İphone 6 128gb mı Samsung s6 mı

Commodor

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Arkadaşlar android ve ios dünyasını fazlasıyla takip ediyorum.eksilerini fazlalarını ikisininde biliyorum.

Aradığım tam olarak stabil çalışan.ve UZUN ÖMÜRLÜLÜK.Samsung ace 2 telefonum var aldıgım günden beri bıktırdı beni.birazda bende samsung önyargısı oluşturdu :) ve şunu söylemeliyimki bi Linux kullanıcısıyım.Bu rahat esnek dünyayı nedense androidde bulamadım.Sizinde fikirlerinizi almak isterim.öğrenciyim yani aldıgım telefonun beni 3,4 yıl veya daha fazla götürmesini istiyorum. devamlı telefon alamam.Kararım İphone 6 128 gb yönünde ama bir yanımda özgür yazılımdan vazgeçemiyor.Fikirlerinizi söylerseniz sevinirim :)

Bu arada İphone 6s veya 7 hakkında bi çok söylenti var fiyatları düşermi iphone alacaksam beklemelimiyim.yani o kadar para bayılıp eylülde telefonun fiyatının 300,400 tl inmesi beni üzer.Teşekkürler

bud

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,710
Hız stabillik istiyorsan iphone al samsungta iyidir ama stabil olarak iphone en iyisi. yok dersen ben telefonu kurcalayacam heryerine girecem çok stabil olmasada olur diye tabi android samsungu öneririm :) çok kurcalayan birisi değilseniz iphone yi alın. Fiyat olarak'ta dolar bu gün gene yükseldi ama ilerisinde ne olacağını bilemem :)

Kestane

Profesör
Reaksiyon puanı
6
300 400 düşse time iyi*:D *stabilite konusunda malum zaten. Ama ben senin yerinde olsam 128 GB yerine 64 GB + şarjlı kılıf alırdım. 128 GB çok lazımsa birşey diyemem tabi.

Commodor

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
@Kestane daha fazla düşeneceğini düşünüyormusunuz beklemelimiyim ? @Mustafa.Demiral .aramak istediğimde bazen arayamıyorum.şarjım aldıgım günle alakası olmayan bi hızla bitiyor.ve kurcalama olarak zaten bilgisayarımdan kaynak kodlara bakarak fazlasıyla yapıyorum. :) Fikirleriniz için teşekkürler

clients

Profesör
Reaksiyon puanı
36
Kurcalamak istoyorsan jb cıktıgında iphonu kurcalamak daha keyiflidir

