iPhone 6s Benchmark'te Görüntülendi!

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan shiftdelete.net
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

shiftdelete.net

SDN Okuru
iPhone 6s Benchmark'te Görüntülendi!

Apple'ın Eylül ayında tanıtacağı iPhone 6s modeli, Geekbench 3 testinde görüntülendi. Bu testte iPhone 6s işlemcisi ve RAM'i açıkça görünüyor. İşte detaylar!

iPhone 6'da RAM konusunda sıkıntı yaşıyor musunuz? iPhone 6'nın kullanılabilir RAM miktarını ölçüyor musunuz?

WinDPzero

Doçent
Reaksiyon puanı
5
O sonuçlar Photoshop'lanmış. Ya da cihazın prototipi. Bütün Apple'a yakın, genellikle doğru bilgi veren kaynakalar 2 GB dedi. Son olarak Apple, o 1 GB RAM ile 4 GB RAM'li telefonlardan üstün performans veriyor. Biraz Apple bilgisi ve İngilizcesi olan bu sözü anlar: "If it's not an iPhone, it's not an iPhone". Yani cihaz ile işletim sistemi aynı olduğu için en iyi performansı o cihazdan alırsın. (Söz Apple'dan). Tahminimce Microsoft'un Nokia'nın elinden telefonlarını almak ve HTC gibi diğer şirketlere destek kesmekte amacı buydu. Fakat halen piyasaya yerleşemedi.

conquistador

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Yıl 2015 ve hala ayfonun 1 GB ile üstün performans verdiğine inananlar var. Evrende zeki yaşam arayan uygarlıklar varsa Dünyayı niye es geçtiklerinin sırrı burada yatıyor işte :D Adam tefonda sadece whatsapp kullanıyor ona göre ölçüyor tabi. Ne kadar "gerçekten" ayfon kullanan tanıyorsam 8den sonra problemlerden yakınıyor oysa ki :)

WinDPzero

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Yıl 2015 ve hala ayfonun 1 GB ile üstün performans verdiğine inananlar var. Evrende zeki yaşam arayan uygarlıklar varsa Dünyayı niye es geçtiklerinin sırrı burada yatıyor işte :D Adam tefonda sadece whatsapp kullanıyor ona göre ölçüyor tabi. Ne kadar "gerçekten" ayfon kullanan tanıyorsam 8den sonra problemlerden yakınıyor oysa ki :)

512 MB RAM'li iPad Mini'mde çoğu ağır oyunu oynadım. Hiç kasma yok. iOS'in stabilitesi hiçbir yerde yok.

YiğitBey

Profesör
Reaksiyon puanı
22
Apple, yazılım ile donanımları birlikte çok iyi bir şekilde çalıştırabiliyor. Bu sayede, 1 GB RAM'e sahip iPhone'dan hiç kasma olmadan MORTAL COMBAT X, Asphalt 8, Modern Combat 5 vb. yüksek performans gerektiren oyunları oynayabilirsin. Ben 2-3 RAM'e sahip diğer cihazlardarda bu oyunları oynarken kasmalar görmüştüm.

tachyon

Doçent
Reaksiyon puanı
59
Apple enayimi ya? Ram'i 2 yapıp karını niye azaltsın. Nasıl olsa Fancıklar da para bol istediği fiyata satıyor nasıl olsa. Biraz bu işlerden anlayanlar zaten biliyor iPhone'un 80 yılların mantığı ile çalıştığını. Multitasking hak getire. Safari ucubesi bir iki sekmeden sonra geri dönüldüğünde tekrar yüklüyor aynı sayfaları gsm şebekesini de zengin ediyorlar. Sonrada diyorlar ki. Ayfon çok stabil. Ulan stabil olacak tabi seni atmış 3000 tl bayıldıktan sonra hapse. Dışarının nasıl olduğunu unutmuşsun. Bazıları da Jail break yapıyor hapisten kurtulmak için. Hem hapse girmek için 3000 tl bayılacaksın sonra da hapisten kurtulmak için bin takla atacaksın. :)

emrhyldrm

Doçent
Reaksiyon puanı
89
Kimine göre Android iyidir kimine göre iOS. Bunun tartışması bitmez. Kişi beğendiğini alır,kullanır. Ben Apple ürünlerini tereddüt etmeden alır kullanırım. Çünkü ürünleri genel anlamda sıkıntı çıkarmıyor ve müşteri memnuniyeti diğer firmalar ile kıyaslanamaz.

MR.Anonymous

Dekan
Reaksiyon puanı
498
Hayır sistem toplamıyoruz 4gb ram nedir. 1gb ram yetmiyor bizde keriz gibi alıyoruz. Belirli bir süre sonra kasmayan Android telefon sayısı bir elin parmaklarını geçmez.

