İphone 3GS Mikrofon Bozukluğu, Yardım!

emircifci

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşalar, benim sorunum daha 5 gün önce aldığım yeni 3GS telefonumun işyerindeyken bir arkadaşım beni aradığında telefona cevap verdim ve sesim karşı tarafa gitmedi,(bir gün önce sorunsuz konuştum) mikrofon kısık olduğunu sanıp, ses seviyesini yükselttim yine olmadı, birde mikrofonmu bozuk diye ses kayıt modunu açtım ses kayıt yaptım, dinlediğimde sadece cızırtı kaydettiğini farkettim, böyle yaklaşık 6-7 saat mikrofon hiçbir şekilde çalışmadı daha sonra kendi kendine çalışmaya başladı, bende yazılımdan şüphelenerek son güncellemeyi yaptım itunes dan, ertesi gün tekrar yaptı ve şu an hala bozuk, telefon teleservice garantili garantiye götürücem ama benim korkum daha çiziksiz telefonun içini açıp tamir etmeye çalışıcaklar,

Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum.

muko

Profesör
Reaksiyon puanı
12
kulaklık girişinde pislik birikmiş olabilir. Bir iğne ile içindeki pislikleri temizlemeye çalış.

emircifci

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Hayır benim demek istediğim, daha 1 hafta kullanmadan bozulması ve çiziksiz olan telefonu çizikli geri almam, belkide yenisi ile değiştirilir tabi bilemiyorum şu an

muko

Profesör
Reaksiyon puanı
12
bende de aynı sorun vardı girişi temizleyince düzeldi

Norrick

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Kullandığım iphone 4'de de benzer bir sorun vardı garantiye verdim yenisi ile değiştirildi.

Micuvan

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
57
Yeni aldığına göre garantisi devam etmektedir. Garantiye gönder dediğin gibi 1 haftalık cihaz ise sıfırıyla değişim yaparlar.

vladislav

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Garantisi yoksa çok sürünürsün. Ama varsa direk ver.

blackmamba07

Profesör
Reaksiyon puanı
3
iphone'ların gizli kalmış kronik sorunudur bu. ana karttan kaynaklanır. cihazın içi mecburen açılır, tamir edilebilecekse edilir edilemeyecek gibiyse yenisiyle değiştirilir. tabi eğer cihaz garanti kapsamındaysa. aksi taktirde tamir masrafı 250 tl'yi bulabiliyor. ha bir de tamir olamama ihtimali var o daha acı.

emircifci

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar telefonu Teleservice bıraktım, servis bana eğer donanımsal sorunsa İphone tamiri yapılmıyor dedi, direk yenisi veriliyormuş.

3210.jpg

blackmamba07

Profesör
Reaksiyon puanı
3
yenisi veriliyorsa güzel haber. çünkü tamiri yapılsa da tekrarlama riski var. ama dikkat verecekleri cihaz sıfır olsun. işlem görmüş ani swap cihazları verebiliyorlar değişimde. yani adamın biri zamanında servise senin sorunundan yada başka bir sorundan dolayı arıza çıkartmış bir cihaz veriyor. adamlar zaman içerisinde bu cihazı onarıyor. sana değişim dediklerinde de adamın onarılmış cihazını sana veriyorlar. buna çok dikkat et.

Micuvan

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
57
Guzel haber sevindim senin adina :)

emircifci

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Teşekkürler, ama servisle telefonda konuştum değişim cihazının yurtdışında gelmesini bekliyorlar, buda bi 20 iş günü demek, gümrük komisyonculuğu ile ilgilendiğim için, arızalı cihazı tamir mahiyetinde çıkış yapılıp, tamiri mümkün olmadığı için değişim cihazı olarak giriş yapıyor, eğer servisin elinde olsaydı 2 günde sonuçlanacaktı ama işte şansıma bekliyorum.

---------- Post added at 11:29 ---------- Previous post was at 11:26 ----------

Swap cihaz demek o cihazın senin arızalı cihazının alınıp, sana fabrikadan yenisinin verilmesi bir nevi sıfır cihaz takası ve yeni cihaz kesinlikle sıfır geliyor, sadece artı maliyet yüzünden kutuda değil, sadece jelatinli bir şekilde cihazını alıyorsun.

blackmamba07

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Teşekkürler, ama servisle telefonda konuştum değişim cihazının yurtdışında gelmesini bekliyorlar, buda bi 20 iş günü demek, gümrük komisyonculuğu ile ilgilendiğim için, arızalı cihazı tamir mahiyetinde çıkış yapılıp, tamiri mümkün olmadığı için değişim cihazı olarak giriş yapıyor, eğer servisin elinde olsaydı 2 günde sonuçlanacaktı ama işte şansıma bekliyorum.

---------- Post added at 11:29 ---------- Previous post was at 11:26 ----------

Swap cihaz demek o cihazın senin arızalı cihazının alınıp, sana fabrikadan yenisinin verilmesi bir nevi sıfır cihaz takası ve yeni cihaz kesinlikle sıfır geliyor, sadece artı maliyet yüzünden kutuda değil, sadece jelatinli bir şekilde cihazını alıyorsun.

keşke dediğiniz gibi olsaydı ve inşallah dediğiniz gibi olur da üzülmezsiniz. çünkü bu tarz işlerle uğraşan çok yakın bir arkadaşımdan dolayı biliyorum ki artık genelde swap cihaz olarak tamir edilmiş başka bir cihazı verme yoluna gidiyorlar özellikle de iphone piyasasında bu tarz işler çok dönüyor ona dikkat etmenizi istedim.

Norrick

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Jelatini içinde sıfır veriyorlar hocam merak etmeyin. Yalnız yurt dışından getiriyorlar telefonu biraz uzun sürebilir. Yinede alırken kontrol edin içiniz rahat etsin.

emircifci

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
evet jelatinde sıfır olarak geldiğini duydum ve zaten seri nosunda hangi hafta üretimi olduğu anlaşılıyor, benim arızalanan iphone 3gs 2011 29. hafta üretimiydi direk 4.3.3 ile gelmişti.