AgirbasKuzeyy

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Soru yanlış oldu iphone 7'yi mi beklemeliyim yoksa Galaxy S6 Edge mi almalıyım. Benim düşüncem kesinlikle iPhone 7'yi bekle. iPhone 7'de kullanılacak olan muhtemel a9 çipsetini, 'neredeyse kesinleşti' samsung 14 Nm fabrikasyon sürecinde üretecek ve artık gerçekten yeterli olmayan ram'in 2 gb'a yükseltilmesi gibi bir çok yeni etken var beklemek için. ama şimdiyi değerlendirirsek Para konusunda 3000 tL'yi gözden çıkardığını varsayarak konuşuyorum. Tasarım ve malzeme kalitesi konusunda iPhone 6 ve S6 Edge'ye bir bakalım, iPhone 6'da tamamen metal bi tasarım var, S6'larda ise sadece çerçeveler metal ve ismini unuttum onun bir kodlandırması var S6'daki metal iPhone 6'ya göre %50 daha güçlü. S6'larda arka ve önde GG4 cam var en iyisi diyebiliriz çekinmeden. S6 Edge'nin asıl olayıda çerçevesiz bir telefon deneyimi sunmak. bu yüzden Note Edge'e nazaran daha az foksiyonlu. Galaxy S6, Galaxy S6 Edge’ye göre biraz daha ince ama biraz daha ağır. Galaxy S6 138 gram iken Galaxy S6 Edge 132 gram. Galaxy S6’nın kalınlığı 6.8 mm iken Galaxy S6 Edge’in kalınlığı 7 mm. Aslında çok da büyük bir fark yok. düşüşlerde arka kısmın daha az zarar görmesi iPhone 6'da olası ama ön taraf için işin rengi değişir özelliklede iPhone'nın ön camının kenarlarada doğru ovalleşmesi camın metalin üstünde yer alması kırılmasını çok kolay hala getiriyor. S6'lar hem en sağlam cam malzeme kullanıyor hemde iPhone'nun tam tersine kenardaki çerçeveler çıkıntılı camdan 1mm falan yani ilk çerçeve çarpıyor. Edge'nin dez avantajı malum kenarların eğimi. benim tercihim tasarım ve sağlamlıkta S6 ve S6 Edge olur.
Kamera konusuna değinicek olursak PhoneArena dünyanın bir numaralarından biri sayılır bu site bu alanda. anket düzenledi önce 4 telefonla çekilen fotoları paylaştı ama hangi foto'nun hangi telefonla çekildiğini yazmadı oylamaya açtı daha sonra sonucu paylaştı 1. S6 Edge 19 bin küsür puan gerisi Note 4 4 bin civarı yine iPhone 6 4 bin civarı oy aldı. Ön kamera konusunda yine 1.9 f ile HDR çekim desteği ile 5 mp ile S6'lar önde. Arka kamerada iki telefonda optik imaj sabitleyici mevcut S6'lar daha başarılı, hareketli nesneye odaklanma ve takip etme özelliği tek S6'larda var ve gerçek zamanlı HDR özellği getirildi, iPhone 6'da HDR mevcut. Şarj konusunda S6 ve S6 Edge gerçekten konuşmaya gerek yok bu konuda Apple kınıyorum. Kablosuz şarj ve iPhone 6'ya göre 2 kat daha hızlı şarj, pil ömrü olarak daha iyisini sunması 10 dakikalık şarjda 4 saat kullanım sunması S6 ve S6 Edge harikalar.
iOS mu Android mi sorusuna ben bi şartla iOS derim. şuan türkçe siri ile birlikte apple tüm servislerine türkiye desteği getirdi tüm! Microsoft bile bazı servislerinde türkiye desteği yok. Android çok aciz bu konuda ne S Voice ve Google Now'da türkçe desteği yok. Google Playda kitap ve yeni gelen gazetelik'ten başka bir şey yok ne müzik ne film hiç biri yok. arayüz konusunda kesinlikle daha doğal açık güzel renklerin kullanıldığı bir iOS var her ne kadar Yeni TouchWiz yakın olasada yinede bir iOS 8 değil. ama en büyük sorunu iOS'un bence ram miktarınında az oluşuyla çoklu uygulama desteği yani banka uygulamasındasın Mesaj olarak bi code geldi ve onu kopyalayıp yapıştırıcaksın mesaja giriyorsun kopyalıyorsun ve tekrar geri döndüğünde banka uygulaması baştan açılıyor. arkadaki uygulamaları öldürüyor iOS bunu yaparsan tabi stabil kalır telefon. ve çoklu pencere olayı bu konuda note 4 multiscreen yazın youtube bir bakın gerçekten harika bi kullanım sunuyo aynısı S6 ve S6 Edge'ye geldi. hız konusunda iOS bi tık daha iyi yazdığım sebeblerden dolayı ve saf andorid değilde daha kalabalık bir şekilde TouchWiz kullanması samsung'un. ama eskide kaldı yani ön yarıgılarınızı atın artık çok daha hızlı stabil bi samsung telefonu var karşınızda. Samsung donanıma tamamen abanmış durumda 14 Nm'lik exynos 7420 daha özgür bir platform olan android mi yoksa iOS mu bilmiyorum zor. S5 ve note 4'deki felaketten sonra S6'ların parmak izi iPhonelar gibi stabil artık tek dokunuşta sürüklemeden hallediyorsun iPhone'lardaki gibi. Apple Pay ve Samsung Pay ödeme sistemleri var. Çift flaş iPhone 6'da mevcut S6'tılar tek flaş ve yanında stres ve kalp ritmi ölçer var. hoparlörler ses çıkışında iPhone daha temiz tizleri engellenyen bi ses çıkarıyor S6'lar daha yüksek ses çıkarıyor ama iPhone kadar temiz değil. 64-bit 8 Çekirdekli 14 Nm'lik exynos 7420 işlemci var. 14 Nm dünyada tek ve samsung kendisi üretiyor 20 Nm'ye göre %20 daha performanslı ve %30 daha az enerji tüketiyor. 3GB LPDDR4 Ram dünyada tek yine aynı şekilde tek %20 daha hızlı yazan UFS 2.0 teknolojini barındırıyor. iPhone yazmıyorum bile bu donanımın yanından bile geçemez ama donanım demekde herşey değildir iPhone bize bunu gösterdi tabi donanım herşey demek değildir diyip bi çırpıda hiç sayamayız böylesine güçlü bir donanımı. daha bir çok özellik var yazılıcak özelliklede S6'lar tarafında.

