iPhone 4S, Android'leri Ezip Geçiyor

metehan760

Asistan
Reaksiyon puanı
7
Çok kızdım 5 bekliyordum. İnatla ben yine 5 çıkıncaya kadar bekleyeceğim.

aceleciburak

Asistan
Reaksiyon puanı
3
4s ve ios5 çift çekirdek optimizasyonları ile geldi android cephesinde ise tablet sürümleri haricinde çoklu çekirdek optimizasyonu yok eşit olmayan bi karşılaştırmada ezme olayı nasıl oluyor anlamıyorum. ayrıca ios5 in rakibi 4.0 ICS dir o çıktıktan snraki testler bence dikkate alınmalıdır. ayrıca 4s 32 gb lık cihazın komponent maliyeti ortalama 203 usd olarak hesaplanmış türkiye fiyatını ise sizler düşünün...

Mta

Profesör
Reaksiyon puanı
6
Çok bağırdık ettik android çok abartılıyor dedik anlamadılar. Yok efendim 1Ghz işlemci varmış çartmış çurtmuş. Donanım illaki önemli ama yazılım herşeyi değiştiriyor. Bence WM ve İOs ; androidi tarihe gömecek. Buda çok uzun zaman almayacak.

ewrecca

Doçent
Reaksiyon puanı
0
evet ios gibi serii çalışan android görmedim. hatta takılmadan çalışan android de görmedim :)

Micuvan

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
57
Önce 9700 Blackberry kullanıyordum sonrasında HTC Desire ile Androide geçiş yaptım iPhone 3G ile tanıştıktan sonra iOS'dan vazgeçemez oldum.Şu an 3GS kullanıyorum ve çok memnunum. Bugün saat 18.00 nasıl gelecek bilmiyorum :)

ewrecca

Doçent
Reaksiyon puanı
0
dimi ama android arada tıkanıyor. güncelleme desen bi galaxy tab aldım zamanında nasıl pişmanım anlatamam güncelleme gelecekde biz görecez. her yönden android tutmadı bence 2-3 sene içerisinde adı bile kalmıyacak.

Micuvan

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
57
dimi ama android arada tıkanıyor. güncelleme desen bi galaxy tab aldım zamanında nasıl pişmanım anlatamam güncelleme gelecekde biz görecez. her yönden android tutmadı bence 2-3 sene içerisinde adı bile kalmıyacak.

Editlenmiş Romlar takılan sürümler yavaşlayan uygulamalar desteği olmayan uygulamalar saymakla bitmez. Android fanları çok tepki gösterecek belki ama iOS kullanmadıkları için.

ewrecca

Doçent
Reaksiyon puanı
0
yav bir oyun indiriyorum galaxy tab a yok ekran yarım çıkıyo yok bilmem ne. güyya flash destekli bir film sitesine giripte film izleyemedim sırf onun için seçmiştim galaxy tab ı arkadaş youtub dan aynı filmi bulup açınca ipad ile dumura uğradım eyvah dedik ama iş işten geçmişti :D.
Editlenmiş Romlar takılan sürümler yavaşlayan uygulamalar desteği olmayan uygulamalar saymakla bitmez. Android fanları çok tepki gösterecek belki ama iOS kullanmadıkları için.

Reaksiyon puanı
2,148
Bu konuyu yıldızlayayım, yarın uyandığımda tartışmaları okurum heheh :D

Kızışsın ortalık :devil2:

CiiixXx

Profesör
Reaksiyon puanı
27
İphone4 ile İOS'da kullandım, Htc ve bilimum telefon ile Android'de. Şu an Androidli bir cihaz kullanıyorum.

Çok detaycı değilim açıkçası yazılım konusunda. Her ikisi de, hem yazılım hemde donanım anlamında işimi fazlasıyla gördü. Birini göklere çıkararak övemeyeceğim gibi, diğerini de kötüleyemem.

İnternette bu tür konulardaki kavgaya varan atışmaları görüyorum da şaşırtıcı gerçekten. :D ( Takipteyim bende, sert vurmayın ama :D )

Mta

Profesör
Reaksiyon puanı
6
N8 kullanıyorum. Androidi oldum olası sevmem :D Çoğu modellini kullandım. İPhone bazı şeylerde çok gıcık olsada güzel alet. Lakin o kadar pahalı olacak kadar bi özellik sunmuyor.
Tartışma çıkmaz ya bu kadar büyük kapağı bi androidçi bile kaldıramaz yani :D

orcnd

Dekan
Reaksiyon puanı
255
nfc'de koysalarmış içine o zaman. işlemci gücündeki fark en kolay kapanan farktır. çok sürmez 2-3 aya android cephesinden daha hızlı bir telefon gelir.

