iPhone 6s Ve iPhone 6s Plus Kullananlar Kulübü

seyhmus21

Profesör
Reaksiyon puanı
255
Merhaba arkadaşlar,

İphone 6s kullanıyorum aldığım ilk günden itibaren bir sorun dikkatimi çekti.

Telefon ekranının üst kısmında hafif gölge benzeri bir kararma var ve bu karartı en arka planın beyaz olduğu kısımlarda belli oluyor.

Menüden kaynaklı bir efekt olabileceğini düşündüm öncelikle ama içim rahat etmediği için safaride bir internet sitesi üzerinden ölü piksel testi yapmayı denedim ve şikayetimin devam ettiğini gördüm bunun bir sorun kaynaklı olduğunu düşünüyorum.

Sizin cihazlarınızda böyle bir sorun var mı?

Yardımlarınızı bekliyorum.
Ekran tam yerine oturtulamadığı için orda bir kararma mevcut bende sol üst köşede var çok dert etme dert edersen üzülürsün üzüldükçe yorulursun.Servisten o cihaz 10 günden önce gelmez ekran değişmesi için ve 1.500tl masraf çıkar şayet yeni almışsan 14 günü geçmemisse hemen servise gönder sorunu belirt yeni cihaz gelsin sana

trm

Asistan
Reaksiyon puanı
52
Bu siri beni öldürecek :)
44b5bc8c352304910bd92b67bc652ef1.jpg

CorvoAttano

Profesör
Reaksiyon puanı
61
Merhaba arkadaşlar,

İphone 6s kullanıyorum aldığım ilk günden itibaren bir sorun dikkatimi çekti.

Telefon ekranının üst kısmında hafif gölge benzeri bir kararma var ve bu karartı en arka planın beyaz olduğu kısımlarda belli oluyor.

Menüden kaynaklı bir efekt olabileceğini düşündüm öncelikle ama içim rahat etmediği için safaride bir internet sitesi üzerinden ölü piksel testi yapmayı denedim ve şikayetimin devam ettiğini gördüm bunun bir sorun kaynaklı olduğunu düşünüyorum.

Sizin cihazlarınızda böyle bir sorun var mı?

Yardımlarınızı bekliyorum.

Benim ekranda da var takma kafana. Parlaklığı sonda kullan birşey olmaz

baadereser

Asistan
Reaksiyon puanı
31
Ekran tam yerine oturtulamadığı için orda bir kararma mevcut bende sol üst köşede var çok dert etme dert edersen üzülürsün üzüldükçe yorulursun.Servisten o cihaz 10 günden önce gelmez ekran değişmesi için ve 1.500tl masraf çıkar şayet yeni almışsan 14 günü geçmemisse hemen servise gönder sorunu belirt yeni cihaz gelsin sana

Cihaz samsung değilki 20 gün bekletilsin . Apple store da yarım saatte değişim yapabilir .

seyhmus21

Profesör
Reaksiyon puanı
255
Cihaz samsung değilki 20 gün bekletilsin . Apple store da yarım saatte değişim yapabilir .
Arkadaşın apple store dışından aldığını varsayarak öyle söyledim.:thumbup:Mesele cihazı hemen değiştirebilmek değil yeğen mesele Apple Store'dan randevu alabilmek.:clap:

baadereser

Asistan
Reaksiyon puanı
31
Arkadaşın apple store dışından aldığını varsayarak öyle söyledim.:thumbup:Mesele cihazı hemen değiştirebilmek değil yeğen mesele Apple Store'dan randevu alabilmek.:clap:

Sabah 9 da orada olduğun sürece sııntı yok randevusuz görüşme sağlayabiliyorsun . Biraz araştırsanız, okusanız, gezip görseniz hiç fena olmayacak :) . İnsanları yanlış yönlendirip 20 gün bekletecektiniz. Ayrıca 32 yaşında birisi olarak sizin yeğeniniz olmak hoşuma gitmedi belki aga diyebilirsiniz tarzınıza daha uygun .

