İphone 4s pasaport kaydı sorunu!

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan codding
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

codding

Asistan
Reaksiyon puanı
13
Merhaba arkadaşlar elimde iphone 4s var abd den geldi. pasaport kaydı yaptırmam gerekiyor ve internette bir kaç kişi ile görüştüm ve cüzzi bir miktara kayıt yapabildiklerini söylediler. daha önce bu şekilde kayıt yaptıranlar varmı? ve eger yaptırırsam ilerde bir sorun çıkar mı? yardımlarınızı bekliyorum. şimdiden teşekkür ederim.

şowalye

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Telefoncuya git 10 tl ver yapacaklar....

codding

Asistan
Reaksiyon puanı
13
Üstad varmı bildigim güvenilir bir telefoncu para sorun degil. 100 lira diyorlar bildigin bi yer varsa adres yazarsan iyi olur.

VincentVega

Profesör
Reaksiyon puanı
3
10 liraya nasıl yapıyorlar bilmiyorum ama dediğin gibi 100 liraya kendi pasaport haklarını veriyorlar yani kendi pasaportlarıyla telefonunu kayıt ediyorlar.

codding

Asistan
Reaksiyon puanı
13
checkirge kardeş varmı senin bildiğin bu işleri yapan güvenilir bir arkadas? ilgilendiğiniz için teşekkür ederim ayrıca.

v0ld3m0rt1s

Asistan
Reaksiyon puanı
3
[MENTION=174282]şowalye[/MENTION]

Arkadaşta pasaport yok :) Yanlış anladın.
[MENTION=187314]codding[/MENTION]

Yaptırabilirsin. Yalnız güvenilir biri olsun. Sonra telefon kayıp şeklinde bir ihbar vs. verme durumu olabiliyor heralde tam bir bilgim yok. Problem yaşayacağını zannetmiyorum. Faturan varsa...

VincentVega

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Malesef benim tanıdığım biryer yok bu işi yapan.

şowalye

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Üstad varmı bildigim güvenilir bir telefoncu para sorun degil. 100 lira diyorlar bildigin bi yer varsa adres yazarsan iyi olur.
Tanıdıgım biri var tle numarsı ve yari vemek doğru bulmuyorum
sen nerde oturuyorsan özel mesaj yaz yardımcı olurum

codding

Asistan
Reaksiyon puanı
13
[MENTION=137871]v0ld3m0rt1s[/MENTION] sağolasın bilgi için fatura var. ama 2 3 ay sonra bu kayıtlar düşme durumları oluyormuş o yüzden bana güvenilir biri gerekli. bu işi yapan arkadaslar varsa inşallah yardımcı olurlar.

--- Mesaj Güncellendi ---

Tanıdıgım biri var tle numarsı ve yari vemek doğru bulmuyorum
sen nerde oturuyorsan özel mesaj yaz yardımcı olurum
Tamam sağolasın yazıyorum şimdi.

--- Mesaj Güncellendi ---

@şöwalye özel mesaj gönderemiyorum senin yolladığın mesajı bile cevaplayamıyorum!!! seawind52@msn.com eklermisin burdan görüşelim...

stephanitz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
hala kaydettirmediysen,

100 tl.ye kendi pasaportuma kaydettirebilirim.

iyi aksamlar..

isveçli

Profesör
Reaksiyon puanı
10
tanımadığınız kisilere kayıt yaptırmayın . paranıza yazık olur sadece. basınızda dert olur tabi

buroodriver

Asistan
Reaksiyon puanı
12
ben geçen kendi cihazımı yaptırırken duydum adam 250 tl ye yapıyordu . hatta isviçre serveri falan bir şeyler diyorlardı .

LeoNScooT

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Onu buna kayıt yaptırmaktansa git 65 tl ye 3 aylık pasaport çıkarıyorlar paşa paşa yaptırırsın kaydını hem için rahat olur

vandetta84

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Onu buna kayıt yaptırmaktansa git 65 tl ye 3 aylık pasaport çıkarıyorlar paşa paşa yaptırırsın kaydını hem için rahat olur

Yeni çıkartılan pasaportlara kayıt yaptırılabiliyor mu? Yurt dışı giriş çıkışı olması gerekmiyor mu?

