iphone 8 plus 2019 eylül

Betonmikseri

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
Merhabalar arkadaşlar, malum iphone 8 plusla ilgili onlarca başlık var ama hiçbirinde aradığımı bulamadım. Geçtiğimiz Nisan ayında iphone 7 3200 tlydi, İphone 8 plusta 5200 tl civarındaydı. Ama şu an iphone 7 4500 tl seviyesinde ve iphone 8 plus 6.700 tl. Bu fiyat artışı neden oldu? Yeni telefonlar çıkarken ucuzlaması gerekirken neden daha pahalı oldu? Gelelim asıl meseleye ben telefon alacağım 1 ay içinde ama kafam tam anlamıyla çorba oldu. Üst segment bir telefon almak istiyorum. Bütçem 5-6 bin civarı. Ayrıca telefonun da beni en azından 4 sene sıkıntısız idare etmesi lazım. Şimdi şöyle bir olay var İphone 8 plus'ı oldukça beğeniyorum. Ama fiyat olarak 2 sene önce çıkan bir telefona göre çok yüksek. Şu an aynı fiyata s10 plus alınabiliyor. Samsung tarafında kafamı kurcalayan ise garanti olayı baştan savma, telefonlar 2 sene sonra takılmaya başlıyor, değerlerini çabuk kaybediyorlar en son çıkan model olmalarına rağmen. Bu açılardan bakınca benim 8 plus a 6500 vermem mantıklı olur mu olmaz mı ? Ne düşünüyorsunuz bu konuda gerçekten çok sıkıldım artık bu telefon olayını düşünmekten.

mertballl

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
7 plus için benzer bir post açmıştım, bi bakabilirsin. Gelen yorumlara göre cevap veriyorum; çoğu kişi androidin eski android olmadığını, bazı güncellemelerden sonra cihazların daha da hızlandığını ve kesinlikle alınabilir halde olduklarını söylediler.Benim bütceme s10 uyuyordu sana s10+ önerilir diye tahmin ediyorum. Fakat biraz araştırma yaptım ve s10 larda bazen yazılımsal problemler çıkabiliyormuş, kullanıcı yorumlarına göre ve teknik servisten herkes şikayetçi, ben de araştırmaya devam edicem. Aldıktan sonra böyle bi problem yaşarsam teknik servisle uğraşmak istemiyorum :)

grbzz

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,770
Gerçekten neden git gide pahalılaştığını hala anlamadın mı ? Ülkenin haline bakarsan bence gayet anlaşılır. Kısacası vergiler ve dolar kuru.
Aslında telefonlar pahalı değil bugün 8+ Apple verilerine göre vergisiz 4700 küsur, dolar kuru olarak da 7'ye yakın hesaplanmış. Şimdi diyeceksin ki dolar 5,70 filan. Adam buna bakmıyor bir gecede dolar 6 buçuk liraya kadar çıkıyor yani bu dengesizlik demek. İşte firmalar bu dengesizlik yüzünden o günkü kurdan çok daha üstünde bir kurdan hesaplama yapıyor. Bu yüzden de fiyatlar düşmüyor bir o kadar artıyor. Herkes tutturmuş 11 serisi gelince fiyatlar düşecek falan düşmez, düşse de yüzler basamağından bir oynama olur.
Gelelim kararsızlığına, 8+ hala alınabilir bir cihaz ama bu fiyatı hak etmiyor. 6500 lira sayacağın bir telefon takozdan hallice. O fiyatlara S10+ almak çok daha mantıklı. Cihaz hem yenilikçi hemde tek kelimeyle harika. Klasikleşmiş "Samsung kasar" algısı geçmişte J ve A serisi kullanmışların ve Lollipop/Marshmallow zamanı amiral gemisi kullananların ortaya çıkardığı vesveseler. Ama bu algı genel olarak Samsung'u değil Android'i karaladı.
Ama geçmişte de Android cihaz kullanan biri olarak söyleyebilirim ki kullanmasını bilirsen uzun yıllar gider. Ayrıca Android 9 ile beraber kasma, donma,takılma sorunları filan kalmadı bu konuda için rahat olabilir.
Son olarak kendimde iPhone'dan Samsung'a geçmiş biri olarak mutlaka S10+ almanı tavsiye ederim. Bende 8+ ve S10 arasında kaldım ve S10'u tercih ettim, iyikide almışım diyorum. Karar senin, 4 yıl sonra çerçeve tarihe karışırken, hızlı şarjlar havada uçuşurken sen pilin dolması için 3 saat beklerim, çervelerle daha mutlu olurum dersen 8 Plus en iyi tercih olur :)

