Iphone 6 kullanıcısıyım ios 9 yüklü 10.3 e geçmelimiyim

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan HalilTr
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

HalilTr

Öğrenci
Reaksiyon puanı
19
Iphone 6 kullanıcısıyım ios 9 yüklü 10.3 e geçmelimiyim ? Hızlanmış diye duydum ve geçmeliysem itunestenmi direk telefonmdanmı güncellemeliyim

SONG JOONG KI

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,025
9dan bin kat daha hızlı. 9 fiyaskoydu. Pil ömrü de bayağı iyi gidiyor.

sdelta

Profesör
Reaksiyon puanı
145
10.3 daha çıkmadı, beta'da. 10.3 çıkınca geçiş yapabilirsin. Elindeki cihaz iyi bir cihaz, herhangi bir iOS sürümüyle sorun yapmaz.

...Görkem...

Profesör
Reaksiyon puanı
779
Iphone 6 kullanıcısıyım ios 9 yüklü 10.3 e geçmelimiyim ? Hızlanmış diye duydum ve geçmeliysem itunestenmi direk telefonmdanmı güncellemeliyim

Merhaba,

Guncelleme konusunda ios 10, ios 9 serisine gore daha fazla ozelligin eklendigi, kullaniciya daha fazla seyin sunuldugu bir versiyon. Fakat ios 9.3.1 surumunu baz alarak soyluyorum ki ben bu surumu kullaniyor olsam kesinlikle ios 10'a gecmezdim. Uzun vadede performans dususunuz daha hizli olur. İphone 6'niz daha gec yavaslamasini istemiyorsaniz tavsiyem ios 9.3.1'de kalmaniz.yonundedir. Yok zaten.iphone 6'yi 1 sene daha kullanir seneye gelecek olan yeni iphone'u alacaksaniz o zaman gecin. Keza ios10'a gecen bircok kullanici ios 9'a donmeye calisiyor. Genede karar sizin. Uzun vadede kullanim icin ios 10 ve ustune gecmenizi tavsiye etmem.

HalilTr

Öğrenci
Reaksiyon puanı
19
Merhaba,

Guncelleme konusunda ios 10, ios 9 serisine gore daha fazla ozelligin eklendigi, kullaniciya daha fazla seyin sunuldugu bir versiyon. Fakat ios 9.3.1 surumunu baz alarak soyluyorum ki ben bu surumu kullaniyor olsam kesinlikle ios 10'a gecmezdim. Uzun vadede performans dususunuz daha hizli olur. İphone 6'niz daha gec yavaslamasini istemiyorsaniz tavsiyem ios 9.3.1'de kalmaniz.yonundedir. Yok zaten.iphone 6'yi 1 sene daha kullanir seneye gelecek olan yeni iphone'u alacaksaniz o zaman gecin. Keza ios10'a gecen bircok kullanici ios 9'a donmeye calisiyor. Genede karar sizin. Uzun vadede kullanim icin ios 10 ve ustune gecmenizi tavsiye etmem.
9.3.2 versiyonunda kalıyorum o zaman daimi olarak

Ahmethz

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
398
Bir süre daha seni iOS 9 idare eder ama geliştiricilerin çoğu uygulamalarını iOS 10 a adapte ettiğinde mecbur kalacaksın geçmek icin

TunaDrsn

Öğrenci
Reaksiyon puanı
8
Bende ı phone 6 kullanıyorum. Yeni aldığımdan dolayı ios 10.2 den güncelleme yapmıştım ios 8 den .. En hızlı ios sürümüne geçmek istiyorum . Bahsedilen en hızlı sürüme geçilirmi? Nasıl geçilir kısaca resimli yada yazılı anlatım lazım.. 9.3 daha hızlıysa 10.3 betanın resmi çıkacak sürümüne göre eski sürüme dönüş yapmak istiyorum.

Bilgisayra bağlayip itunes üzerinden kolayca nasıl geçerim ? 9.3 ios os

...Görkem...

