iPhone 6 Şarj olayı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan yamuk31
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

yamuk31

Asistan
Reaksiyon puanı
0
iyi günler arkadaşlar...

iphone 6 cihazı elime geçti içindeki şarjı %20 ye gelene kadar kullandım ondan sonra açık halde şarja taktım şimdiden (23,30) itibaren yarın öğlene kadar şarjda tutucam.

Yanlış yaptığım veya yapılması gereken bir şey var mıdır buradaki gibi : http://shiftdelete.net/akilli-telefonunuzun-pil-omrunu-arttirin-34502?p=7

şimdiden teşekkürler...

CorvoAttano

Profesör
Reaksiyon puanı
61
iyi günler arkadaşlar...

iphone 6 cihazı elime geçti içindeki şarjı %20 ye gelene kadar kullandım ondan sonra açık halde şarja taktım şimdiden (23,30) itibaren yarın öğlene kadar şarjda tutucam.

Yanlış yaptığım veya yapılması gereken bir şey var mıdır buradaki gibi : http://shiftdelete.net/akilli-telefonunuzun-pil-omrunu-arttirin-34502?p=7

şimdiden teşekkürler...
Bu makale daha çok android cihazlara yönelik.
İster telefonun dolduktan sonra ister dolduktan 2. Gün sonra şarjdan al, hiçbir farkı yok. Artık akıllı telefonlar bu şekilde. Pil ömrümü uzatmak istiyorsan pil seviyen mümkün mertebe %15 en kötü %10 a düşmeden şarj etmelisin. Ayrıca şarjda iken telefon kullanma ve arama yapma. Şarjdan çıkar ondan sonra hallet işini.
En önemli şey ise her zaman ama her zaman orijinal şarj cihazı ile şarj et.
Bunları uygulamadan durumunda bataryan daha uzun ömürlü olacaktır.

yamuk31

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Bu makale daha çok android cihazlara yönelik.
İster telefonun dolduktan sonra ister dolduktan 2. Gün sonra şarjdan al, hiçbir farkı yok. Artık akıllı telefonlar bu şekilde. Pil ömrümü uzatmak istiyorsan pil seviyen mümkün mertebe %15 en kötü %10 a düşmeden şarj etmelisin. Ayrıca şarjda iken telefon kullanma ve arama yapma. Şarjdan çıkar ondan sonra hallet işini.
En önemli şey ise her zaman ama her zaman orijinal şarj cihazı ile şarj et.
Bunları uygulamadan durumunda bataryan daha uzun ömürlü olacaktır.

eyvallah hocam ben genede içim rahat etsin diye yarın öğlene kadar tutarım sonra sizin dediğiniz şarj seviyelerinde şarja takmaya çalışırım..

Makaledeki olay bana da androıd gibi gelmişti ama sonuçta yukarıda 'akıllı telefon' yazıyor o yüzden biraz düşündürdü.

Hocam birde bu powerbankler telefona zarar verir mi ?

CorvoAttano

Profesör
Reaksiyon puanı
61
eyvallah hocam ben genede içim rahat etsin diye yarın öğlene kadar tutarım sonra sizin dediğiniz şarj seviyelerinde şarja takmaya çalışırım..

Makaledeki olay bana da androıd gibi gelmişti ama sonuçta yukarıda 'akıllı telefon' yazıyor o yüzden biraz düşündürdü.

Hocam birde bu powerbankler telefona zarar verir mi ?
İlgili makalede senin işine yarayacak olan bilgiler pil ömrü için ekran parlaklığı hakkında ipuçları ve bağlantıların kullanımı olur.
Powerbank satın alacaksan bilindik bir marka al ve cihazına uyumlu olup olmadığını kontrol et. Kutu ambalajında ifade edilir genelde. Dilersen satıcıya da sorabilirsin. Asla ne idüğü belirsiz çakma markalar kullanma onlar çok dengesiz oluyor.
Orijinal powerbank kullanman durumunda hiçbir zararı olmayacaktır.