Betonmikseri

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
Teşekkür ederim bir bakayım foruma. Yani ben de bütçemi zorlayıp 6 bin tl diyorum, öyle her yıl telefon alacak param yok. O yüzden hem teknik hem cihaz kalitesi açısından sağlam bir şeyler arıyorum, paramın beni mutlu edeceğine yorması pek hoş olmaz :/

Logithx

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,104
Apple stabil olabilir iki sene önce çıkmış telefona o kadar para verilmez 2 sene bilemedin 3 sene daha destek alacak o telefon apple cihazları çok iyi ama gereksiz pahalı böyle oluncada kimse yüzlerine bakmıyor onun dışında hala note 4 s5 kullananlar 2 sene sonra takılıyor olayı tamamen saçmalıktan başka birşey değil adam telefonu şarjda kullanıyor bataryası ömrünü bitirmiş telefona çamur atıyor ömrünü yitirmiş batarya telefonun takılmasına neden oluyor bundan bundan bir sene öncesine kadar note 3 kullanıyordum telefonda ne kasma vardı nede bir ısınma kullanıma bağlı birşey samsung huawei xiaomi bu markaların amiral gemileri hiç bir problem çıkarmaz apple aynı şekilde dediğim gibi gereksiz pahalı..

Leand

Dekan
Reaksiyon puanı
4,375
7 plus için benzer bir post açmıştım, bi bakabilirsin. Gelen yorumlara göre cevap veriyorum; çoğu kişi androidin eski android olmadığını, bazı güncellemelerden sonra cihazların daha da hızlandığını ve kesinlikle alınabilir halde olduklarını söylediler.Benim bütceme s10 uyuyordu sana s10+ önerilir diye tahmin ediyorum. Fakat biraz araştırma yaptım ve s10 larda bazen yazılımsal problemler çıkabiliyormuş, kullanıcı yorumlarına göre ve teknik servisten herkes şikayetçi, ben de araştırmaya devam edicem. Aldıktan sonra böyle bi problem yaşarsam teknik servisle uğraşmak istemiyorum :)

Haklısınızda başka seçenek yok iphone hükümet nedeni ile pahallı, huawei gitti, sony ve htc esamesi okunmuyor, xiaomi telefon zaten amiral diye alınmaz geriye ne kaldı samsung, birde lg var ama o da düşük modeli getirdi samsungtan beter değer kaybediyor ve henüz cihaz ortalıkta yok sanırım ikinci seçeneğiniz orjinal swap faturalı bir iphone kovalamak yada garanti sıkıntısını göze alıp samsung alacaksınız samsung'ta ürünleri bayağı havalı donanım ve arayüz vs. ama one ui'de de çin telefonlarında olan watsapp bildirim sorunu gibi şeyler çıkmış bunlar zamanla aşılır yada telegram gibi alternatiflerde kullanılabilir. Hal bu...

