Yardım İphone 14 pro şarjı hızlı bitiyor

Siyar155

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
14 proda always on display açık bluetooth tan saatim bağlı apple değil bana biraz hızlı bitiyor gibi geldi 4.30 saat falan ekran süresi alıyorum normal mi sizce

Ekto02

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,330
14 proda always on display açık bluetooth tan saatim bağlı apple değil bana biraz hızlı bitiyor gibi geldi 4.30 saat falan ekran süresi alıyorum normal mi sizce

DF3DA026-8AA0-4053-8D63-B4767EC622A0.png

Ben Günlük 6-7 Saat Arası Alıyorum Yoğun Tempolu Bir Kullanimda. 4 Saat PUBG Gibi Oyunlar Oynamiyorsaniz Çok Anormal Bir Pil Süresi

James Howlett

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
4,724

Ekli dosyalar

• Screenshot_20221105-233454_Device care.jpg
    Screenshot_20221105-233454_Device care.jpg
    30.2 KB · Görüntüleme: 157

James Howlett

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
4,724
Muazzam. S21 ile 4-5 saat ekran süresi alanlar genellikle sadece oyun oynuyorlar, eğer durmadan kullanım varsa iPhone 13'le bile gün içerisinde 2 defa şarja takarsın zaten.
Ciddi mi, vallaha sürekli elimde diyim mesai zamanı hariç bugün neredeyse full elimdeydi gerçi hemen hemen hergün elimde

DarkKnight.

Asistan
Reaksiyon puanı
150
14 pro max ile 11 saati geçiyorum. Sürekli arabama carplay bağlı ve Sürekli elimde Ya instagram ya whatsapp sürekli açık genç arkadaşlar gibi sürekli oyun oynamıyorum. Pro max de 11 saatse en azından proda 8 olması lazım ama senin 14 proda google maps uygulaması kullanımı var. Google android uygulamaları ios i sömürüyor ve veri konusunda güvenli değil bence harita uygulamanı değiştir. 2.olarakta ilk revizyon cihazlardansa seninki onlar zaten sorunlu oluyor Bak bu sene ya kamerası sallanan ya rengi tutmayan bissürü 14 pro vardı. Servise götür direk değişim iste Tamir ettirtme 2. Elde zor satarsın seneye 15 pro alırken tamirli cihaz pek gitmiyo olmadı bunu satar yeni 14 pro alırsın almışkende pro max al 2. Eli daha rahat gidiyo millet daha çok bakıyo

Ekto02

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,330
S21 fe nasıl peki
Android Cihazlar Maalesef Pil Konusunda Apple Cihazlardan İyi Kötü Olduklarini Hiç Diretmedim.

Fakat Ben Android Sevmiyorum. Android İşletim Sistemi Benim Kişisel Hayatımda İşimi Görmüyor Modifikasyon,Custom ROM Ve Ufak Özellikleri Haricinde Stabilizasyonu Tamamen Berbat. Samsung Bir Nebze Diğerlerinden Daha İyi Bir Sistem Deneyimini OneUI İle Yaşatsa Bile Hala Benim İçin IOS Kalitesinde Ne Bir Ekosistem Ne Bir Altyapı Var. Bu Sebepten Dolayı Ben İsterse Pil 6 Saat Az Gitsin Yine Bir iPhone Satin Alicagim Cunku Kaliteli Ve Stabil Bir Sistem Ve 2.El'de Değerini Koruyan Bir Ürün Benim İçin Daha Kiymetli Cunku Telefonlarimi Senelik Değiştiriyorum Haliyle Benim İçin Aynı Zamanda Bir Yatirim Aracidir O Yüzden iPhone Bende Artik Aliskanlik Oldu.

Ama Pil Süresi Mükemmel Ona Lafim Yok Ona En Yakin Pil Suresini Gunde 9-10 Saat İle iPhone 13 Pro Max Kullanirken Almistim O Bile O Kadar Pil Süresi Elde Etmedi Ekran Goruntulerine Bakicak Olursak...

irsuya

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,253
Samsung tarafında, 865+'lı Note 20 Ultra, iPhone 11 Pro Max'den, Exynos 9820'li S10+ iPhone 11'den, X ve XS'den daha fazla ekran süresi vermekte. S22 ve iPhone 13 tarafında ise S22 7 saat sonrasına %10 gibi bir bataryanız oluyorken iPhone 13'de %30 civarları olmakta, S21 ve S22 serisinde Samsung'un en büyük rakibi olan iPhone, batarya konusunda bir nebze daha iyi. S23, 8 Gen 2 ile bataryalarda önemli iyileştirmeler yapacak, iPhone 13 Pro modellerinden daha fazla ekran süresi vereceği söyleniyor, zaten S23 Exynos ile gelmeyecek, sadece 8 Gen 2 ile gelecek.

