İphone 6s geçiş?

muhammedSAVAS

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar,Note5 kullanıcısıyım, iPhone 6s geçmeyi düşünüyorum sizce degermi?

Graveworm

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,405
Sana Note 5 le ilgili sorum var. Bu ayın sonunda telefon almayı planlıyorum ve büyük ihtimalle Note 5 olacak. Telefonu nasıl buluyorsun ve Note 5 ten 6s'e neden geçmeyi düşünüyorsun ?

Graveworm

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,405
Birde şöyle bir şey var. Iphone aldığım zaman ve düzgün kullandığın zaman sana minimum 5-6 sene gider. Ben ilk çıktığı zaman 3GS almıştım. 2 ay oldu bozulalı. Yani Haziran 2009'da aldığım telefon Haziran 2016 da bozuldu. Samsung nasıldır bilmem ilk ve tek akıllı telefonum şu ana kadar iphone ancak Samsung Note 5 ile ilgili de güzel şeyler duyuyorum. Bence biraz daha bekle IOS'a geçmeyi çok istiyorsan iphone 7'yi falan bekle derim. Ancak kendi fikrim Note 5 'i tutmandan yana

...Görkem...

Profesör
Reaksiyon puanı
779

Merhaba,

Note 5'den iphone 6s'e geçiş yaparsanız olacak olan değişiklikler;

• Daha güçlü bir donanıma sahip olup performansınız artacak.
  • Pil süreniz azalacak.
  • Kamera kaliteniz düşecek.
  • Kasa malzeme kaliteniz aynı premium'lukta devam edecek.
  • Ekran boyutunuz ve çözünürlüğünüz düşecek ama bu eksi birşey değil retina ekranlarda bu anlaşımıyor.
  • Ios sistemi ve güçlü donanımı sayesinde örneğin 2-3 yıl performans düşüşü olmadan kullanabileceğiniz note 5 yerine 4-5 yıl performans düşüşü yaşamıcağınız iphone 6s'e sahip olacaksınız.
  • Eğer geçmeyi düşündüğünüz 6s 16GB ise note 5'de sonra doğal olarak hafızanız düşücek, eğer 64'lük 6s'e geçicekseniz hafızanız artacak.
Özetle note 5'den 6s'e geçerseniz performansınız artar, stabiliteniz artar, uzun vadede performans düşüşü olmadan kullanım deneyiminiz artar. Geriye kalan beklentilerde düşüş yaşarsınız.

emirsacu

Asistan
Reaksiyon puanı
16
iPhone 6S'ye geçmen seni mutsuz etmez.
iPhone'nin performansı, kalitesi, şıklığı telefonu yıllarca kullanmanı sağlıyor.
bence geçmelisin.

Solucan

Asistan
Cezalı
Reaksiyon puanı
35
6s'e geçersen kendi kendine" ben bu zamana kadar neden android le uğraşmışım diyeceksin" :) ama geniş ekrana devam etmek istersen 6s plus'ı tercih edebilirsin apple ürünleri kolay kolay değer kaybetmez ama samsunga bakacak olursan şuan galaxy s6 yı pazarda satıyolar :) s7 de indirime girdi 3/4 aya kalmaz note 7 yi bile görebilirsin

muhammedSAVAS

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Sana Note 5 le ilgili sorum var. Bu ayın sonunda telefon almayı planlıyorum ve büyük ihtimalle Note 5 olacak. Telefonu nasıl buluyorsun ve Note 5 ten 6s'e neden geçmeyi düşünüyorsun ?
Şuana kadar kullandığım Android telefonlar içinde en stabil çalışın bir cihaz,ancak bundan önce 2 yıla yakın 5s kullandım,Androide pek alışamadım ondan dolayı değiştirmeyi düşünüyorum.

muhammedSAVAS

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
İphone 7 eylülde çıkacak Türkiye'ye nerden baksanız 2 aya ancak gelmezmiş?

Graveworm

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,405
Şuana kadar kullandığım Android telefonlar içinde en stabil çalışın bir cihaz,ancak bundan önce 2 yıla yakın 5s kullandım,Androide pek alışamadım ondan dolayı değiştirmeyi düşünüyorum.

