iPhone 3GS de Sorunlar Bitmiyor

Yavuz Şahin-1

Profesör
Reaksiyon puanı
6
Apple, Dünya gelişimciler konferansında, iPhone 3GS'in 7.2 Mbps HSDPA desteğine sahip olduğunu belirtmişti. Peki iPhone'nun 3G hızı ne kadar?

iPhone 3GS'in 3G teknolojisinde UMTS yongasının maksimum upstream hızının 384 Kbps olduğunu biliyor musunuz? Evet, 7.2 Mbps uydu bağlantısına sahip olabilecek cihazın maksimum 3G upstream hızı 384 Kbps.

Telekomünikasyon operatörleri ve internet servis sağlayıcılar hızlarının genellikle çok hızlı olduğunu iddia eder. Ama bu hızın kullandığınız ağ yongası ile sınırlı olduğunu bilmelisiniz. Apple, iPhone üzerinde kullandığı yongaları gizliyor. Telefonun 3G özelliği olsa da yonganın upstream hız desteği düşük olduğu için telefon 3G'nin gerçek performansından uzak. Kim 30 saniyelik bir videoyu yüklemek için 5 dakika bekler.
3gs-iphone1247559469.jpg
Apple ve AT&T'in daha önceki röportajlarına göre, uygulamalarda WiFi ağının kullanılmasının istendiği ve 3G ağının kullanılamayacağı söylenmişti. AT&T ve Apple'ın açıklamaları sayesinde yeni iPhone ile 3G kullanımı oldukça az aslında. iPhone üzerinde 3G ağınızı açtırmadan, bir daha düşünmenizde fayda var.

:: iPhone ile 3G kullanmayı düşünüyor musunuz?

Yazan: Yavuz Şahin
SDN - http://shiftdelete.net

hotmayilci

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
teknoloji yoksunu diyoruz,çağın gerisinde diyoruz bir tek dokunmatiği var gerisi metal yığını diyoruz ama millette öyle abd hayranlığı varki, orda zaten tel beleş millet kapış kapış alıyor diye bizimkiler telefonu 2-3 sene sonra nokia nın tahtına oturur duruma kadar getirdiler.ön kamerası bile yokken 3g değil sadece wifi kullanımı olacaksa hiç olmasın daha iyi :) varsa yoksa nokia connection people :)

arifnihat

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
iphone'a teknoloji yoksunu mu dedin? yoksa ben mi yanlış okudum? eline bir iphone alıp 24 saat kullansaydın bu lafı yutardın. neyse iyi günler...

EnziM

Doçent
Reaksiyon puanı
17
iPhone 3G varsa iPhone 3GS ye gerek yok boşa para kaybıdır.

iPhone 3.0 OS yükleyin bu özelliklerin %90 ı geliyor zaten.

3GS deki ısınma sorunlarıda gözler önünde.

m1903

Profesör
Reaksiyon puanı
8
O zaman engadget'taki bu resmi açıklasın birisi bana :
iphone-3g-vs-3g-s-speed-chicago.jpg

eagle2002

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
O zaman engadget'taki bu resmi açıklasın birisi bana :
iphone-3g-vs-3g-s-speed-chicago.jpg

dostum bu görüntülerin bu haberi çürütüyor, haberin aslı astarı araştırılarak mı yayımlandı acaba ? sdn olarak test ettiniz mi ? eğer ettiyseniz test sonuçlarını açıklar mısınız? yoksa kaynağınız nedir ? çünkü basit bi konu değil bu bahsettiğiniz konuya göre millet alıp almamaya karar verecektir, ayrıca eğer varsa böyle bi durum apple ne diyor bu haberlere ve bu yukarıdaki görüntüler neyin nesi ?

darbeci

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
vaşşş saniyede 1 mb dowload daha biz görmedik adamlar iphone da kullanıyor yaw bencede bu haberde bi terslik var başkasının lafına bakmayın sdn editörleri ya bu resim photoshop uygulanmış yada sizin haber yalan bi fransaya gidip test edin geln bakalım beklioruz akşama =)))))))))