James Howlett

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
4,724
Samsung tarafında, 865+'lı Note 20 Ultra, iPhone 11 Pro Max'den, Exynos 9820'li S10+ iPhone 11'den, X ve XS'den daha fazla ekran süresi vermekte. S22 ve iPhone 13 tarafında ise S22 7 saat sonrasına %10 gibi bir bataryanız oluyorken iPhone 13'de %30 civarları olmakta, S21 ve S22 serisinde Samsung'un en büyük rakibi olan iPhone, batarya konusunda bir nebze daha iyi. S23, 8 Gen 2 ile bataryalarda önemli iyileştirmeler yapacak, iPhone 13 Pro modellerinden daha fazla ekran süresi vereceği söyleniyor, zaten S23 Exynos ile gelmeyecek, sadece 8 Gen 2 ile gelecek.
isterdim s23 ultra veya plus be ?

Applemania

Profesör
Reaksiyon puanı
3,460
14 Pro nun pilinden mutlu olanı görmedim.Pilin çabuk bitmesinin üç tane sebebi var.Bunlar: 1-İos 16 nın oturmaması 2-Güneş altında 2000nite kadar çıkabilen,mükemmel kalite sunan Promotion 120hz ekran 3-Always on display.
Mesaj otomatik birleştirildi:

YouTube da seyrettiğin testler yüzde yüz bir ölçü değil.865 plus lı Note 20 ultra testte 11 Pro max i geçiyor kabul ama şu var: o test yapılırken bütün cihazlardan sim kart çıkartılıyor.Testler Wi-Fi üzerinden yapılıyor.Bir akıllı telefonu sim kartsız kullanmak ile sim kartla kullanmak batarya konusunda çok farkediyor.Gündelik mobil veri kullanımında 11 Pro max ile oyunsuz sabah 8 de yüzde yüz ile evden çık akşam 9-10 gibi bataryan yüzde 10 lara iniyor.Benzer senaryoda 865 plus lı Note 20 ultra yı 4-5 gibi prize takarsın.865 plus lı Note 20 ultra son dönemlerde en çok beğendiğim 3-4 Samsung cihazından biridir.Batarya konusunda bir 11 Pro max kadar iyi olduğunu düşünmüyorum.

Son düzenleme:

Siyar155

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
14 Pro nun pilinden mutlu olanı görmedim.Pilin çabuk bitmesinin üç tane sebebi var.Bunlar: 1-İos 16 nın oturmaması 2-Güneş altında 2000nite kadar çıkabilen,mükemmel kalite sunan Promotion 120hz ekran 3-Always on display.

YouTube da seyrettiğin testler yüzde yüz bir ölçü değil.865 plus lı Note 20 ultra testte 11 Pro max i geçiyor kabul ama şu var: o test yapılırken bütün cihazlardan sim kart çıkartılıyor.Testler Wi-Fi üzerinden yapılıyor.Bir akıllı telefonu sim kartsız kullanmak ile sim kartla kullanmak batarya konusunda çok farkediyor.Gündelik mobil veri kullanımında 11 Pro max ile oyunsuz sabah 8 de yüzde yüz ile evden çık akşam 9-10 gibi bataryan yüzde 10 lara iniyor.Benzer senaryoda 865 plus lı Note 20 ultra yı 4-5 gibi prize takarsın.865 plus lı Note 20 ultra son dönemlerde en çok beğendiğim 3-4 Samsung cihazından biridir.Batarya konusunda bir 11 Pro max kadar iyi olduğunu düşünmüyorum.
Sizce kapatayım mı always on displayi birde otomatik parlaklık ayarlamayı kapatıp kendim ayarlasam daha az mı şarjım gider

