İphone 7 plus 128 gb mı Samsung Galaxy S8 mi

7 plus 128 mi s8 mi

• Kullanılan toplam oy
    18

Furkan Ege Gül

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Beyler telefonu yurtdışından alıcam.Bu telefonların fiyatları orada neredeyse eşit (7 plus biraz daha pahalı).Sizce hangisini almalıyım.

F1kan

Profesör
Reaksiyon puanı
1,882
Beyler telefonu yurtdışından alıcam.Bu telefonların fiyatları orada neredeyse eşit (7 plus biraz daha pahalı).Sizce hangisini almalıyım.
Hocam ne gerek var yurt dışından almaya. Bak forumda bir arkadasımısın S8 inde bir problem yaşamış ve garantiye ihtiyaç duyuyor ama yurt dışı cihazı oldugu için şuan için zor durumda. Git s7 edge al ya. 2016 nın en iyi telefonu çok ios istiyorsanda İp7 al. Bunlar elektronik aletler %100 sağlam olucak diye bir kural yok. Bu riske girmeye değmez hocam

Birkan Öztürk

Doçent
Reaksiyon puanı
154
S8 ve F1kan hocamıza katılıyorum S8 alamıyorsanda Türkiye'de S7 edge kullanıyorum onu öneririm yine dediği gibi 2016 nın en iyi telefonu :)

Transistor

Profesör
Reaksiyon puanı
1,085
Yurt dışından akrabanız varsa Garanti konusunda geç gelmesi dışında sorun çıkmaz. S8 öneririm. Kendiniz gidip alacaksanız türkiyeden S7 edge alın derim.

F1kan

Profesör
Reaksiyon puanı
1,882
Yurt dışından akrabanız varsa Garanti konusunda geç gelmesi dışında sorun çıkmaz. S8 öneririm. Kendiniz gidip alacaksanız türkiyeden S7 edge alın derim.
Hocam geç derken çok geç demek istediniz galiba :D Telefon yurt dışına gidicekte ordan akraba alıp garantiye vericek ordan garanti süresinde akrabanın ne zaman ülkeye giriş yapacagına bağlı. Çünkü telefon öyle direk gelmıyor :D

M

Murat Burç

SDN Okuru
Ekrandan başlayalım S8 5.8 7 plus 5.5 inç S8 ekran kasa oranı 84 7 plusun ise 67(amiral gemileri için rezil bir rakam)
Ekran çözünürlüğü tarafında ki kısım hakkında konuşmak gerekirse S8 1440*2960 Kutudan FHD+ ile çıkıyor 7 plus klasik FHD ekranı ayarlarsan
id233422_1.jpg
S8in ne kadar zarif 7 plusun ne kadar kalas bir cihaz olduğunu görebilirsin.

QHD+a S8in VR ve ekran kalite avantajı var kaldı ki panel tarafını saymıyorum samsung panelleri hep daha iyiydi bana göre
S8 155 gram çok daha hafif 7 plus kalası ise tam 188 gram
Kamera tarafındaki S8in üstünlüğünden bahsetmeme gerek yok sanırım netleme , düşük ışık performansı, agresif HDR performansı ...
S8 VS 7 PLUS.PNG
Kamera için basit bir örnek. Bunun daha beterleri ışık düştüğünde beyaz trafik lambasını green coşturan 7 plus varken beyaz rengini veren S8 var bulmaya üşendim açıkçası:D

Ön kamerada açı kalite ve bariz arka kameradaki farkdan daha beter düşük düşük ışık performansı

İşlemci tarafında eşit cihazlar.

Biri 4GB LPDDR4X öbürü 3GB LPDDR4 3GB ve 4GBa takılma ama LPDDR4 ve LPDDR4Xe takıl LPDDR4x uygulamayı belllekten daha çabuk çağırır.

Zaten 7 Plus orta tuşa bas öldür mantığı ile çalıştığı için bellekten tekrar çağırdığında oyunlar 2-3 saniye başlamak için bekliyor.

Batarya tarafında S8in net bir üstünlüğü olduğunu söyleyebilirm. Aynı işlemlerin yapıldığı iki video atacağım birisi S8 Plus vs S8 öbürü S8 Plus vs 7 Plus
S8 vs S8 Plusda S8 Plusun ne kadar şarjının kaldığına bakıp sonra 7 plus vs S8 Plusda S8in ne kadar şarjı kaldığına bakarak karşılaştırma yapabilirsin.
S8 Plus vs S8de artık şarjlar bitmek bilmediği için döngünün dışına çıkılıp başka testlerde yapılıyor.

