İphone 4s almalı mıyım?Yorumlarınız

Komando16

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar iphone 5 çıktıktan sonra 4s almayı düşünüyorum.Biraz fiyatlar ucuzlar o yüzden.4s in + ve - özellikleri neler beni bilgilendirirseniz iyi olur.Ayrıca 4s e vereceğim o kadar para değer mi?Kısaca 4s almalı mıyım?

yigot

Asistan
Reaksiyon puanı
5
Alıp almaman sana kalmıs

(-) leri..

Küçük ekran.
Az Miktarda Ram.
Düşük Pil.
(+)ları...
Retina Display.
AppStrore
JailBreak (Yaparsan İyi olur)
Havan olur çevrede :)

Sen karar ver :)

$ervante$

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Eğer öyle yapıcaksan hiç uğraşma ipod al bide android bi telefon alırsın zaten milley ipod 'u iphone sanacakları için sorun olmaz

temha555

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
iPhone'a vereceğin para hiçbir zaman boşa gitmez. Akıllı telefonlardan alacağının fazlasını iPhone4s ten alırsın.
JailBreak yapma imkanında var. Onuda yaptığında zengin içeriği kullanım kolaylığı ile aradığın herşeyi bulacağın bir akıllı telefon almış olursun. iPhone alıp pişman olan görmedim..(androidciler alınmasın) :|

thruthreign

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
159
iPhone 4s yerine Note 2 veya S3 al.

lordarcual

Profesör
Reaksiyon puanı
6
Ben yorum yapmamayı tercih ediyorum. Çünkü daha önce 20-30 defa yazdım sonra gereksiz olduğunu anladım. İyi günler...

grkn-g

Doçent
Reaksiyon puanı
3
forumda bir arama yapsam rahat 500 tane aynı başlıkta konu çıkar herkes kendine özel yorum istiyor

Nemre

Profesör
Reaksiyon puanı
29
Nokia gayet güzel telefon cıkarıyor Lumnia 920 takip et derim.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
düşük ram diye eksisi belirtilmiş. 4 çekirdekli 1 gb ramli s3 fotoğraf galerisinde ve tarayıcıda hala takılırken, 512 ramle ip 4s hiç takılmıyor buna rağmen eksi bildirilmesi çok ilginç olmuş. android fanatikliği.

MBrv

Profesör
Reaksiyon puanı
23
Iphone 4s çıkalı rahat 1 sene oldu. Alacaksan şimdi yeni bir telefon al. Galaxy s3 mesela.

promidal

Profesör
Reaksiyon puanı
11
Alıp almaman sana kalmıs

(-) leri..

Küçük ekran.
Az Miktarda Ram.
Düşük Pil.
(+)ları...
Retina Display.
AppStrore
JailBreak (Yaparsan İyi olur)
Havan olur çevrede :)

Sen karar ver :)

4s kullanıyorum 3gs de kullandım ben telefonun hiç ram dolayısı ile sıkıntıya düştüğünü görmedim. kaldıki 256mb ram e sahip 3gs bile bugün app stordaki hemen her uygulamayı sorunsuz çalıştırabiliyor. android için fazla ram gerekli belki ama ios ram canavarı değil, fazla ram fazla pil tüketiminden başka bir işe yaramaz iphone da

Webkurum

Profesör
Reaksiyon puanı
2
4s kullanıyorum 3gs de kullandım ben telefonun hiç ram dolayısı ile sıkıntıya düştüğünü görmedim. kaldıki 256mb ram e sahip 3gs bile bugün app stordaki hemen her uygulamayı sorunsuz çalıştırabiliyor. android için fazla ram gerekli belki ama ios ram canavarı değil, fazla ram fazla pil tüketiminden başka bir işe yaramaz iphone da
Sandığınız gibi değil . Ram istem miktarı düşük olabilir ama galaxy note 2 de 2 gb ramli . 250 mb kullanıyor 1gb yeterli olabilirdi .Ama 2 gb çünkü verdiği performans maksimuma çıkarılmak isteniyor . 5 büyük ihtimal 1 veya 2 gb ramli olacağından max performansı o verecek. Kullanıma göre ram ihtiyacı değişir. Ama bence 4s alma vakti değil şuanda . Şuanda S3 veya Note 2 vakti . Yanlız 5i bekleyebilirseniz 5 daha da iyi olabilir. Şuanda ya s3 yada iphone 5 ile note 2 yi beklemek gerekli.

