İphone 4s den iphone 5 geçmeyi planlıyorum sizce ?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan e|2hNx
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

e|2hNx

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Merhabalar arkadaşlar

4s den iphone 5 e geçmeyi düşünüyorum ama araştırmalarıma göre abartı bir farkın olmuyacagını biliyorum , apple firmasını hemde iosu seven biri olarak android bir telefonda yapabilirmiyim diyede düsünmeden edemiyorum sadece note 2 icin bunu diyorum , sizce ne yapmalıyım bu konuda yardımcı olmanızı istiyorum note 2 büyük olması surekli dar kesim giyinen biri olarak beni zorlar mı ? Ve tabiki bu zamana kadar ios stabiline alışan biri note de yavaşlama yaşarmı :)

Gecmek isteme sebebim tamamen telefonu yenilemek ve aslinda başka maceralara dalmak ama iphoneden iosdan kopamiyorum onlarda uygulamam var .

KONUYA ŞEFFAF OLARAK YORUM YAPANIZI RİCA EDİYORUM

VincentVega

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Hangi konuda 4S yetersiz geldi de değiştirmek istiyorsun önce bunu bi belirtmen lazım.
Bana göre 5 e geçmek için çok fazla bir neden yok. Ama maddi durumun iyiyse düşünme geç.

e|2hNx

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Hangi konuda 4S yetersiz geldi de değiştirmek istiyorsun önce bunu bi belirtmen lazım.
Bana göre 5 e geçmek için çok fazla bir neden yok. Ama maddi durumun iyiyse düşünme geç.

Sebebini kısaca konuya ekledim umarım anlatabilmişimdir :)

FiReSHiNe

Asistan
Reaksiyon puanı
0
android e geçersen ilk hafta dan sonra karar verebilirsin ios veya android diye yakın çevrende en son çıkan android li telefonu olandan rica edip 1 hafta filan kullan baktın rahatsın git değiştir telefonu bende ilk deneyimimi s3de yaşadım 4smi alıyım s3 mü diye sonra s3 aldım iyikide almışım diyorum birdaha telefon alırsam s5i cıkarırlarsa neden olmasın derim :D

e|2hNx

Asistan
Reaksiyon puanı
0
android e geçersen ilk hafta dan sonra karar verebilirsin ios veya android diye yakın çevrende en son çıkan android li telefonu olandan rica edip 1 hafta filan kullan baktın rahatsın git değiştir telefonu bende ilk deneyimimi s3de yaşadım 4smi alıyım s3 mü diye sonra s3 aldım iyikide almışım diyorum birdaha telefon alırsam s5i cıkarırlarsa neden olmasın derim :D

Benim derdim samsungun guncellemeleri telefonlarindan hemen kesmesi ve yavaslamasi , s3 asla almam 1 gb ram ona yetmiyor bunu biliyorum ama note 2 acabahiz konusu da nasil aylar sonra nasil stabil mi :)

plaksan

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Note 2 al derim ama dar giyiniyormuşsun.Ben S3 kullanıyorum ve bol şey giymeyi sevmem S3 bile pantolonda acayip belli oluyor.Otururken hafif kasıyor felan note 2 yi düşünemiyorum buna göre düşün karar ver ama aşırı ioscuysan androidde yapamazsın.

e|2hNx

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Note 2 al derim ama dar giyiniyormuşsun.Ben S3 kullanıyorum ve bol şey giymeyi sevmem S3 bile pantolonda acayip belli oluyor.Otururken hafif kasıyor felan note 2 yi düşünemiyorum buna göre düşün karar ver ama aşırı ioscuysan androidde yapamazsın.

Yorumun icin tesekkur ederim , evet dar giyiniyorum ayrica hep ios kullandim ve hani ne kadar yapabilirim bilmedigim icin hep bi adım onde oluyor apple aklımda .

certeloguz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba ben 3GS kullandım. Kardeşime 4s aldım aynı zamanda annemde basit bir android samsung var ve şu anda bende iphone 5 ve iPad 3 var. Hız olarak şu anda dünyanın en hızlı cihazı. Ama 4s ile arasında fark olarak ekran büyük daha ince daha hafif ve daha hızlı. İos 7 ile neler değişir bilmiyorum. Bence gerek yok Alman için.Tabiki tercih senin. Tahmin ediyorumki iOS dan sonra android e alışmak kolay olmayacaktır senin için. Çünkü ben annemin telefonunu kullanırken sinir oluyorum.

Burk.Clik

Profesör
Reaksiyon puanı
40
Note 2 kullanicisiyim kot pantolonda biraz sorun oluyor onun haricinde sıkıntı yok zaten telefonu genellikle elimde tasirim. Telefonda suana kadar bir sorunla karsilasmadim. Ekranin büyük olması ayri avantaj benin için. 22 gün önce aldım telefonu 22 gündür pc yi açmadım. Apklari bile telefondan indiriyorum. 1 hafta sonra telefon küçük gozukmeye basliyor :)

e|2hNx

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Merhaba ben 3GS kullandım. Kardeşime 4s aldım aynı zamanda annemde basit bir android samsung var ve şu anda bende iphone 5 ve iPad 3 var. Hız olarak şu anda dünyanın en hızlı cihazı. Ama 4s ile arasında fark olarak ekran büyük daha ince daha hafif ve daha hızlı. İos 7 ile neler değişir bilmiyorum. Bence gerek yok Alman için.Tabiki tercih senin. Tahmin ediyorumki iOS dan sonra android e alışmak kolay olmayacaktır senin için. Çünkü ben annemin telefonunu kullanırken sinir oluyorum.