Elusive

Dekan
Reaksiyon puanı
260
Sistem toplamıyoruz deyip iphone'a 3000 bayılmak da ayrı bir komedi.

Vikings

Dekan
Reaksiyon puanı
91
Ramciler gelmeden ben buradan gideyim diyecem de çoktan gelmişler. Hem bilmiyorlar hemde bilenlere çamur atıyorlar :mrgreen:

seyhmus21

Profesör
Reaksiyon puanı
255
İphone 6+ kullanıyorum açıkçası 1gb ram ile hiç bir sıkıntı çıkmıyor.Sadece oyundan çıktığın zaman hafif bir kasma oluyor o da normal birde ısınınca otomatik olarak parlaklığı kısıyor Tıpkı sony ısınınca kamerayı açmadığı gibi.Bunların dışında cihazda hiç bir sıkıntı yok.

Vikings

Dekan
Reaksiyon puanı
91
İphone 6+ kullanıyorum açıkçası 1gb ram ile hiç bir sıkıntı çıkmıyor.Sadece oyundan çıktığın zaman hafif bir kasma oluyor o da normal birde ısınınca otomatik olarak parlaklığı kısıyor Tıpkı sony ısınınca kamerayı açmadığı gibi.Bunların dışında cihazda hiç bir sıkıntı yok.

Oyundan çıkınca kasma durumu 5s'de şu anda yaşanmıyor defalarca denedim.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
1GB değil ki 989Mb ve işlemcide çöp hala 2 çekirdekli... çöp...

Elusive

Dekan
Reaksiyon puanı
260
Yeni çıkan Samsung note 5 ve s6 edge + fiyatlarından bilginiz var mı?
Haberim var ama benim dikkat çekmek istediğim nokta 4 gb rame sistem mi topluyoruz diyerek b.k atıp 3000 lira gibi bir sistem parasını iphone'a veren zihniyet idi. Komedi.
Hayır kullanmasak kanacaz bide, 4, 4s, 5c, 5s hepsini kullanmışlığımız var ama en iyisini fanboylar biliyor tabi biz bir şey bilmiyoruz.

emrhyldrm

Doçent
Reaksiyon puanı
89
Haberim var ama benim dikkat çekmek istediğim nokta 4 gb rame sistem mi topluyoruz diyerek b.k atıp 3000 lira gibi bir sistem parasını iphone'a veren zihniyet idi. Komedi.
Hayır kullanmasak kanacaz bide, 4, 4s, 5c, 5s hepsini kullanmışlığımız var ama en iyisini fanboylar biliyor tabi biz bir şey bilmiyoruz.

O konuda birşey diyemeyeceğim. Ben saygı duyarım. Sonuçta kişinin kendi tercihidir. Sen gider 3000 liraya Galaxy S6 alırsın ben gider iPhone 6 alırım. İkisinin de birbirine göre artıları vardır eksileri vardır.

SmokeXD

Dekan
Reaksiyon puanı
1,876
Yav başlayacam RAM'inize. Kullanmadan çamur atıyorsunuz yeter la i6s 2 Gb RAM ile gelecek. Sızdırılan fotolar prototip olan

MR.Anonymous

Dekan
Reaksiyon puanı
498

Fiyat ile ne alakası var. 3000₺ye telefon alıyorsan sistem toplamamış oluyorsun. Ramciler böyle yapacak birşey yok.

CorvoAttano

Profesör
Reaksiyon puanı
61
512 MB RAM'li iPad Mini'mde çoğu ağır oyunu oynadım. Hiç kasma yok. iOS'in stabilitesi hiçbir yerde yok.
İpad 2 kullanıyorum, artık kullanamıyorum..
Ana ekranda bile kasıyor ayarları 3 saniyede açıyor.. Oyunlarda düşük grafik ve kötü fps. Vb...
Biraz tarafsız olun.

CorvoAttano

Profesör
Reaksiyon puanı
61
Yeni çıkan Samsung note 5 ve s6 edge + fiyatlarından bilginiz var mı?
Evet mediamarkt da satışa sunuldu çoktan.
2699 note, 3099 edge plus.
691fd70dbc695d5ca94623d9b2c91f91.jpg

WinDPzero

Doçent
Reaksiyon puanı
5
İpad 2 kullanıyorum, artık kullanamıyorum..
Ana ekranda bile kasıyor ayarları 3 saniyede açıyor.. Oyunlarda düşük grafik ve kötü fps. Vb...
Biraz tarafsız olun.

Zaten tarafsızım. Gerçekler bunlar. Ayrıca yanlış bilmiyorsam iPad Mini, iPad 2'den daa iyi özelliklere sahip.

