iPhone 4 Aslında Nereli?

Hakkı Alkan

Rektör
Yönetici
Reaksiyon puanı
2,170
iPhone 4 Aslında Nereli?

Gündemden düşmeyen iPhone'un aslında kimler tarafından ve hangi maliyete üretildiğini biliyor muydunuz? Bu grafikte, tabiri caizse "iPhone 4'ün ciğerini sökmüşler" diyebiliriz.

kuntakinte

Profesör
Reaksiyon puanı
8
az önce gördüm bende, nereli olduğu değilde önemli olanı iyi iş çıkarmışlar:)

ExCeLLeNT

Dekan
Reaksiyon puanı
17
Bir tek işletim sistemi mi Apple'a ait bu cihazın :D

xmRipper

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Display'e unknown demişlere Samsung üretti onuda diye biliyorum.
İşlemci ram gibi en önemli parçalar Samsung'dan ^^

samedsymn

Asistan
Reaksiyon puanı
0
iphone 4 ün çok prestijli bi görüntüsü var ve o kadar sadece görüntü :D:D yani bana göre öle

bLaCkSouL

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Display'e unknown demişlere Samsung üretti onuda diye biliyorum.
İşlemci ram gibi en önemli parçalar Samsung'dan ^^

Ekranı Apple ve LG ortak tasarımı. Üretimini LG üstleniyor.

Telefonun %26'sı Samsung'tan geliyormuş. Kaynak sitede ayrıca Apple'ın Samsung'u suçladığı noktalarda, iki cihazı birbirine benzetmek garip olarak nitelendirilmiş.

Ayrıca toplam maliyeti 178 dolar ve Amerika'da bile vergi dahil satış fiyatı 650 dolar. Cidden iyi iş evet.

Reaksiyon puanı
189
Nereli olursa olsun :) Apple sanat eseri gibi ürünler çıkarmaya devam ettikçe alıcısı daha çok olur :)

xmRipper

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Nereli olursa olsun :) Apple sanat eseri gibi ürünler çıkarmaya devam ettikçe alıcısı daha çok olur :)
Yahu ne sanat eseri :) iPhone sadece bir pazarlama başarısıdır.
Donanımsal ve yazılımsal her türlü daha kaliteli onlarca telefon bulunuyor piyasada.

Reaksiyon puanı
189
Donanımsal olarak her türlü daha iyi cihazlar olacak çünkü son çıkan iPhone geçen sene çıktı. Yazılımsal olarak olaya sadece iOS ile bakmamak lazım. Apple yazılım konusunda bir çok firmayı katlayabilecek kalitede yazılımlar üretiyor...

blauzahn

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Ekranı Apple ve LG ortak tasarımı. Üretimini LG üstleniyor.

Telefonun %26'sı Samsung'tan geliyormuş. Kaynak sitede ayrıca Apple'ın Samsung'u suçladığı noktalarda, iki cihazı birbirine benzetmek garip olarak nitelendirilmiş.

Ayrıca toplam maliyeti 178 dolar ve Amerika'da bile vergi dahil satış fiyatı 650 dolar. Cidden iyi iş evet.

178 dolar parçaların maliyeti. Bunun artı olarak 178 doları rahatlıkla geçen bir sürü maliyeti vardır. İşçilik, yönetim giderleri, yazılım geliştirme giderleri, fire vs. 350-400 doları buluyordur maliyeti bence...

shakal

Profesör
Reaksiyon puanı
29
Donanımsal olarak her türlü daha iyi cihazlar olacak çünkü son çıkan iPhone geçen sene çıktı. Yazılımsal olarak olaya sadece iOS ile bakmamak lazım. Apple yazılım konusunda bir çok firmayı katlayabilecek kalitede yazılımlar üretiyor...

htc nin cikardigi her ürün iphone den daha kaliteli ve üstün isten sen bir karsilastir örnegin htc hd2 taa 3gs ile kiyaslaniyordu bana göre iphone 4 den bile üstün

ExCeLLeNT

Dekan
Reaksiyon puanı
17
178 dolar parçaların maliyeti. Bunun artı olarak 178 doları rahatlıkla geçen bir sürü maliyeti vardır. İşçilik, yönetim giderleri, yazılım geliştirme giderleri, fire vs. 350-400 doları buluyordur maliyeti bence...