Yorumun icin tesekkur ediyorum , beklemek daha mi mantikli nedir yorumuna gore

FiReSHiNe

Asistan
Reaksiyon puanı
0
güncellemeleri giriş ve orta seviye telefonlarda kesiyor bakın s2 ye 4.1.2 cıkıcak geçmi evet ama çıkıcak sonuçta onla aynı anda sürülen telefonlara ics bile zor geldi yavaşlama konusunda sorun olursa sıfırla yedekle ve fabrika ayarlarına at stabiliteden sorun vermez zaten 1-1.5 yılda yavaşlamaya başlar gidip 500 tllik android alırsanız hayatınızın çilesi yeni başlar demektir

e|2hNx

Asistan
Reaksiyon puanı
0
güncellemeleri giriş ve orta seviye telefonlarda kesiyor bakın s2 ye 4.1.2 cıkıcak geçmi evet ama çıkıcak sonuçta onla aynı anda sürülen telefonlara ics bile zor geldi yavaşlama konusunda sorun olursa sıfırla yedekle ve fabrika ayarlarına at stabiliteden sorun vermez zaten 1-1.5 yılda yavaşlamaya başlar gidip 500 tllik android alırsanız hayatınızın çilesi yeni başlar demektir

Cunku iosun stabil calışmasına alısan insanlar icin yani benim icin en onemli konu bu , ben oyle 2 ayda bir restore etmekle root filan yuklemekle ugrasmak istemiyorum , yoksa note 2 gercekten guzel bir cihaz .

Note 2 kullanicisiyim kot pantolonda biraz sorun oluyor onun haricinde sıkıntı yok zaten telefonu genellikle elimde tasirim. Telefonda suana kadar bir sorunla karsilasmadim. Ekranin büyük olması ayri avantaj benin için. 22 gün önce aldım telefonu 22 gündür pc yi açmadım. Apklari bile telefondan indiriyorum. 1 hafta sonra telefon küçük gozukmeye basliyor :)

İphone 4s hediye edicem icin note 2 alirsam birde kullanim zorlugu yasayip pisman olursam benim icin tam faciya olur :)))

certeloguz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Aldığın cihazla kullandığın cihaz arasında pek bir fark olmayacak. Şu anda 4s i zorlayan bir uygulama yok. Ve 4s daha çok iphone gibi duruyor. Yani karizması daha çok göze çarpıyor :). Bence beklemelisin. Çünkü s4 çıkacak ardından 5s veya 6 çıkacak. Bu sebeple daha iyi bir cihaz geleceğini tahin ediyorum. 4 le 4s gibi. Ve s ler her zaman o konseptin en iyi cihazı oldu.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
ios stabilitede androide değişilmez... ücretsiz uygulamaların fazla olması, bluetooth ile ios da gönderemediğin müzik vb dosyaları androidde gönderebilirsin benim için hiçbir önemi yok yine tercih senin... iphone 5 te 61 uygulama açıkken telefonda hiçbir takılma söz konusu olmadı xperia s de 5 uyguluma açıkken menü geçişlerinde, geri tuşuna bastığımda beklemeler bu sırada birde temple run çalıştırdım oyunda sık sık takılmalar oldu 2 ay sonrasındada sattım stabil çalışma önemliyse ios dan vazgeçme

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Paran çoksa rahatsız ediyorsa cepte şişkinlik yapar mesela hemen değiştir

Dea

Profesör
Reaksiyon puanı
35
1 hafta sonra telefon küçük gozukmeye basliyor :)
Bende Note 2 Kullanıcısıyım Aynen Katılıyorum Çok Güzel Ve Hızlı Bir Telefon Ayrıca İphone 5 Bir Sürü Hatası Var Saymakla Bitmez Birde Note 2 Den Daha Pahalı

slckalc

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ben s3 kullanicisiyim ve su kasilmar yuzunden iphone 5 dusunuyorum hani gercekten s3 stabil degil bu benim icin cok onemli iphone hic kullanmadim fakat stabil oldugunu dusunuyorum

e|2hNx

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Bende Note 2 Kullanıcısıyım Aynen Katılıyorum Çok Güzel Ve Hızlı Bir Telefon Ayrıca İphone 5 Bir Sürü Hatası Var Saymakla Bitmez Birde Note 2 Den Daha Pahalı

Ben s3 kullanicisiyim ve su kasilmar yuzunden iphone 5 dusunuyorum hani gercekten s3 stabil degil bu benim icin cok onemli iphone hic kullanmadim fakat stabil oldugunu dusunuyorum