Anladım bende büyük ekran kullanmak istiyorum aynı ve android tecrübesi istiyorum o yüzden Note 5 almaya karar verdim. Gereğinden fazla param olsa düşünmeden 6s plus alırım ama bir telefona o kadar para gömmem

tugrul_27

Doçent
Reaksiyon puanı
116
Bu kadar aşağılamayın Androidi gençler kendinize gelin her iki sistem bir biri ile kıyaslanamaz ben 3 ay iPhone kullandım kullandığıma kullanacağıma pişman oldum iPhone özgür olamayan insanların telefonu bana göre Android ise özgür lük iPhone kendine kapatmış hiç birşey izin vermiyor her zaman kısıtlı az bi süre değil tam 3 ay kullandım jeilbreak olmasa inanın çoğu kişi iPhone kullanmaz ha Apple şu aralar bol bol beta güncelleme yolluyor yeni ios 9.3 te hala jeilbreak yok girin iPhone forumlarına bakın jeilbreak konularına panguydu taik di derken orta hala jeilbreak yok ama Android root her daim var bence Android artık eskisi gibi yazılımlar sıkıntılı değil daha stabil daha akıcı Stock yazılım artık eskisi gibi değil daha kullanışlı şahsi görüşüm her daim Android iyi forumlar bu yazdıklarım benim şahsi düşüncem kimse üzerine alınmasın elbetteki iPhone yere göğe sığdıramayanlar da olacaktır saygılar

Yktrnslv

Doçent
Reaksiyon puanı
141
Merhaba,

Note 5'den iphone 6s'e geçiş yaparsanız olacak olan değişiklikler;

• Daha güçlü bir donanıma sahip olup performansınız artacak.
  • Pil süreniz azalacak.
  • Kamera kaliteniz düşecek.
  • Kasa malzeme kaliteniz aynı premium'lukta devam edecek.
  • Ekran boyutunuz ve çözünürlüğünüz düşecek ama bu eksi birşey değil retina ekranlarda bu anlaşımıyor.
  • Ios sistemi ve güçlü donanımı sayesinde örneğin 2-3 yıl performans düşüşü olmadan kullanabileceğiniz note 5 yerine 4-5 yıl performans düşüşü yaşamıcağınız iphone 6s'e sahip olacaksınız.
  • Eğer geçmeyi düşündüğünüz 6s 16GB ise note 5'de sonra doğal olarak hafızanız düşücek, eğer 64'lük 6s'e geçicekseniz hafızanız artacak.
Özetle note 5'den 6s'e geçerseniz performansınız artar, stabiliteniz artar, uzun vadede performans düşüşü olmadan kullanım deneyiminiz artar. Geriye kalan beklentilerde düşüş yaşarsınız.

bunlara ek olarak

- Estetikten uzak odun tadinda bir arayuze sahip olacaksiniz

Graveworm

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,405
Bu kadar aşağılamayın Androidi gençler kendinize gelin her iki sistem bir biri ile kıyaslanamaz ben 3 ay iPhone kullandım kullandığıma kullanacağıma pişman oldum iPhone özgür olamayan insanların telefonu bana göre Android ise özgür lük iPhone kendine kapatmış hiç birşey izin vermiyor her zaman kısıtlı az bi süre değil tam 3 ay kullandım jeilbreak olmasa inanın çoğu kişi iPhone kullanmaz ha Apple şu aralar bol bol beta güncelleme yolluyor yeni ios 9.3 te hala jeilbreak yok girin iPhone forumlarına bakın jeilbreak konularına panguydu taik di derken orta hala jeilbreak yok ama Android root her daim var bence Android artık eskisi gibi yazılımlar sıkıntılı değil daha stabil daha akıcı Stock yazılım artık eskisi gibi değil daha kullanışlı şahsi görüşüm her daim Android iyi forumlar bu yazdıklarım benim şahsi düşüncem kimse üzerine alınmasın elbetteki iPhone yere göğe sığdıramayanlar da olacaktır saygılar

Iphone kadar stabil çalışan bir telefon daha yok şu piyasada olamaz da. Ama dediklerinin çoğu doğru. 8 sene kullanmış biri olarak ben de son zamanlarda gerçekten bıkmıştım. O yüzden Android deniyeceğim

Yeşil Okçu

Profesör
Reaksiyon puanı
1,809
6s'e geçersen kendi kendine" ben bu zamana kadar neden android le uğraşmışım diyeceksin" :) ama geniş ekrana devam etmek istersen 6s plus'ı tercih edebilirsin apple ürünleri kolay kolay değer kaybetmez ama samsunga bakacak olursan şuan galaxy s6 yı pazarda satıyolar :) s7 de indirime girdi 3/4 aya kalmaz note 7 yi bile görebilirsin
6s Plus Kesinlikle Tavsiye Etmiyorum. Sakın 6S Plus a bulaşma! 6S iyidir ama Plusuna sakın bulaşma . Sana bir Tavsiyem SE lere bak

tengribizmenemen

Profesör
Reaksiyon puanı
485
Note 5 Le bekle iPhone 7 al bence.Ama 6s baya uzun Ömürlüdür yine.Tabi benim önerim 7 Alman yönünde olacaktır.