Applemania

Profesör
Reaksiyon puanı
3,460
Sizce kapatayım mı always on displayi birde otomatik parlaklık ayarlamayı kapatıp kendim ayarlasam daha az mı şarjım gider
Always on display çok pil tüketiyor.Kapatmanı tavsiye ederim.Özelliği severek kullanıyorsan ana ekrana siyah duvar kağıdı yükleyip,odak modunda ekranı karart özelliğini aktif ederek pil tüketimini minimuma indirebilirsin.Parlaklık olayına gelince hocam bunun testini defalarca yaptım.Android bir cihaz kullanıyorsan Sensör ve ekran uyumu olmadığı için parlaklık kesinlikle manuel olmalı.İphone kullanıyorsan sensör ile ekran uyumlu çalıştığı için parlaklık otomatik olmalı.İphone da parlaklığı manuel yaptığın zaman pil sağlığı kısmında “Otomatik parlaklık kapalı,pil tüketimini azaltmak için açın” diye bir uyarı çıkıyor.Bu uyarıda iphone da manuel parlaklığın çok pil tükettiğini kanıtlıyor.

(Evo)lution

Dekan
Reaksiyon puanı
5,639
14 Pro Max kullanıcısıyım. Always on açık kullanıyorum ve 13 pro max kadar pili dayanmıyor ama 1 günü rahat çıkarıp 7-10 saat ekran süresi veriyor. Umarım iOS 16.2 de 14 serisini daha da iyileştirirler.

Applemania

Profesör
Reaksiyon puanı
3,460
14 Pro Max kullanıcısıyım. Always on açık kullanıyorum ve 13 pro max kadar pili dayanmıyor ama 1 günü rahat çıkarıp 7-10 saat ekran süresi veriyor. Umarım iOS 16.2 de 14 serisini daha da iyileştirirler.
Hocam 16.5 güncellemesi geldiğinde güncelle ve cihaza bir 15 gün süre ver.16.5 in pil ve stabilite olayından memnun kalırsan 17.5 e kadar güncelleme derim.Bugün YouTube da ios sürümlerinin batarya performansına baktım.En iyi sürüm .5 sürümü.5 sürümünden sonra gelen her güncellemede stabilite artıyor ama pil performansı düşüyor.16.5 de sorun yoksa kesinlikle bu sürümde uzun süre kalınmalı diye düşünüyorum.

Siyar155

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
Hocam 16.5 güncellemesi geldiğinde güncelle ve cihaza bir 15 gün süre ver.16.5 in pil ve stabilite olayından memnun kalırsan 17.5 e kadar güncelleme derim.Bugün YouTube da ios sürümlerinin batarya performansına baktım.En iyi sürüm .5 sürümü.5 sürümünden sonra gelen her güncellemede stabilite artıyor ama pil performansı düşüyor.16.5 de sorun yoksa kesinlikle bu sürümde uzun süre kalınmalı diye düşünüyorum.
Benim 14 pro 16.1.1 de bataryası 16.1 e çok iyi 16.1 de 3 saat ekran süresi veriyordu delirmek üzereydim ki 16.1.1 geldi 7 8 saatlere çıktı ama herseyden kısıyorum always on displayden Bluetooth tan ama gene az bence hakki böyle kullanımda 10 saati görmeli bence birde kendi kendine şarj gitme sorunu var ekran kapalı kullanmadan azalıyor şarjı

Applemania

Profesör
Reaksiyon puanı
3,460
Benim 14 pro 16.1.1 de bataryası 16.1 e çok iyi 16.1 de 3 saat ekran süresi veriyordu delirmek üzereydim ki 16.1.1 geldi 7 8 saatlere çıktı ama herseyden kısıyorum always on displayden Bluetooth tan ama gene az bence hakki böyle kullanımda 10 saati görmeli bence birde kendi kendine şarj gitme sorunu var ekran kapalı kullanmadan azalıyor şarjı
Ekran kapalı ilen şarj gitme sorunu için iki yöntem var: 1-Arayüze canlı olmayan siyah bir duvar kağıdı yükle.2-Ekran beyaz dengesini 90 yap.Bu iki ayarla beklemede pil tüketimin azalacağını düşünüyorum.Birde İos 16.5 e kadar güncelle.İos 16.5 ide güncelledikten sonra daha İos 16 güncellemesi yapma.

