Iphone 14 Pro Hep açık ekran

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan erderer
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

erderer

Öğrenci
Reaksiyon puanı
12
Arkadaşlar merhaba
Bugün apple almış olduğum cihaz elime ulaştı. Uzun bi süre bekledim. Şimdi sorum hep açık ekran özelliği kullanışlı mı pile çok etki ediyor mu

erderer

Öğrenci
Reaksiyon puanı
12
Bence 30sn şeklinde ayarlayın.
Nasıl ayarlanıyor 30sn sonra kapatacak mı yani
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hep açık ya açık ya kapalı seçeneği var sadece

BatinY

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,492
Always on Display çok fazla pil kullanacağını sanmıyorum. En fazla %5 civarında bir etkisi olur diye düşünüyorum. Net bir bilgim yok.

Applemania

Profesör
Reaksiyon puanı
3,460
Arkadaşlar merhaba
Bugün apple almış olduğum cihaz elime ulaştı. Uzun bi süre bekledim. Şimdi sorum hep açık ekran özelliği kullanışlı mı pile çok etki ediyor mu
Hep açık ekran çok pil tüketir.Ya tamamen kapat yada karanlık tema kullan.

KaTaRaN

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,515
Aradığın cevap bu videoda. 24 saat aod açıkken pil %80 e düşerken kapalıda hala %100 de oluyor.

Reaksiyon puanı
19,152
Nasıl ayarlanıyor 30sn sonra kapatacak mı yani

Hep açık ya açık ya kapalı seçeneği var sadece
Always on display ise yani telefon kapalı olduğunda saat gözüküyor ise şarjı çok etkilemez. Ama ekran süresi dediğiniz ise çok yer kullanıma göre 30sn yada 1dk ayarlaysbilirsiniz.

Mehmet Alperen

Doçent
Reaksiyon puanı
160
Always on display ise yani telefon kapalı olduğunda saat gözüküyor ise şarjı çok etkilemez. Ama ekran süresi dediğiniz ise çok yer kullanıma göre 30sn yada 1dk ayarlaysbilirsiniz.
Apple maalesef öyle ayarlara izin vermiyor ama günlük kullanımda Ekran süresinize negatif etkisi olmaz. İphonedo kanalından testine bakabilirsiniz

Aradığın cevap bu videoda. 24 saat aod açıkken pil %80 e düşerken kapalıda hala %100 de oluyor.
24 saat olarak mı yapılmış test ? Eğer öyleyse 20/24 ten saate %1 bile tüketmiyor.

KaTaRaN

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,515
Apple maalesef öyle ayarlara izin vermiyor ama günlük kullanımda Ekran süresinize negatif etkisi olmaz. İphonedo kanalından testine bakabilirsiniz

24 saat olarak mı yapılmış test ? Eğer öyleyse 20/24 ten saate %1 bile tüketmiyor.
Bunu o şekilde düşünme. Bu sadece bekleme modunda yapılıyor. Günlük kullanım da işin içine girince o tüketim haliyle artacak. Mesela şarj cihazı yanında değilken bir yere gideceksin. En çok şarj yiyen etken aod olmuş olacak.

Mehmet Alperen

Doçent
Reaksiyon puanı
160
Bunu o şekilde düşünme. Bu sadece bekleme modunda yapılıyor. Günlük kullanım da işin içine girince o tüketim haliyle artacak. Mesela şarj cihazı yanında değilken bir yere gideceksin. En çok şarj yiyen etken aod olmuş olacak.
Normal şartlarda iPhone cihazlar bekleme modunda az güç kullanan cihazlardır. Aod modu saatte %0.8 yemiş ki 24 saatte ışıklı bir ortamda bırakırsanız(ki bu da zor çünkü cebe koyuluyor çantaya koyuluyor uyurkende karanlık bir ortama konuluyor) yani maximum olarak 24 saatte %17 pil yemiş olacak ve diyelim ki 2 gün şarja takmadınız %34 şarjı gidecek ki bu hiç bir şey günümüzde insanlar zaten günaşırı telefonlarını şarj ediyorlar. Android telefonları aod açık olmasa bile 24 saatte %20-%30 şarj yer.

40:40

Arkadaşlar merhaba
Ben kullanmanızı tavsiye ederim pile etki ettiğini fark etmezsiniz.

FatihBahadr

Öğrenci
Reaksiyon puanı
39
Arkadaşlar merhaba
Hocam apple’ın sitesinden mi aldın? Kaç güne geldi? Ben apple.com’dan aldım bekliyorum hala.

erderer

Öğrenci
Reaksiyon puanı
12
18 aralıkta almıştım ocağın 10 da geldi çok geç geliyor
Hocam apple’ın sitesinden mi aldın? Kaç güne geldi? Ben apple.com’dan aldım bekliyorum hala.

Teşekkür ederim herkes için kapalı modda kullanmak mantıklı gibi