Apocalypse_

Profesör
Reaksiyon puanı
1,283
Birde şöyle bir şey var. Iphone aldığım zaman ve düzgün kullandığın zaman sana minimum 5-6 sene gider. Ben ilk çıktığı zaman 3GS almıştım. 2 ay oldu bozulalı. Yani Haziran 2009'da aldığım telefon Haziran 2016 da bozuldu. Samsung nasıldır bilmem ilk ve tek akıllı telefonum şu ana kadar iphone ancak Samsung Note 5 ile ilgili de güzel şeyler duyuyorum. Bence biraz daha bekle IOS'a geçmeyi çok istiyorsan iphone 7'yi falan bekle derim. Ancak kendi fikrim Note 5 'i tutmandan yana

Eğer note 5 alırsan telefonun maksimum ömrü 2.5 sene

eğer sen öyle 5-6 sene kullanıyorsan :)
ıphone 7 bekle bende 7 bekliyorum 5 kullanıyorum

Graveworm

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,405
Eğer note 5 alırsan telefonun maksimum ömrü 2.5 sene

eğer sen öyle 5-6 sene kullanıyorsan :)
ıphone 7 bekle bende 7 bekliyorum 5 kullanıyorum

Iphone lar bu saatten sonra çok tuzlu kaçıyor bana. Bir de büyük ekran kullanmak istiyorum artık minimum 5" kullanmak istiyorum. Iphone Plus'ın da fiyatı malum ...

Yeşil Okçu

Profesör
Reaksiyon puanı
1,809
bari nedenini söyleseydin de geçerli mesaj olsun :)
Nedenini internetteki performans vs testlere bakarak öğrenebilirsiniz. Ayrıca kullanan çevrem var telefonun soğuduğunu görmedim ... Arkadaşım bir tek face snapchat falan takılır . SE lere bakmalı bu arkadaş . 6s den daha ucuz ve daha iyi bir performansa sahip :)

Solucan

Asistan
Cezalı
Reaksiyon puanı
35
6s Plus Kesinlikle Tavsiye Etmiyorum. Sakın 6S Plus a bulaşma! 6S iyidir ama Plusuna sakın bulaşma . Sana bir Tavsiyem SE lere bak
Neden tavsiye etmediğinizi sorabilir miyim ben 6s kullanıyorum ama plus olanını kullanan tanıdığım çok onlarda şikayetçi değiller

Solucan

Asistan
Cezalı
Reaksiyon puanı
35
Nedenini internetteki performans vs testlere bakarak öğrenebilirsiniz. Ayrıca kullanan çevrem var telefonun soğuduğunu görmedim ... Arkadaşım bir tek face snapchat falan takılır . SE lere bakmalı bu arkadaş . 6s den daha ucuz ve daha iyi bir performansa sahip :)
iphone SE 6S DEN DAHA PERFORMANSLI DEĞİL İKİSİ EŞİT HATTA SE DE 3D TOUCH YOK

tachyon

Doçent
Reaksiyon puanı
59
Android'i kötüleyen elemanlar Samsung'un zamanında rezil arayüz ve kötü malzeme ile çıkardığı telefonları kullanıp bütün Android'ler böyledir kafasındaki elemanlar. 2010 yılında aldığım HTC telefonum hala taş gibi sorunsuz bir şekilde ikinci hattımda çalışıyor. Keza 1.5 yıl Zenfone 5 kullandım tek bir sorun çıkarmadı. Telefon ihtiyacı olan yeğenime verdim. Şimdi Meizu Metal kullanıyorum malzeme kalitesi, hızı, kararlılığı ve ayda bir aldığı güncelleme ile eşsiz bir kullanıcı deneyimi sunuyor. Öte yandan forumlarda devamlı iPhone şikayetleri okuyorum. Benim anlamadığım böylesine olumsuz geri dönüşlere rağmen hala iPhone nasıl iyi olurken benim yıllarca sorunsuz kullandığım Android kötü olur anlamış değilim.