CorvoAttano

Profesör
Reaksiyon puanı
61
Merhaba arkadaşlar,
4 aydan fazla süredir 6s kullanan biri olarak artık 6s Plus'a geçmeye karar vermiş bulunuyorum.
Vaktiyle 6s ile 6s Plus arasında arayüzde 30 FPS farkı vardı. Yani 6s 60 FPS'de çalışıyorken 6s Plus ekran çözünürlüğü nedeniyle 30 FPS'ye scale edilmişti. Bir gamer olarak 30 FPS farkı elbetteki kolayca ayırt edebiliyorum ve bu beni rahatsız ediyor. Bununla alakalı 4 ay evvelden bir video yayınlanmıştı. İlgili videoyu aşağıdan izleyebilirsiniz.
[video=youtube;cGCA_v4WUaI]https://www.youtube.com/watch?v=cGCA_v4WUaI[/video]
Şimdi benim öğrenmek istediğim asıl mesele bu durum halen devam ediyor mu? Kullanan, farkı gören hala yaşayan veya bilen biri düşüncelerini paylaşabilirse, çok mutlu olurum.
Çünkü sorun devam ediyorken geçiş yapmam imkansız gibi görünüyor.

baadereser

Asistan
Reaksiyon puanı
31
Merhaba arkadaşlar,
4 aydan fazla süredir 6s kullanan biri olarak artık 6s Plus'a geçmeye karar vermiş bulunuyorum.
Vaktiyle 6s ile 6s Plus arasında arayüzde 30 FPS farkı vardı. Yani 6s 60 FPS'de çalışıyorken 6s Plus ekran çözünürlüğü nedeniyle 30 FPS'ye scale edilmişti. Bir gamer olarak 30 FPS farkı elbetteki kolayca ayırt edebiliyorum ve bu beni rahatsız ediyor. Bununla alakalı 4 ay evvelden bir video yayınlanmıştı. İlgili videoyu aşağıdan izleyebilirsiniz.
[video=youtube;cGCA_v4WUaI]https://www.youtube.com/watch?v=cGCA_v4WUaI[/video]
Şimdi benim öğrenmek istediğim asıl mesele bu durum halen devam ediyor mu? Kullanan, farkı gören hala yaşayan veya bilen biri düşüncelerini paylaşabilirse, çok mutlu olurum.
Çünkü sorun devam ediyorken geçiş yapmam imkansız gibi görünüyor.

6s plus olabilecek en iyi seçenek .

seyhmus21

Profesör
Reaksiyon puanı
255
Sabah 9 da orada olduğun sürece sııntı yok randevusuz görüşme sağlayabiliyorsun . Biraz araştırsanız, okusanız, gezip görseniz hiç fena olmayacak :) . İnsanları yanlış yönlendirip 20 gün bekletecektiniz. Ayrıca 32 yaşında birisi olarak sizin yeğeniniz olmak hoşuma gitmedi belki aga diyebilirsiniz tarzınıza daha uygun .
Ezelden alıntı yaptım ağa:clap:sabah 9'da gittim gitmez olaydım genius daha gelmemişti 1 saate yakın onu bekledim sonra bana öğleden sonra gelmemi randevulu olmadığım için beni postaladı bende çok kızdım ipad'imde sıkıntı vardı neyseki genpa 20 gün beni bekleterek sorunumu giderdi açıkçası apple store bizim türkiye de kurallar farklı işliyor sabah 9'da gitmeme rağmen bir sürü sorun yaşadım hatta elemanlardan biri sabah rüyanızda iphone'mu gördünüz diye dalga geçti birde siz siz olun apple store'dan alışveriş yaparken iki kez düşünün.

umuttubaran

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar yurtdışından bir gem,c, tanıdıkla iphone 6s getiriyorum. Getiren k,ş, bir kaç gün durucak. etrafımda 4 ay içinde yurtdışına çıkmıi kişide yok. telefonu kayıt ettirebilmek için 4 ay içinde illaki yurt dışına çıkması mı lazım. ne yapmam lazım yardımcı olur musunuz.

nextman

Profesör
Reaksiyon puanı
567
3 Gün 6s Kullandım sonrasında Plus Seçeneğinin ileriye dönük daha iyi bir seçenek olacağına kanaat getirdim, İyi ki de Değiştirmişim Üstelik Oyun oynamayan arkadaşlar için sosyal medya internet ve diğer kullanımlar için 16GB yeterli geldi bana nasılsa eskisi gibi değil artık yedekleme çözümler gırla var.
#ThanksApple :)