Betonmikseri

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
Gerçekten neden git gide pahalılaştığını hala anlamadın mı ? Ülkenin haline bakarsan bence gayet anlaşılır. Kısacası vergiler ve dolar kuru.
Aslında telefonlar pahalı değil bugün 8+ Apple verilerine göre vergisiz 4700 küsur, dolar kuru olarak da 7'ye yakın hesaplanmış. Şimdi diyeceksin ki dolar 5,70 filan. Adam buna bakmıyor bir gecede dolar 6 buçuk liraya kadar çıkıyor yani bu dengesizlik demek. İşte firmalar bu dengesizlik yüzünden o günkü kurdan çok daha üstünde bir kurdan hesaplama yapıyor. Bu yüzden de fiyatlar düşmüyor bir o kadar artıyor. Herkes tutturmuş 11 serisi gelince fiyatlar düşecek falan düşmez, düşse de yüzler basamağından bir oynama olur.
Gelelim kararsızlığına, 8+ hala alınabilir bir cihaz ama bu fiyatı hak etmiyor. 6500 lira sayacağın bir telefon takozdan hallice. O fiyatlara S10+ almak çok daha mantıklı. Cihaz hem yenilikçi hemde tek kelimeyle harika. Klasikleşmiş "Samsung kasar" algısı geçmişte J ve A serisi kullanmışların ve Lollipop/Marshmallow zamanı amiral gemisi kullananların ortaya çıkardığı vesveseler. Ama bu algı genel olarak Samsung'u değil Android'i karaladı.
Ama geçmişte de Android cihaz kullanan biri olarak söyleyebilirim ki kullanmasını bilirsen uzun yıllar gider. Ayrıca Android 9 ile beraber kasma, donma,takılma sorunları filan kalmadı bu konuda için rahat olabilir.
Son olarak kendimde iPhone'dan Samsung'a geçmiş biri olarak mutlaka S10+ almanı tavsiye ederim. Bende 8+ ve S10 arasında kaldım ve S10'u tercih ettim, iyikide almışım diyorum. Karar senin, 4 yıl sonra çerçeve tarihe karışırken, hızlı şarjlar havada uçuşurken sen pilin dolması için 3 saat beklerim, çervelerle daha mutlu olurum dersen 8 Plus en iyi tercih olur :)
2 aydır bakıyorum telefona 6 bin di 4 hafta önce mediamarktta o sıralar alamadım telefonu. Dün tekrar baktığımda ise 6700 olduğunu görünce kendimi kazıklanmış hissettim. Eski telefon diye kafamı çok karıştırıyordu, yavaştan Samsung'a güvenmek gerekiyor anlaşılan.

Leand

Dekan
Reaksiyon puanı
4,375
2 aydır bakıyorum telefona 6 bin di 4 hafta önce mediamarktta o sıralar alamadım telefonu. Dün tekrar baktığımda ise 6700 olduğunu görünce kendimi kazıklanmış hissettim. Eski telefon diye kafamı çok karıştırıyordu, yavaştan Samsung'a güvenmek gerekiyor anlaşılan.

Mecbur yani samsung cihaz olarak gelişti ama servis kalitesi düşük saglam serviste araştırırsanız bulursunuz o kadar dert etmeyin iyi bir kılıf ve ekran koruyucu vs. gibi şeyler takın ayrıca ekran panelinde yanık olmaması için son parlaklıkta uzun kullanmayın ki o gözü yorar sıkıntı yaşamazsınız inşallah.

Betonmikseri

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
Mecbur yani samsung cihaz olarak gelişti ama servis kalitesi düşük saglam serviste araştırırsanız bulursunuz o kadar dert etmeyin iyi bir kılıf ve ekran koruyucu vs. gibi şeyler takın ayrıca ekran panelinde yanık olmaması için son parlaklıkta uzun kullanmayın ki o gözü yorar sıkıntı yaşamazsınız inşallah.
Teşekkür ederim. Artık son kararı verip bir telefon almayı başarabilirsem buraya yeniden editlerim.