S8 net daha üstün bir cihaz bunu gönül rahatlığıyla söyleyebilirim.

Furkan Ege Gül

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Murat Burç S8 çok dayanıksız diyolar biliyorsun zaten yeni telefonların ekranı çok para

M

Murat Burç

SDN Okuru
Murat Burç S8 çok dayanıksız diyolar biliyorsun zaten yeni telefonların ekranı çok para
7 Plusun da ekranı çok para öyle bir ekrana 1000 +- tam hatırlamıyorum öyle fiyat istiyorlar pahalıysa o da pahalı
Direk 11. dkdan başlayıp çok dayanıklı (!!) 7 plus ekranının rezilliğini ve dayanıksız S8in ekranını görebilirsin(videodaki s8 plus ama çok birşey fark etmez )
Yine dayanıksız bir S8 ekranı daha Telefonların ekranı düşerse kırılır bu normal birşey ama drop testler gösteriyor ki S8ler (ön taraf için konuşuyorum) diğerlerinden daha dayanıksız değil hatta onlardan daha dayanıklı videoda görebileceğin gibi
--- Gönderi Güncellendi ---
Dayanıksız mı ? Her telefon dayanıksız. Risk mi ? Evet risk. Kılıf al kullan ben S8in kullanım zevkini yaşamak için o riski göze alırım. 7 plus gibi endüstriyel özürlü bir telefonu almam.S8in ekran kasa oranı yüksek diye 7 plusun ekranına rezil demiyorum. 7 plusun tüm amiral gemileri içinde en kötü ekran kasa oranlarından birine sahip

Durmuşkandemir

Profesör
Reaksiyon puanı
1,098
Uzun süre kullanacaksan 7 plus ama yurt dışı tehlikeli Arıza çıksa apple pahalı patlar maliyeti Samsung s8 de öyle ucuz olacak değil

despotango

Asistan
Reaksiyon puanı
34
ben de almanyada yaşıyorum .. sony xperia xz kullanıyorum memnundum da aslında fakat talihsiz bir kaza oldu biraz önce... telefonların ikisini de inceledim yıllarca iphone kullandım ve sony ile androidi sevdim. acil olarak karar vermem gerekmekte. nedir öneriz ? iphone 7 plus 128 gb bir adım öne çıkıyor gibi ama sizden gelecek yorumları da merak etmiyor değilim

M

Murat Burç

SDN Okuru
ben de almanyada yaşıyorum .. sony xperia xz kullanıyorum memnundum da aslında fakat talihsiz bir kaza oldu biraz önce... telefonların ikisini de inceledim yıllarca iphone kullandım ve sony ile androidi sevdim. acil olarak karar vermem gerekmekte. nedir öneriz ? iphone 7 plus 128 gb bir adım öne çıkıyor gibi ama sizden gelecek yorumları da merak etmiyor değilim
Gönül rahatlığıyla S8 hayatımda terrredüt etmeden verdiğim cevaplardan birisi

stinghardyzz

Profesör
Reaksiyon puanı
747
Bence bekle note 7 Türkiye'ye gelirse note 7 al
Benim görüşüm dünyanın en iyi tasarımı note 7 de s8 kapasitif tuşları hiç sevmedim note 7 candır
Performans anlamında hepsi çok canavar gibi cihazlar ama performans bi kenara koyup tasarım ve kalem yüzünden note 7 derim

emirsacu

Asistan
Reaksiyon puanı
16
Merhabalar,
ilk olarak Android iOS sorusuna yanıt verin.
ama her halükarda Galaxy S8

ShiftBoss

Asistan
Cezalı
Reaksiyon puanı
289
Burada asıl olarak seçmen gereken, cihazdan çok mobil işletim sistemi. İOS kullanmak istiyorsan İphone, Android kullanmak istiyorsan Galaxy S8 veya diğer markalar. Hangisini seçersen seç pişman olmazsın, bütçene göre kararını vermelisin.

...Görkem...

