İphone 4

mahetamam

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Apple meraklı beklenen ve dillerde sadece dedikodu olarak dolaşan iphone serisinin dördüncü jenerasyonu olarak çıkacak modelini tanıttı. Dolaşan haberlerde 4G iphone, iphone HD ve ya iphone 4.0 olarak piyasaya çıkacağı düşünülen dördüncü jenerasyon iphone sadece iphone 4 olarak çıkacağı duyuruldu.
Sadece cam ve çelik materyallerin kullanılmasıyla daha dayanıklı bir hale getirilmiş ve oldukça ince bir kasa yapısı bulunmakta. Ekranı çizilmeye dayanıklı olarak tasarlanmış. Apple A4 işlemci kullanılan cihazda, iyileştirilen batarya seçeneği ile cihazda 7 saat 3G görüşme, 6 saat 3g sörf, 10 saat wi-fi sörf ve 300 saat bekleme süresi sunuyor.
Apple dördüncü jenerasyon olarak sunduğu Apple iphone 4 için diğer jenerasyonlarda sunduğu bellek seçimini sunuyor. Dördüncü jenerasyon iphone 4 16GB ve iphone 4 32GB olarak piyasaya çıkartılacak.
Mevcut kamerası 5 megapiksele arttırılan iphone serisinin dördüncü jenerasyonu iphone 4 ‘ün ön tarafında bulunan kamerası sadece görüntülü görüşme için değil bulundurduğu yeni uygulamalardan biri olan “Face Time” gerçek zamanlı video sohpet uygulamasında da kullanılabiliyor.
Geliştirilen ekran özellikleri bakımından detay yakalama da insan gözünden daha üstün olduğu belirtiliyor. Bu sebeple iphone ekranı için “Retina Display” ( İnsan Gözünden Üstün ) ifadesi kullanılıyor. Geliştirilen ekran özellikleri ele alınarak yapılan bu ifadenin doğruluğunu zaman gösterecek. Apple mühendislerinin büyük başarısı olarak nitelendirilen retina display ekran normal iphone göre videoları ve yazıları 4 kat daha net gösteriyor. Ekran yapımında, helikopter ve hızlı trenlerin yapımında kullanılan malzemeler kullanılan iphone 4 ekranı ayrıca kimyasal maddelerle güçlendirilerek önceki jenerasyonda ki modellerin ekranlarına oranla daha dayanıklı bir hale getiriliyor. Ekran üzerinde, ekranın temiz tutulmasını sağlayacak özel bir malzeme bulunuyor.
Mesafe sensörü ve ortamda ki ışığın algılanarak, ışığın yoğunluğuna göre parlaklığın ayarlanmasını sağlayacak olan ışık algılayıcı sensör sayesinde bataryanın daha uzun ömürlü olması sağlanmıştır.
Hd kalitesinde kayıt yapabilen İphone 4, satın alacağınız imovie uygulaması sayesinde videonuzu düzenleyebilir ve ya sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz. Telefonda bulunan uygulama sayesinde de videolarınızı içinde kesmeler yapabilir ve beğendiğiniz görüntüleri fotoğraf olarak kaydedebilirsiniz.
Türkiye'ye gelmesi uzun bir zaman alacak gibi ama yinede gelmesini beklemeye değer. Görüşlerinizi bekliyorum

TeamTürk

Asistan
Reaksiyon puanı
12
bu forum üyeleri anti iphone cu teknoloji ırkçılığı var

Slokr

Profesör
Reaksiyon puanı
33
adam tanıtımını yaptı biz uyuyalım :)

mahetamam

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
teknolojiye karşı ırkçılığı anlamış değilim, şuan en çok ilgilenilen konulardan biriyle ilgili bir alandasın ve teknoloji düşmanlığı garip geldi. böyle bir düşmanlığım olsa muhtemelen böyle bir alanda bulunmazdım.
ayrıca bayanım :)

TeamTürk

Asistan
Reaksiyon puanı
12
teknolojiye karşı ırkçılığı anlamış değilim, şuan en çok ilgilenilen konulardan biriyle ilgili bir alandasın ve teknoloji düşmanlığı garip geldi. böyle bir düşmanlığım olsa muhtemelen böyle bir alanda bulunmazdım.
ayrıca bayanım :)

iPhone Seminerine Gitmiştim Orda Dünyadaki En Büyük Irkçılığını Gördüğüme Eminim PC ve MAC

Ahmethz

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
398
genelde windowsmobile ve symbian kullananlar nefret ediyor iphone'dan. winmobile da kullanıyorum iphone OS da ancak tercihim olacaksa kesinlikle iphone OS'tur.

Ferman31

Asistan
Reaksiyon puanı
2
gelecek androidde.yakında iphone un lafını duyamayacağız apple da bunu biliyor onun için bu sefer ağırdan özellikleri çıkarıp millete tekrar tekrar nerdeyse aynı iphone u kakalamak yerine iddialı bir model çıkarmayı seçti.

Ahmethz

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
398
android hikaye nasıl gelecek linuxta diyorsak(paralel bir evrende) onun mobilize edilmiş hali bu öngörü. insanlar para kazanmak istiyor ve buna yönelik uygulama geliştiriyor böylelikle işletim sistemi de daha ileri seviyelere geliyor. herkese hitap edebilmek de önemli bir faktör.

utku-k

Doçent
Reaksiyon puanı
13
Yazıyı paragraflara bölersen, okumaya zahmet edecek çok daha fazla kişi olur, emin ol. Bir de varsayılan yazı tipi ve boyutunu kullanmanı tavsiye ederim. Şahsen bu konuya ilgiliyim ama okumayı düşünmüyorum. Gözlerimi yorduğuma değmez.