grbzz

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,770
Hocam Apple fiyatları düşünmüyor ki Tim Cook çıktı fiyatlar inecek dedi ki yaptı ama nerde, Çin'de. Nereden daha fazla para kazanıyorsa oraya indirim yapıyor ama ülkemize yapmazlar diyelim ki yaptılar ama aman bir şey değişmez. Teknoloji marketleri de bakıyor Huawei, Samsung ve genel olarak Android cihazlar kapış kapış gidiyor adamda indririm yapıyor normal olarak, Apple ürünleri satılmıyor ki yapsınlar.
Ben 4 yıl önce S6 aldım şu an tek problemi pil o da gayet normal. Samsung'a canı gönülden güvenebilirsin. Servis durumu evet kötü anlatılıyor ama benim zamanımda ekranda mor leke probleme vardı, yolladım yaptılar geri gönderdiler yani herkeste olacak diye bir şey yok.

The Cyclist

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
6,906
Merhabalar arkadaşlar, malum iphone 8 plusla ilgili onlarca başlık var ama hiçbirinde aradığımı bulamadım. Geçtiğimiz Nisan ayında iphone 7 3200 tlydi, İphone 8 plusta 5200 tl civarındaydı. Ama şu an iphone 7 4500 tl seviyesinde ve iphone 8 plus 6.700 tl. Bu fiyat artışı neden oldu? Yeni telefonlar çıkarken ucuzlaması gerekirken neden daha pahalı oldu? Gelelim asıl meseleye ben telefon alacağım 1 ay içinde ama kafam tam anlamıyla çorba oldu. Üst segment bir telefon almak istiyorum. Bütçem 5-6 bin civarı. Ayrıca telefonun da beni en azından 4 sene sıkıntısız idare etmesi lazım. Şimdi şöyle bir olay var İphone 8 plus'ı oldukça beğeniyorum. Ama fiyat olarak 2 sene önce çıkan bir telefona göre çok yüksek. Şu an aynı fiyata s10 plus alınabiliyor. Samsung tarafında kafamı kurcalayan ise garanti olayı baştan savma, telefonlar 2 sene sonra takılmaya başlıyor, değerlerini çabuk kaybediyorlar en son çıkan model olmalarına rağmen. Bu açılardan bakınca benim 8 plus a 6500 vermem mantıklı olur mu olmaz mı ? Ne düşünüyorsunuz bu konuda gerçekten çok sıkıldım artık bu telefon olayını düşünmekten.

İphone cihazlar 5-6 serilerinde o zamanki rakiplerine göre gayet güçlü ve stabil cihazlardı. Fakat artık İphone cihazlar eskiden kendini aldırtan bu özellikleri kaybettiler. Açıkçası bu fiyata İphone 8 Plus almak= çöp almak. 4 yıl ömrü olan cihazın 2 yılı zaten geçmiş ve aynı fiyata daha yüksek donanıma sahip bir cihaz alabiliyorsunuz. O fiyat bandında S10+ öneririm. Kamerası, ekranı, bataryası, performansı ve özellikle ekran/kasa oranıyla İphone 8 Plus’la karşılaştırılmaması gereken bir cihaz. (Karşılaştırınca İP 8+ iyi olduğu alan yok?)Uzun süre gayet mutlu eder. Bütçenize göre S10 da bakabilirsiniz. O da İphone 8+’a göre gayet iyi bir cihaz?

Bu arada son yıllarda Android kendini o kadar geliştirdi ki optimizasyon ve stabilite olarak hiçbir sorunu kalmadı, gayet dengeli.

tarzzamani

Asistan
Reaksiyon puanı
35
ek vergiler geldi ondan öyle oldu fiyatlar. Alacaksanız yeni iphone 11 lansmanını bekleyin fiyatlar düşecek

astegon

Profesör
Reaksiyon puanı
1,361

Bak yine bilip bilmeden atıp tutmuşsun.

Apple Türkiye'ye Avrupa üzerinden mass export yapıyor. Yani fiyatlar € (avro-euro) üzerinden geliyor. Bunun üzerine distr. kâr'ı, satıcı kâr'ı ekle. Bu insanlar da para kazanacak tabi.