Profesör
Reaksiyon puanı
779

Merhaba,

Simdi bu konu biraz muallakta cunku neye gore karar vereceginiz onemli. Yani şöyle ki; cihazlardan hangisi daha iyi diye soruyorsaniz benim tavsiyem samsung s8'den yana. Iphone 7 plus kotu bir cihaz degil ama şöyle ifade edeyim. Misal ikiside size yurt disindan almaniz durumunda 3000 tl'ye mal olacak. Esit varsayalim. Bu verdiginiz para karsiliginda s8 size daha teknolojik daha ileri seviye bir cihaz sahibi olma firsati verecek. Gerek kamera gerek ekran, hizli sarj, kablosuz sarj, iste cok basarili ekran kasa orani gibi vs vs bircok kriterde onde.

Simdi diger bir konu da arkadaslarin degindigi garanti konusu. Bu konu gercekten onemli. Biliyorsunuz cihazlarda bir sorun oldugu zaman garantiniz yoksa bu soze mali olarak buyuk bir fatura cikaracaktir. Ama kirilma darbe konulari ornek verilmis bu konuda garanti olsada olmasada bir fark gormezsiniz. Cunku darbeler garanti kapsaminda degil. Yani garanti konusunda apple daha iyi. Cunku apple'in cogu urunu global 1 yil garantili. Yani yurt disindada alsaniz 1 yil ucretsiz garantiniz olacaktir. Samsung'da boyle bir uygulama oldugunu hatirlamiyorum.

Yalniz garanti konusunda yanlis hatirlamiyorsam kasko imkani var ulkemizde. Sanirim yurt disi da olsa kasko yapilabiliyordu. Zaten ucuza alacaksiniz yurt disindan olmadi burada kasko yaptirirsiniz oda olur yani. Hem kirilmalarda bile kasko kapsaminda yer aliyor. Bu isi yapan firmalarla gorusun. Yurt disi urune kasko yapiyonuz mu, fiyatlar ne gibisinden ona gore adim atin.

Ama ozetle hangi cihaz derseniz s8 tavsiyemdir.

M

Murat Burç

SDN Okuru
Merhaba,

Simdi bu konu biraz muallakta cunku neye gore karar vereceginiz onemli. Yani şöyle ki; cihazlardan hangisi daha iyi diye soruyorsaniz benim tavsiyem samsung s8'den yana. Iphone 7 plus kotu bir cihaz degil ama şöyle ifade edeyim. Misal ikiside size yurt disindan almaniz durumunda 3000 tl'ye mal olacak. Esit varsayalim. Bu verdiginiz para karsiliginda s8 size daha teknolojik daha ileri seviye bir cihaz sahibi olma firsati verecek. Gerek kamera gerek ekran, hizli sarj, kablosuz sarj, iste cok basarili ekran kasa orani gibi vs vs bircok kriterde onde.

Simdi diger bir konu da arkadaslarin degindigi garanti konusu. Bu konu gercekten onemli. Biliyorsunuz cihazlarda bir sorun oldugu zaman garantiniz yoksa bu soze mali olarak buyuk bir fatura cikaracaktir. Ama kirilma darbe konulari ornek verilmis bu konuda garanti olsada olmasada bir fark gormezsiniz. Cunku darbeler garanti kapsaminda degil. Yani garanti konusunda apple daha iyi. Cunku apple'in cogu urunu global 1 yil garantili. Yani yurt disindada alsaniz 1 yil ucretsiz garantiniz olacaktir. Samsung'da boyle bir uygulama oldugunu hatirlamiyorum.

Yalniz garanti konusunda yanlis hatirlamiyorsam kasko imkani var ulkemizde. Sanirim yurt disi da olsa kasko yapilabiliyordu. Zaten ucuza alacaksiniz yurt disindan olmadi burada kasko yaptirirsiniz oda olur yani. Hem kirilmalarda bile kasko kapsaminda yer aliyor. Bu isi yapan firmalarla gorusun. Yurt disi urune kasko yapiyonuz mu, fiyatlar ne gibisinden ona gore adim atin.

Ama ozetle hangi cihaz derseniz s8 tavsiyemdir.
Apple artık yurtdışından alınan cihazlara 1 yıl Türkiyede garanti vermiyor.

...Görkem...

Profesör
Reaksiyon puanı
779
Apple artık yurtdışından alınan cihazlara 1 yıl Türkiyede garanti vermiyor.