CorvoAttano

Profesör
Reaksiyon puanı
61
3 Gün 6s Kullandım sonrasında Plus Seçeneğinin ileriye dönük daha iyi bir seçenek olacağına kanaat getirdim, İyi ki de Değiştirmişim Üstelik Oyun oynamayan arkadaşlar için sosyal medya internet ve diğer kullanımlar için 16GB yeterli geldi bana nasılsa eskisi gibi değil artık yedekleme çözümler gırla var.
#ThanksApple :)

Hocam arayüzde hiç performans düşüşü yaşadınız mı acaba? Bende bugün 6s den 6s Plus'a geçeceğim. Depolama olarak yine 64 tercih edeceğim. Dediğiniz gibi yedekleme vs gibi çözümler yığınla var ama dahili hafıza avantajını hiçbiri sunamıyor. Benim performans konusunda endişelerim var. Aklımda soru işareti kalsın istemiyorum. Apple store daki arkadaşlara yöneltsem bu soruyu zaten doğruyu söylemeyecekler. İki telefonu da kullanmış biri olarak deneyimlerinizi detaylı paylaşırsanız çok sevinirim. Ayrıca ellerim çok büyük değil. Tek el kullanımı ve taşınması ne kadar zor?
Şimdiden teşekkürler.

nextman

Profesör
Reaksiyon puanı
567
Hocam arayüzde hiç performans düşüşü yaşadınız mı acaba? Bende bugün 6s den 6s Plus'a geçeceğim. Depolama olarak yine 64 tercih edeceğim. Dediğiniz gibi yedekleme vs gibi çözümler yığınla var ama dahili hafıza avantajını hiçbiri sunamıyor. Benim performans konusunda endişelerim var. Aklımda soru işareti kalsın istemiyorum. Apple store daki arkadaşlara yöneltsem bu soruyu zaten doğruyu söylemeyecekler. İki telefonu da kullanmış biri olarak deneyimlerinizi detaylı paylaşırsanız çok sevinirim. Ayrıca ellerim çok büyük değil. Tek el kullanımı ve taşınması ne kadar zor?
Şimdiden teşekkürler.

Bugüne kadar işim gereği sayısız telefon kullandım hem Android hem iOS. Öncelikle hafıza tercihi kişisel bir durum ben illaki depolama aygıtlarıma aktarıyorum genelde ufaklıkların fotoları iş fotoları falan.Taşıma ve tutuş konusun eliniz alıştıktan sonra gerçekten zor değil. Performans yönünden bana Plus daha iyi geldi sanki 6s de açtığımda hafif takılmalar görüyordum ancak Plus gerçekten başka okadar sekme açık TeamViewer da kullanıyorum banamısın demiyor.Tabi oyun oynamam telefonlar OYUN İÇİN DEĞİLDİR ! konusuna inanan birisiyim ara sıra Clash OF Clans oynarım.

Şu kadarını söyleyim eski Macbook ve Masaüstü pcye geçmiyorum bile artık :)

Taşıma konusunda mutlaka silikon ve kaymaz kılıf kullanın derim alacaksanız.Zira elde çıplak kullanma düşmeye çok müsait . Lafı fazla uzattım sanırım ama umarım yardımcı olabilmişimdir. Sormak istediğiniz farklı konular olursa burdayım.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Aha en önemli noktayı atlamışım kusura bakma yaşlılık şarjı neredeyse 2 gün yetiyor bana bunu da ekleyelim :)

CorvoAttano

Profesör
Reaksiyon puanı
61
Bugüne kadar işim gereği sayısız telefon kullandım hem Android hem iOS. Öncelikle hafıza tercihi kişisel bir durum ben illaki depolama aygıtlarıma aktarıyorum genelde ufaklıkların fotoları iş fotoları falan.Taşıma ve tutuş konusun eliniz alıştıktan sonra gerçekten zor değil. Performans yönünden bana Plus daha iyi geldi sanki 6s de açtığımda hafif takılmalar görüyordum ancak Plus gerçekten başka okadar sekme açık TeamViewer da kullanıyorum banamısın demiyor.Tabi oyun oynamam telefonlar OYUN İÇİN DEĞİLDİR ! konusuna inanan birisiyim ara sıra Clash OF Clans oynarım.

