iPhone 4 32gb ios 5.1.1

bursair

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar iphone 4 telefon alalı 1 ay oluyor. İlk aldığımda açılması için itunes ihtiyacı duyan telefona itunes bağlantısı kurduktan sonra güncel sürüm ios5.1 otomatik olarak kurdu. Herşey güzel tamam ve iphone tercihimin en önemli sebebi akıcı kullanımıydı ancak şöyle bir sorun var..

Özellikle ayarlar menüsüne girdiğimde yukarı aşağı kaydırdığımda telefonda kesintili takılmalar mevcut. Aynı şekilde appstor ve herhangi bir uygulama ayarları menüsünde yukarı aşağı yapınca yine aynı takılmalar mevcut.

Bu sorunu yaşayanlar var mı ?

Bu sorun donanımsalmı yoksa yazılımsal mı?

Düzelmesi için ios 5.1.1 yükledim ancak aynı şekilde takılmalar devam ediyor..

İphone 4 için ios 5 ağır mı geliyor ?

Eğer ios 5 iphone 4 için ağırsa orjinal sürümü ios 4.3.5 sürümüne nasıl geçebilirim?

Bu konuda aydınlatabilecek arkadaş var mı? teşekkürler...

bursair

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
İphone 4 muhtemelen ios5ten kaynaklı donmalara sahip diye düşünüyorum. Çünü ios 5 le gelen özellikler var kilitli menüde bildirimler, yukardan aşağı kaydırma bildirimler, imessege ve icloud gibi özellikleri devre dışı bırakınca makina rahatlıyor. daha hızlı çalışıyor ve menüdeki kaydırma sorunuda ortaan kalkıyor. Dolayısyla ios 4 sürümü yüklersem sorun yüksek ihtimalle ortadan kalkacak ve 4s düşüncemi çöpe atacağım.

madem özellikleri devre dışı bırakınca sorun ortadan kalkıyor niye ios5 le devam etmiyorsun diye düşünüyor olabilirsiniz. Akıcılık biraz olsun sağlanıyor ancak hala uygulama açılışlarında kasma devam ediyor ios 4 olursa kendi sürümü
olduğundan dolayı akıcı olur diye düşünüyorum

Ancak shsh kaydım olmadığı için ios 4 sürümüne dönmem imkansızmış forumda öyle diyenler var. Şimdi shsh kaydı olmadan ios 4 e dönebilme imkanım varmı varsa nasıl yapaiblirim beni bu iphone 4s alma derdinden kurtarın arkadaşlar...!

Janmark

Doçent
Reaksiyon puanı
2
iPhone 4 sahibiyim ve iOS 5.1.1 kurulu telefonumda ve söylediğiniz hiçbir sorunu yaşamadım. bence garantisi sürüyorsa bir servise göndermenizi öneririm.

bursair

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
iPhone 4 sahibiyim ve iOS 5.1.1 kurulu telefonumda ve söylediğiniz hiçbir sorunu yaşamadım. bence garantisi sürüyorsa bir servise göndermenizi öneririm.

Donanımsal bir sorun olabilirmi ? Ya şöyle düşünüyorum A4 chip 1ghz işlemcili ve 512mb ramli iphone 4 baktığımızda 4s'in sadece 2 çekirdek kullanması var yani budurum da ios5 in kasmamsı gerekiyor. Gerçekten 1 aylık telefon bi iphone tadı alamadım ...

Vatan bilgisayardan aldım oraya mı götürmeliyim yoksa direk servislemi irtibata geçmeliyim ?

Janmark

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Önce Vatana götürün isterseniz, çünki kasma olayını ilkkez sizde duydum, iOS gerçekten iyi bir işletim sistemi, donanım farketmeksizin üst seviyerlerde çalışabiliyor diğer işletim sistemlerinden farklı bir yapısı var, Ve iPhone 3GS 5.1.1 kullanan arkadaşım var hiçböyle bir sorun yaşamadı.

promidal

Profesör
Reaksiyon puanı
11
sorununuz bence donanımsal. telefonunuzu servise gönderin. 5.1.1 de bu tip sorunlar yaşayan iphone 4 görmedim

bursair

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Önce Vatana götürün isterseniz, çünki kasma olayını ilkkez sizde duydum, iOS gerçekten iyi bir işletim sistemi, donanım farketmeksizin üst seviyerlerde çalışabiliyor diğer işletim sistemlerinden farklı bir yapısı var, Ve iPhone 3GS 5.1.1 kullanan arkadaşım var hiçböyle bir sorun yaşamadı.

3gs çalıştırıyorsa ozaman yüksek ihtimalle telefonda bir problem var demek..

annttiigs

Profesör
Reaksiyon puanı
24
donanım farketmeksizin derken ? kastınız ( Iphone 2 - 4S ) arası ise anlarım. Yoksa IOS hedefinde zaten sadece Apple ürünleri mevcut.

Janmark

Doçent
Reaksiyon puanı
2
donanım farketmeksizin dediğim 2ghz 512mb ram cihazdada 1ghz 256mb ramli cihazdada aynı performansı alabiliyorsun iOS ile :)

annttiigs

Profesör
Reaksiyon puanı
24
pure ios ile alabilirsin o performansı ama. uygulamalar gelmeye başladı mı kazın ayağı öyle olmaz :)

LeoNScooT

Asistan
Reaksiyon puanı
0
çok can sıkıcı bir durum ya düşünsenize telefonu heycanla açıyorsunuz ve karşınıza birden sorun çıkıyor hevesim valla kursağımda kalır.İşallah bende aynı böyle vs durumlarla karışlaşmam alıcam bende 4s çünkü

bursair

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
donanım farketmeksizin dediğim 2ghz 512mb ram cihazdada 1ghz 256mb ramli cihazdada aynı performansı alabiliyorsun iOS ile :)

Hocam bi denicem dediğini söylicem bakalım problem çözülürse 4e devam ama çözülmesse 4s almayı düşünüyorum bu konuda da fikrinizi almak isterim.