murat.saglam

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Arkadaşlar artık akıllı telefonların dört çekirdekli işlemci ya da 2 GB bellekle bir yere varamayacaklarını anlamanız gerekiyor. Akıllı telefonlar donanım konusunda doyuma ulaşmış durumdalar. Zaten akıllı telefonlarda çalışan muhtemelen hiçbir uygulama işlemcinin kaç çekirdekli olduğunu algılayabilecek ya da işlemleri bu çekirdeklere dağıtabilecek şekilde kodlanmıyor.

Bu yüzden iPhone 4S'in ve Galaxy S2'nin donanımsal açıdan akıllı telefonlar konusunda doruk noktada olduklarını düşünerek hareket etmenizi tavsiye ediyorum açıkcası. Çünkü firmalar artık akıllı telefonlara yaratıcı yenilikler bulamadıklarından donanıma abanıp işi götürmeye çalışıyorlar. Her yıl aynı şeyin kırmızısını piyasaya sürerek insanları ciddi anlamda kandırıyorlar aslına bakarsanız.

Tabii bu söylediklerime karşı çıkan olacaktır ama paranıza yazık, gösteriş yapmak gibi bir derdiniz varsa beni ilgilendirmez ama verdiğiniz paralar havadan gelmiyor. Sokağa para dökmenin de hiçbir manası yok. Biri dört çekirdekli biri iki çekirdekli iki Android'li telefonu elinize aldığınızda arada performans açısından devasa farklar olmadığını da hemen göreceksiniz zaten.

Ya da iPhone 4 ile iPhone 4S'i karşılaştırdığınızda, oyun performansı dışında hiçbir fark olmadığını, kullandığınız ana uygulamaların hepsinin aynı hızda çalıştığını ya da belki milisaniyelik gecikmeler olduğunu gördüğünüzde verdiğiniz paranın ne kadar da boşa gittiğini anlıyorsunuz.

Şahsi fikrimdir. Kimseyi bağlamaz. Kalın sağlıcakla.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
AKLI olan iphone bulasmaz kendin hic birsey yapamiyorsun, paran varsa uygulama indirip kullanabilirsin ama paran yoksa iphone sıfır, bu yuzden iphone 4s sattım 700 tl zararına sakın bulaşma iphone nin adı var sadece gerisi hikaye (karşındaininde iphonesi yoksa blutut kullanamazsın, 3 g kullanamazsın, resimler bilgisayara atınca çok kötü çıkıyor, video dersen aynen yine öyle, şarz süresi 2 güne çıktıgını görmedim,uygulamalar paralı parasızlarda sinir bozucu reklamlar çıkıyor ) karar sizin

Requ3m

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Bence almamalısın. Büyük ekranlı(büyük ihtimal) yeni iphone gelicek. Eğer çok istiyorsan iphone 5 beklemeni öneririm, sebebi ise apple iphone 5 çıkarttığı zaman iphone 4s üzerinden desteğini az da olsa kaldırıcak.