Şu kadarını söyleyim eski Macbook ve Masaüstü pcye geçmiyorum bile artık :)

Taşıma konusunda mutlaka silikon ve kaymaz kılıf kullanın derim alacaksanız.Zira elde çıplak kullanma düşmeye çok müsait . Lafı fazla uzattım sanırım ama umarım yardımcı olabilmişimdir. Sormak istediğiniz farklı konular olursa burdayım.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Aha en önemli noktayı atlamışım kusura bakma yaşlılık şarjı neredeyse 2 gün yetiyor bana bunu da ekleyelim :)

Çok sağol duymak istediklerimi söyledin. Teşekkür ederim [emoji846]

cihanpc27

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Telefonumun gece yatmadan önce pilin yüzdesi %90 veya altındaysa sabah kalkıp baktığım zaman pil yüzdesi %5 ile %10 arasında düşüyor. 3G, Wi-Fi kapalı ve arka planda çalışan hiçbir uygulama yokken pil neden bu kadar düşüyordur?

6S kullanan arkdaşlar sizlerde de böyle sorunlar oluyor mu?

Apple Destek

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Telefonumun gece yatmadan önce pilin yüzdesi %90 veya altındaysa sabah kalkıp baktığım zaman pil yüzdesi %5 ile %10 arasında düşüyor. 3G, Wi-Fi kapalı ve arka planda çalışan hiçbir uygulama yokken pil neden bu kadar düşüyordur?

6S kullanan arkdaşlar sizlerde de böyle sorunlar oluyor mu?

Ya pilde problem var hatalı üretim olabilir, ya da cihazda yazılım problemi var. Kendi telefonundan değil de başka bir telefondan ( senin telefon boşta olsun ) +90 216 282 15 11 yi ara 2 ye bas. Çıkan arkadaşımla bir rapor al söylesin sana cihazın nesi varsa.

cihanpc27

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Cevap için teşekkürler. Pilin bu kadar düşmesi normal değil değil mi? Bir de iRefresh Pro diye bir uygulama var ram kullanımını filan gösteriyor orada baktığım zaman ram 1.4 GB kullanılıyor diye gösteriyor ne kadar doğru gösteriyor bilmiyorum ama bu da pilin yüzdesini etkiler mi ?

Mustafaatess

SDN Okuru
Reaksiyon puanı
0
Bu s launcher harbi iyiymiş ya hücresel wifi pil ayarlardan girmek zor geliyodu iyi oldu vallahi sağolun :)

Apple Destek

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Cevap için teşekkürler. Pilin bu kadar düşmesi normal değil değil mi? Bir de iRefresh Pro diye bir uygulama var ram kullanımını filan gösteriyor orada baktığım zaman ram 1.4 GB kullanılıyor diye gösteriyor ne kadar doğru gösteriyor bilmiyorum ama bu da pilin yüzdesini etkiler mi ?

Aslında ram olayları biraz karışık durumlar. Herkes cihazın RAM kapasitesi yüksek olduğunda hızlandığını vesaire düşünür ama bu yanlış bir kanıdır. Cihazın hızlı olmasını sağlayan donanımı işlemcidir yani CPU dur. Diyeceksin ki o zaman niye RAM diye birşey var ve bu RAM artınca ne oluyor?

RAM denilen parçanın görevi şu, kullandığın cihazın içerisinde senin kullanımına göre tekrar ihtiyaç duyulabilecek programlar vs. varsa cihaz bunları RAM denilen yere atar ve oradan çalıştırır tekrar işlemci üzerinden çalıştırmaz.

Buna bir örnek vermek gerekirse bilgisayarı ilk açtığında mesela Excell programını açarsan bu CPU gücü ile açılır. Daha sonrasında kapatıp tekrar açarsan bunu daha önce çalıştırdığın için RAM içerisinden pat diye açar. İşte RAM kapasitesi çok olunca buna oranla içerisinde hazırda tutabileceğin uygulamalar da ona göre çok olur.

RAM ve ROM da birbirine çok benzer, temelde aynı görevi yaparlar ama RAM üzerindeki bilgileri elektrik gittiği anda kaybeder, ROM ise elektrik bir müddet gitse dahi açıldığında içerisindeki bilgiler ile kaldığı yerden hayatına devam eder.

"Özetlemek gerekirse pil tüketimine bir miktar etkisi olur muhakkak ama çok değil."

YAGIZ-2000

SDN Okuru
Reaksiyon puanı
1
şimdi ben 6s kullaniyorum . Telefondaki fotoğraflarımı iCloud'a yedekledim . Telefondan silmek istediğimde icloudtan da silenecek diye bir uyarı çıkıyor ne yapmalıyım . Ben sadece icloudta depolamak istiyorum . Telefonda kalmasını istemiyorum lütfen yardım eder misiniz ?