Yavuz Şahin-1

Profesör
Reaksiyon puanı
6
Yazıda düzeltme yapılmıştır. 384 kbps, iPhone'nun maksimum upstream hızıdır. Bu hız'da yaklaşık saniyede 45 KB'ya karşılık geliyor. iphone ile çektiğiniz 30 sn'lik bir video yaklaşık 20 MB. Bu dosyayı internete 3G ile yüklemeniz oldukça fazla zaman alıyor.

darbeci

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ozaman yavuz bey editörüm bu resimdeki 1 mb down hızı ne alaka siz 384 derken upload hızıyla karıştırmış olmayasınız :)

akskon

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
iphone'a teknoloji yoksunu mu dedin? yoksa ben mi yanlış okudum? eline bir iphone alıp 24 saat kullansaydın bu lafı yutardın. neyse iyi günler...
Bluetoothdan şarkı alamadığın, mms gönderemediğin, atıığın parçaları melodi olarak kullanamadığın, parasız her türlü programı yükleyemediğin telefonda sadece dokunmatik ekran ve gösteriş var. Artı 2.0 megapiksel kamera, video çekimi de yok. Benim elimde n95 8gb var. İphone un tek artısı işlemcileri tam bilemiyeceğim ama sadece dokunmatik olması. Geçenlerde okudum navigasyon için apple storedan 100 euroya navigon alıyormuş millet. Ben en az 3 tane navigasyon programını rahat bedava yüklüyorum ve rahatça kullanıyorum.

Abdurahman

Profesör
Reaksiyon puanı
8
teknoloji yoksunu diyoruz,çağın gerisinde diyoruz bir tek dokunmatiği var gerisi metal yığını diyoruz ama millette öyle abd hayranlığı varki, orda zaten tel beleş millet kapış kapış alıyor diye bizimkiler telefonu 2-3 sene sonra nokia nın tahtına oturur duruma kadar getirdiler.ön kamerası bile yokken 3g değil sadece wifi kullanımı olacaksa hiç olmasın daha iyi :) varsa yoksa nokia connection people :)

Yorumun Tümü kalın yazıyla yazılmaz :huh:

hotmayilci

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0

canım kardeşim ne biliyosun kullanmadığımı 24 saat değil haftalarca kullandım ve kullandığımdada anladım zaten.yoksa bu habere göre konuşmadım.bu haberde 3g sorunundan bahsetmiş sadece, oysa telin sorunu çağın gerisinde olması.evet telefon teknoloji özürlü,sen hayranısın gözüne görünmüyo ya da görmek istemiyorsundur.bu telefonun ekranı dışında nesi var söyler misin?

Muittin

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
504x_chicagospeedtest.png

Thanks to all our Chicago readers who sent in their speed test data from their iPhone 3G and 3GS. Here's our conclusion: the 7.2Mbps AT&T's testing in Chicago doesn't really make any difference right now in speeds.

The 3GS turned out to be slightly faster in downloads (1202kbps vs. 1161kbps), but just about the same in uploads. Its latency was much better 175ms vs. 210ms, which reflects the same thing we found in our iPhone 3GS review and is probably attributable to its faster processor.

Either AT&T's 7.2Mbps isn't really widely deployed yet even in Chicago, a city they've been running deployment tests on for a few months now, or it makes no real difference in everyday usage. We'll test this again once 7.2Mbps gets rolled out to more cities to **** out which.

And if you're still not sure about what 3G speeds mean, or the differences between different phone techs, see our Giz explainer on all the mobile terms. And the next generation technology?

iPhone 3G vs 3GS Network Speed Test Shows No Real Difference - Chicago speed test - Gizmodo

alfakan_90

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
apple, İPhone 3G çok tutulacak diye daha dere görülmeden paça sıvandı. Büyük bir olasılıkla mühendisler tarafından da gözden kaçırılan bişey oldu. Ve de bununla birlikte apple hayatının belkide en büyük fiyaskosunu yaşadı. ee neymiş o zaman sonuç ne olursa olsun dere görülmeden paça sıvanmaz, yani gerekli tedbirler alınmadan ön abartılı konuşmalar yapılmayacakmış kardeşlerim dimi size iyi günler dilerim. saygılarımla...