Biraz uzun oldu sonuç olarak bi teknoloji ve özellikle akıllı telefon tutkunu olarak sana iPhone 7'yi beklemeni çıktığında iPhone 7 almanı öneririm. şuan bir karar vericek olursan tercihin S6'lardan yana olsun.
Bende 2 Haftaya kalmaz 32 GB SGS6 Edge Gold alacağım. çünkü daha fazla bekleyemicem..

İyi Forumlar.

Commodor

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
yorumlarınız için teşekkürler [MENTION=448635]AgirbasKuzeyy[/MENTION] öncelikle çok açıklayıcı yazmışsın sağol.zaman konusunda benimde sıkıntım var.çok özellik tutkunu birisi değilimdir ve bu zamana kadar öğrendiğim şeylerde donanım ve yazılım birlikte bu ideolojideki firma apple.tek çekirdek üzerinde en hızlı şuan appleda.ve uygulamaların birçoğu tek çekirdek üzerinde çalışıyor olması.İphone7 sizce ne kadar sürede gelir ha bide dediğim gibi 128 gb iphone 6 alsam iphone 7 çıktığında 2800 verdiğim telefon ne kadar düşer.yani 100,200 tl lik düşeşe bişey diyemem ama fazlası olursa beklemenin sağlıklı olacağını düşünürüm.

AgirbasKuzeyy

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
yorumlarınız için teşekkürler @AgirbasKuzeyy öncelikle çok açıklayıcı yazmışsın sağol.zaman konusunda benimde sıkıntım var.çok özellik tutkunu birisi değilimdir ve bu zamana kadar öğrendiğim şeylerde donanım ve yazılım birlikte bu ideolojideki firma apple.tek çekirdek üzerinde en hızlı şuan appleda.ve uygulamaların birçoğu tek çekirdek üzerinde çalışıyor olması.İphone7 sizce ne kadar sürede gelir ha bide dediğim gibi 128 gb iphone 6 alsam iphone 7 çıktığında 2800 verdiğim telefon ne kadar düşer.yani 100,200 tl lik düşeşe bişey diyemem ama fazlası olursa beklemenin sağlıklı olacağını düşünürüm.

Ben teşekkür ederim. Aynen dediğiniz gibi tek çekirdekte 200 puan ortalama fark atıyor iPhone 6, S6'lara. Samsung'un özelleştirlmiş bir mimarisi yok. yeni çıkan haberleri belki görmüşsünüzdür seneye özelleştirilmiş mimari ile gelecek samsung ve 2200 gibi mütiş bir rakam alıyor benchmarks'ta. Apple farkıda burada ortaya çıkıyor gerçekten yazılım konusunda tartışmasız en iyiler. Çıkış tarihi pek oynamaz yine 2015 Eylül ayında piyasada olur. yani 6 ay sonra. Fiyat ikinci el konusnda Şöyle bi örnek vereyim 2013 Kasım ayında çıkan Apple iPhone 5s 16gb şuan 2049 TL. 2014 Nisan ayında çıkan Samsung Galaxy s5 16gb şuan 1799 TL. İkinci el s5 1200 TL, iPhone 5s 1600. Yani şimdi bir iPhone alsanız sonra satıp 7'yi alsanız 200 TL falan zarar edersiniz. genel rakamlardan bahsediyorum. Sıkıntı olmaz yani bu konuda Apple Htc paranı cebinde saklıyo.