Ama illa apple olmasa da olur diyorsan, galaxy nexus'a göz atmanı öneririm.

hamza5806

Profesör
Reaksiyon puanı
22
Arkadaşlar iphone 5 çıktıktan sonra 4s almayı düşünüyorum.Biraz fiyatlar ucuzlar o yüzden.4s in + ve - özellikleri neler beni bilgilendirirseniz iyi olur.Ayrıca 4s e vereceğim o kadar para değer mi?Kısaca 4s almalı mıyım?
almalısın ama mutlaka jailbraeak yap yoksa bi işe yaramaz

balcis

Doçent
Reaksiyon puanı
0
iphone kesinlikle tavsiye ederim ama 5'i bekle. 4s alacaksan bile 5'i bekle piyasaya girsin o zaman düşer, apple ekran standardını çözünürlüğünü bağlantı noktalarını bile değiştiriyor şu an 5 senelik iphone tarihinde güncel iphone'u almak için EN ama EN KÖTÜ zaman :)

BlackXr

Profesör
Reaksiyon puanı
32
Arkadaşlar artık akıllı telefonların dört çekirdekli işlemci ya da 2 GB bellekle bir yere varamayacaklarını anlamanız gerekiyor. Akıllı telefonlar donanım konusunda doyuma ulaşmış durumdalar. Zaten akıllı telefonlarda çalışan muhtemelen hiçbir uygulama işlemcinin kaç çekirdekli olduğunu algılayabilecek ya da işlemleri bu çekirdeklere dağıtabilecek şekilde kodlanmıyor.

Bu yüzden iPhone 4S'in ve Galaxy S2'nin donanımsal açıdan akıllı telefonlar konusunda doruk noktada olduklarını düşünerek hareket etmenizi tavsiye ediyorum açıkcası. Çünkü firmalar artık akıllı telefonlara yaratıcı yenilikler bulamadıklarından donanıma abanıp işi götürmeye çalışıyorlar. Her yıl aynı şeyin kırmızısını piyasaya sürerek insanları ciddi anlamda kandırıyorlar aslına bakarsanız.

Tabii bu söylediklerime karşı çıkan olacaktır ama paranıza yazık, gösteriş yapmak gibi bir derdiniz varsa beni ilgilendirmez ama verdiğiniz paralar havadan gelmiyor. Sokağa para dökmenin de hiçbir manası yok. Biri dört çekirdekli biri iki çekirdekli iki Android'li telefonu elinize aldığınızda arada performans açısından devasa farklar olmadığını da hemen göreceksiniz zaten.

Ya da iPhone 4 ile iPhone 4S'i karşılaştırdığınızda, oyun performansı dışında hiçbir fark olmadığını, kullandığınız ana uygulamaların hepsinin aynı hızda çalıştığını ya da belki milisaniyelik gecikmeler olduğunu gördüğünüzde verdiğiniz paranın ne kadar da boşa gittiğini anlıyorsunuz.

Şahsi fikrimdir. Kimseyi bağlamaz. Kalın sağlıcakla.

valla bu yorumun altına imzamı atarım ben :)

sanquis

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
İlk önce 12 eylül'ü bekle farklı şeyler gelişebilir şimdi yorum yapmak zor

Dynamo

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ne iOS ne de androidciyim.

4s ve s3 kullanmış biri olarak söyleyebilirim ki. 4s bariz daha stabil ve hızlı. Fakat tek eksiği ekranının küçük olması.

s3 ise ekranı harika ve son çıkan güncellemeyle takılmalar giderilmiş ama bir 4s kadar değil.

Şu an telefon alacak olsam s3 tercih ederdim büyük ihtimalle sırf ekranından dolayı ama benim şahsi görüşüm ekran dışında çoğu konuda ios daha başarılı..

Ayrıca applenin 512 mb ramiyle samsungun koydugu 1 gb ram aynı şeyi ifade etmiyor ki bunu pratikte görüyoruz..(İşletim sistemleri farklı ancak galaxy s 2 ile galaxy s3 veya iphone 4 ile 4s karşılaştırılabilir ram bakımından)

Yeni iphone ile ekran büyüyecek büyük ihtimal imkanın varsa bekle ve gör. Ama ekran boyutu çok önemli değilse 4s almanı öneririm.