E ülkemizde cep telefonlarından alınan ÖTV'yi ve KDV'yi de koyalım.

Öyle 7 ye yakın hesaplayarak olmuyor bu işler. Escalation yok yani. Hangi kurdan aldılarsa ona göre geliyor cihaz. Ama arada bu işten nemalananlar çok. "Nasılsa insanlar alıyor" diye kar marjlarını abartanlar var. Yani diyelim dolar 5.50 iken alınan bir cihazı, ülkedeki kur'a göre değiştirebiliyor satıcı ve dağıtıcılar.

Webhead

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
4,549
6500'üm olsa giderim 3000'e Mİ9T alırım kalan parayı ise banka hesabıma atardım üzgünüm ama ben bir telefona 6500 vermem o paraya Monster Abra A5 alırım 300'ü cebimde kalır (yerinde olsam ben böyle yapardım benim kafa böyle çalışıyor)
madem sen 6500'e telefon alacaksın ben Galaxy S10 almanı öneririm üzgünüm ama 6500'e ekran gövde oranı düşük tasarım olarak rakiplerinden geri kalmış ve çıkalı üzerinden 2 sene geçmiş olan bir telefon almanı önermem alırsan paranı çöpe atmış olursun o fiyata daha iyi alternatifler var Galaxy S10,Xiaomi Mİ9,Note 9 öneririm veya bütçeni biraz daha arttırıp S10 Plus alabilirsin normalde ben Huawei P30 ve P30 Pro da önerirdim lakin ban yüzünden öneremiyorum malum Huawei bu aralar sıkıntıda
Bu arada bende 5 yıllık 5s kullanıcısı olarak bu saatten sonra İPhone önermem bence Android'e bir şans vermelisin (vermeliyiz) artık Android 5-6 ay sonra kasmıyor Google kendini son 5 yılda geliştirdi ve stabilite olarak İPhone'a yaklaştı tek sıkıntısı marketi ve uygulamaların işletim sistemi ile optimizasyonu bunları da çözerse harika olacak
Ayrıca tasarım ve arayüz olarak OnePlus Huawei ve Xiaomi benim ilgimi daha çok çekiyor
son önerim eğer senin için garanti önemli değilse OnePlus 7 Pro almanı şiddetle tavsiye ediyorum bu cihaz seni 4 sene rahat götürür ayrıca Oxygen arayüzü baya stabildir ve bu markanın mükemmel bir yazılım ekibi var yani güncelleme konusunda hiç sıkıntı çekmeyeceksin
tercih senin ?
Mesaj otomatik birleştirildi:

İphone cihazlar 5-6 serilerinde o zamanki rakiplerine göre gayet güçlü ve stabil cihazlardı. Fakat artık İphone cihazlar eskiden kendini aldırtan bu özellikleri kaybettiler. Açıkçası bu fiyata İphone 8 Plus almak= çöp almak. 4 yıl ömrü olan cihazın 2 yılı zaten geçmiş ve aynı fiyata daha yüksek donanıma sahip bir cihaz alabiliyorsunuz. O fiyat bandında S10+ öneririm. Kamerası, ekranı, bataryası, performansı ve özellikle ekran/kasa oranıyla İphone 8 Plus’la karşılaştırılmaması gereken bir cihaz. (Karşılaştırınca İP 8+ iyi olduğu alan yok?)Uzun süre gayet mutlu eder. Bütçenize göre S10 da bakabilirsiniz. O da İphone 8+’a göre gayet iyi bir cihaz?