Ne hataları var ? İos haritalari filan diyorsaniz onlar tamamen yazılımsal

S3 zaten donuyor onu biliyorum s3 e asla bulasmam

cerecc

Asistan
Reaksiyon puanı
1
android s2-s3 htc bir kaç modelini kullandım.
iphone 3gs ve 4s kullandım.
sana tek kelime ile söyle diyebilirim. Uygulama kalitesi stabilitesi bence en önemli seçim meselesi ve bu ios da var.
tamam ekran buyuk işlemciler hızlı olan android çok ama stabil çalıştığına inanmıyorum. iphone 4s vardı s3 ile değiştirdim hem merak hemde ekran buyuk diye sonra kullandıkça farkına vardım iphone daha iyiydi ve tekrar ilk fırsatta iphone geçtim. bir süre sonra ekran büyüklüğünden ziyade stabil olması gerektiği durumu önüme çıktıkça fikrim değişti.

Android telefon için uraşmak gerekiyor zaman gerekiyor.

Burk.Clik

Profesör
Reaksiyon puanı
40
Note2 nin gayet stabil calistigini dusunuyorum. Uygulamadan cikarken kapatma geregi duymuyorum. Sarj konusunda kimse eline su dokemez. 1 gun 20 saati cikartiyorum. Telefonun tek kötü yani sizi bütün telefonlardan sogutmasi. Note kullanan biri daha sonra note dan baska telefon kullanamaz. Ayrica android 2 gb ram e gecmesi ile stabiliteligi saglamis durumda.

Shıftdelete

Asistan
Reaksiyon puanı
0
4s İle 5 arasında fark yok 200-300mhz için telefon da wowwwww wayyy dedirtecek bi fark yok

- Kamera diyaframları %70 aynı
-Yazılımlarını eşitleyebiliyosun ıos 6
-Ghz farkı 0.2 0.3 hiç değmez
-ekran boyut farkı ahım şahım değil azcık büyüme var

Paran varsa al ;)

eoktay

Asistan
Reaksiyon puanı
7
galaxy s 2 den ip4s e geçmiştim ,sonra t galaxy s 3 çıkınca merak edip s3 e geçtim,açıkçası androidin takılmalarından ve zorla kapat uyarılarından,romlardan güncellemelerden sıkıntı geldi. tekrar iphone 4 s e geçtim yaklaşık 15 gün önce iphone 4 s i verip iphone 5 aldım ve çok memnunum hafifliği olsun şarjı olsun internet hızı olsun iyi ki de değiştirmişim.stabilite uygulama ve müzik kalitesi istiyorsanız tavsiye ederim.ayrıca müzik dinlemeyi seviyorsanız iphone 5 ses kalitesini biraz daha arttırmış ve ses seviyesini yükseltmiş.

sebastiantr

Profesör
Reaksiyon puanı
13
Cep telefonu ile uğraş kişi ios dan android e geçer, kah bela okur, kah sever.
Ancak telefon ile uğraşmayan en ufak yazılım kurulumda üff püff aman bunla mı uğraşıcam diyen kişi ios dan androide geçerse ilk hafta içinde duvarda parçalar telefonu.

Ve 4s den 5e geçmek de mantıklı bir tercih değildir.
Ekonomik olarak ederi varken satayım düşünde iseniz o ayrı.

tyrael533

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
valla iphone 5 benim şahsen cok hoşuma gidiyor yarın almak için batuma gidiyorum. şansıma 120 lari düştü fiyatı:)

De1uxee

Asistan
Reaksiyon puanı
0
andriod e hiç bulaşma bende çelişkide kalmıştım king ip5

FiReSHiNe

Asistan
Reaksiyon puanı
0
androidde takılmalar yoktur ios gibi stabildir ama bu sadece nexuslarda mevcuttur nedeni ise samsung htc sony gibi markaların arayüz programlarındandır bazı telefonlarda örnek verilmek gerekirse nexus 4 stabildir kasılma yaşamassınız ama s3 de öyle deildir samsungun arayüzünden ötürü bazen kasmalar olur ama bunu hep yaparsa servise verin bazıları gelip s3 kasıyor sakın almayın diyor nedenini sorun stabil deil e herhalde olmaz samsung arayüz kullanıyor saf android gerçekten katilelidir bu gibi etmenleride göz önünde bulundurmak gerekir telefon alınması gerekirken

Requ3m

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Android kullanmam diyorsan iphone 5 e geç. Evet aralarında çok fark yok 4S ile ama yine de geçmeye değer. Özellikle 16:9 oranı iphone kullanırken hep istediğim şeydi.

e|2hNx

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Heralde en mantıklisi gidip bi note 2 ve iphone 5 elime elip 2 sinide 10 dk kurcalamak heralde fikrim daha net olucak o zaman , yada beklemeyi tercih edicem .

karacaerc

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Bu linke bakabilirsin

Şaka bir yana kozmetik değişiklikler dışında pek bir artısı olmayacak sana. En azından kısa vadede. Zaten bir ihtimal ihtiyaç duyacağın zaman mesela ios7 ip5s de çok iyi çalışıcak vs tarzı bir durum olursa da 5s e yatay geçersin. Tabiki paran varsa al ama üstüne ne kadar eklersin bilmiyorum da ne eklersen ekle değmez