Enes Akca

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Gencler ben iphone 6 yi garantiye gondermistim hoparlor de ariza vardi 17 gun sonra geldi sifirini gondermemisler parca degisimi yapmislar actim baktim ahizeden ses gelmiyodu bi de on kamera calismiyodu donuyodu app storda sifre istemiyodu bi hafta kullandim tekrar gonderdim sifiri gelir mi bu sefer napiyim ben hani hep sifirini gonderiyolardi cevaplarinizi bekliyorum dostlar tesekkurler

fatihtarik

SDN Okuru
Reaksiyon puanı
0
Yeni konu açmak istiyorum ama sol üstte Yeni Konu aç kısmı yok. Nasıl yeni konu açabilirim??:( Sanırım SDN Okuru olduğum için Üye nasıl oluyoruz admin yardım eder misin?

baadereser

Asistan
Reaksiyon puanı
31
Gencler ben iphone 6 yi garantiye gondermistim hoparlor de ariza vardi 17 gun sonra geldi sifirini gondermemisler parca degisimi yapmislar actim baktim ahizeden ses gelmiyodu bi de on kamera calismiyodu donuyodu app storda sifre istemiyodu bi hafta kullandim tekrar gonderdim sifiri gelir mi bu sefer napiyim ben hani hep sifirini gonderiyolardi cevaplarinizi bekliyorum dostlar tesekkurler
Apple store da aynı gün değişim yapabiliyorsun . Neden oraya götürmedin ?

drjacob

Profesör
Reaksiyon puanı
770
6 kullanıcısıydım 6s rose gold aldım keşke çıktığı gibi alsaydım :)

theverdant

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Öncelikle selamın aleyküm şunu belirtmek istiyorum bende 6s var abimde 5 var bi sorun dikkatimi çekti acaba aynısı abimin telefonunda olucakmı diye bir bakayım dedim sonra iki telefonu elime aldım otomatik kilit süresini 1 dk yaptım sonra ara yüzü açıp 1 dk bekledim ikiside kapandı sonra telefonu cebime koydum 1 dk bekledim ikiside kapandı sonra telefon yine cebimde yaklaşık 1.5-2dk yürüdüm telefonları cebimden çıkardığımda iphone 6s kapanmamış iphone 5 kapanmış oluyodu bu sorunu bir çok yerde yaşadım mesela şarkı dinlerken sesi yükseltiyoruz çok yükseltince ekran açılıyor ve kutucuk geliyor ya sesi yükselttiniz diye geçen dışarda yürürken şarkı dinlıyodum sesi yükselttim cebimdeydi yine telefon baya bi dinledim eve geldim telefonu elime aldım bi baktım kilit ekranı açık ilk orda süpelendim sonra bekledim 30 sn sonra felan kapandı nedeni ne olabilir acaba garantiye göndermelimiyim eğer sizdede 6s varsa bi denerseniz kulaklığınızı takıp şarkıyı açın cebinize koyun sesi baya bi açın kullaklıkla 2 3 dk yürüyün bi bakın ekran kapanmışmı ???

Ensar54

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
6s alacağım ama renk konusunda çok kararsızım , öncelikle iPhone 6 beyaz gümüş kullanıyordum , onun rengi beyazdı hoştu , sonra 6 plus aldım siyah yani space grey rengini ve ısınamadım , duvar kağıdını koyunca pek çekici gelmiyordu telefon , şu an 6s alacağım ama gümüş mü yoksa gold mu takılıp kaldım siz biraz yardımcı olsanız ?

trm

Asistan
Reaksiyon puanı
52
6s alacağım ama renk konusunda çok kararsızım , öncelikle iPhone 6 beyaz gümüş kullanıyordum , onun rengi beyazdı hoştu , sonra 6 plus aldım siyah yani space grey rengini ve ısınamadım , duvar kağıdını koyunca pek çekici gelmiyordu telefon , şu an 6s alacağım ama gümüş mü yoksa gold mu takılıp kaldım siz biraz yardımcı olsanız ?

Silver candır :) Değişiklik istiyorsan illa, rosegold...

drjacob

Profesör
Reaksiyon puanı
770
rose gold