Profesör
Reaksiyon puanı
779
9.3.2 versiyonunda kalıyorum o zaman daimi olarak

Benim tavsiyem bu yonde. Ben bunu iphone 6s icin bile tavsiye ediyorum. Yani bugun bir iphone 6s kullanicisi kesinlikle ios 9 serisinin en son versiyonunda kalmali. Uzun surede daha iyi stabilite ve performans sonucu alir. Bugun iphone 5s kullanicilarinda bazi stabilite ve performans dususleri olmasinin temelinde ios 10 yatiyor. Bizzat gozumuzle gordugumuz su oldu. Ios 9 veya kutudan ciktigi surumuyle tikir tikir saat gibi calisan ip5s modeli kullanicilsri ios10'da performans dususune maruz kaldi.

Tabi omur boyu guncellemeden kullanmaya imkan yok cunku uygulama gelistiricileri belirli bir noktadan sonra siniri cekip ornegin ios 10 ve ustu surumlerle uyumludur diyecek. Ama bu genelde cok uzun vadede olan birsey ve o zamana kadar coktan degistirirsiniz cihazinizi.

O nedenle ios 9'da kalmaya devam edin...

HalilTr

Öğrenci
Reaksiyon puanı
19
Tamam o zaman ios 9 da kalıyorum çok teşekkürler

nebula22

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Görkem bey hatalı bilgiler ve telefonumu uzun kullanayım ticari kafası ile insanları yanlış yönlendiriyor. Ne cihaz kullanırsanız kullanın bilgisayar, tablet, telefon, akıllı saat, vr gözlük. Bütün teknolojik cihazlarınızı en güncel sürümde kullanmaya özen gösterin. Çünkü güncel yazılım demek herzaman performans demek değildir, güvenlik, sistem açıkları, hatalar, ve donanım uyumluluğunun sağlanması demektir. Dolayısıyla 0.0012 saniye performans düşüşü yaşıyacağım diye güncel sürümü kullanmaktan vazgeçmeyin. Ha bu söylediğim performans düşüşü her versiyon ve sürümde olacak diyede birşey yok ben görebileceğiniz maksimum performans düşüşünü belirtmek istedim burda, belki hiç performans düşüşü yaşamayacaksınız, belki daha kararlı ve stabil bir sistem deneyimi tadacaksınız. Diyeceğim o ki güncel yazılımı kullanmak herzaman için faydalıdır.

BJKolik

Dekan
Reaksiyon puanı
6,756
Görkem bey hatalı bilgiler ve telefonumu uzun kullanayım ticari kafası ile insanları yanlış yönlendiriyor. Ne cihaz kullanırsanız kullanın bilgisayar, tablet, telefon, akıllı saat, vr gözlük. Bütün teknolojik cihazlarınızı en güncel sürümde kullanmaya özen gösterin. Çünkü güncel yazılım demek herzaman performans demek değildir, güvenlik, sistem açıkları, hatalar, ve donanım uyumluluğunun sağlanması demektir. Dolayısıyla 0.0012 saniye performans düşüşü yaşıyacağım diye güncel sürümü kullanmaktan vazgeçmeyin. Ha bu söylediğim performans düşüşü her versiyon ve sürümde olacak diyede birşey yok ben görebileceğiniz maksimum performans düşüşünü belirtmek istedim burda, belki hiç performans düşüşü yaşamayacaksınız, belki daha kararlı ve stabil bir sistem deneyimi tadacaksınız. Diyeceğim o ki güncel yazılımı kullanmak herzaman için faydalıdır.
Bu yoruma katılıyorum. Her zaman sistemin ön gördüğü güncel sürümü kullanmak en iyisidir. Hatta beta sürümü kullanmak uygun değildir. Telefonda sıkıntı çıkarır.

...Görkem...

Profesör
Reaksiyon puanı
779

Sahsi dusuncem ve kanaatimdir. Bahsettiginiz soylemlerde sizin sahsi dusunce ve kanaatinizdir. Yanlis veya dogru olmasi takdiri burdada kimsenin seviyesi degildir. Dusuncenizi belirtin kafi. Tavsiyeyi isteyen kullanici kendine hangisi mantikli gelirse o yone dogru hareket edecektir.

Soylemlerinizde benim ifadelerimin ticari ve uzun vadeli kullanim amaci oldugumi ifade etmissiniz fakat daha kurdugunuz cumlede kendiniz tezat ifsde kullaniyorsaniz.

