ömer tellioğlu
Öğrenci
- Reaksiyon puanı
- 4
Sony xperia xz sağlam telefon ömürlük. Ben yurtdışından xperia z2 almıştım. 4 senedir kullanıyorum aldım tık yok.
Şu bir gerçekki Gerek performans bakımından olsun gerek İşletim sistemi tarafından olsun gerek Güncelleme ve Servis desteği olsun Apple her zaman kıskanılan ve bir çocuğun çikolataya baktığı gibi bakıyor herkes bu böyle devam edecek. Android telefonlara 30 GB RAM gelse dahi yine aynı halt olacak Ramın %90 İşletim sistemine %5 uygulamalara %5 kullanıcılara kalacak ve sonunda kullanılmayacak hale gelecek.
@FoLLow
Şuda bir gerçekki note 7 faciasına rağmen İPhone beklenen satış rakamlarına bir türlü ulaşamıyor. Ve gün geçtikçe Android piyasası büyüyor. Dikkatizi çekerim
Şu bir gerçekki Gerek performans bakımından olsun gerek İşletim sistemi tarafından olsun gerek Güncelleme ve Servis desteği olsun Apple her zaman kıskanılan ve bir çocuğun çikolataya baktığı gibi bakıyor herkes bu böyle devam edecek. Android telefonlara 30 GB RAM gelse dahi yine aynı halt olacak Ramın %90 İşletim sistemine %5 uygulamalara %5 kullanıcılara kalacak ve sonunda kullanılmayacak hale gelecek.
@FoLLow
Sony xperia xz sağlam telefon ömürlük. Ben yurtdışından xperia z2 almıştım. 4 senedir kullanıyorum aldım tık yok.
Kesinlikle doğru.bende 5s vardı.ios 9 a kadar herşey Güzel ancak yanılmıyorsam 9.1 geldikten sonra hem kasılmalar başladı hem de daha faciası cihazın parmak izi okuyucusu artık okumamaya başladı.Parmak izini silip geri tanıtıyorum,2 girişten sonra yine tanımamaya başladı.Bence artık ios un androidleri tokatladığı dönemler bitti.İnsanlar objektif baktığında ios un birçok sıkıntısının olduğunu görecekler.Ancak teknolojiden zerre anlamayan insanlar sırf havalı diye gece yarısı gidip yeni çıkan iPhone'u almayı sürdürdüğü sürece herkes en iyinin iphone olduğunu söyleyecek.İşin garibi iphone kullanmayan insanlar kullananlardan daha çok ios savunur oldu.Tamamiyle popülaritenin etkisi başka hiçbirşey değilKasma görmediniz ? 4Ste hemde ? 3 yıl önce falan baktınız heralde cihaza. Arkadaşımda iPhone 5 var kasıyor. Bende iPad mini 1 var kasıyor. Arkadaşımda Galaxy S4 var ip5 kadar kasmıyor. Arada donuyor ama neredeyse kasmıyor. Apple başta kasmıyor çok hızlıda 1-2 yıl sonra yavaşlatma güncellemelerini çıkarmaya başlıyor. Apple kullanılacaksa güncelleme yapılmamalı. Aa pardon apple'ın iyi yanı kalmadı ozaman.
Ben katılmıyorum hocam.Apple cihazlar birçok avantaja sahip olabilir ancak gerçekte tam bir Popülarite ürünü.Hiç kullanmayan,iphone dahi görmemiş insanlar forumlarda Çılgınlar gibi iphone savunuyorlar.Evet stabil,çünkü inanılmaz sade bir arayüzü var.Bu kadar sade arayüzü olan android cihazlar kullanılsın en az iphone kadar iyi sonuç alır.Evet güzel güncelleme alıyor çünkü yılda 2 tane cihaz çıkarıyor.Diğer markalar her bütçeye hitap edebilmek için bir ton telefon çıkarıyorlar iphone un gariban kitleye yönelik bir çalışması yok.Evet servisleri hızlı çünkü diğer markaların belki onda biri kadar ürün satıyorlar.Yani özet olarak şunu söylemek istiyorum bence bilinçli ve teknoloji düşkünü bir insanın ios kullanması tam bir zulüm.Ayrıca stabilizasyon meselesine de katılmıyorum ailecek 5s kullandık telefonlarda şuanda kasmalar var.Parmak izi yazılımları darmadağın neredeyse hiç okumuyor.Bence birileri çıkıp bunlardan da bahsetmeli.Evet samsung uzun sürede sıkıntı yaşıyor olabilir ancak lg gibi HTC gibi saf androide yakın arayüz kullanan cihazların google ın cihazlarının stabilizasyonuna ve güncelleme alış hızına bakıp iosla kıyaslamak lazım.Çünkü bu konularda ios un asıl rakibi bu cihazlar diye düşünüyorum.Şu bir gerçekki Gerek performans bakımından olsun gerek İşletim sistemi tarafından olsun gerek Güncelleme ve Servis desteği olsun Apple her zaman kıskanılan ve bir çocuğun çikolataya baktığı gibi bakıyor herkes bu böyle devam edecek. Android telefonlara 30 GB RAM gelse dahi yine aynı halt olacak Ramın %90 İşletim sistemine %5 uygulamalara %5 kullanıcılara kalacak ve sonunda kullanılmayacak hale gelecek.