İşte o işin bencesi falan yok.Tam bilmiyorum ama arkadaşın dediği gibi bir şeydi maliyeti.Sonra 4-5 katı fiyatına sat ki ABD'de 4-5 katı.Türkiye'de 10 katı fiyat.Ama yani adamlar ilkleri gerçekleştirdiler.Donanım olarak daha iyi telefonlar tabi ki var ama şuana kadar kimsenin de gelip iphoneum yavaşladı, kasıyor gibi şeyler dediğini duymadım.Apple kaç iphone çıkardı ? 4 tane mi ne.Samsung, LG ,HTC falan tamam kaliteli cihazlar yapıyorlarda kaç tane var say say bitmez.Apple az yapıyor öz yapıyor.Bence tek sorun fiyatı.

srdrvrl

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Herşeyin dahil edilmiş maliyeti daha önce 196$ gibi okumuştum işçilik falan dahil.

c0lin

Profesör
Reaksiyon puanı
5
gerçekten "murata" diye birşey gördüm çok hoşuma gitti ismimin murat olmasından mı ne ? :D

blauzahn

Asistan
Reaksiyon puanı
1
İşte o işin bencesi falan yok.Tam bilmiyorum ama arkadaşın dediği gibi bir şeydi maliyeti.Sonra 4-5 katı fiyatına sat ki ABD'de 4-5 katı.Türkiye'de 10 katı fiyat.Ama yani adamlar ilkleri gerçekleştirdiler.Donanım olarak daha iyi telefonlar tabi ki var ama şuana kadar kimsenin de gelip iphoneum yavaşladı, kasıyor gibi şeyler dediğini duymadım.Apple kaç iphone çıkardı ? 4 tane mi ne.Samsung, LG ,HTC falan tamam kaliteli cihazlar yapıyorlarda kaç tane var say say bitmez.Apple az yapıyor öz yapıyor.Bence tek sorun fiyatı.

Arkadaşım sen hiç True Cost Accounting'i duydunuz mu? Hiç maliyet nasıl hesaplanır biliyor musunuz? Bir işçinin içtiği suyun ücreti bile cebinizde taşıdığınız telefona ödediğiniz ücret dahilinde... İşlemcinin fiyatı bu vs. diyerek ancak kendimizi kandırırız. Ne demişler zenginin malı züğürdün çenesini yorarmış... Tepkimi sakın kişisel olarak algılamayın, genel olarak bir cevap vermeye çalıştım...

ExCeLLeNT

Dekan
Reaksiyon puanı
17
Arkadaşım sen hiç True Cost Accounting'i duydunuz mu? Hiç maliyet nasıl hesaplanır biliyor musunuz? Bir işçinin içtiği suyun ücreti bile cebinizde taşıdığınız telefona ödediğiniz ücret dahilinde... İşlemcinin fiyatı bu vs. diyerek ancak kendimizi kandırırız. Ne demişler zenginin malı züğürdün çenesini yorarmış... Tepkimi sakın kişisel olarak algılamayın, genel olarak bir cevap vermeye çalıştım...

Biz cihazın maliyetinden bahsettik ama :) Yoksa o kadar işçi falan ohoooo.Ama şöyle düşünelim bin işçi olsa hepsinin masrafları falan aylık mesela bir tanesi 100 dolar masraf çıkartıyor.Öyle hesaplasak.Bir de bu işçilerin 1 ayda ürettiği iphone 4 sayısı.Bu iphonelerin satılması.Dediğin gibi çenemiz yoruluyor :D Sonuç olarak Apple'ın cebine para giriyor biz de böyle konuşuyoruz.