iPhone 6s Ve iPhone 6s Plus Kullananlar Kulübü

Ayberk45

Asistan
Reaksiyon puanı
88
Spotify i nin 7 günlük deneme sürümünü kullanıyorum 7 günlük deneme bittikten sonra otomatik olarak paralı sürüme mi geçer yoksa benden bi ayrı bi üyelik ister mi para ödermiyim ?

Yiğit2324

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Herkese merhaba ben iphone 6s ve s7edge arasında kaldım 2yıl kullanıcam hangisini almalıyım teşekkürler

Muhammed Buğrahan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Herkese merhaba ben iphone 6s ve s7edge arasında kaldım 2yıl kullanıcam hangisini almalıyım teşekkürler
Selamün Aleyküm Kardeşim Öncelikle.

Kardeşim ilk olarak iPhone 6S kullanıcısıyım.Bende aldıktan sonra S7 edge alsamıydım? diye düşünmedim değil kardeşim.Fakat Google Android üzerinde kapsamlı nitelikte bir çalışma yapmadığı sürece;Samsung'ta TouchWiz üzerinde aynı şekilde çalışmadan Samsung yahut Android cihaz alınmaz.Tamam,ilk baktığında tasarım ve kamera konusunda çoğu kişi sana S7 edge der fakat tasarım konusunda;Apple'ın farklı bir dili var özellikle kılıfsız kullanırsanız telefon oldukça premium ve telefonu elinizde altın gibi tutuyorsunuz.S7 edge bu konuda kötü mü? Tabii ki değil... Fakat Samsung bu tasarımı gerçekten faydalı sunmak için doğru düzgün bir cam kullanmalı,bu şart.Gorilla Glass 4 bu tasarım için yeterli değil.Düşürdüğünüz zaman bence paramparça olur.En azından kesinlikle zarar görür.Ekran konusunda benim fikrim;birbirleriyle karşılaştırılamazlar.Biri Super AMOLED amacı gerçek ötesi,büyüleyici renkler vermek hele ki Samsung'un üretimi Super AMOLED panellerde bu daha çok belirgin.Biri ise IPS özel bir ekran,Retina denen temelinde steve jobsun tecrübesiyle oluşturulan,gerçek,doğal,doğru ve güzel renkler vermeyi amaçlayan bir ekran,çözünürlüğü rakiplerine göre altını çiziyorum kağıt üzerinde düşük olsa da pratikte kesinlikle değil,hatta büyüleyici.Yani iki ekranda çok iyi fakat kendilerini sevmeniz sizin geçmişteki kullanımlarınızada bağlı.Geçmişte Supoer AMOLED kullandım diyorsanız S7 edge ile daha kaliteli bir ekran iPhone 6S ile de daha farklı fakat net,kaliteli,güzel ve büyüleyici ekranla karşılaşacaksınız.Kameraya gelecek olursak eğer gece zifiri karanlıkta resim çekiyorsan,ki bu bana göre çok saçma,S7 edge bu konuda bir tık daha iyi.Fakat normal bir kullanıcı niteliği adı altında pikniğe gittiğinde,yeni bir elbise giydiğinde,düğünde,bayramda,seyranda selfie veya resim çekiyorsan,şaşırtıcı bir olayda normal kullanıcı gibi video çekiyorsan iPhone 6S te S7 edge de size fazla bile,yeterli rahatlıkla denilebilir.Hayır,inceliklere dikkat eden insanım,foitoğraf makinesi kullanmışlık geçmişim var diyorsanız fazla değil S7 edge ile bir tık daha öndesiniz.Onun dışında güncelleme desteği,ses,stabilite "işletim sistemi kalite ve performansı", performans,satın alım sonrası firma desteği diyorsanız bunlar iPhone 6S'in açık ara önde olduğu yerler.Parmak izini saymadım veya Siri'yi :) Pil konusunda evet S7 edge önde kendisi 2 günü normal kullanımda görür deniyor.Android 7.0 sonrası bu rahat rahat 1.5 günü görür gibi bir derecelendirme seviyesine düşmüş durumda.Ben Telefon,Mesajlaşma,20 Dakika Oyun,1 saate yakın Wi Fi açık internette gezinti,geriye kalanı bir kaç arayüz gezintisiyle 4 günü rahat çıkarıyor iPhone'um şu an kapalı,3 gün önce şarj ettim,yarın 4.gün ve %46 şarjı var.Düşük güç modu'nuda açmadım.Gerisini siz düşünün.Telefonun sahibiyim diye demiyorum fakat iPhone gerçekten özel.Kendileri gavur onlara 2600 TL verdim üzülmüyor değilim fakat Güney Koreli çok dostmuşta ona 2600 TL vereyim(!) En azından en az beni 4 yıl en az altını çiziyorum götürecek bir telefonum var.Gördünüz ülkemizde 1800 TL gibi fahiş bir fiyata satılan Note 4 Android 7.0.1 güncellemesi almıyor.Şunu hepimiz biliyoruz ;en fazla 4 ay sonra Note 4 bırakın oyun oynamayı,ofis programı çalıştırmayı,telefon açamayacaksınız kasıntıdan.Yani Note 4 yolun sonuna geldi bunun altına imzamı atarım.Daha önceden kasmıyormuydu elbette fakat bundan sonra gelecek en kısa vadede artık kendisine kızdıracak ve bu sinirden kaynaklı kırdıracaktır.2 Yıl sonra ise sıra S7 ve S7 edge ye gelecek,gelneye gerek yok seneye hafif hafif kasılmalar başlayacaktır.