@FoLLow
6s plus derin benSONY XPERIA XZ MI YOKSA IPHONE 6S PLUS MI ?
IOS işletim sistemi kapalı ve kendi içinde gayet temiz ve hızlı bir işletim sistemi androıd kullandım ve tamamen pişmalık.iOS işletim sistemini sevmesem bile iPhone 7 Plus diyorum.
iPhone 7 Plus olursa tamam, ben mesela 5S kullandım.. Ufacık ekran.. Sonra GM5+ a geçiş yaptım.IOS işletim sistemi kapalı ve kendi içinde gayet temiz ve hızlı bir işletim sistemi androıd kullandım ve tamamen pişmalık.
Neden?Oyum: Hiçbiri..
Böyle bir şık koyarsanız işaretleyeceğim..
Bu markaların hiçbirini sevmiyorum çünkü. Hepsi kullanıcıyı düdükleme peşinde. Huawei de yakında böyle olacak. Azıcık şımarsınlar hemen düdüklüyorlar.Neden?
Hahahah o bir efsaneOyumu iPhone 2g olarak değiştirmek istiyorum
O yüzden eklenmeli işte[emoji6]Hahahah o bir efsane
Çok güzel yazmışsınız.Kullanım amacına bağlı olarak; iPhone 7 Plus (Mat Siyah)
a) iTunes ile veri aktarımında hiçbir beis görmüyorsan. (Zil sesi, müzik, film)
b) İhtiyacın olan uygulamaları (Paralı olanlar) almakta beis görmüyorsan.
c) Özelleştirilebilir (Widget, Bildirim ışıkları vb) seçeneklerle ilgilenmiyorsan.
d) Telefonu uzun dönem kullanmayı düşünüyorsan* veya kullanmayıp, seneye üst modele geçebilirim, iyi fiyata satayım diyorsan.
e) Satış sonrası desteği sağlam olsun, telefon servis köşelerinde çok fazla sürünmesin diyorsan.
f) Güncelleme önemli, anında almalıyım diyorsan.
g) 3D Touch deneyimi senin için olmazsa olmaz ise.
h) Çift hoparlör ile stereo ses deneyimi yaşamak istiyorsan.
ı) Daha stabil ve kararlı çalışan bir işletim sistemi arıyorsan.
i) Siri ve Apple Ekosistemine bağlı isen.
j) 3.5mm ne aga, çevirici ile hallederim diyosan.
Kullanım amacına bağlı olarak; Note 7 (Bence biraz daha bekle Mavi, Bekleyemem dersen Siyah)
a) Veri aktarımında aracı program kullanmadan direkt telefona aktarım yapmak istiyorsan.
b) İhtiyacın olan uygulamaların APK'larını bulurum veya arkadaşlarımdan APK dosyalarını çekerim diyorsan.
c) Ekranımda Widgetler coşsun, hava durumu orada, Google köşede, Maçkolik ötede, Haberler beride kıpırdaşsın diyosan.
d) Telefonu uzun dönem kullanmayı düşünüp -SATMAMA- taraftarı isen, yeri geldiğinde ROM veya çeşitli türevlerdeki yazılımları telefona gömebilecek meraka sahip isen. (Az çok merakı olan, forumları gezinen her insan evladı ROM atabilir)
e) Satış sonrası Samsung Servisinin hikayelerini en az 10 yakınınızdan dinlemişsinizdir, ha arada çok memnun kalanlar da oluyor. Tıpkı Apple servisinden arada memnun kalmayanlar olduğu gibi diyeyim size
f) Daha iyi kamera istiyorsan, kamerada kesin görüntü, gece çekiminde daha çok ışık, daha işlevsel kamera çekim modları.
g) USB veya HDD'yi telefona takıp kullanmayı düşünüyorsan, bunlardan veri aktaracaksan.
h) Telefona klavye, mouse bağlayacaksan, Webcam bağlayacaksan (Biliyorum Webcam biraz psikopatça oldu)
ı) Telefona CD-ROM bağlayıp CD'den veri çekeceksen.
i) *** Gear VR sanal gerçeklik gözlüğü deneyimi yaşamak istiyorsan. (30 dakkada gözleri pert ediyor ama olsundu, hoş bir deneyim)
j) Daha sıcak renkler, daha keskin ekran, ultra güç tasarruf modu ve Always On modunun işlevselliliğini tatmak istiyorsan.
k) S-Pen ile yabancı kelime çevirileri, not alma, ekran görüntüsüne not alma, webde gezinme, Gif oluşturma yapacaksan.
l) Oyun oynarken bildirimleri kapatmak istiyorsan, oyunu kaydetmek ve o esnada ön kameradan kendini de kaydetmek istiyorsan.
m) Gelişmiş bildirim penceresini arıyorsan.
n) Güncelleme çok önemli değil, beklerim 7-8 ay amaaan diyorsan.
Şimdilik aklıma gelenler bunlar, eksiklikleri forumdaki arkadaşlar tamamlayabilirler. Görüşüm budur, farklı görüş ve değerlendirmeler olabilir. Şimdiden hepsine saygı duyduğumu ve dünya üzerindeki en iyi telefonun, şu an kullanmakta olduğunuz telefon olduğunu belirtmek isterim. Tşk