Vikings

Dekan
Reaksiyon puanı
91
Samsung'a para verme şu anda. Mustafa demiş ki kurcalamak istiyorsan android al fakat android ve ios'u kurcalamış biri olarak söylüyorum android kurcalaması başına beladan başka bişi getirmez.

https://www.youtube.com/results?search_query=ios+cydia+tweaks

Buda iosu kurcalarsak neler yapabilir örnek, istediğin videoyu izleyebilirsin bin bir çeşit özellik tema vs var.

stompdowncan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
O kadar para vermeye değmez bence S6. Ben olsam Note4 alırdım. Sonuçta S6'dan fazlasını sunmuyor sana. Kamera desen, ekran desen, işlemci desen, ram desen, tasarım desen Note4 kral gibi. iPhone almayı düşünyorsan düşünmeden al. iOS'ta onun karşılığı yok zaten.

bud

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,710
Samsung'a para verme şu anda. Mustafa demiş ki kurcalamak istiyorsan android al fakat android ve ios'u kurcalamış biri olarak söylüyorum android kurcalaması başına beladan başka bişi getirmez.

https://www.youtube.com/results?search_query=ios+cydia+tweaks

Buda iosu kurcalarsak neler yapabilir örnek, istediğin videoyu izleyebilirsin bin bir çeşit özellik tema vs var.

Android bildiğimiz üzere açık kaynak olduğu için kurcalamanın sınırı yok tabi dediğin gibi başına her şey gelebilir :)

le_vlo

Asistan
Reaksiyon puanı
0
İphone 6 128gb bence gereksiz 64 gb yeter o fiyat farkını vermeye değer mi bilmiyorum. İki telefonuda kurcala yorumlarını oku öyle karar ver.
@Vikings nasıl bir bela biraz açabilir misiniz?

Commodor

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
herkese teşekkürler .iphone 6 128 gb ile 64 gb arasında pek bi fiyat farkı yok.aslında benim için telefon büyüklüğüde önemli.merak ettiğim nokta telefonun 7 çıktıktan sonraki düşüşü olacak.eylülü bekleyemem ama tabi dediğim gibi 300,400 tl lik bi düşüş yaşanacaksa telefonda beklemek zorunda kalabilirim.

kadirirdem

Dekan
Reaksiyon puanı
708
Arkadaşlar android ve ios dünyasını fazlasıyla takip ediyorum.eksilerini fazlalarını ikisininde biliyorum.

Aradığım tam olarak stabil çalışan.ve UZUN ÖMÜRLÜLÜK.Samsung ace 2 telefonum var aldıgım günden beri bıktırdı beni.birazda bende samsung önyargısı oluşturdu :) ve şunu söylemeliyimki bi Linux kullanıcısıyım.Bu rahat esnek dünyayı nedense androidde bulamadım.Sizinde fikirlerinizi almak isterim.öğrenciyim yani aldıgım telefonun beni 3,4 yıl veya daha fazla götürmesini istiyorum. devamlı telefon alamam.Kararım İphone 6 128 gb yönünde ama bir yanımda özgür yazılımdan vazgeçemiyor.Fikirlerinizi söylerseniz sevinirim :)

Bu arada İphone 6s veya 7 hakkında bi çok söylenti var fiyatları düşermi iphone alacaksam beklemelimiyim.yani o kadar para bayılıp eylülde telefonun fiyatının 300,400 tl inmesi beni üzer.Teşekkürler
bak kardeş ben s4 kullanısıyım baştan söleyim.. :) şimdi ihone 6 alırsan rahat 4 yıl götürür (hala iphone 4 kullanan arkadaşım var )samsunga gelince s6 çok iyi saglam eski touchwiz hantallıgı yok süper çalışıyor ama sana kalmış ha eger iphone 6 alcaksan bence 7 yide bi gör derim hem o zamana kadar fiyatlar düşer....samsung rahat 2 yıl götürür sonrası muallak sonrasında cyonagen mod kurar devam edersin ama 128 gb çoık gibi 64 gb al + şarjlı kılıf al...