android'in ios kadar iyi olmadığı doğru ancak bu android'in gelişmesini engellemez. aksine güçlendirir. android yeni symbian olma yolunda gidiyor aslında. tek fark arakasındaki firma çok yenilikçi. google hem sağladığı popülarite ile hemde sahip olduğu yazılım gücü ile android'in gerilemesine asla izin vermeyecektir.

zaten piyasadaki satış rakamlarındada bunu görebiliriz. android 4 çıktığında bile hala çok ucuz fiyatlara 2.2 cihazlar satılıyor olacak. buda android'i geniş bir kitleye hitap etmesi demek. fakat apple'daki durum çok farklı. iphone 3gs bile hala 900 lira civarında.

ayrıca google pazar payı gücü sayesinde yenilikleri hemen deneme şansınada sahip. nfc ve google wallet buna güzel bir örnek. 3d teknolojiside buna örnek gösterilebilir. apple cephesinde ise sürekli beklemek gerekli.

apple ürün sayısını çoğaltmadıkça pazar payını arttırması mümkün değil. siri uygulaması olmasa iphone 4s'nin kayda değer ne yeniliği var ki siri uygulamasıda apple'a ait sayılmaz doğrudan bir firmanın alınması ile oluşmuş

hal böyleyken kitlelere ulaşabilecek tek akıllı telefon işletim sistemi android kalıyor. iphone'a sunulabilecek en ucuz ve en yenilikçi tercih android. gelecektede böyle olacak. bu android'in rakiplerinin kontrol edebileceği bir şey değil. bu google'ın yazılım geliştirme ile ilgili politikası ile ilgili. google beta sunmaktan çekinmeyen bir firma. yenilikleri sürekli deniyen ve rakiplerini hamle yapmaya zorlayan bir firma. bu güçte bir firmanın yenilmesi zor

1ruby1

Profesör
Reaksiyon puanı
38
IOS 5 ile Android Ice Cream Sandwich işletim sistemini karşılaştırmanız gerekir, Yersiz bir konu olmuş ;)

POWER

Rektör
Reaksiyon puanı
161
Android iyi güzel ama hala ios'u yakalayabilmiş değil. Hani siz Türkler ne diyor hmmm "Tecrübe" <:) Ama böyle devam ederse Android yakalar bence <:)

221BSHERLOCK

Dekan
Reaksiyon puanı
23
evet ios gibi serii çalışan android görmedim. hatta takılmadan çalışan android de görmedim :)

Siz hiç galaxy s2 kullanmamışsınız belli. Istegidiniz kadar uygulama açın cihazı zorlayın takılmayı geçtim yavaşlama dahi göremezsiniz. Iphone un reklamlardaki dokunduğunda anında açılan sayfalarının olmadığını kullandığınızda görmüşsünüzdür. S2 de bu sözkonusu değil. Cihaz hızlı değil aşırı hızlı.

blackmamba07

Profesör
Reaksiyon puanı
3
ios 5'i kullanan iphone4s androidi geçti diyorlar da android 2.2 froyo ve 2.3'lü cihazlarla karşılaştırma yaparak diyorlar. android 4 bir çıksın bir de öyle yapsınlar bakalım bu testleri. tamam 4s iyi cihaz kötü diyen yok, ios'a kötü diyen yok. tabi jailbreak yapana kadar. jailbreak olmazsa parayı veren düdüğü çalar uygulaması devreye giriyor çoğu uygulamada. hızı ikiye katlamış diyorlar da piyasada galaxy s2, htc sensation ve ddr2 ram kullanan optimus 3d gibi smartphone'lar var. bunlarla karşılaştırma yapsın bakalım. şimdi geçti diye sevinirler belki fakat android 4 çıkınca bir karşılaştırma daha yapsınlar bakalım sonucu ne olacak.

fthtsdmr

Profesör
Reaksiyon puanı
44
Kimse gs2 kullanmadan ben android kullandım demesin.Şimdi Turkcell T10'da anroid sgs2 de android.Toros kullanıp ben araba sürmeyi beğenmedim gibi bir şey bu.[h=3]
[/h]

wbmstr

Asistan
Reaksiyon puanı
3
ios 5 istediği kadar hızlı olsun, performanslı olsun ama bir gerçek var değiştirilemeyecek olan o ise ios 5 e gelen tüm yenilikler androidde uzun zamandır kullanılan özellikler o yüzden ios birşeylerin üstüne inşa etmektense aynısını kopya çeker gibi yapmış o yüzden ios 5 benim gözümde çakma android dür.... ve ben inanıyorum ki android sandwich de üstüne birşeyler konularak hazırlanan bir sistem olack ve hep bir adım onde olacak...