Hertürlü iPhone diyorum çünkü şu anlık en azından Samsung adına telefon sektöründe rakibi yok.

Teşekkürler...

Ayberk45

Asistan
Reaksiyon puanı
88
Fotoğraf arşivimi icloud a yedeklemek istiyorum yaklaşık 700 mb wifiye bağlanıp deniyorum 1 tane anca yüklüyor çok yavaş şarjıda çok tüketiyor yüklerken şarja bağlayıp yedeklesem güncellemeyi indirip kurmaya çalışıyor siz nasıl bi yöntemle fotoğraflarınızı yedekliyorsunuz ?

Furkan eken

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Merhaba bugun iphone 6s 32 gb gold aldim ancak tel sarzi cabuk yiyor.yuzde 50 iken bazen 1 dakka sonra yuzde 49 a dusuyor bazende atiyorum yuzde 60 iken 10 dakka sonra yuzde 59 oluyor.ios 10.1.1 yuklu ancak guncellme olarak yuzde 10.2.1 gelmis bu guncelemeyi yapayimmi bu konuda beni bilgilendirirmisiniz.

Reaksiyon puanı
14
Merhaba bugun iphone 6s 32 gb gold aldim ancak tel sarzi cabuk yiyor.yuzde 50 iken bazen 1 dakka sonra yuzde 49 a dusuyor bazende atiyorum yuzde 60 iken 10 dakka sonra yuzde 59 oluyor.ios 10.1.1 yuklu ancak guncellme olarak yuzde 10.2.1 gelmis bu guncelemeyi yapayimmi bu konuda beni bilgilendirirmisiniz.
Öncelikle hayırlı olsun.Batarya konusunda kullanımla, konum servisleriyle, uygulamalarla vs. ile alakalı olabilir.Ürünü yeni aldığın için bunlar uzak ihtimaller o yüzden ilk iş olarak güncelle.Bir kaç gün kullan eğer sıkıntın devam ederse bir kaç küçük ayar yapabilirsin şarjın çabuk bitmemesi için.

Furkan eken

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Öncelikle hayırlı olsun.Batarya konusunda kullanımla, konum servisleriyle, uygulamalarla vs. ile alakalı olabilir.Ürünü yeni aldığın için bunlar uzak ihtimaller o yüzden ilk iş olarak güncelle.Bir kaç gün kullan eğer sıkıntın devam ederse bir kaç küçük ayar yapabilirsin şarjın çabuk bitmemesi için.
Tesekkur ederim.
--- Gönderi Güncellendi ---
6s in sarji konusunda endiselerim var.teldeki cogu bildirimi kapadim.3g vs hepsi kapali.sunu fark ettim telin sarzi yuzde 41 deyken 2 saat sonra yuzde 36 olmus bu nasil olabiliyor.ancak bu surede parlaklik orta seviyede 3g ve wifi ile arka plan uygulamalari acikmis bunu sonradan fark ettim ve ilk sarzi yapiyorum yuzde 10 da iken sarza taktim gece 23.00 da su an yuzde 100 olunca hemen sarzdan cekeyimmi hiraz beklesinmi tel.

FOM

Profesör
Reaksiyon puanı
1,264
Tesekkur ederim.

6s in sarji konusunda endiselerim var.teldeki cogu bildirimi kapadim.3g vs hepsi kapali.sunu fark ettim telin sarzi yuzde 41 deyken 2 saat sonra yuzde 36 olmus bu nasil olabiliyor.ancak bu surede parlaklik orta seviyede 3g ve wifi ile arka plan uygulamalari acikmis bunu sonradan fark ettim ve ilk sarzi yapiyorum yuzde 10 da iken sarza taktim gece 23.00 da su an yuzde 100 olunca hemen sarzdan cekeyimmi hiraz beklesinmi tel.

Pilde sorun olabilir belkide yada çok düzensiz şarj ettiniz. Daha bugün 6s de hiç dikkat etmeden 6:20 dakika ekran süresi aldım ve bütün gün wifi açıktı oyun oynadım müzik dinledim

Furkan eken

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
6s in sarji konusunda endiselerim var.teldeki cogu bildirimi kapadim.3g vs hepsi kapali.sunu fark ettim telin sarzi yuzde 41 deyken 2 saat sonra yuzde 36 olmus bu nasil olabiliyor.ancak bu surede parlaklik orta seviyede 3g ve wifi ile arka plan uygulamalari acikmis bunu sonradan fark ettim ve ilk sarzi yapiyorum yuzde 10 da iken sarza taktim gece 23.00 da su
Pilde sorun olabilir belkide yada çok düzensiz şarj ettiniz. Daha bugün 6s de hiç dikkat etmeden 6:20 dakika ekran süresi aldım ve bütün gün wifi açıktı oyun oynadım müzik dinledim
Teli tam 2 saat 50 dakikada sarz ettim bu normalmi ve dusuk guc modinda kullanmak (surekli) bir sikinti yaratirmi ?

