Iphone 7 32gb mı yoksa 6s 64gb mı?

FFAKO

Öğrenci
Reaksiyon puanı
18
Merhaba, başlıkta belirttiğim gibi ip7 32gb mı yoksa 6s 64gb mı almalıyım. Yeni cihaz olduğu için 7 tercih edesim geliyor. Telefondan müzik dinlemem , pek video çekmem, yüksek boyutlu oyunlar oynamam. Resim çekerim ve ofis dökümanları tutarım telefonda. 32gb yeter diye düşünüyorum fakat sizdende bir fikir alayım dedim. ip7 32gb'ta kaç gb kullanılabilir alan var? Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.

M

Murat Burç

SDN Okuru
Kesinlikle 7
Daha uzun ömrü var en azından ois fotoğraflarda da işe yarar ayrıca

...Görkem...

Profesör
Reaksiyon puanı
779
Merhaba, başlıkta belirttiğim gibi ip7 32gb mı yoksa 6s 64gb mı almalıyım. Yeni cihaz olduğu için 7 tercih edesim geliyor. Telefondan müzik dinlemem , pek video çekmem, yüksek boyutlu oyunlar oynamam. Resim çekerim ve ofis dökümanları tutarım telefonda. 32gb yeter diye düşünüyorum fakat sizdende bir fikir alayım dedim. ip7 32gb'ta kaç gb kullanılabilir alan var? Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.

Merhaba,

İp7 almanızı tavsiye ederim. İp6s'e göre yapılan iyileştirmeler 64gb hafıza seçeneğine göre daha baskın çıkıyor. 32gb dahili depolama yeterli olacaktır. Siz ya bir iphone 7 alın, yada pil performansı daha iyi olduğı için iphone 6s plus 32gb alın.

FFAKO

Öğrenci
Reaksiyon puanı
18
Merhaba,

İp7 almanızı tavsiye ederim. İp6s'e göre yapılan iyileştirmeler 64gb hafıza seçeneğine göre daha baskın çıkıyor. 32gb dahili depolama yeterli olacaktır. Siz ya bir iphone 7 alın, yada pil performansı daha iyi olduğı için iphone 6s plus 32gb alın.
Plus düşünmüyorum. Büyük ekranlı telefon pek sevmiyorum. Aslında se alacağım fakat 4 inç küçük 5.5 inç büyük geliyor. 4.7 benim için tam biçilmiş kaftan :) . ip7'de ne kadar kullanılabilir alan var acaba?

Apocalypse_

Profesör
Reaksiyon puanı
1,283
Plus düşünmüyorum. Büyük ekranlı telefon pek sevmiyorum. Aslında se alacağım fakat 4 inç küçük 5.5 inç büyük geliyor. 4.7 benim için tam biçilmiş kaftan :) . ip7'de ne kadar kullanılabilir alan var acaba?
Kullanım süresi size bağlı...
Ben daha iki ay öncesine kadar Iphone 5 kullanıyordum 4 sene boyunca.
7'nin de 3 -4 sene gider

Last Whx105sper

Öğrenci
Reaksiyon puanı
21
iPhone 7'den tercihinizi kullanmalısınız. Zira tasarımda pek değişiklik olamsa da donanımda dikkate değer geliştirmeler var.

FFAKO

Öğrenci
Reaksiyon puanı
18
Kullanım süresi size bağlı...
Ben daha iki ay öncesine kadar Iphone 5 kullanıyordum 4 sene boyunca.
7'nin de 3 -4 sene gider

Bende uzun süreli kullanırım zaten, çok telefon değiştiren birisi değilim. İlk çıktığında samsung galaxy s3 almıştım. Şimdi ondan terfi edeceğim kısmetse.
Teşekkürler yorumlarınız için. Mat siyah rengi tercih edeceğim kronik bir dayanıksızlık, çizilme, soyulma vb. problemler yoktur umarım. Jetblack modeli için bazı tecrübeler okumuştum bu yönde.

Apocalypse_

Profesör
Reaksiyon puanı
1,283
Bende uzun süreli kullanırım zaten, çok telefon değiştiren birisi değilim. İlk çıktığında samsung galaxy s3 almıştım. Şimdi ondan terfi edeceğim kısmetse.
Teşekkürler yorumlarınız için. Mat siyah rengi tercih edeceğim kronik bir dayanıksızlık, çizilme, soyulma vb. problemler yoktur umarım. Jetblack modeli için bazı tecrübeler okumuştum bu yönde.
Mat siyah güzel renk bende Gold rengini almıştım.
Ama mat siyahta aklım kaldı tabi hala bunu da bir Gold fanatiği olarak ilk defa burada açıklıyorum...:)

...Görkem...

Profesör
Reaksiyon puanı
779

İos için 16 gb depolamada 11,8 gb kullanılabilir alan veriyor işte. Depolama kapasitesini gb'a çevirdikten sonra sistem için ayrılan alan için yaklaşık 3 gb falan ayırıyor. Kalanı kullanıcıya sunyor. Bu hesaba göre 32gb'lık iphone 7'de kullanıcıya yaklaşık 27-28 gb kalıyodur.

52SakocaN52

Profesör
Reaksiyon puanı
738
Bütceniz varsa i7 alın. 32 lik değilde daha yüksek kapasite öneririm. Çünkü 32 lerde ıfak da olsa problemler olabiliyor.

FFAKO

Öğrenci
Reaksiyon puanı
18
Bütçeyi arttırma gibi bir lüksüm yok malesef. Ne gibi problem var 32'likte ?
@...Görkem... Teşekkürler bilgilendirme için.

52SakocaN52

Profesör
Reaksiyon puanı
738
Bütçeyi arttırma gibi bir lüksüm yok malesef. Ne gibi problem var 32'likte ?
@...Görkem... Teşekkürler bilgilendirme için.

Çok çok ufak hız problemi mevcut. Problem bu değil de. İşlemcideki tıssss lamların 32 liklerde olduğu ifade ediliyor. Bu konuda somut tecrübem yok. Denemekte fayda var

kadirirdem

Dekan
Reaksiyon puanı
708
ele alacak bir fark yok bence iphone 6s plus 32 gb al derim.

FFAKO

Öğrenci
Reaksiyon puanı
18
Iphone 7 mat siyah aldım 32gb, değerli yorumlarınız için teşekkür ederim.

Ben Kenobi

Dekan
Reaksiyon puanı
3,156
Sönmez reyizin selamı var Fako.
Güle güle kullansın diyor. :D

asprin

Asistan
Reaksiyon puanı
45
Sönmez reyizin selamı var Fako.
Güle güle kullansın diyor. :D
ben her ikisinide biliyorum, almak istersen eğer 7 plus imkanın varsa al, eğer bahsettiğin iki cihazdanda almak istersen 6s 64 gbyt al derim, ben şuan 6 kullanıyorum güncellemeler ile beraber şuan alan yetmiyor. yani en az 32 gbty olması lazımmış 6 nın. ondan ötürü 6s bildiğim için hemen 6s al derim.