İphone 4 32gb 1 aylık telefonu kaça satabilirim ve 4s 16gb alırken ne kadar fark veririm olması gereken değerler hakkında bilginiz varmı ?

çok can sıkıcı bir durum ya düşünsenize telefonu heycanla açıyorsunuz ve karşınıza birden sorun çıkıyor hevesim valla kursağımda kalır.İşallah bende aynı böyle vs durumlarla karışlaşmam alıcam bende 4s çünkü

Hocam ben de aslında senin gibi hevesliydim ve iphone modelleri hakkında hiç araştırma yapmadım ve hattta 3gs alacaktım çünkü bütün modeller stabil ve akıcı çalışıyor diye zannediyordum. Vatanda kampanya da yapınca alayım dedim ama hevesim kursağımda kaldı o söylenilen tadı alamadım. Eğer bilseydim kesinlikle 16gb 4s alırdım madem iphone almaya karar verdin 4s al hiç uğraşma.

Janmark

Doçent
Reaksiyon puanı
2
pure ios ile alabilirsin o performansı ama. uygulamalar gelmeye başladı mı kazın ayağı öyle olmaz :)
telefonumda 200'e yakın uygulama kurulu çoğunluğu oyun gün içindede sık sık kullanırım hiç bir sorun ile karşılaşmış değilim daha :)

bursair

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
telefonumda 200'e yakın uygulama kurulu çoğunluğu oyun gün içindede sık sık kullanırım hiç bir sorun ile karşılaşmış değilim daha :)

Hocam daha bende 15 tane anca uygulama var ciddi kasıyo acaba diyorum telefonun ghz hızımı düşük donanımsal olarak

SLiMSHaDY

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
iPhone 4,4s ve iPad 2'ye ios 5.1.1 kurdum.Hiçbirinde performans olarak bir yavaşlık söz konusu değil.Yapman gereken telefonu sıfırlamak uygulamaları dahi geri yüklemeden sıfırlayarak dene.Eğer sorun çözülmemişse ki bence çözülecektir.Ondan sonra donanımsal sorun olduğunu kanaatine varabilirsin.Şöyle bir örnek veriyim benim telefonumda 156 uygulama var.2 mail,3g sürekli aktif.Tüm işlerimi iphone ile hallediyorum.Bende donma yoksa kimsede yoktur.iOS 5'i bir kenara bırakalım.Bende daha kurma fırsatı bulamadım.Ama iOS 6 beta bile iphone 4'de donma sorunları yaşatmıyor.Bu konuda için rahat olsun.Bence şuan iphone 4s almak yerine,iphone 5'i bekle ekim gibi çıkacağı düşünülüyor.Sıfırlama yapmak için ;
iPhone ve iPad’i Sıfırlama ve Geri Yükleme başlığı altında google'da aratırsan gerekli bilgiler karşına gelecektir.

annttiigs

Profesör
Reaksiyon puanı
24

her donanımdan demek istediğim bu işte. aynı performansı mantıksal olarak baktığımda 3g/s'ten alamazsın diye düşünüyorum. ha şu da var; biz burada cücük kadar mantığımızla yorumluyoruz. adamlar orada zilyon tane tester cart curt ile çalışıyorlar.

Janmark

Doçent
Reaksiyon puanı
2
her donanımdan demek istediğim bu işte. aynı performansı mantıksal olarak baktığımda 3g/s'ten alamazsın diye düşünüyorum. ha şu da var; biz burada cücük kadar mantığımızla yorumluyoruz. adamlar orada zilyon tane tester cart curt ile çalışıyorlar.
Aynen öyle, ama aynı performansı alıyorsun ya çünki çalışma mantığı bütün işlemci yükünü o an açık uygulamaya veriyor arkadakilere az bırakıyor o yüzden aynıdır diyorum. iOS böyle çalışıyor.

bursair

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
iPhone 4,4s ve iPad 2'ye ios 5.1.1 kurdum.Hiçbirinde performans olarak bir yavaşlık söz konusu değil.Yapman gereken telefonu sıfırlamak uygulamaları dahi geri yüklemeden sıfırlayarak dene.Eğer sorun çözülmemişse ki bence çözülecektir.Ondan sonra donanımsal sorun olduğunu kanaatine varabilirsin.Şöyle bir örnek veriyim benim telefonumda 156 uygulama var.2 mail,3g sürekli aktif.Tüm işlerimi iphone ile hallediyorum.Bende donma yoksa kimsede yoktur.iOS 5'i bir kenara bırakalım.Bende daha kurma fırsatı bulamadım.Ama iOS 6 beta bile iphone 4'de donma sorunları yaşatmıyor.Bu konuda için rahat olsun.Bence şuan iphone 4s almak yerine,iphone 5'i bekle ekim gibi çıkacağı düşünülüyor.Sıfırlama yapmak için ;
iPhone ve iPad’i Sıfırlama ve Geri Yükleme başlığı altında google'da aratırsan gerekli bilgiler karşına gelecektir.

Hocam çok güzel açıklamışsın bi deneyelim bakalım sıfırlamayı bi olursa süper aklımdan çıkacak 4s..

bursair

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0

Hocam dediğin gibi sıfırladım ayarları makina bi rahatladı hoşuma gitti şimdi bak, teşekkürler. Birde ipoint diye servis var oraya sordum çok zarar edersin gerek yok dedi. 3 aya 5 çıkcak dedi kullan iphone 4 güzel dedi.