullanıp sadece 2 kere şarj ettiğini söyledi. Bunun yanında telefon hediye geldiği için faturası yok maalesef ama arkadaş GENPA garantili diyor cihaz için. Şimdi ben bu telefona bakmaya gideceğim ama imei'den nasıl sorgulayabilirim garanti kapsamında olup olmadığını? Yani tam olarak öğrenmek istediğim y.içi cihaz olup olmadığı. Nasıl bir yol izlemem gerekiyor?

Acill yazdım ama özür dilerim. Şimdiden teşekkür ediyorum sizlere.

giskur11

Profesör
Reaksiyon puanı
160
Arkadaşlar 15 dk içinde evden çıkıp bir İp5c almaya gideceğim 2.el olarak. Telefonu satan arkadaş hediye olarak 5s istemiş ama hediye olarak 5c gelmiş ve telefonu 2 gün kullanıp sadece 2 kere şarj ettiğini söyledi. Bunun yanında telefon hediye geldiği için faturası yok maalesef ama arkadaş GENPA garantili diyor cihaz için. Şimdi ben bu telefona bakmaya gideceğim ama imei'den nasıl sorgulayabilirim garanti kapsamında olup olmadığını? Yani tam olarak öğrenmek istediğim y.içi cihaz olup olmadığı. Nasıl bir yol izlemem gerekiyor?

Acill yazdım ama özür dilerim. Şimdiden teşekkür ediyorum sizlere.
hocam ilk önce genpa garantili diyorsa bu siteye girip
http://www.genpa.com.tr/imei imesini yazdığınızda eğer genpa garantisi varsa orda garanti kapsamında diye yazı çıkar.
burda garanti kapsamında derse arkadaş doğru söylemiştir.Eğer çıkmazsa;
http://www.mcks.gov.tr/tr/imeisorgu.php
burdan sorgulayıp telefon yurtiçinde kayıtlı olup olmadığını görebilirsiniz.

Twin

Asistan
Reaksiyon puanı
1
hocam ilk önce genpa garantili diyorsa bu siteye girip
http://www.genpa.com.tr/imei imesini yazdığınızda eğer genpa garantisi varsa orda garanti kapsamında diye yazı çıkar.
burda garanti kapsamında derse arkadaş doğru söylemiştir.Eğer çıkmazsa;
http://www.mcks.gov.tr/tr/imeisorgu.php
burdan sorgulayıp telefon yurtiçinde kayıtlı olup olmadığını görebilirsiniz.

Hocam çok teşekkür ederim bilgiler için. Peki cihazı sorguladım genpa cihazı çıktı diyelim. Ne kadar süre daha garanti kapsamında olduğunu nasıl öğrenirim? Apple TR cihazların 2 sene garanti kapsamı var dimi bu arada? Bu konuda da yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

giskur11

Profesör
Reaksiyon puanı
160
Hocam çok teşekkür ederim bilgiler için. Peki cihazı sorguladım genpa cihazı çıktı diyelim. Ne kadar süre daha garanti kapsamında olduğunu nasıl öğrenirim? Apple TR cihazların 2 sene garanti kapsamı var dimi bu arada? Bu konuda da yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
2yıl garantisi var,daha telefon çıkalı 1 yıl anca oldu diye biliyorum en kötü ihtimal 1 yıl daha garantin olur :)

Lazzz

Rektör
Reaksiyon puanı
3,278
iphone ürünlerinde 1 yıllık Apple garantisi vardır.
sorgu için
https://selfsolve.apple.com/agreementWarrantyDynamic.do

Apple nin Türkiye sınırları dışarısında garantisi 1 yıl ile sınırlı doğrudur fakat ülkemizde ki kanuna göre her elektronik cihaz en az 2yıl garanti verilmesi gerekiyor, şuan Apple'nin Türkiye den alınan cihazlar için 2 yıl yurt dışından getirdiğiniz cihazlar için 1 yıl garanti veriyor.

Aşağıdaki ss den görebilirsiniz 2 yıllık garantiyi.
NY0ObO.jpg

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Ayrıca genpa ve başarı Apple nin distribütörleridir yani bu 2 şirkettin güvencesindeki ürünlerinin garantisi Apple nin kendi garantisi sayılıyor.

giskur11

Profesör
Reaksiyon puanı
160
Apple nin Türkiye sınırları dışarısında garantisi 1 yıl ile sınırlı doğrudur fakat ülkemizde ki kanuna göre her elektronik cihaz en az 2yıl garanti verilmesi gerekiyor, şuan Apple'nin Türkiye den alınan cihazlar için 2 yıl yurt dışından getirdiğiniz cihazlar için 1 yıl garanti veriyor.

Aşağıdaki ss den görebilirsiniz 2 yıllık garantiyi.
NY0ObO.jpg

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Ayrıca genpa ve başarı Apple nin distribütörleridir.
aynen bende genpanın sitesine bakıp söyledim.

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841
Apple ın kendi garantisi 1, distribitör firmaların garantisi 2 yıl diye biliyordum :)

GOLD_CT

Asistan
Reaksiyon puanı
0
*#06# her telefonda işe yarar arama kısmına bunları yaz her telefonun IMEI numarası çıkar.

Lazzz

Rektör
Reaksiyon puanı
3,278
Türkiye garanti belgesi yönetmeliği aşağıdaki linkte mevcut , linke giderek EK-1 8. madde 8.1 , 8.1.2 de görüldüğü üzre en az 2 yıl garanti vermek zorundadır aksi takdirde Türkiye de satış yapamaz.

Kaynak Resmi Gazete

Link

Vikings

Dekan
Reaksiyon puanı
91
Apple ın kendi garantisi 1, distribitör firmaların garantisi 2 yıl diye biliyordum :)

Benim cihaz Turkcell'den alınma kaç yıl garantisi vardır? :) 1 az değilmi ya 5 yıllık ömrü olan cihaza 1 yıl garanti nedir sanki garantisi bitsinde kurtulayım der gibi :P

Lazzz

Rektör
Reaksiyon puanı
3,278
Benim cihaz Turkcell'den alınma kaç yıl garantisi vardır? :) 1 az değilmi ya 5 yıllık ömrü olan cihaza 1 yıl garanti nedir sanki garantisi bitsinde kurtulayım der gibi :P
Fatura tarihinden itibaren 2 yıl.

ebuyusuf

Asistan
Reaksiyon puanı
0
vodafone'dan alınan iphone'nun garantisi hangi firmada acaba?