iPhone 6 Plus Yerine Ne Alınabilir?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan shiftdelete.net
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

shiftdelete.net

SDN Okuru
iPhone 6 Plus Yerine Ne Alınabilir?

Apple'ın son zammından sonra 3.099 TL olan iPhone 6 Plus 16 GB yerine alabileceğiniz teknolojik cihazları sizler için sıraladık. Bakalım iPhone 6 Plus yerine ne alınabiliyor.

iPhone 6 Plus almak mantıklı mı?

Lazzz

Rektör
Reaksiyon puanı
3,278
Gerçekten bu zam abartılı ve tamamen gereksiz. Zaten zam yapılmıştı 2499 du ancak bazı yerler eski fiyatına satıyordu suan hala eski fiyatına satan yerler var. 3000 tl neredeyse eski Nesil sayılabilecek bir telefona vermek gereksiz zaten kaç ay kaldı yemi versiyonun çıkmasına...

Elusive

Dekan
Reaksiyon puanı
260
3100 ne la? Hayvan gibi pc toplanir o fiyata arkadas cilginlik bu. Hala alan vardir bide bunu ona yaniyorum ben.

seyhmus21

Profesör
Reaksiyon puanı
255
Bir tane 160 ekran ultra hd tv alınabilir.Ya da iki tane ps 4 ya da iki tane lg g2+android one 4g

cemcapar

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
iPhone 6 veya 6 Plus yerine şuan sadece 7, 7S, 7 Plus hangi isimle çıkacaksa, çıkması beklenip daha sonrada 6 veya 6 Plus alınmalı.

Sanırım artık Apple Türkiye'deki pastanın lezzetini aldı. 10.000 lirada yapsalar (ki Apple Watch bu rakamın çok üstünde olmasına rağmen yine Türkiye'de ekmek peynir gibi satıcak) bir şekilde cihazların satıldığını görmüş olucak ki sürekli fiyat artışına gidiyor.

Yeni nesil iPhone çıktıktan sonra 6 ve 6 Plus'ın normal fiyatlarına geri çekileceği ve yeni çıkacak olan iPhone modelininde şimdiki fiyattan satılacağı kanısındayım.

O yüzden en mantıklısı iPhone'dan vaz geçmemek ve beklemek.

broodofqueen

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Mantık dışı.. Nedenmi.. Normalde bu ürünlerin fiyatlandırması eski dönemlerde şu şekilde idi;

Örneğin 16 GB 6 Plus ABD fiyatı 749 USD ise Avrupa fiyatı 749 Euro oluyor. Bunun üstüne KDV ekleyip TR'de pazara sürüyorlardı. Kaba bir hesapla Euro/TL paritesini 3 TL kabul edersek bile satılması gereken baz fiyat 2650 TL'dir. Yani Apple Türkiye bize 449 TL kazık atıyor. Bakın Euro düştüğü halde pariteyi 3 TL aldığım halde durum bu. Ederinin 450 TL üzerinde fiyat ile satılıyor. Eğer dünkü TCMB kurundan yani 2,8888 den hesaplarsak hırsızlık 545 TL'yi buluyor. Ama Samsung hırlımı? Tabiiki hayır. 780 USD'a satılan S6 Edge 32 GB aynı hesaplama ile 2650 TL olması gerekirken oda fazladan 350 TL tırtıklıyor. Yeni vergi ile üzerlerine 10% daha koyun, yinede soyuluyoruz. Ben bekleme taraftarıyım. Vestel bile alabilirim veya Çin markalarından birisini. Bu bildiğin hırsızlıktır.

Dipnot: Bir Apple fanıyım

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Düzeltme, vergi farkı 16% civarında ortalama.. Yani 2650 TL oluyor 3074 TL.. Sitemlerimin çoğunu yerli üretime desteği vatandaşa vergi olarak yansıtan kafalara yöndeririyorum. Allah'ınızdan bulun.