Görkem Say

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
25,615
Ekran suresi bir cihazin pil suresi icin tek basina etken degil. Herkes niye ekran suresini tek basina pil performansi olarak degerlendiriyor cozemedim. iPhone'larin en onemli olayi ekran kapaliyken neredeyse sarj yememesidir. Bu Mac'lerde de boyle mesela. Kapagi kapattiginizda haftalarca sarji gider azalmadan. Zaten Android tarafindaki muazzam kapasiteler ile bas edebilmesinin en buyuk nedenlerinden birisi de bu. Ekran kapali performansi. Konuyu acan arkadasi bu durumdan ayri tutuyorum onda bir problem oldugu belli. BT cok sarj tuketmez de AOD icin aynisini diyemem.

Siyar155

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
Ekran kapalı ilen şarj gitme sorunu için iki yöntem var: 1-Arayüze canlı olmayan siyah bir duvar kağıdı yükle.2-Ekran beyaz dengesini 90 yap.Bu iki ayarla beklemede pil tüketimin azalacağını düşünüyorum.Birde İos 16.5 e kadar güncelle.İos 16.5 ide güncelledikten sonra daha İos 16 güncellemesi yapma.
Bende always on display kapalı suanda ekran kapaliyken duvar kağıdının benim nasıl şarjımı yiyordu anlayamadım tam ben suanda kutudan çıkan duvar kağıdını kullanıyorum bu arada birazdan şimdi 2.dediginizide yapıyorum size birde şeyi soracağım apple watch 7 45m+celluar modeli alınır mı sizce birde ilerde satarken rahat satılır mi bu konu hakkında bilginiz var miydi

Ekran suresi bir cihazin pil suresi icin tek basina etken degil. Herkes niye ekran suresini tek basina pil performansi olarak degerlendiriyor cozemedim. iPhone'larin en onemli olayi ekran kapaliyken neredeyse sarj yememesidir. Bu Mac'lerde de boyle mesela. Kapagi kapattiginizda haftalarca sarji gider azalmadan. Zaten Android tarafindaki muazzam kapasiteler ile bas edebilmesinin en buyuk nedenlerinden birisi de bu. Ekran kapali performansi. Konuyu acan arkadasi bu durumdan ayri tutuyorum onda bir problem oldugu belli. BT cok sarj tuketmez de AOD icin aynisini diyemem.
Bende iphonun ekran kapalıyken şarj gitmeme olayı benim cezbeden özelliklerindendi ama aldım cihazı 3 gün önce güncellemeyi yaptıktan sonra gece şarjım 62 de bıraktım sabah kalktım 47 deydi bu biraz moralimi bozdu ayrıca always on display Bluetooth hiçbir şey arka planda uygulama hiçbir sey yoktu sadece WiFi açıktı biraz araştırdım bir kullanıcıda 95 mis şarjı sabah kalktiginda 15 olmuş şükür bende suan o kadar değil

Applemania

Profesör
Reaksiyon puanı
3,460
Bende always on display kapalı suanda ekran kapaliyken duvar kağıdının benim nasıl şarjımı yiyordu anlayamadım tam ben suanda kutudan çıkan duvar kağıdını kullanıyorum bu arada birazdan şimdi 2.dediginizide yapıyorum size birde şeyi soracağım apple watch 7 45m+celluar modeli alınır mı sizce birde ilerde satarken rahat satılır mi bu konu hakkında bilginiz var miydi

Bende iphonun ekran kapalıyken şarj gitmeme olayı benim cezbeden özelliklerindendi ama aldım cihazı 3 gün önce güncellemeyi yaptıktan sonra gece şarjım 62 de bıraktım sabah kalktım 47 deydi bu biraz moralimi bozdu ayrıca always on display Bluetooth hiçbir şey arka planda uygulama hiçbir sey yoktu sadece WiFi açıktı biraz araştırdım bir kullanıcıda 95 mis şarjı sabah kalktiginda 15 olmuş şükür bende suan o kadar değil
Kullandığın cihazın ekran kalitesi çok iyi ve normal bir duvar kağıdı ile kullanmanda boştayken pil tüketimini etkiler.Amoled ekranlar siyah renkte pikselleri kapattığı için pil tüketimi hem kullanırken hemde boşta iken minimuma iner.Söylediğim 2 ayarı yaptığında pil tüketiminin azaldığını göreceksin.Bu ayarlara rağmen sonuç değişmiyorsa İos sürümünden kaynaklı bir sorun vardır.Apple watch hakkında bilgim yok.