Bu arada son yıllarda Android kendini o kadar geliştirdi ki optimizasyon ve stabilite olarak hiçbir sorunu kalmadı, gayet dengeli.
usta s10 plus da fıstık gibi telefon lakin servisi b*k gibi kullanıcıyı mağdur ediyorlar Apple'ın servis avantajı var biliyorsunuz servis yüzünden Samsung'tan soğuyan çok fazla insan var
Android konusunda ise artık 5-6 ay sonra kasan bir işletim sistemi yok Google kendini çok aştı ve stabilite olarak Apple'a yaklaştı
Bence İPhone almak para tuzağı bunu İPhone'u kötülemek veya Android fanboyu olduğum için söylemiyorum (ki Android fanboyu değilim) üzgünüm ama dost acı söyler ben dobra bir insanım direk söylerim haksızsam haksızsın de reis ?

grbzz

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,770
Bak yine bilip bilmeden atıp tutmuşsun.

Apple Türkiye'ye Avrupa üzerinden mass export yapıyor. Yani fiyatlar € (avro-euro) üzerinden geliyor. Bunun üzerine distr. kâr'ı, satıcı kâr'ı ekle. Bu insanlar da para kazanacak tabi.

E ülkemizde cep telefonlarından alınan ÖTV'yi ve KDV'yi de koyalım.

Öyle 7 ye yakın hesaplayarak olmuyor bu işler. Escalation yok yani. Hangi kurdan aldılarsa ona göre geliyor cihaz. Ama arada bu işten nemalananlar çok. "Nasılsa insanlar alıyor" diye kar marjlarını abartanlar var. Yani diyelim dolar 5.50 iken alınan bir cihazı, ülkedeki kur'a göre değiştirebiliyor satıcı ve dağıtıcılar.
Bu güne kadar takip ettiğim kanalların hiçbirinde bahsettiğiniz terimleri duymadım. Bu işlerle yakından ilgilenen Faruk Bey namıdeğer iPhonedo'nun yeni fiyatlar için yayınladığı şu belgeler söylediklerimi doğrular nitelikte.
Dolar kuru o zaman 3'e yakın iken yapılan hesap o günkü fiyatı doğruluyor, yeni fiyatlandırmalar için olan hesaplama da bugünkü fiyatları doğruluyor. Eğer söylediklerini doğrular nitelikte bi kaynağın varsa buyur paylaş bende seve seve inanırım.
Keşke şu üslubunuda bi değiştirebilsen, sallıyor filan bak şuan yazdıklarınla beni rezil ettin bilgisizliğimi ve salladığımı ortaya çıkardın artık bu siteye girmeye yüzüm kalmadı.
IMG_20190905_171237.jpg
IMG_20190905_171231.jpg

Betonmikseri

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6

Snapdragon 855 olsa s10 u hiç düşünmeden alırım ama exyino islemci daha dusuk kalite olarak geliyor bana. Su an mate 20 pro cok cazip gorunuyor gozume.

astegon

Profesör
Reaksiyon puanı
1,361
Bu güne kadar takip ettiğim kanalların hiçbirinde bahsettiğiniz terimleri duymadım. Bu işlerle yakından ilgilenen Faruk Bey namıdeğer iPhonedo'nun yeni fiyatlar için yayınladığı şu belgeler söylediklerimi doğrular nitelikte.
Dolar kuru o zaman 3'e yakın iken yapılan hesap o günkü fiyatı doğruluyor, yeni fiyatlandırmalar için olan hesaplama da bugünkü fiyatları doğruluyor. Eğer söylediklerini doğrular nitelikte bi kaynağın varsa buyur paylaş bende seve seve inanırım.
Keşke şu üslubunuda bi değiştirebilsen, sallıyor filan bak şuan yazdıklarınla beni rezil ettin bilgisizliğimi ve salladığımı ortaya çıkardın artık bu siteye girmeye yüzüm kalmadı.
Ekli dosyayı görüntüle 78355
Ekli dosyayı görüntüle 78356

Bak delikanlı. Birincisi yorumlarımı okumamışsın.

İkincisi sallıyorsun. Kuru 7 alıyorlar diyorsun. Senin kanıtın var mı?

iPhonedo'nun yaptığı liste mi kanıt oluyor şimdi?

