iPhone 4 Aktif Etme Hakkında Soru

ozdenkb

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
[h=2]Merhaba arkadaşlar yurtdışındayım ve burdan iPhone 4 aldım telefonu açtığımda aktif edebilmem için sim kart takılı olması gerektiğini söylüyor.ancak ben kullanmıycam bu telefonu kardeşime hediye edicem benim sim kartımla aktif edersem daha sonra o kendi sim kartını taktığında sorun olurmu?

yoksa direk olarak onun sim kartıylamı aktif etmem gerekiyor?
[/h]

Ahmethz

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
398
cihazın simkilitliyse (operatöründen kontratla aldıysan) kardeşin kullanamaz.

madmex

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Senin aktif etmene bildiğim kdarıyla gerek yok , kardeşinde alıp ı tunesten etkinleştirebilir.
Yanlz Yurtdışından gelen cihazlarda Pasaport kaydı ile kayıt ettirmek gerekir yoksa 1ay sonra kapanır veya yasadışı olarak açtırcan (jailbreak) . Ek olarak Cihazı allırken sor Ülke kilidi olmaması gerekir aksi taktirde ülke dışına çıktığında yine kullanamaz.

--- Mesaj Güncellendi ---

Eğer sorun şuysa ben aktif edersem kardeşim kullanabilirmi ? hiçbir kilidi yoksa evet kullanabilir.

ozdenkb

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Peki ya kilidi varsa türkiye'de hiçbir şekildemi kullanılamaz yani? hiçbir yolu yokmu?

madmex

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Jailbreak yapılıyo açılıyor sıkıntı yokta yarın öbürgün restore etme veya sürüm yükseltme durumları olduğunda tekrar kitleniyor. 20-30 dolar açtırma parası alıyor telefoncular. Aslında biraz teknik bilgisi varsa kendiside açabilir.

ozdenkb

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
yani diyorsunuzki ben burda aktif etsemde etmesemde yurtdışında kullanılıcaksa jailbreak işlemini kesin yaptırıcak?

Ahmethz

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
398
yani diyorsunuzki ben burda aktif etsemde etmesemde yurtdışında kullanılıcaksa jailbreak işlemini kesin yaptırıcak?
hayır, pasaport kaydı şart

şuan gevey denen sim aparatı ile fiziksel olarak unlock oluyor ama sürüm güncellemelerinde çalışmıyor. iphonedevteam 1 senedir unlock çıkartamadı iphone'e yazılımsal olarak. kilitliyse hiç boşuna kardeşine yollama ama operatörüne 20-30€'a açtırabilirsen kilidini parana kıy bence.

madmex

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Ben GSM sektöründe çalışıyorum Operatörler kayıt edemiyor pasaport olmadan , ya imei değiştirmelisin yada teknoloji kurumu (BTK) ile görüşmelisin

ozdenkb

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Pasaport kaydı sorun değil. Yani şimdi ben burda kendi kartımla aktif etsem sonra türkiyede pasaporta kayıt ettirsem sıkıntı olmaz öylemi?