Ticari amac'da alinan urunun bir an once eskitilip,performansu dusurulup yeni urun almaya tesvik edilir. Boylece kullanicilara daha fazla mal satilip kar edilir.

Uzun sureli kullanimda performans dususunun minimun seviyede tutulmasi amaci ile cihazin daha uzun sure kullanimi hedeflenir. Boylece daha uzun surede yeni mal ihtiyacina daha az gerek duyulur ve firmalari daha az zengin edersiniz.

Burdaki bahsettigimiz almakta zorlugu ceken veya sık sık cihaz almak istemeyen kullanicilars yoneliktir. Para icinde yuzen,her sene model degistiren kullanicilarin bu tarz tasarruf yontemlerine gitmeye gerek yoktur.

Ayrica "yazilimsal aciklarin kapatilmasi icin guncelleme yapilmalidir" naralarina cok kapilmamanizi tavsiye ederim. Bir yazilimci olarak hicbir yazilim %100 guvenli degildir ve hicbir zaman hicbir acigi yoktur denemiyeceginiz sizlere bu isin icinde olarak belirtmek isterim.

Ifadelerde cihazi 4 sene gibi uzun bir sure kullanmak istiyorsaniz diye basladigimiz size de hatirlatir uzun vade icin performans dususunun minimum seviyede tutulma yontemlerinin daha avantajli oldugu dusuncesinin dogru oldugu kanaatindeyim. Ios 9.3.. versiyonu ios 10 serisinden suan icin daha stabil. Ileride ios 10 daha kararli hale gelene kadar ios 9 suab daha iyi. Uzun vade icinde defult yazilim daha iyidir.

Eren Kose

Öğrenci
Reaksiyon puanı
15
Sanırım sende şuplanlı eskitme haberlerini gördün bu yüzden geçmekde kararsız kaldın henüz daha 4s i yeni 9.3.5 ile çürüttüler sırada 5 sonra 5s sonra 6 var buda 2,3 seneden fazla sürer telefonun iPhone 6 ben olsam güncellerdim bence sende gönül rahatlığıya güncelleyebilirsin

Honeyrock

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
Sürekli kullandığınız cihazınıza beta sürümü indirmeyin derim. Uygulama geliştirmiyor iseniz kobay olarak kullandırıyorsunuz kendinizi sadece. Şarj, stabilite, bağlantı performanslarında problemler var şu an 10.3 de. Bekleyip master sürüm çıkınca yükleyin

TunaDrsn

Öğrenci
Reaksiyon puanı
8
Şuana kadar ios hatalarla dolu, 10.3 teyim ama yinede jailbreak çıkacak, iosta hiçbir sistemin güvenli olmadığı gibi güvenli değil. Hatalarla dolu, bir güncellemede biri gider diğeri kalır.

Mesela 10.2 biraz stabil pilde iyiydi.
ios 9.3.4 teysen kal derim.
Zaten iosun neredeyse tüm sürümleri kırılıp kamuoyuyla paylaşılmıyor. Şuana kadar kaç telefon varsa zaten sistemleri kolayca kırılıp açılıyor, ister parmaz izi ister kilit olsun. Sorun bizim bu konuda pek bilgimizin olmaması.

Bana göre wp, biraz daha güvenli o zmnda telefon kullanılmıyor. Mesela ilk başta ana uygulamalar menüsüne gidin. sola kaydırın,ekranda hızlı paneli açın(ekran bulanıklaşarak) ve ss deki gibi işaretli bir yere basılı tutup home tusuna basın ana ekranda hala klawye kalacak ve bildirim panelini çekmeye çalışında ios hızlıca yeniden başlatır ve ram temizlenir. mesela ios 10.3 te çalıştı. bu sadece ufak hata ve kimbilir başka hatalarda var, ve iosun tüm sürümlerinde hala açıklar var bulunmadı, bazı kritik açıkları paylaşmayanlar kendi çıkarına kullananlarda var tabiki.

Ekli dosyalar

• Image.jpg
    Image.jpg
    202.3 KB · Görüntüleme: 537