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Pasaport kayıt işlemleri belirli bir süre sonra patlıyor. (Şayet kendi pasaportunuz değilse)
16 haziranda çıkan yasa ile devlete 100 TL vergi ödeniyor artık.
100-150 TL de telefoncular alıyor. Yani yurtdışından gelen telefonların Türkiyede temiz 250 TL masrafı var.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
beyler varmı ankara içi istanbulda farketmez kayıt yapan

newyork73

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
İstanbul civarında varmı gönüllü biri iphone 4s kayıt yaptırabilcegim ltf??

S

SDN Okuru

SDN Okuru
arkadaslar bende iphone 4 s var pasaportum yok pasaportu olan birine kayıt ıhtıyacım var 150 tl veririm olur diyen 05438291128 mesaj atın:biggrin:

S

SDN Okuru

SDN Okuru
bende iphone 4s var yurt dışından geldi nasıl yapılır ve kaç tl? kesin cevp verirmisiniz şimdiden teşekkürler

Deffall

Doçent
Reaksiyon puanı
42
Merhabalar;
Sana şu şekilde açıklıyım... Öncelikle hangi hattın kullandığın önemli değil. Turkcell vodafone veya avea.
Herhangibir bayiden yaptırabilirsin kayıt işlemini ama bütün bayiler yapmıyor.. Kayıt işlemini yapan bayileri operatörlerin müşteri hizmetlerinden öğrenebilirsin...

Kayıt içinse öncelikle gerekli evraklarda kayıt yaptıracağın tarihten en az 1 ay öncesinde giriş yapmış bir pasaport..
Senin adına olması şart değil ama kime aitse oda yanında olması lazım..
Sonrasında Devlete yatırılacak 115 tl... bunu vergi dairesine ve yanlış hatırlamıyorsam iş bankasına yatırabılıyorsun.. Ama hemen gidip yatırma öncelikle bayiye git o seni yönlendirecektir istediği evraklar konusunda..
Son olarakta bayi bir miktar ücret alır ki bu bayiden bayiye değişir.. Ortalama 20 tl dir.. Daha fazla sı ve azıda olabilir...

Bunun dışında birde imei çakma dedikleri bir olay var.. Bu yasal olmayan yolla yapılır... Bunun içinde telefonculara başvurabilirsiniz..

oslun

Dekan
Reaksiyon puanı
33
Merhabalar;
Sana şu şekilde açıklıyım... Öncelikle hangi hattın kullandığın önemli değil. Turkcell vodafone veya avea.
Herhangibir bayiden yaptırabilirsin kayıt işlemini ama bütün bayiler yapmıyor.. Kayıt işlemini yapan bayileri operatörlerin müşteri hizmetlerinden öğrenebilirsin...

Kayıt içinse öncelikle gerekli evraklarda kayıt yaptıracağın tarihten en az 1 ay öncesinde giriş yapmış bir pasaport..
Senin adına olması şart değil ama kime aitse oda yanında olması lazım..
Sonrasında Devlete yatırılacak 115 tl... bunu vergi dairesine ve yanlış hatırlamıyorsam iş bankasına yatırabılıyorsun.. Ama hemen gidip yatırma öncelikle bayiye git o seni yönlendirecektir istediği evraklar konusunda..
Son olarakta bayi bir miktar ücret alır ki bu bayiden bayiye değişir.. Ortalama 20 tl dir.. Daha fazla sı ve azıda olabilir...

Bunun dışında birde imei çakma dedikleri bir olay var.. Bu yasal olmayan yolla yapılır... Bunun içinde telefonculara başvurabilirsiniz..

bayiye para kaptırmaya gerek yok. pasaport kaydı yapmak isteyen birinin yapması gerektiği şeyler

en geç 30 iş günü içerisinde türkiyeye girmiş bir pasaport veya kıbrıstan türkiyeye giriş kağıdını alıp vergi dairesine gidip 115 tl yatırmanız gerekiyor.(bankalarda olur ama vergi dairesinde yatırılan harçlar anında sisteme düştüğü için pasaport kaydı da anında onaylanır).

sonra en yakın ptt ye gidip 1.5 liraya e-devlet şifresi alın (e-devlet hesabıyla pasaport sahibi aynı kişi olmalı). aldığınız şifreyle e-devlete girip btk imei kaydı'nı seçin. kayıt yapmak istediğiniz imei adresini, yurda giriş tarihinizi seçip anında kaydınızı yapın..

böylelikle operatörlere gerek duymazsınız ve pasaport kaydınız anında onaylanır

kingofsword

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Kayıt yaptıracağın adamın güvenilir biri olduğuna dikkat et. Çok numara çeviriyolar bu işlerde