Edit: Beta mı kullanıyordunuz?

seyhmus21

Profesör
Reaksiyon puanı
255
Oyundan çıkınca kasma durumu 5s'de şu anda yaşanmıyor defalarca denedim.
Demek istediğim oyundan çıktıktan sonra tam diğer menüye gidişte hafif bi takılma oluyor 5s'te bilmem ama plus'ta var.Çok cihazın parlaklığını full'e getir bi 15dk oyun oyna plus'larda lg g3'ün yaptığı gibi parlaklığı %15 düşürüyor ısınınca.Birde bazen spotlight aramasında klavye çıkmıyor.Plus'ta yaşadığım sorunlar bunlar.Onun dışında batarya çok iyi dayanıyor.%20 şarja düşünce bile 20dk terminator gnysis oynayabiliyorsun.

YiğitBey

Profesör
Reaksiyon puanı
22
Tekrar söylüyorum:
Apple, yazılım ile donanımları birlikte çok iyi bir şekilde çalıştırabiliyor. Bu sayede, 1 GB RAM'e sahip iPhone'dan hiç kasma olmadan MORTAL COMBAT X, Asphalt 8, Modern Combat 5 vb. yüksek performans gerektiren oyunları oynayabilirsin. Ben 2-3 RAM'e sahip diğer cihazlardarda bu oyunları oynarken kasmalar görmüştüm.
Her ürünün bir alıcısı vardır. İsteyen alır istemeyen almaz. Şimdi dağılın.

Vikings

Dekan
Reaksiyon puanı
91
Demek istediğim oyundan çıktıktan sonra tam diğer menüye gidişte hafif bi takılma oluyor 5s'te bilmem ama plus'ta var.Çok cihazın parlaklığını full'e getir bi 15dk oyun oyna plus'larda lg g3'ün yaptığı gibi parlaklığı %15 düşürüyor ısınınca.Birde bazen spotlight aramasında klavye çıkmıyor.Plus'ta yaşadığım sorunlar bunlar.Onun dışında batarya çok iyi dayanıyor.%20 şarja düşünce bile 20dk terminator gnysis oynayabiliyorsun.

Bende o hafif kasma sorunu olmuyor oturdum işsiz gibi dakikalarca oyun oynayıp denedim :D sanırım 6+'nın çözünürlüğü fazla ya ondan olabilir işlemciyi daha fazla yorduğundan dolayı.

Elusive

Dekan
Reaksiyon puanı
260
Fiyat ile ne alakası var. 3000₺ye telefon alıyorsan sistem toplamamış oluyorsun. Ramciler böyle yapacak birşey yok.
Fiyat ile ne mi alakası var? Arkadaş androidi kötülemek için "sistem mi topluyoruz" diyorsunuz ama 3000 lira sistem parasını veriyorsunuz? Tezatlık yok mu burada? Ben de size soruyorum madem 3000 liraya "sistem mi topluyoruz" ? Daha ne dediğinizin farkında değilsiniz ki. Neyse isheepler böyle yapacak bir şey yok.

TheFame

Profesör
Reaksiyon puanı
2
İos native uygulama çalıştırırken , Android sanal makine ile çalıştırıyor
Androide gelen çoğu uygulamada native kodlanmadığı için performansı düşüyor
Esas sorun buradan kaynaklanıyor
Ayrıca ram olarak bende 2Gb LPDDR4 Ram kullanması gerektiğini düşünüyorum sekmeleri tekrar yüklemesi olayları bence pek hoş değil
Ama şu da varki Apple ın kullandığı işlemcilerin mimarisine , transistör sayısına daha doğru düzgün yaklaşan bile yok
Bu arada son zamanlarda forumda 3-4tane Apple fanboyu türedi onları ne zaman görsem samsung konularında trollük yapmakla meşguller onlara da tavsiyem biraz objektif olsunlar
Samsungu bende sevmem ama ar-ge konusunda ciddi yatırım yapıyor yani komple boş bi firmada değil abartmasınlar :dirol:

MR.Anonymous

Dekan
Reaksiyon puanı
498
Fiyat ile ne mi alakası var? Arkadaş androidi kötülemek için "sistem mi topluyoruz" diyorsunuz ama 3000 lira sistem parasını veriyorsunuz? Tezatlık yok mu burada? Ben de size soruyorum madem 3000 liraya "sistem mi topluyoruz" ? Daha ne dediğinizin farkında değilsiniz ki. Neyse isheepler böyle yapacak bir şey yok.

Sonuç olarak sistem toplamıyoruz bunu anlaman bu kadar mı zor. Sistem parası veririm vermem. Belki benim sistemim 5-6 bin tl.