er_ozan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5
6s in sarji konusunda endiselerim var.teldeki cogu bildirimi kapadim.3g vs hepsi kapali.sunu fark ettim telin sarzi yuzde 41 deyken 2 saat sonra yuzde 36 olmus bu nasil olabiliyor.ancak bu surede parlaklik orta seviyede 3g ve wifi ile arka plan uygulamalari acikmis bunu sonradan fark ettim ve ilk sarzi yapiyorum yuzde 10 da iken sarza taktim gece 23.00 da su

Teli tam 2 saat 50 dakikada sarz ettim bu normalmi ve dusuk guc modinda kullanmak (surekli) bir sikinti yaratirmi ?

Düşük güç modunda kullanırsan önemli bildirimlerini zamanında alamayabilirsin. Ayrıca 2 buçuk saatlik bir sarj süresi normaldir. Dert edilecek bir durumun olduğunu sanmıyorum. Ayrıca sadece orjinal şarj aleti ve kablonla şarj etmelisin. Uzun şarj süresi demek bataryanında sağlıklı olduğunun ufak bir göstergesi denebilir...

Furkan eken

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Düşük güç modunda kullanırsan önemli bildirimlerini zamanında alamayabilirsin. Ayrıca 2 buçuk saatlik bir sarj süresi normaldir. Dert edilecek bir durumun olduğunu sanmıyorum. Ayrıca sadece orjinal şarj aleti ve kablonla şarj etmelisin. Uzun şarj süresi demek bataryanında sağlıklı olduğunun ufak bir göstergesi denebilir...
Tele 10.2.1 guncellemesi gelmis bunu yukleyimmi su an 10.1.1 var en son surum sizce nasil ve sunu fark ettim tel cabuk sarz yiyor bunun nedeni nedir ?

FOM

Profesör
Reaksiyon puanı
1,264

O kadar şarj süresine ben 6s plus'ı şarj ediyorum çok geç şarj olmuş adaptörünüz bozulmuş olabilir bir konyrol edin ve inanın düne kadar 6s kullanıyordum belki %20 de felan açıyordum düşük güç modunu gerek duymuyordum ama bütün gün kullanabilirsiniz sıkıntı yaratmaz

Furkan eken

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
O kadar şarj süresine ben 6s plus'ı şarj ediyorum çok geç şarj olmuş adaptörünüz bozulmuş olabilir bir konyrol edin ve inanın düne kadar 6s kullanıyordum belki %20 de felan açıyordum düşük güç modunu gerek duymuyordum ama bütün gün kullanabilirsiniz sıkıntı yaratmaz
Adaptorde sikinti nasil olabilir sifir kutudan dün cikti.

xmonte

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Arkadaşlar resim çekip, gmail ile gönderdiğimde resim direk olarak gözüküyor. Ben ise jpeg olarak ekte olsun istiyorum,

nasıl yapabilirim. Arkadaşım samsung ile atınca direk ekte jpeg olarak olarak geliyor. Yardım rica ederim

İlk defa ios kullanıyorum

Furkan eken

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Arkadaşlar resim çekip, gmail ile gönderdiğimde resim direk olarak gözüküyor. Ben ise jpeg olarak ekte olsun istiyorum,

nasıl yapabilirim. Arkadaşım samsung ile atınca direk ekte jpeg olarak olarak geliyor. Yardım rica ederim

İlk defa ios kullanıyorum
O zaman güncellemeyi yapıp tekrar sıfırdan bi şarj edin ama kapanmasını beklemeyin %10 da takın şarja süresini ölçün tekrar buraya yazın konuşalım.
Apple destek hattini aradim telde hicbir sikinti yok dediler ve guncelleme yaptik.

mustafaatess_

Asistan
Reaksiyon puanı
10
Merhaba iyi günler telefonu servise vericemde sadece faturayla gitsem yeterli olur demi ?

fatihgts

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Merhaba arkadaşlar bi tanıdıktan 6s plus 16gb 1 yıl daha apple garantili 2200tl ye suan almak mantıklı mı

BJKolik

Dekan
Reaksiyon puanı
6,756
Şu Iphone hafıza kartı olayını artık telefonlara monte etmeli. Satış politikasından dolayı böyle yapılıyor. İstese hafıza kartını harici yaparlar sim kartın yanına. Bende Iphone 6S Plus 32 GB var şüpheliyim yani.

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,126
sd kart koymazlar güya güvenlik sorunu oluyormuş...

er_ozan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5
16 gb kullananlar için genel çözüm şu icloud zaten 5 gb bulut destegi saglıyor. Ayrıca app store dan MEGA bulut depolamayı indirip anında 50 gb bulut hafızaya ucretsiz sahip olabilirsiniz. Tercih sizin tabi ki. Benim cihazım 32 gb 6S oldugu halde MEGA kullanıyorum bende.