saygılar...

technomind

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
74
nfc'de koysalarmış içine o zaman. işlemci gücündeki fark en kolay kapanan farktır. çok sürmez 2-3 aya android cephesinden daha hızlı bir telefon gelir.

android'in ios kadar iyi olmadığı doğru ancak bu android'in gelişmesini engellemez. aksine güçlendirir. android yeni symbian olma yolunda gidiyor aslında. tek fark arakasındaki firma çok yenilikçi. google hem sağladığı popülarite ile hemde sahip olduğu yazılım gücü ile android'in gerilemesine asla izin vermeyecektir.

zaten piyasadaki satış rakamlarındada bunu görebiliriz. android 4 çıktığında bile hala çok ucuz fiyatlara 2.2 cihazlar satılıyor olacak. buda android'i geniş bir kitleye hitap etmesi demek. fakat apple'daki durum çok farklı. iphone 3gs bile hala 900 lira civarında.

ayrıca google pazar payı gücü sayesinde yenilikleri hemen deneme şansınada sahip. nfc ve google wallet buna güzel bir örnek. 3d teknolojiside buna örnek gösterilebilir. apple cephesinde ise sürekli beklemek gerekli.

apple ürün sayısını çoğaltmadıkça pazar payını arttırması mümkün değil. siri uygulaması olmasa iphone 4s'nin kayda değer ne yeniliği var ki siri uygulamasıda apple'a ait sayılmaz doğrudan bir firmanın alınması ile oluşmuş

hal böyleyken kitlelere ulaşabilecek tek akıllı telefon işletim sistemi android kalıyor. iphone'a sunulabilecek en ucuz ve en yenilikçi tercih android. gelecektede böyle olacak. bu android'in rakiplerinin kontrol edebileceği bir şey değil. bu google'ın yazılım geliştirme ile ilgili politikası ile ilgili. google beta sunmaktan çekinmeyen bir firma. yenilikleri sürekli deniyen ve rakiplerini hamle yapmaya zorlayan bir firma. bu güçte bir firmanın yenilmesi zor

Ben bunun üstüne laf katamıyacağım... Teşekkürler [MENTION=45352]orcnd[/MENTION]

ewrecca

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Tamamen saçmalık çalışırken donmaya takılmaya ve 3.şahısların eline emanet olmaya devam ettigi sürece android tas çatlasın 2 sene yasar zaten Google da korkudan taktik değiştirip ice cream da sınırlama koydu ben üreteceğim sadece dedi. Ama nafile 1000-1500 tl lik telefon donacaksa 5 lira veremde çöpe atın ;)

REDFOKS

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
201
Chrome ilk sürümlerindede böyle başlıkları görmüştük yok opera ezdi yok ff. bunu yaptı sonuç chrome hepsini ezdi geçti.

Buradada durum farklı olmayacak Android ezip geçecek.

İos kullanıcılarının telefonlarına resim, müzik, uygulama vb. şeyleri yüklemek için ya itunes yada jailbreak'e mahkum olduklarını unutmasınlar.

orcnd

Dekan
Reaksiyon puanı
255
Tamamen saçmalık çalışırken donmaya takılmaya ve 3.şahısların eline emanet olmaya devam ettigi sürece android tas çatlasın 2 sene yasar zaten Google da korkudan taktik değiştirip ice cream da sınırlama koydu ben üreteceğim sadece dedi. Ama nafile 1000-1500 tl lik telefon donacaksa 5 lira veremde çöpe atın ;)

jailbreak yapıp hackerların eline emanet olmaktansa samsung'a lg'ye emanet olmayı tercih ederim

mr_rain

Guru
Reaksiyon puanı
453
jailbreak yapıp hackerların eline emanet olmaktansa samsung'a lg'ye emanet olmayı tercih ederim

+1

Ios gerçekten güzel, stabil falan filan da, 2000 tl verip üstüne bir de telefonun nimetlerinden istifade etmek için JB yapmak zorunda kalmak acaba kullananların zoruna gitmiyor mu?

vladislav

Profesör
Reaksiyon puanı
1
[MENTION=161482]ewrecca[/MENTION] bence sen android görmedin :D

Ne kadar ekmek o kadar köfte mantığı ile yola çıkalım. Fiyat hakkında bi bilgisi olan varmıdır ?