iPhone 6s, Nikon DSLR'yi Geçti!

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan shiftdelete.net
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

shiftdelete.net

SDN Okuru
iPhone 6s, Nikon DSLR'yi Geçti!

Kamera tarafında olduça iddialı olan iPhone 6s'in yetenekleri her geçen gün ortaya çıkıyor. Yapılan bir günlük kullanım testinde iPhone 6s, Nikon'un profesyonel makinesi D750'yi geride bıraktı.

tahir40

Asistan
Reaksiyon puanı
19
Ben Nikon'un başında olsam Apple kaç para verdiyse şu adama 3 kuruş fazlasını verirdim :) 6s en iyi kameraya sahip telefon bile değilken DSLR'larla karşılaştırmak ayıptır...

ExCeLLeNT

Dekan
Reaksiyon puanı
17
Appleden kaç para aldıysa artık adam. Tamam haberi verdinizde altına yazın bari pek inandırıcı değil ama diyr yorumunuzu katın. Applecılar bile bunun cidden abartı olduğunu bildikleri halde durmadan kullanırlar bunu. Apple çıkıp açıklama yapsa gene inanmıcaklar. Valla sağlam reklam yapıyorlar.

Sansar667

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
526
Ve bizde bunu yedik.

mr_rain

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
452
NASA, bundan sonra NIKON yerine 6S kullanacakmış.

Mg.

Profesör
Reaksiyon puanı
24
Bunlar Applecilerin ruhunu okşayan haberler :) şimdi diyecekler ki DSLR de alacağıma iki fazla veririm 6s alırım der ve içi rahatlar :)

Ahmethz

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
398
elma ile armutu karşılaştırmışlar, elma üstün gelmiş!

the duke

Doçent
Reaksiyon puanı
24
Bu ne saçma haberdir ya? Kimse ISO değerlerinden, dijital zoom'dan ve teknik detaylardan bahsetmemiş! Oldu olacak yakında filmleri, maçları vs. 6S ile çeksinler ne gerek var o koskoca kameralara(!) Bu Apple'ın her sene yaptığı şey ve başkasının şeyiyle gerdeğe girmek diye buna denir işte! O sensör Sony'e ait Apple önce kendi kamera sensörünü ürettikten sonra konuşsun! Şuan piyasada en iyi kamera Z5 serisindedir. (Sony fanı falan değilim)

orcnd

Dekan
Reaksiyon puanı
255
profesyonel makinaların otomatik modları o zamanın teknolojisini yansıtır. otomatik ayarlarda mobil cihazların daha iyi sonuçlar alması şaşırtıcı değildir. çünkü yazılım teknolojisi sürekli gelişmekte ve görsel işleme algoritmaları yenilenmekte.
ofisteki full frame nikon ile otomatik modda çekilen resimleri buraya yüklesem iphone 4s den daha kötü görünür gözünüze fakat doğru ayarları yaptığınızda mobil cihazların çektiği fotoğraflar oyuncak gibi kalır ancak.

video çekiminde ise olaylar daha da çok karışıyor. dslr makinalarda video çekimi her zaman zorludur. ışığa bu kadar hassas cihazları sağa sola oynattığınızda sahnenin değişen ışıklarına otomatik ayak uydurması yazılıma bağlı olduğu için bu alanda mobil cihazlar daha iyi sonuç verir.

fotoğrafçılıktan daha iyi anlayan arkadaşlar teknik olarak daha iyi anlatacaktır benim sınırlı bilgimle ulaştıklarım bunlar

TheFame

Profesör
Reaksiyon puanı
2
1''den büyük sensör f/1.4 21mm objektif ile o makina 6s i harcar çok net yani :lol:
AF performansına girmiyorum bile :lol:

isveçli

Profesör
Reaksiyon puanı
10
Ben dahil hicbir fotografci dslr makinayi video cekiyor diye almaz.video cekecek olsak video kamera aliriz.akil mantik disi bir karsilastirma ustelik tamron lens takmis nikon makinaya,ve auto ayarda video cekmis.zaten youtubda haddini bildirmisler.