Yardım IPhone 15'ten iPhone 14 Pro'ya geçilir mi?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan MSefaB
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

MSefaB

Asistan
Reaksiyon puanı
51
Arkadaşlar selam son günlerde çok soru sordum farkındayım ama kafam cidden çok karışık. Temiz ikici el iPhone 14 Pro bulamadığım için iPhone 13ümnden çok temiz sıfır gibi 2.el bir iPhone 15e geçtim. Şehrimde yeni ilana koyulmus temiz pil 88 14 Pro gördüm ve günlerdir aklım karışık. İkisi de güzel telefonlar fakat aklımı çelen şey 120Hz ve 3 kamera oluşu güzel bir an yakaladığımda fotoğraf çekmeyi seven birisiyim ve telefonla çok az oyun oynuyorum genele günlük kullanım işleri için. IPhone'un 60Hz de bile bu kadar hoş durması 120Hz ekranda neler olabileceğini düşündürtüyor. 120Hz deneyimini yaşamak çok istiyorum. Forumu bu aralar meşgul ettim. Teşekkür ederim.
Özetle neredeyse sıfır iPhone 15imden ikinci el pil sağlığı 84 veya 88 olan iPhone 14 Pro'ya geçmeli miyim? Üstüne 7 8 bin lira gibi bir miktar vereceğim. Eğer geçmezsem de biraz daha para koyup AirPods Pro 2 alacağım. Hangisini yapmalıyım sizce?

Yahya Furkan

contravolta
Süper Moderatör
İçerik Ekibi
Reaksiyon puanı
4,879
Geçilir ancak akıcılık için değil. Apple 120 Hz işini yapamıyor. ProMotion özelliğine sahip tüm cihazlarında takılma kasma problemleri hat safhada. Onun dışında çoğu geçiş, animasyon ve kaydırmalarda cihaz 80 FPS çalışıyor.

İnternetin altını üstüne getirmiştim aylarca bu konu yüzünden, yormuştu. 15'ten 14 Pro Max'e geçmiştim ben de.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bu problemleri pil sağlığı %88 olan bir cihazla çok daha fazla yaşarsın bunu da belirteyim.

MSefaB

Asistan
Reaksiyon puanı
51
Geçilir ancak akıcılık için değil. Apple 120 Hz işini yapamıyor. ProMotion özelliğine sahip tüm cihazlarında takılma kasma problemleri hat safhada. Onun dışında çoğu geçiş, animasyon ve kaydırmalarda cihaz 80 FPS çalışıyor.

İnternetin altını üstüne getirmiştim aylarca bu konu yüzünden, yormuştu. 15'ten 14 Pro Max'e geçmiştim ben de.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bu problemleri pil sağlığı %88 olan bir cihazla çok daha fazla yaşarsın bunu da belirteyim.
Çok teşekkürler hocam peki ne yapayım. Siz geçtiğiniz için memnun musunuz? Benim geçmek istediğim en önemli şey 120hz olması zaten. Sizde ona takılıyor dediniz. Pili 88 üstü cihaz hiç bulamadım yaşadığım şehirde. Hiç geçmeyip airpods pro mu alayım

Yahya Furkan

contravolta
Süper Moderatör
İçerik Ekibi
Reaksiyon puanı
4,879
Çok teşekkürler hocam peki ne yapayım. Siz geçtiğiniz için memnun musunuz? Benim geçmek istediğim en önemli şey 120hz olması zaten. Sizde ona takılıyor dediniz. Pili 88 üstü cihaz hiç bulamadım yaşadığım şehirde. Hiç geçmeyip airpods pro mu alayım
Ben 15'teki 60 Hz berbat çalıştığı için 14 Pro Max'e geçmiştim, sen memnunsan gerek yok. Eline aldığında daha akıcı gelecek elbette ama stabil çalışmadığı için 120 Hz'e alıştığında takılmalar gözüne daha çok çarpacak ve deneyimin 15'in 60 Hz'inden daha kötü olacak.

MSefaB

Asistan
Reaksiyon puanı
51
Ben 15'teki 60 Hz berbat çalıştığı için 14 Pro Max'e geçmiştim, sen memnunsan gerek yok. Eline aldığında daha akıcı gelecek elbette ama stabil çalışmadığı için 120 Hz'e alıştığında takılmalar gözüne daha çok çarpacak ve deneyimin 15'in 60 Hz'inden daha kötü olacak.
Peki bütçeyi zorklayıp 15 proya geçsem nasıl olur. Onda stabil çalışır mı acaba 120hz