Yazilimsal stabilite konusu disinda basarili oldugu diger bir konu garantideki urune yapilan muamele ve globalde 1 yil da olsa garanti vermesi idi demek artik onu da yapmiyor. Yazik.

Reaksiyon puanı
16,128
ikisi de problem olucak sorun olduğunda vergi kaçırmış muamesi yapacaklar yurt dışından alma...

F1kan

Profesör
Reaksiyon puanı
1,882
Globalde veriyor. TRde vermiyor sadece.
Adamlar Türkiyeye gidecek olanlar ordan İphone almasın diyor pahalı olmasından dolayı. Hem pahalıya satarlar hemde garanti vermezler. Şimdi bu markanın neresını sever insanlar ?
Note 7 operasyonu yapan Samsung kadar yıllar boyunca olamayacaklar. Hele ki zamanında telefonlarında x probleminden dolayı sorun yaşayanlar o zaman sol eliyle kullansınlar diyen bir marka. Çok komik ya. Kendisi bişey yapınca tek el olması için herşeyi yapar Qualcomm a haksız kazançtan dava açıp parasını ödemez ama kendini herşeyin en kazıgını satar millete. Millette ayfon ayfon diye beynini teslim eder. Yani bu kadar şey nasıl olabiliyorlar anlamış değilim. Sonrada garantisi iyi diye ahkam keserler.Senden 3 telefon parası alıyor herif tabi garantisini sağlam verip seni iyice sağıcak ama gelde bunu bilgisayar fanı gibi olanlara anlat

M

Murat Burç

SDN Okuru
Adamlar Türkiyeye gidecek olanlar ordan İphone almasın diyor pahalı olmasından dolayı. Hem pahalıya satarlar hemde garanti vermezler. Şimdi bu markanın neresını sever insanlar ?
Note 7 operasyonu yapan Samsung kadar yıllar boyunca olamayacaklar. Hele ki zamanında telefonlarında x probleminden dolayı sorun yaşayanlar o zaman sol eliyle kullansınlar diyen bir marka. Çok komik ya. Kendisi bişey yapınca tek el olması için herşeyi yapar Qualcomm a haksız kazançtan dava açıp parasını ödemez ama kendini herşeyin en kazıgını satar millete. Millette ayfon ayfon diye beynini teslim eder. Yani bu kadar şey nasıl olabiliyorlar anlamış değilim. Sonrada garantisi iyi diye ahkam keserler.Senden 3 telefon parası alıyor herif tabi garantisini sağlam verip seni iyice sağıcak ama gelde bunu bilgisayar fanı gibi olanlara anlat
Appleın yaptığı birşey değil. BTK zorlaması benim bildiğim. Apple nerden alsan çoğu zaman aynı parayı kazanıyor.
Bunu apple demedi.

F1kan

Profesör
Reaksiyon puanı
1,882
Appleın yaptığı birşey değil. BTK zorlaması benim bildiğim. Apple nerden alsan çoğu zaman aynı parayı kazanıyor.
Bunu apple demedi.
Ya Murat zamanında Applenın satışı yasaklancaktı Amerikada Obama zamanın baskanı applenın lehine karar verip devam ettiler. Apple tabi açık açık demicek bazı şeyleri o kadar kurnaz herifler böyle bir şey yapar mı ? Bak mesela Qualcomm davasını kaybetse dahi Apple zarar mı görücek amerikada falan ? Asla adamların işi gücü çıkar ilişkisi. Bir tek bunların hakkından zamanında Samsung ibertlik ayar vererek gelmişti. O bozuk para muhabbeti

M

Murat Burç

SDN Okuru
Ya Murat zamanında Applenın satışı yasaklancaktı Amerikada Obama zamanın baskanı applenın lehine karar verip devam ettiler. Apple tabi açık açık demicek bazı şeyleri o kadar kurnaz herifler böyle bir şey yapar mı ? Bak mesela Qualcomm davasını kaybetse dahi Apple zarar mı görücek amerikada falan ? Asla adamların işi gücü çıkar ilişkisi. Bir tek bunların hakkından zamanında Samsung ibertlik ayar vererek gelmişti. O bozuk para muhabbeti
O bozuk para muhabbeti sahte benim bildiğim
Qualcoom da boru değil