BlackShopAre

Doçent
Reaksiyon puanı
1
12 eylülde bir çok telefon tanıtılacak ve bu sebeple şuan piyasada olan bir çok telefonun fiyatlarında gerilemeer olucaktır o yüzden yeni telefonların piyasaya çıkışını bekle öyle al

temha555

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Kısacası telefoncuya gidin. Elinize alın açın kurcalayın gıdıklayın karıştırın.
Hangisi hoşunuza gidiyorsa kullanmak için onu alın.
Sizinde deneyiminiz olsun gelin burda fikirlerinizi paylaşın.
Gördüğünüz gibi herkes farklı telefonlarla farklı olaylar yaşamış.
Kimine göre iphone işe yaramaz kimine göre galaksy..
Aslına bakarsan ikiside güzel telefon.
Hepsi daha iyi birşeyler yapmak için uğraşıyorlar..
Sizde kendi deneyiminizi kendiniz yaşayın.
İkiside kullanınca pişman olacağınız aletler değil.

byarslans

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Büyük ihtimalle 5 çıktığın da diğer iphone modellerine göre epey bir pahalı olucak , şuan 5 'in nasıl bir fiyat aralığında olcağı hakında yorum yapmam hiç doğru olmaz ama diyeceğim eğer 5 almaya paran yetecekse hiç düşünmeden 5 al lakin paran yetmiyorsa 4s al ve unutma şuan için iphone 'nun en iyi telefonu 4s.

Erdem-FB

Dekan
Reaksiyon puanı
28
İphone 4S fiyatları zaten düştü 5 çıkacağı için bence S3 al.

balcis

Doçent
Reaksiyon puanı
0
hocam allah aşkına nokiayı savunmayın artık :) kendi işletim sistemi yüklü olduğu sürece nokia ilerleyemez.

windows 8 ile gelecek yeni lumia'lar.

Büyük ihtimalle 5 çıktığın da diğer iphone modellerine göre epey bir pahalı olucak , şuan 5 'in nasıl bir fiyat aralığında olcağı hakında yorum yapmam hiç doğru olmaz ama diyeceğim eğer 5 almaya paran yetecekse hiç düşünmeden 5 al lakin paran yetmiyorsa 4s al ve unutma şuan için iphone 'nun en iyi telefonu 4s.

dostum iphone klasikten beri çıkış fiyatlarını değiştirmedi.

son çıkan iphone kontratsız 600$, simkilitsiz ise 650$'dır. bu her zaman böyledir. bir önceki model 8gb simkilitsiz 550$, iki önceki model de 8gb simkilitsiz 375$'dır.

he türkiye için konuşuyorsan ona bir şey demem :) yalnız hala bu devirde milletin birbirini öptüğü bir piyasada türkiye'den telefon almak benim aklıma bile gelmiyor.

kendime 1800 liraya getirtiyorum iphone 5.

M.Uzun

Profesör
Reaksiyon puanı
2
windows 8 ile gelecek yeni lumia'lar.

dostum iphone klasikten beri çıkış fiyatlarını değiştirmedi.

son çıkan iphone kontratsız 600$, simkilitsiz ise 650$'dır. bu her zaman böyledir. bir önceki model 8gb simkilitsiz 550$, iki önceki model de 8gb simkilitsiz 375$'dır.

he türkiye için konuşuyorsan ona bir şey demem :) yalnız hala bu devirde milletin birbirini öptüğü bir piyasada türkiye'den telefon almak benim aklıma bile gelmiyor.

kendime 1800 liraya getirtiyorum iphone 5.

evet hocam yazdıktan sonra baktım konuya aynen öyleymiş :) yinede nokia ya ios veya başkaları gibi olamaz.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
s3 kadar dandik ve google den alıntı bir işletim sistemi Android bu s3 aramayı kaparlen bile kasan bir telefon düşünsene bunu 3310 bil çok hızlı yapıyor bence iOS işletimsistemli olan Apple iphone 4s aşırı hızlı ve istenilenin fazlasını sana sunan bir telefon kullanıcısının ve kesinlikle tavsiye ederim.. (Apple iphone 4s 32GB ) kullanıyorum aynı zamanda ipad 2 de kullanıyorum gayet nefis bir makina Apple den iyisi yok krdeşim...:clap::clap: