İphone 6s plus almak yerine iphone 7yi beklemek değer mi?

KadirrArass

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaslar iphone 6s plus 64 gb almayi dusunuyorum. Ama iphone 7 nasil olacak acaba onu mu beklesem diyorum. Ama kac senedir 1 gb ram kullaniyordu 6s de 2gb yapti. Kamerayida 6s de gelistirdi. Tasarim olarakda fena degil iyi bi telefon 6s. Bence 7 de sadece tasarim degisikligi olacak. Donanimda cok degisiklik olacagini dusunmuyorum. Hatta degisiklik cok az olacak donanim konusunda. Sizce dogru mu dusunuyorum? Iphone 7 yi beklemek yerine iphone 6s plus almalimiyim?

...Görkem...

Profesör
Reaksiyon puanı
779
Merhaba,

Apple firmasi iphone modellerinde ana modellerde genellikle tasarimsal degisiklige gider ara mdellerde yani 's' modellerinde donanimsal ve teknik speclerinde iyilestirmeye gider. O nedenle gene ana model olan iphone 7 modelinde daha cok tasarimsal degisiklige agirlik vericegi dusuncesindeyim.

O nedenle gorsellige onem veren en yeni gorsele sahip iphone'a sahip olma dusuncesindeyseniz iphone 7 bekleyin.

Ama benim sahsi dusuncem iphone 6s plus'in cok iyi bir telefon oldugu ve iphone 7'yi beklemenize bir gerekce olmadigi kanaatindeyim.

KadirrArass

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Aynen bende oyle dusunuyorum. Martta fiyatinda bi düşüş olur mu sizce?

...Görkem...

Profesör
Reaksiyon puanı
779
Yani baktiginiz yere bagli. Mesela teknoloji marketlerde iphone 6s hala ciktigi fiyat olan 3.099-3199 tl ye satiliyor. Ama kipa da metro markette esnaf telefoncularda 2700 tlye dustu. Cikalida cok uzun.zaman olmadi. Yani kimi yerler fiyati asagi cekiyor kimi yerler cekmiyor. Yani iphone 6s plus'in mart ayina kadar en az 100 tl duser diye tahmin edebiliriz.

İos platformunda baska rakibi olmadigi icin fiyatini sadece kendi yeni cikardigi urunler dusuruyor. Android gibi kendi icinde rakibi olmayinca fiyat hep yukseklerde.

trm

Asistan
Reaksiyon puanı
52
Daha 7 için en az 1 sene var ... Beklemeye değmez alın 6s sonra satıp 7 alın :) Nasıl olsa alcağınız telefon en fazla 500 tl değer kaybedecek satarken...