Mobil cihazlar ile ilgili ötv'nin Resmi gazetede yayımlanan sayısını mı link atayım, alınan vergiler defalarca bu ve benzeri ortamlrda konuşuldu.

Vergi uzmanı ozan bingöl güzelce özetlemiş;

Yani bu kur oyunu değil. Yani bu doları 7 almak değil. Daha nasıl anlatayım sana. Uygulanan verginin,vergisinin,vergisi.

Sonra üslup diyorsun. Önce otur yaşamış olduğun ülkenin sistemlerini öğren.

Gelelim karşılaştırmaya, AppleTR AppleEU'ya bağlı. Yani, yanisi şu; Amerika fiyatları ile TR fiyatlarını doğrudan ilişkilendiremezsin. Bunu nereden mi biliyorum, bunu yıllar önce Apple ürünleri getiren ama şimdilerde "Başlarım lan bu işe, ben vergiler için ticaret yapmam" diyerek kendini sahil kasabasına atan yakın bir dostumdan.

Ha bak sen şimdi bu dostumu da istersin kanıt olarak.

Lütfen ama lütfen bir konuda yazacağın zaman dikkatle araştır. 1 kaynağa değil cross-check yapabileceğin REPUTABLE başka kaynaklara da bak.

Benden sana ağabey tavsiyesi...

Exynos güçlü ama stabil değil sd 855 daha stabil
Stabillik konusunda nasıl bir belirsizlik var ki? İkisi de mimari olarak ARM'ı kullanıyor. Ha samsung yazılımı dersen OneUI dersen eyvallah ama SD ile Exynos arasında büyük farklar kalmadı bence.

grbzz

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,770

Mobil cihazlar ile ilgili ötv'nin Resmi gazetede yayımlanan sayısını mı link atayım, alınan vergiler defalarca bu ve benzeri ortamlrda konuşuldu.

Yani bu kur oyunu değil. Yani bu doları 7 almak değil. Daha nasıl anlatayım sana. Uygulanan verginin,vergisinin,vergisi.

Gelelim karşılaştırmaya, AppleTR AppleEU'ya bağlı. Yani, yanisi şu; Amerika fiyatları ile TR fiyatlarını doğrudan ilişkilendiremezsin. Bunu nereden mi biliyorum, bunu yıllar önce Apple ürünleri getiren ama şimdilerde "Başlarım lan bu işe, ben vergiler için ticaret yapmam" diyerek kendini sahil kasabasına atan yakın bir dostumdan.

Lütfen ama lütfen bir konuda yazacağın zaman dikkatle araştır. 1 kaynağa değil cross-check yapabileceğin REPUTABLE başka kaynaklara da bak.

Stabillik konusunda nasıl bir belirsizlik var ki? İkisi de mimari olarak ARM'ı kullanıyor. Ha samsung yazılımı dersen OneUI dersen eyvallah ama SD ile Exynos arasında büyük farklar kalmadı bence.
Bilgiler için sağol öğrenmiş oldum.
Vergiler üstünden gitmişsin ben vergiler yok da demiyorum zaten orda da yazdım belgelerde de var ama her neyse uzatma niyetli değilim.
Daha önce de söylediğim gibi kanıt sunarsan ve doğrularsan inanırım dedim gocunacak halim yok.
Ayrıca "ağabey" tavsiyesi verecek olan adam tavsiye verir tepeden konuşmaz, kal sağlıcakla.

Son düzenleme:

mertballl

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6

Pil konusunda yaklaşık %20 lik bir fark var Exynos 9820 ile Snapdragon 855 arasında.(Snapdragon daha iyi sonuç çıkarıyor.)

engintd1

Asistan
Reaksiyon puanı
22
bende ios dan yanayım ama son zamanlardaki yorumlardan dolayı andorid kalıcaz gibi görünüyor